λεεεεεεεεε μωρέ λεεεεεεεεεεεεεμονάκι μυρωδάτοοοοοοοοοο :)
Μου είχαν φέρει μια πελώρια σακούλα με φρέσκα λεμόνια και άρπαξα την ευκαιρία να φτιάξω ένα γλυκάκι που το λατρεύω
Yλικά:
λεμόνια μισό κιλό καθαρισμένα (μόνο την φλούδα τους)
μισό κιλό ζάχαρη
4 κούπες τσαγιού νερό (UP DATE: ή 2 ποτήρια νερό)
αρμπαρόριζα 2-3 φυλλαράκια (αλλιώς 2 βανίλιες)
χυμό από ένα λεμόνι
Τι κάνουμε:
Ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια με τον τρίφτη (στο ψιλό)
Τώρα καθαρίζουμε την φλούδα από το λεμόνι (όπως κάνουμε με το πορτοκάλι) και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τις φλούδες (να ξεπικρίσουν) για κανά 15λεπτο (UP DATE: το 15λεπτο βρασίματος να ξεκινάει από την στιγμή του βρασμού, αν δείτε τσιμπώντας με ένα πηρούνι τις φλούδες ότι χρειάζονται κι άλλο βράσιμο, αφήστε για λιγάκι ακόμα).
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι (το νερό αυτό το πετάμε)
Bάζουμε στην κατσαρόλα τις 4 κούπες τσαγιού νερό με το μισό κιλό ζάχαρη και βράζουμε για 15 λεπτάκια σε μέτρια φωτιά.
Αφού περάσουνε τα 15 λεπτά προσθέτουμε στην κατσαρόλα της φλούδες λεμονιού και βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει (περίπου 35-40 λεπτάκια, σε μέτρια φωτιά)
Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, ρίχνουμε την αρμπαρόριζα (ή την βανίλια) και το χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε το ζεστό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα (αφού αφαιρέσουμε την αρμπαρόριζα)
Καλή σας επιτυχία!!!
Μου είχαν φέρει μια πελώρια σακούλα με φρέσκα λεμόνια και άρπαξα την ευκαιρία να φτιάξω ένα γλυκάκι που το λατρεύω
Yλικά:
λεμόνια μισό κιλό καθαρισμένα (μόνο την φλούδα τους)
μισό κιλό ζάχαρη
4 κούπες τσαγιού νερό (UP DATE: ή 2 ποτήρια νερό)
αρμπαρόριζα 2-3 φυλλαράκια (αλλιώς 2 βανίλιες)
χυμό από ένα λεμόνι
Τι κάνουμε:
Ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια με τον τρίφτη (στο ψιλό)
Τώρα καθαρίζουμε την φλούδα από το λεμόνι (όπως κάνουμε με το πορτοκάλι) και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τις φλούδες (να ξεπικρίσουν) για κανά 15λεπτο (UP DATE: το 15λεπτο βρασίματος να ξεκινάει από την στιγμή του βρασμού, αν δείτε τσιμπώντας με ένα πηρούνι τις φλούδες ότι χρειάζονται κι άλλο βράσιμο, αφήστε για λιγάκι ακόμα).
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι (το νερό αυτό το πετάμε)
Bάζουμε στην κατσαρόλα τις 4 κούπες τσαγιού νερό με το μισό κιλό ζάχαρη και βράζουμε για 15 λεπτάκια σε μέτρια φωτιά.
Αφού περάσουνε τα 15 λεπτά προσθέτουμε στην κατσαρόλα της φλούδες λεμονιού και βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει (περίπου 35-40 λεπτάκια, σε μέτρια φωτιά)
Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, ρίχνουμε την αρμπαρόριζα (ή την βανίλια) και το χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε το ζεστό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα (αφού αφαιρέσουμε την αρμπαρόριζα)
Καλή σας επιτυχία!!!
Σσσσσλλλλλλλλλλλλλλλρρρρρρρρρρ! Τα σάλια μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράκι μου καλό Φθινόπωρο!!! Με καλοσωριζεις με αγαπημένη γευση - το λεμονάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Μέχρι εδώ μοσχομύρισε το λεμονάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό θα άρεσε στο φίλο μου που λατρευει τα ξινά!!!το άρωμα λεμόνι το λατρεύω :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήθέεεεεεεεελωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!! πολύυυυυυ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmia koutalitsa asteraki mou ax mosxovolise os edo to lemonaki sou
ΑπάντησηΔιαγραφήkalo sou vradi
Από τα ωραιότερά μου γλυκά κουταλιού.Έχει βέβαια τον κόπο του γιατί εκτός από μια συγκεκριμένη ποικιλία, τα λεμόνια δύσκολα ξεφλουδίζουν. Τυχερή που βρήκες τέτοια εποχή λεμόνια παχειόφλουδα.Καλό φάγωμα
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλω και εγώ.. μια μικρή κουταλια.. Μήπως ξέρης πως κάνουμε και μαρμελάδα λεμόνι, που επίσης μου αρέσει .. πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο σαβατοκυριακο
Την αρμπαρόριζα την εχω συνδέσει με το γλυκό κυδώνι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λεμονάκι που πήρα από το Πήλιο, μάλλον βανίλια θα είχε.
