Τρέλααα .......

Υλικά:
ελαιόλαδο 3/4 φλ.τσαγιού
σιμιγδάλι ψιλό 1 νεροπότηρο
ζάχαρη 1,5 νεροπότηρο
μέλι μισό νεροπότηρο
χυμό πορτοκαλιού μισό νεροπότηρο
νερό 3,5 νεροπότηρα
1 ξύλο κανέλας
κανέλα για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το μέλι,το ξύλο κανέλας & την ζάχαρη να βράσουν.
Μόλις σιροπιάσει, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ξαναφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει ξανά το σιρόπι μας.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί καλά, να ξανθύνει.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε στο σιμιγδάλι το σιρόπι μας (χωρίς το ξύλο κανέλας)
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς (με ξύλινη κουτάλα) μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να ξεκολάει καλά απ΄οτα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι (της κουζίνας) αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει και βάζουμε σε φόρμα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα, αν θέλουμε και με ζάχαρη και διακοσμούμε με φέτες λεπτές πορτοκαλιού.
Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος :)
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε και τον Χαλβά σιμιγδαλένιο ...
και τον Χαλβά λευκό σιμιγδαλένιο
Υλικά:
ελαιόλαδο 3/4 φλ.τσαγιού
σιμιγδάλι ψιλό 1 νεροπότηρο
ζάχαρη 1,5 νεροπότηρο
μέλι μισό νεροπότηρο
χυμό πορτοκαλιού μισό νεροπότηρο
νερό 3,5 νεροπότηρα
1 ξύλο κανέλας
κανέλα για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το μέλι,το ξύλο κανέλας & την ζάχαρη να βράσουν.
Μόλις σιροπιάσει, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ξαναφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει ξανά το σιρόπι μας.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί καλά, να ξανθύνει.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε στο σιμιγδάλι το σιρόπι μας (χωρίς το ξύλο κανέλας)
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς (με ξύλινη κουτάλα) μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να ξεκολάει καλά απ΄οτα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι (της κουζίνας) αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει και βάζουμε σε φόρμα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα, αν θέλουμε και με ζάχαρη και διακοσμούμε με φέτες λεπτές πορτοκαλιού.
Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος :)
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε και τον Χαλβά σιμιγδαλένιο ...
και τον Χαλβά λευκό σιμιγδαλένιο
Μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια. Τον ωραίο χαλβά που έφτιαχνες η μαμά μου κι εμείς γλύφαμε τα δάχτυλά μας. Φανταστικός και ο δικός σου, η γεύση πορτοκαλιού τον κάνει πολύ ιδιαίτερο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
καταπληκτικός χαλβάς,με άρωμα πορτοκαλιού.μπράβο σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόκ τόκ...ήρθα για αφήσω την μερίδα fajitas..αλλά δεν ξεκουμπίζομαι χωρίς 2-3-4...μερίδες από τον τέλειο,ζουμερό,αρωματικό,αστεράτο χαλβά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααα
τι ωραίος που είναι αυτός ο χαλβάς, έφτιαχνε κάποτε η γιαγιά και ξετρελαινόμασταν. Μια φορά πριν 5-6 χρόνια πήγα να φτιάξω χαλβά, ούτε που θυμάμαι τι βλακεία είχα κάνει, αλλά δεν τρωγόταν, μάλλον ήρθε η ώρα να το ξεπεράσω και να δοκιμάσω να ξαναφτιάξω. Καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλώ αστέρων ο χαλβάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει με πορτοκάλι. Είναι τέλειος και λαχταριστός.. Θέλω και τα δυο φορμάκια :)
τι νόστιμο...που φαίνεται ... δεν έχω δοκιμάσει ποτέ με πορτοκάλι...και το ντεκόρ με κανέλα φοβερό....θα το 'θέλα ένα γλυκάκι τώρα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλαίω:-(
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον σιχαίνομαι τον χαλβά, δεν ξέρω γιατί αλλά ποτέ δεν μου άρεσε.
Παρόλα αυτά ο δικός σου ο χαλβάς είναι πολύ ωραίος στο μάτι χιχι.
Καλημέρα Αστέρι! Φιλάκια!
Είδες όσο γερνάει ο άνθρωπος τι μαθαίνει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το γλυκάκι το φτιάχναμε συχνά σε ξαφνικές επισκέψεις.
Καλημέρα και φιλί.
