Κλασσικό μεν .... πεντανόστιμο δε ....
Εδώ και πολλές μέρες είχα λιγούρα για ραβανί. Έτυχε και μου έφεραν μαστίχα από την Χίο, φρέσκια ... φρέσκια!!! Εεεε λέω .... δεν φτιάχνω ραβανί με άρωμα μαστίχας;
Υλικά:
6 αυγά
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι (έβαλα στραγγιστό)
2 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι (έβαλα 1 κούπα ψιλό & μια κούπα χοντρό)
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. μαστίχα (κοπανισμένη στο γουδί, αλλιώς στο multi με πολύ λίγη ζάχαρη)
1 κ.γλ. αλάτι
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
3,5 ποτήρια ζάχαρη
τον χυμό ενός λεμονιού
Τι κάνουμε:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά, να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά.
Σε μια λεκάνη έχουμε βάλει το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, την μαστίχα και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά με κυκλικές κινήσεις και πάνω κάτω.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 24Χ35 cm (χρησιμοποίησα πυρέξ).
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω στην κάτω σχάρα για περίπου 45-50 λεπτά.
Όσο ψήνετε το ραβανί ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 10 λεπτάκια από την στιγμή του βρασμού.
Το αφήνετε να γίνει χλιαρό προς κρύο.
Αφού ψηθεί το ραβανί το σιροπιάζουμε (ζεστό γλυκό -> χλιαρό σιρόπι) και το κόβετε σε κομμάτια.
Είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε, είτε σκέτο, είτε με μια μπάλα παγωτού καϊμάκι στο πλάι.
Τι περιμένετε λοιπόν; Κοπιάστε!!!
Καλή σας επιτυχία!!!
Asterati Kouzina |
Εδώ και πολλές μέρες είχα λιγούρα για ραβανί. Έτυχε και μου έφεραν μαστίχα από την Χίο, φρέσκια ... φρέσκια!!! Εεεε λέω .... δεν φτιάχνω ραβανί με άρωμα μαστίχας;
Asterati Kouzina |
Υλικά:
6 αυγά
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι (έβαλα στραγγιστό)
2 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι (έβαλα 1 κούπα ψιλό & μια κούπα χοντρό)
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. μαστίχα (κοπανισμένη στο γουδί, αλλιώς στο multi με πολύ λίγη ζάχαρη)
1 κ.γλ. αλάτι
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
3,5 ποτήρια ζάχαρη
τον χυμό ενός λεμονιού
Τι κάνουμε:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά, να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά.
Σε μια λεκάνη έχουμε βάλει το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, την μαστίχα και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά με κυκλικές κινήσεις και πάνω κάτω.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 24Χ35 cm (χρησιμοποίησα πυρέξ).
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω στην κάτω σχάρα για περίπου 45-50 λεπτά.
Όσο ψήνετε το ραβανί ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 10 λεπτάκια από την στιγμή του βρασμού.
Το αφήνετε να γίνει χλιαρό προς κρύο.
Αφού ψηθεί το ραβανί το σιροπιάζουμε (ζεστό γλυκό -> χλιαρό σιρόπι) και το κόβετε σε κομμάτια.
Είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε, είτε σκέτο, είτε με μια μπάλα παγωτού καϊμάκι στο πλάι.
Asterati Kouzina |
Τι περιμένετε λοιπόν; Κοπιάστε!!!
Asterati Kouzina |
Καλή σας επιτυχία!!!
ΚΟΛΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ....ΚΑΙ ΡΕΒΑΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ....ΑΧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΑΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθα πρώτη??? Πρόλαβα???
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μεγαλύτερο κομμάτι παρακαλώ...
Καλό βράδυ Μαράκι μου και καλή εβδομάδα!!!
Mην επιμένεις και δε θέλω και πολύ για να κοπιάσω!! Παίρνω το κομμάτι μου.....και μια μπάλα παγωτό παρακαλώ και φεύγω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή και οι φωτογραφίες σου ολοζώντανες!!
Καληνύχτα!!
Πως θα ήθελα να είχα ένα κομμάτι συροπιασμένο τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε λίγωσες Μαρία μου..Κλασσικό & νόστιμο
Φιλιά
Καλή εβδομάδα
Σαν λάτρης της μαστίχας, θα το κάνω λίαν συντόμως!!!! Και ο γλυκάνισος του πάει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστέρι μου, η μαστίχα ήταν το άλλοθι, έτσι;;; Μας ξεσήκωσες βραδιάτικα, δεν έφτανε το ραβανί, μάς έβαλες και το παγωτό και σε μεγάλη μάλιστα φωτο, μη τυχόν και δεν το εμπεδώσουμε! Κάνει ο κόσμος τέτοια πράγματα στις 23:00;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Είσαι αδίστακτη...τέλος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά το ραβανί, καλά η φρέσκια η μαστιχούλα...ωραία κονέ έχεις Μαράκι..χαχαχα!!!
Μα αυτό το καϊμάκι από δίπλα και μάλιστα...με κάτι μέσα που δεν θέλω να μάθω τι είναι...το λατρεμένο μου είναι, ε???? αχχχχχχ!!!
Καλή εβδομάδα!!!
υπέροχο γλυκό από τα αγαπημένα και βέβαια με μια μπάλα παγωτό απογειώνεται...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαυμάσιο και πολυαγαπημένο το ραβανί..... τέλειο!!! Να σου δώσω τρία κουλουράκια, να μου δώσεις ένα κομμάτι;...δεν με πειράζει ας είναι και χωρίς παγωτό! Καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις χάρη που είμαι τόσο μακρυά αλλιώς θα σου 'λεγα....Ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, Αστεράκι, τι μου κάνεις πρωί-πρωί!!!!!!!!!Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα χωρίς παγωτό είμαι άρρωστη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
KAΛΗΜΕΡΑ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ ΣΟΥ!!!!!!!!
ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!!!!
Τέλειο το ραβανί, με μαστίχα κιόλας θα γίνεται ακόμα καλύτερο και μοσχομυριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το παγωτό από δίπλα, δεν είναι απλά γλυκό, είναι ανοιξιάτικη συμφωνία!
Τα αγαπημένο γλυκό της κόρης μου:))))πολύ ωραίο μπράβο Αστέρι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ κοπιάσαμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜικρό το βλέπω το κομμάτι μου, βάλε και αυτήν την γωνίτσα που βλέπω;-)
Καλή βδομάδα Μαράκι!
Aχ Μαράκι τι ωραίο γλυκό μου θύμισες το γλυκό που φτιάχνει η μανούλα μου,μπράβο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω διπλή μερίδααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι γλυκό! Μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά της μαστίχας
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμ αααχ!!! τι πάθαμε όλες κορίτσια; μου θυμήζω μία παρουσιάστρια που αναστέναζε πάνω απο την κατσαρόλα..η απόλυτη απόλαυση..και νηστεύω η γυναίκα...σίγουρα θά το κάνω μετά το Πάσχα..Αχ.. τι μας κάνεις Αστεράτη μου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ! Τι ελκυστικό που είναι! Μπράβο! Τι κρίμα που βρίσκεσαι μακριά και δεν μπορώ να σε επισκεφτώ! :-(
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πειράζει όμως θα πω στη μαμά μου να μου το φτιάξει! Καλό βράδυ αστεράκι!
ναι, μας ξεσηκωσες βραδιατικα. θα σου ερθουμε βραδιατικα!!!!! για κερασμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα...πολύ ωραίο το γλυκάκι σου αλλά και οι φωτογραφίες σου ζουμπουρλούδικες...
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ ρεβανι μοσχοβολιστο και πεντανοστιμο...ειπα κι εγω να κανω διαιτα και αναρτησες το αγαπημενο μου γλυκο...ουφ,παλιοδιαιτα...απο δευτερα λεω παλι...αυριο θα κανω ραβανι...καλο βραδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκλασικό κι αγαπημένο, με παγωτάκι το δικό μου περικαλώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλασικό, αγαπημένο και πεντανόστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο δε λες τίποτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου κάνεις καλέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε μου ένα κομματάκι:))
Καλά... πιο αγαπημένο δε γίνεται... και με τη μαστίχα... μας κόλασες...
ΑπάντησηΔιαγραφήTo ραβανί μου θυμίζει την μαμά μου (εφτιαχνε συχνα όταν ήμουν μικρή!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ
Ματς:P
Και μόνο που έβαλες μαστίχα θα το φάω όλοοοοοο
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλά αυτό είναι το αγαπημένο της μαμάς μου... τι ζουμερό και αφράτοοοο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααα!!!
Καλσικό μεν πεντανόστιμο δε ... και πολύ πολύ λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό απόγευμα asteri :)
ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!
ΣΕ ΦΙΛΩ!!!
ξέρεις τι ζήλεψα...το παγωτό καιμάκι γιαμ γιαμ :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ , ΟΛΟΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ !!! ΑΛΛΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΣΑΜΑΛΙ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΡΑΒΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ, ΟΠΩΣ Κ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ Κ ΧΩΡΙΣ!
ΑπάντησηΔιαγραφή