Αν βρώ Ελληνικά λεμόνια, θα το κάνω. Με αυτά τα Τούρκικα ή Αργεντίνικα, δεν λέει....
Καλό Βράδυ
Αχ μου αρέσει κι εμένα πολύυυυυ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ!!βρε αστέρι,τι υπέροχο γλυκό είναι αυτό;λες να το φτιάξω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμ μυρωδιές!!! Τέλειο γλυκό!!! Θα το φτιάξω τον χειμώνα με τα λεμόνια του κήπου μου, γιατί τώρα είναι ακόμη πράσινα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Πωωω η αδυναμία μου! Λατρεύω τα γλυκά με βάση το λεμόνι και να σου πω τελευταία αναρωτιόμουν αν υπάρχει γλυκό του κουταλιού με λεμόνι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φτιάξω 100%!
Ματς
λατρευω το λεμονι σε ολες του τις εκδοχες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ το λεμόνι γλυκό και ο άνθος του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο!
Το θέλω να το φάω τώωωωρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω το λεμόνι,έχω φάει και είναι το αγαπημένο μου!!
Ειδικά με γιαουρτάαακι!!
Φιλάκιααα αγάπη μου!!!
Αααχχ μοσχομύρισε το λεμονάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου να είσαι καλά.
Εμείς το φτιάχνουμε αργότερα,με τα δικά μας λεμόνια. Τώρα είναι αγίνωτα, αργούνε λιγάκι...
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο
από τα αγαπημένα μου του κουταλιού...και με αρμπαρόριζα...αχ...ξινίστηκα...βάλε πιατάκι κι έρχομαι...-:))
ΑπάντησηΔιαγραφήζζζζμουααατςςςςςς....
Σ'ευχαριστούμε για τις πολύ όμορφες συνταγές που μοιράζεσαι μαζί μας και το λέω ειλικρινά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια! το σάλιο τρέχει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ήθελες να εργάζομαι αυτή την Κυριακή το κατάγερες! χεχεχεχε.
Το γλυκό λεμόνι, κολοκύθα και pergamoto μου λιώνουν!
Ευχαριστώ για την ιδέα.
Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο χαλάρωσης.
Δεν έχω φάει ποτέ μου!!!! Έχουμε μια λεμονιά γεμάτη λεμονάκια, βέβαια δεν ξέρω αν είναι τα κατάλληλα για το γλυκάκι σου αλλά θα το δοκιμάσω
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι δεν μου έφερες βαζάκι προχθές???????
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σημειώνω, κακά ξεμπερδέματα θα έχεις....στο λέω!!
Μμμ, τώρα πίνω τον καφέ μου. Να είχα λίγο! Σούπερ το γλυκό κουταλιού λεμόνι και η αρμπαρόριζα είναι καταπληκτικό αρωματικό, βάζω κι εγώ πολύ συχνά σε τέτοια γλυκά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή σου εύχομαι!
latreuw to lemoni kai etsi den to exw dokimasei pote!eimai sigourh oti tha einai to kati allo!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο το γλυκο πρεπει να ειναι πολυ μυρωδατο.Οταν μαζεψω τα δικα μου λεμονια θα το δοκιμασω.
ΑπάντησηΔιαγραφή@kiki χιχιχιχιχιχιιχι έλα να φάμεεεεεεεεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάκια
@drosostalitsa καλό φθινόπωρο κοριτσάκιιιιιιιιιι αχχχ το λεμονάκι το λατρεύωωωω
Φιλιά
@Μαίρη κόπιασεεεεεεεε
@Και λοιπόν;E allora? να του το φτιάξεις αφού του αρέσει :))) θα μοσχοβολίσει και το σπίτι :)
Φιλάκια
@γαστεροπληξ έλα να φάμεεεεεεεε να βάλω καφεδάκι να ψήνετε; :))
ΑπάντησηΔιαγραφή@Vasiliki μόνο μια κουταλιά; όσες θες!!