μούρλια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Και το πορτοκάλι και το μέλι νομίζω ότι θα συνδυάζονται πολύ ωραία... Κλασσική συνταγή ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, αλλά πάντα μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικές εκδοχές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Για φέρε μια διπλή μερίδα για το καφεδάκι μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσλουρπ είναι
Επίτηδες το κάνεις! Θες να με βασανιζεις! Είναι φανερό! :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε βγαίνει πολύ γλυκό με ζάχαρη και μέλι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, θα κανω τη συνταγή στο ενα πέμπτο, ενα δεκατο μη σου πω, γιατί τρελλαίνομαι για χαλβα, στα παιδια παλι δεν αρεσει - απαραδεκτοι, τους το λέω!- και μετα τον τρωω μονη μου, αυτό δεν με συμφερει... Οπότε θα τον κανω σε ...ατομική δόση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!
Υ.Γ. Χμ, δοκίμασες ποτε να κανεις τη συνταγή με αλλο φρούτο εποχής, πχ βερίκοκο; Εγω ποτε, αλλα εσενα σε εχω για πιο τολμηρη, λες να βγαίνει καλός;
anthivolon αχχχχχχχ ωραία τα παιδικά χρόνια.....χωρίς έγνοιες και σκοτούρες ........ και η δική μου μανούλα μας έφτιαχνε όταν ήμασταν πιτσιρίκια χεχεχε και μάλιστα κουταλίτσες τις οποίες τις εξαφάνιζα στο λεπτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
φουρτουνιασμενη ψυχη σ'ευχαριστώ πολύ γλυκειά μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
eva άσε κάτω το fajitas χεχεχε και πάρε όοοσο χαλβάς θες χιχιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααααααααααααααααααα
nostimia σιγά κλαέ μια αποτυχία που θα σε βάλει κάτω :P δοκίμασε να τον ξαναφτιάξεις :)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Marion ναι δίνει μια λίγο διαφορετική γεύση το πορτοκάλι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ
Πολλά φιλάκια
eleni δοκίμασε τον κάποια στιγμή και θα δεις :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ
Πολλά φιλιά
Marianna δε τον τρως εεε;;; δεν πειράζει .... έτσι κι αλλιώς δεν μας αρέσουν πάντα όλα χεχεχεχεχε εγώ πάντως σε κερνάω ένα μικρό κομματάκι για δοκιμή χιχιχιχιχ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτςςςςςςςςςςςςςς
Γιαγιά Αντιγόνη ουυυ κάθε μέρα ... κάθε λεπτό μαθαίνω συνέχεια ... άλλα με χαροποιούν και με ταξιδεύουν και άλλα με στέλνουν στον πάτο χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ γλυκά
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ σμουάτςςςςςςςςςςςςςς πολλά χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήThe Dark Chef ναι ταιριάζουν πολύ ωραία και πάντα μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Λιλούυυυυ έλα πιάσε τριπλή μερίδα χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτς
kiki ωωωω ναι χαχαχαχα επίτηδες το κάνω χαχα στην αφιερώνω την συνταγή χιχιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι λοιπόν;E allora? όχι δεν είναι πολύ γλυκός με την ζάχαρη και το μέλι, έρχονται ισόποσες οι ποσότητες και δεν υπερβαίνουν σε γλυκύτητα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
καλημερα :))) να φτιάξεις την μισή δόση :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε άλλο φρούτο δεν τον έχω φτιάξει ποτέ αλλά τώρα που το λες με χυμό από βερύκοκο ή ροδάκινο και με καραμελωμένα μέσα κομματάκια από τα φρούτα θα είναι πολύ καλός, όπως επίσης και με το πορτοκάλι μπορούμε να βάλουμε τις φλούδες του βρασμένες λίγο πρώτα να φύγει και λίγο η πικρίλα τους και μετά καραμέλωμα .... μου'ρθε φλασιά χιχιχιχιχιχιιχιχι
Φιλιάαααααααααααααααα
ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.ΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟΟΟΟΟ!!!!!ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ.
Εγω παντως εφερα μαζι μου και το κουταλακι μου.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ χαλβάς με πορτοκάλι είναι ο αγαπημένος μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι αρωματικός, δροσερός και ελαφρύς...
Καλή εβδομάδα!!!
SKROYTZAKO ναι πάντα με χαμόγελο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρε όσο θες
Καλή εβδομάδα
Δημιουργία έφερες και κουταλάκι εεεε;;; χιχιχιχ καλά έκανες .... κεράσου μπόλικο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλή εβδομάδα
ΝΑΤΑΣΑ και εμένα χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Καλή εβδομάδα
Πω πω ο χαλβάς σου είναι σκέτος πειρασμός!!! Θέλω 5-6 κομμάτια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!!
Κaterina Galati ευχαριστώ πολύ γλυκειά μου :))) πάρε όσοοο θες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
ωραία..όπως θα ρχεσαι για τα τυρομπαλάκια,μη ξεχάσεις και το χαλβαδάκι...αρμυρό...γλυκό..αστεράτος συνδιασμός..
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά..
SpIrToKoYto τον παίρνω παραμάσχαλα και έρχομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι χιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια