Τα αγαπημένα μου!
Η συνταγή υπάρχει και στα ΑΣΤΕΡΟΛΙΛΑ
Απλά είπα να τα βάλω κι εδώ για να υπάρχει η συνταγή, αλλά και το Πάσχα δεν είναι μακριά...
Υλικά:
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1 κιλό (ίσως να χρειαστεί 100-150 γρ. παραπάνω)
3 φακ. ξερή μαγιά
γάλα φρέσκο 250 γρ. χλιαρό
μαχλέπι & μαστίχα από 1 κ.γλ. κοπανισμένα στο γουδί
από ένα πορτοκάλι το ξύσμα του
βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 200 γρ.
5 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
Για την επικάλυψη:
1 κρόκο αυγού διαλυμένο με μία κ.σ. νερό
ζάχαρη ή αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι (ή σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί)
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπωλάκι βάλτε από το 1 κιλό αλεύρι τα 200 γρ., την μαγιά και το χλιαρό γάλα.
Φτιάξτε ένα χυλό, είναι λίγο πυκτός, σκεπάστε τον και αφήστε να φουσκώσει για 30 λεπτάκια.
Κανά 10λεπτο πριν τελειώσει ο χρόνος φουσκώματος του χυλού (γάλα, αλεύρι, μαγιά), στον κάδο του μίξερ βάλτε τα αυγά, την ζάχαρη, τα μυρωδικά (μαστίχα, μαχλέπι, ξύσμα πορτοκαλιού) και χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψουν.
(Στις φωτογραφίες που βλέπετε οι δόσεις που έκανα είναι 4, για να μην απορήσετε με τα πολλά αυγά)
Αδειάστε το μείγμα αυτό σε μία μεγαλούτσικη λεκάνη (γιατί στον καδό δεν θα βολευτείτε) και αρχίστε σιγά-σιγά να προσθέστε το αλεύρι (όχι όλο μαζί). Θα γίνει ένα σχετικά σφιχτό ζυμάρι.
Τώρα προσθέστε τον χυλό (αυγά, γάλα, μαγιά). Αρχίστε να ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί καλά.
Τέλος παίρνουμε με τα χέρια λίγο-λίγο το βούτυρο και το προσθέτουμε στο ζυμάρι μας.
Δηλαδή, λίγο βούτυρο και ζύμωμα, βούτυρο και ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί πολύ καλά στην ζύμη μας.
Το ζύμωμα το κάνουμε με τον εξής τρόπο, διπλώνουμε την ζύμη και ελαφρό ζύμωμα, δηλαδή τραβάμε την μία άκρη, διπλώνουμε και ζυμώνουμε ελαφρά και ξανά το ίδιο.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και μετά με μία ελαφριά κουβερτούλα.
Αφήστε για κανά 2ωρο και αφού έχει διπλασιαστεί σε όγκο, πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε (δεν ξαναζυμώνετε).
Τα τοποθετείτε σε ταψάκια (με λαδόκολα) όχι κοντά το ένα στο άλλο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, ξανασκεπάστε τα με την πετσετούλα και ξαναφήστε τα για 1,5 ωρίτσα.
Τα αλείφετε με τον κρόκο αυγού, πασπαλίστε με ζάχαρη ή αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι (αν θέλετε να τα διακοσμήσετε με λιωμένη σοκολάτα αφού ψηθούν, μην τα πασπαλίσετε με ζάχαρη κ.λ.π.)
Ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά με αντιστάσεις πάνω κάτω (άμα βάλετε 2 ταψιά στον φούρνο, ψήστε με αέρα).
Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν και θα ξεραθούν.
Tips:
Το μαχλέπι και την μαστίχα μπορείτε να τα κοπανίσετε στο γουδί (αν δεν έχετε γουδί στο μούλτι) με λίγη ζάχαρη .
Για να τα κάνετε γεμιστά με μερέντα ανοίξτε μετά το 1ο φούσκωμα ένα κομμάτι ζυμάρι σε ορθογώνιο σχήμα, αλείψτε με μερέντα ρολάρετε από την φαρδιά πλευρά, κλείστε και κάντε ότι σχήμα θέλετε.
Αφού κρυώσουν πολύ καλά τα τσουρέκια μας πάνω σε σχαρίτσα (όχι μέσα στο ταψί) τυλίξτε τα με μεμβράνη ή βάλτε τα μέσα σε σακουλίτσες τροφίμων για να μην σας ξεραθούν.
Η συνταγή υπάρχει και στα ΑΣΤΕΡΟΛΙΛΑ
Απλά είπα να τα βάλω κι εδώ για να υπάρχει η συνταγή, αλλά και το Πάσχα δεν είναι μακριά...
Asterati Kouzina |
Υλικά:
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1 κιλό (ίσως να χρειαστεί 100-150 γρ. παραπάνω)
3 φακ. ξερή μαγιά
γάλα φρέσκο 250 γρ. χλιαρό
μαχλέπι & μαστίχα από 1 κ.γλ. κοπανισμένα στο γουδί
από ένα πορτοκάλι το ξύσμα του
βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 200 γρ.
5 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
Για την επικάλυψη:
1 κρόκο αυγού διαλυμένο με μία κ.σ. νερό
ζάχαρη ή αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι (ή σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί)
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπωλάκι βάλτε από το 1 κιλό αλεύρι τα 200 γρ., την μαγιά και το χλιαρό γάλα.
Φτιάξτε ένα χυλό, είναι λίγο πυκτός, σκεπάστε τον και αφήστε να φουσκώσει για 30 λεπτάκια.
Κανά 10λεπτο πριν τελειώσει ο χρόνος φουσκώματος του χυλού (γάλα, αλεύρι, μαγιά), στον κάδο του μίξερ βάλτε τα αυγά, την ζάχαρη, τα μυρωδικά (μαστίχα, μαχλέπι, ξύσμα πορτοκαλιού) και χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψουν.
(Στις φωτογραφίες που βλέπετε οι δόσεις που έκανα είναι 4, για να μην απορήσετε με τα πολλά αυγά)
Αδειάστε το μείγμα αυτό σε μία μεγαλούτσικη λεκάνη (γιατί στον καδό δεν θα βολευτείτε) και αρχίστε σιγά-σιγά να προσθέστε το αλεύρι (όχι όλο μαζί). Θα γίνει ένα σχετικά σφιχτό ζυμάρι.
Τώρα προσθέστε τον χυλό (αυγά, γάλα, μαγιά). Αρχίστε να ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί καλά.
Τέλος παίρνουμε με τα χέρια λίγο-λίγο το βούτυρο και το προσθέτουμε στο ζυμάρι μας.
Δηλαδή, λίγο βούτυρο και ζύμωμα, βούτυρο και ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί πολύ καλά στην ζύμη μας.
Το ζύμωμα το κάνουμε με τον εξής τρόπο, διπλώνουμε την ζύμη και ελαφρό ζύμωμα, δηλαδή τραβάμε την μία άκρη, διπλώνουμε και ζυμώνουμε ελαφρά και ξανά το ίδιο.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και μετά με μία ελαφριά κουβερτούλα.
Αφήστε για κανά 2ωρο και αφού έχει διπλασιαστεί σε όγκο, πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε (δεν ξαναζυμώνετε).
Τα τοποθετείτε σε ταψάκια (με λαδόκολα) όχι κοντά το ένα στο άλλο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, ξανασκεπάστε τα με την πετσετούλα και ξαναφήστε τα για 1,5 ωρίτσα.
Τα αλείφετε με τον κρόκο αυγού, πασπαλίστε με ζάχαρη ή αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι (αν θέλετε να τα διακοσμήσετε με λιωμένη σοκολάτα αφού ψηθούν, μην τα πασπαλίσετε με ζάχαρη κ.λ.π.)
Ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά με αντιστάσεις πάνω κάτω (άμα βάλετε 2 ταψιά στον φούρνο, ψήστε με αέρα).
Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν και θα ξεραθούν.
Το μαχλέπι και την μαστίχα μπορείτε να τα κοπανίσετε στο γουδί (αν δεν έχετε γουδί στο μούλτι) με λίγη ζάχαρη .
Για να τα κάνετε γεμιστά με μερέντα ανοίξτε μετά το 1ο φούσκωμα ένα κομμάτι ζυμάρι σε ορθογώνιο σχήμα, αλείψτε με μερέντα ρολάρετε από την φαρδιά πλευρά, κλείστε και κάντε ότι σχήμα θέλετε.
Αφού κρυώσουν πολύ καλά τα τσουρέκια μας πάνω σε σχαρίτσα (όχι μέσα στο ταψί) τυλίξτε τα με μεμβράνη ή βάλτε τα μέσα σε σακουλίτσες τροφίμων για να μην σας ξεραθούν.
Asterati Kouzina |
Asterati Kouzina |
Asterati Kouzina |
Καλή σας επιτυχία!!!
UP DATE 12/4/2011
Δείτε το τσουρέκι που έφτιαξε η simonmad από το simply creative
Της έγινε ΦΟΒΕΡΟ!
simonmad - Asterati Kouzina |
Φαίνονται υπέροχα. Μπράβο, καλά έκανες, γιατί χρειαζόμουν μια καλή συνταγή. Τα τύπωσα και τα κράτησα.
ΑπάντησηΔιαγραφήAγαπημένα μου!!! Κι εγώ, μια και τα φτιάχνω 2-3 φορές το χρόνο, δικαιούμαι να πω τη γνώμη μου για τα δικά σου. Είναι Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Α!!!! Και αν κρίνω από τα υλικά, φαντάζομαι ότι και η γεύση τους θα είναι ανάλογη της εμφάνισής τους!! Μπράβο, με το καλό να τα φτιάξουμε και φέτος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μου
πανεμορφα ειναι. και το πασχα πλησιαζει. το μαχλεπι η η μαστιχα μπορουν κα αντικατασταθουν με κατι αλλο;
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν νομιζω να μπορεσω να βρω ουτε το ενα ουτε το αλλο.
Helengr μπράβο χαίρομαι! φτιάξτα και θα με θυμηθείς :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
anthivolon ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!
Με το καλό να τα φτιάξουμε και φέτος
Φιλάκια
grEAT σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!! λοιπόν μου γράφεις στο email μου (asteri.sta.lila@gmail.com) που θες να σου στείλω μαχλέπι και μαστίχα :)
Δεν μου είναι κόπος
Μαράκι μου κι εγώ μόλις τα φωτογράφισα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια μου φαίνονται, σου πέτυχαν αφράτα - αφράτα!!
Φιλάκια και του χρόνου!!!
τσουρεκάκια αγαπημένα, με το καλό να έρθει η Πασχαλιά να ξαναφτιάξουμε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι υπέροχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου!!!
Με το καλό να τα φτιάξεις και φέτος!
Ναι, για βάλτε μας στο κλίμα...γιατί μ' αυτά και μ' εκείνα που συμβαίνουν γύρω μας κοντεύουμε να ξεχάσουμε για το πως σε λίγες μέρες έχουμε Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το καλό λοιπόν και στα φετεινά Μαρία μου.
Πόσα σου βγαίνουν με 1 κιλό αλεύρι;;εγώ θα είμαι μακριά και θέλω να δω τι υλικά πρέπει να πάρω μαζί μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήeva μπράβο κοριτσάρα κα ιτου χρόνου με το καλό
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ άσε τα λατρεύω λέμε. Μπορώ να τα φάω όλα μόνη μου χεχε
Πολλά φιλάκια
ΕΛΕΝΑ ευχαριστώ πολύ
Με το καλό
Φιλάκια
Penelope άστα βράστα δύσκολα τα πράγματα. Γι'αυτό κι εγώ τα έβαλα από τώρα μπας και φτιάξω λίγο τα κέφια.
Φιλιά
Ξανθή βγαίνουν περίπου 3 μεγάλα.
Φιλιά
Απίθανα φαίνονται τα τσουρέκια σου!!! Τα κάνω αρκετά διαφορετικά αλλά σκεφτομαι μήπως δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή...Είδομεν....
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνονται εξαιρετικά! Λέω φέτος να τα δοκιμάσω! Θα σου πω αποτελέσματα. Καλό Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMarina σ'ευχαριστώ! αν τα φτιάξεις μου λες εντυπώσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
alla logia να'σαι καλά, σέυχαριστώ πολύ
Φιλάκια
Τώρα μου άνοιξες την όρεξη!! Οι φωτογραφίες είναι τόσο ρεαλιστικές που πιστεύω πως θα απλώσω το χέρι και κόψω ένα κομμάτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
Τι ωραία ιδέα να βάλεις τσουρέκια σήμερα στο blog! Ούτε ο καιρός ούτε η κατάσταση μας αφήνουν να καταλάβουμε ότι έρχεται Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMμμμμμ!!!!!!!!!!!Αγαπημένα αρώματα και γεύσεις!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι νοστιμια!!!μακαρι να μπορουσα να τα κανω οπως εσυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανα!!! Από εμφάνιση σκίζουν και φαντάζομαι το ίδιο κι από γεύση! Λέω να δοκιμάσω να φτιάξω φέτος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΩΩΩΩΩΩ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ!!!!
ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!
Τα τσουρέκια σου ΔΕΝ παίζονται!!!!!Την συνταγή την έχουμε ήδη δοκιμάσει και είναι ότι καλύτερο!!!!Καλό Πάσχα να έχουμε!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχαριστω πολυ πολυ για την προθυμια.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα πω στην μαμα να μου στειλει. αλλα σαν τα δικα σου, ακομη και εαν εχω το μαχλεπι αποκλειεται!!!
Αχ,Αστεράκι,μόνο που τα βλέπω....μου έρχεται να ορμήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάπως έτσι τα φτιάχνω στη διαδικασία.Το βούτυρο βλέπω ότι το βάζεις χωρίς να το λιώσεις σε αντίθεση με τη δική σου συνταγή,λές να το δοκιμάσω;
Πες μου πόσα φτιάχνεις με αυτά τα υλικά;
Φιλιά!
Katerina :)) ευχαριστώ πάρα πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Vita άστα βράστα κι εγώ είμαι πολύ χάλια αλλά το παλεύω
Φιλιά
Μαίρη :))) να'σαι καλά
Πολλά φιλιά
apinkdreamer μρεώ τι μας λες!!!! για δοκίμασε να τα φτιάξεις και θα δεις ότι θα τα κάνεις τέλεια!
Φιλάκια
simonmad ευχαριστώωωωωωωωωωωωω, υα περιμένω εντυπώσεις αν τα φτιάξεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
lourdi ευχαριστώ πολύυυυυυυυυυυυ
Πολλά φιλιά
sidarieva ωωωωωωωωωω ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
Πολά φιλιά
grEAT τίποτα καλέ μου :) για δοκίμασε αφού θα σου στείλει η μαμά μαχλέπι, μαστίχα κι ότι θες εδώ είμαι και με ρωτάς :)
Φιλιά
eleni όχι το βούτυρο δεν το λιώνω το βγάζω πολύ νωρίτερα εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βγαίνουν περίπου 3 μεγαλούτσικα
Φιλάκια
Σημερινή κουβέντα:
ΑπάντησηΔιαγραφή-- Σας περιμένουμε για το Πάσχα....όπως πάντα. Θα έρθετε;
-- Ναι, αφού είναι όπως πάντα!
-- Ωραία! Περιένουμε αυγά και τσουρέκιΑ.
Κάθε χρόνο διπλασιάζω τις ποσότητες. Το πήραν χαμπάρι φίλοι και γνωστοί και ζητούν (ασύστολα, θα έλεγα)
Καλά έκανες και τα έβαλες από τώρα.
Για να μας ανοίξεις την όρεξη, ότι πρέπει!!
Και οι φωτό ζωντανότατες. Για δάγκωμα!!
γλυκές αμαρτίες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι ενημερωτικά στο λέω τα πάιρνω και φεύγω!
Φιλάκια!
ειναι πανεμορφα και σιγουρα πεντανοστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήorea tsourekia!!!me to kalo na mas erthi i pasxalia na ta ftiaxoume!!kapos etsi ta ftiaxno kai ego!alla tha dokimaso kai tin diki sou sintagi!!!na ise kala maraki mou!!kalo vradi kai pola filia!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι καλά έκανες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταγράφεται γιατί με τα τσουρέκια είμαι λίγο άχρηστη και το έχω πάρει πατριωτικά φέτος!
Φιλιά!
Καλησπέρα...τι μου κάνεις τώρα...δεν αντέχω..παρ΄ όλο που έφαγα για βράδυ μόλις τα είδα δεν ξέρω μου άνοιξε η όρεξη για γλυκό...Να μην σου πω ότι από την λαχτάρα μου μύρισε τσουρέκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα να έχουμε...
Ουάουυυυυυ! Να ανοίγεις το πρωί τα μέιλ σου και να βλέπεις τέτοια συνταγή!!!Θελω τσουρεκάκιιιιιιιιι!Να σου πω τα ...μείον μου στη ζαχαροπλαστική, δεν τα πάω καλά με την μαγιά οπότε..τα τσουρέκια δεν βλέπουν τον φούρνο μου , πάντως το αλεύρι για τσουρέκια το πήρα η αφιλότιμη και θα αρχίσω τα παρακάλια στη Γαστερόπληξ!Καλημέρααααααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ!!!! Μοσχομύρισε Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω, τι μου έκανες τώρα! Αγαπημένα όλα τα τσουρέκια, ειδικά αυτά με την αμαρτωλή γέμιση σοκολάτας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το καλό να τα φτιάξουμε και κυρίως να τα φάμε! :)
Δεν μπορώ να αντισταθώ στο τσουρέκι!!!Ειδικά αν ειναι και τόσο νόστιμο -οπως βλέπω στην φωτογραφία- θέλω να ορμήσω!!!!!Μπράβο που το εβαλες, να προετοιμαστούμε σιγα-σιγά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!
Απίθανα, αφράτα, πανέμορφα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω φτιάξει ποτέ το ομολογώ.....έχω σκοπό να προσπαθήσω όμως!
φιλιά πολλά
Πανέμορφα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλωωωω!
Γιατί μας το κάνεις αυτό, ΓΙΑΤΙ;;;; Φαίνονται τόσο λαχταριστά! Μου τρέχουν τα σάλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι φοβερή Μαρία μου!
ΑΑΑΑ! Μοιάζουν πολύ με της μαμάς μου! Έτσι αφράτα και όμορφα τα κάνει κι εκείνη! Μπράβοοοοοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφράτα,καταπληκτικά, εύκολα και με γέμιση σοκολάτας.... μια σκέτη αμαρτία!!! Γιατί μου το κάνεις αυτό Μαρία μου; Κέρνα τουλάχιστον ένα!!!! Φιλιά και καλό Σ/Κ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα κάνουμε 40 τα σχόλια; πώ! πώ! πώ! τι τσουρέκια είναι αυτά καλέ; ως εδώ [και ενοώ την Κρήτη] έφτασε η μυρώδιά τους, να! έτσι να κάνω το χέρι θα τα πιάσω μπράβο Αστεράτη μας...πολύ ωραία φαίνονται..μμμμμμ..μυρωδιέεεες!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφράτα & λαχταριστά τα τσουρέκια σου!!! μπράβο σου Asteri & του χρόνου , να'σαι καλά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό εχτές το βράδυ που τα είδα(έψαχνα για μια συνταγή που θα μου ΄΄κλείσει΄΄ το μάτι)πήγα σήμερα κιόλας σούπερ για να δοκιμάσω να φτιάξω τσουρέκι για πρώτη φορά!!! Φαίνονται τέλεια και η συνταγή σε γενικές γραμμές εύκολη...και πολύ αναλυτική!!!! Για να δούμε σε λίγο που θα τα φτιάξω.Να σε ρωτήσω κάτι,το βούτηρο 2 ώρες εκτόσ ψυγείου καλά είναι ή θέλει κι άλλο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώωωωωωωω πάρα μα πάρα πολύ για τα γλυκά σας σχόλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βούτυρο ναι μια χαρά είναι εκτός ψυγείου 2 ώρες
Σας φιλώ πολύ γλυκά!!!
ΛΟΙΠΟΝΝΝΝΝ....ΤΑ ΕΚΑΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.......τώρα μόλις έβγαλα και την τελευταία φουρνιά,έκανα 2 δόσεις!!!Asteri μου τινα σου πώ!!!!!είσαι και πολύ...αστέρι!!!!!Τρελένομαι για τσουρέκι...και παρ'όλο που μαγειρεύω συνεχώς,γιατί επίσης μου αρέσει,δεν είχα προσπαθήσει ποτέ να κάνω!!!!ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ,είναι λίγο χρονοβόρο αλλά.....ΑΞΙΖΕΙ!!!!Φιλιά πολλά,καληνύχτα σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήαγγελικη μπράβο κοριτσάρα ΜΠΡΑΒΟ!!!! χαίρομαι πάρα μα πάρα πολύ!!!!!!!! κι εγώ σ'ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλιά κι αν έχεις βγάλει φωτό (και θες) στείλε στο email μου να την αναρτήσω στην συνταγή :)))
Τελεια φαινονται!!!!!!!παιρνω τη συνταγη για τη μαμα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιά νεα εβδομάδα ξεκινάει με ελπίδες και αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά!!!!!!!
Καλη εβδομαδα να εχουμε.
Ναι αμέ!Θα σου στείλω φωτογραφίες(τα έχω τυλίξει βέβαια)αλλά.....δεν έχουν καμία σχέση όπωσ φαίνονται!Από κοντά είναι πιο super..και πολύ περισσότερο δεν έχουν καμία σχέση όταν τα τρώς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται ότι είναι τα καλύτερα μακράν!!!!Καλό Πάσχα σε σένα και στην οικογένεια σου, με υγεία και χαρά!!!!Φιλιά από την Κέρκυρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσουρέκια , το καλύτερο μας. Κάθε χρόνο, Μεγάλη Τρίτη φτιάχνω γύρω στα είκοσι τσουρέκια μόνο για την οικογένεια μου και έχουμε να τρώμε μέχρι το καλοκαίρι. Τα διατηρώ μέσα στην κατάψυξη και όταν τα βγάζω είναι φρεσκότατα. Τα τελευταία χρόνια τα φτιάχνω γεμιστά με σταγόνες κουβερτούρας και λίγο γλάσο σοκολάτας από πάνω και έχω τρελάνει τους πάντες. Αν ενδιαφέρεσαι δες και τη δική μου συνταγή στο blog μου " γλυκές και αλμυρές γεύσεις" στη διεύθυνση polyfreelance.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα δικά μου αγαπημένα,τα τσουρέκια!!!!Και φαίνονται...πωπωπώ.....Καλή χρονιά με υγεία και καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα εφτιαξα τα τσουρεκακια σου το πασχα εγινα ΤΕΛΕΙΑ , τα εκανα γεμιστα με μερεντα, με σοκολατενιο αυγο, με τρουφα, με κουβερτουρα, οπως και να τα εκανα τα ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ.... σε ευχαριστουμε !! τελευταια φορα που τα εκανα ηταν χτες 21 Μαιου ... δεν εμεινε ουτε ψυχουλο... ΣΗΜΕΡΑ !!! Πως θα μπορουσα να σου στειλω φωτογραφιες των συνταγων που φτιαχνω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια! Είναι η αδυναμία μου τα τσουρέκια.
ΔιαγραφήΦωτό μπορείς να μου στέλνεις στο email μου
asteri.sta.lila@gmail.com
ok με την πρωτη ευκαιρια θα σου στειλω !! ευχαριστω!
Διαγραφήok λοιπόν θα το περιμένω!
ΔιαγραφήΧάρηκα,
Μαρία