Φιλιά
@Vita άσε το λατρεύω πολύ το λεμόνι. Να΄ναι καλά ο κύριος που μου τα έδωσε τα λεμονάκια :)))
Φιλιά
@RIRI να πάρεις όοοσο θες!!! Αν προλάβω σήμερα θα βάλω ανάρτηση για μαρμελάδα λεμόνι :))
Φιλιάαα
@ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ την αρμπαρόριζα την βάζω σε όλα τα γλυκά του κουταλιού αντί της βανίλιας. Δοκίμασε και θα με θυμηθείς :)))
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΝΑΤΑΣΑ κόπιασεεεεεεεεεεεεε :))))
Μάκια
@φουρτουνιασμενη ψυχη ναι αμέ να το δοκιμάσεις :)
Φιλάκια
@anthivolon ευχαριστώωωωω να το φτιάξεις....να το φτιάξεις :)
Φιλιάαα
@Μαριάννα και η δικιά μου αδυναμία, μου αρέσουν τα ξυνά χιχιχιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το φτιάξεις, θα περιμένω εντυπώσεις :)
Φιλάκια
@apink dreamer κι εγώωωωωωωωωω :P
Φιλάκια
@Taste Advisor ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωω :)))
@eva έλα ... έλα να το τσακίσουμεεεεεεεεεε
Σμουάτςςςςςςςςςς
@painter και του χρόνουυυυυυυυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάκιααα
@SpIrToKoYto μα δεν είναι υπέροχο γλυκάκι; βάζω πιατάκι ... έλαααααααααααα :)))
Μάκιαααααααα
@Τζίνα :)) κι εγώ ευχαριστώ :)))) πάρα πολύυυ!!!!!!!!
@Veronica Marsa ευχαριστώ!!!! το έφτιαξες; :))
Φιλάκια
@manousina ποτέ εεε;;;; χάνεις χιχιχιχιχιχ :P
ΑπάντησηΔιαγραφήδοκίμασε να το φτιάξεις, αφού έχεις και δικά σου λεμονάκια.
Φιλάκιααααααα
@Λίλα ουπςςςςςςςς το ξέχασαααααααααα απαπαπαπα είμαι ασυγχώρητη next time
Μάκια
@Τhe Dark Chef έλα καλέ να φάμεεεεεεεεεεε
Φιλιά
@Ειρήνη φτιάξτο και θα θυμηθείς είναι σλουρπ γιάμιιιιιι χεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
@Δημιουργία ουυυυυ πολύ μυρωδάτο! θα περιμένω εντπώσεις :))
Φιλιά
Τα σχόλια είναι περιττά! Τέλειο όπως άλλωστε και το ολόκληρο λεμονάκι γλυκό κουταλιού που φτιάχνουν σε κάποια μέρη, να μην πω για τον λεμονανθό (που είναι και πανάκριβο) και μόνον στην Μυροβόλο Χίο προσωπικά έχω βρει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες.
Penelope ναι τέλειο γλυκάκι και αγαπημένο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛεμονανθό δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!
Φιλιά
ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!ΣΛΟΥΡΠ!ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ!!!!ΕΥΓΕ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria Kantzali καλώς όρισες! :) ευχαριστώωωωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθα και εγώ να δοκιμάσω μια και δεν έχω φάει ποτέ! Φαίνεται σούπερ! Ο φιόγκος σου τέλειος:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράκι, καλησπέρα! Αν και είμαι σε αυστηρή δίαιτα τελευταία, ρίχνω κλεφτές ματιές στα καλούδια που φτιάχνεις τελευταία! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τέτοιο γλυκό! Μετά τη δίαιτα όμως...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
big mama ποτέ εεε; χάνεις χεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώωωωωωωωωωωωωωωω
Φιλάκια
ΝΑΝΤΙΑ δίαιτα εεεε; κι εγώ το προσπαθω αλλά φοβάμαι πως θα μείνω στην προσπάθεια χαχα :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Συγχαρητήρια για το blog, την ιδέα του γλυκού, την παρουσίαση, αλλά δυστυχώς όχι για τη συγκεκριμένη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη δοκίμασα, έχοντας ξανακάνει το γλυκό λεμόνι, κι έχω να πω ότι το σιρόπι ήταν πολύ λίγο. Η ποσότητα αυτή λεμονιού χρειάζονταν τουλάχιστον τη διπλή δόση σιρόπι. Επίσης προσωπική μου γνώμη είναι ότι το λεμόνι από μόνο του έχει τόσο τέλειο άρωμα που οτιδήποτε άλλο το αδικεί. Αλλά αυτό είναι θέμα γούστου.
Sorry που γράφω το μοναδικό αρνητικό σχόλιο, αλλά νομίζω θα είναι χρήσιμο σε όποιους θέλουν να κάνουν τη συνταγή
Ανώνυμος (please γράψε και το όνομα σου :))))) σ'ευχαριστώ για τα ακλά σου λόγια για το blog μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεκτή η γνώμη σου!
Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο σου :)
Ωραία συνταγή όντως και επιπλέον θα συμφωνήσω με τον Ανώνυμο όσο αφορά στο σιρόπι. Και εγώ έβαλα επιπλέον σιρόπι αλλά όχι διπλάσια ποσότητα (ακριβώς δεν μπορώ να πω, μπήκε με το μάτι). Είχα μόνο θέμα στο ότι το λεμόνι ήταν αρκετά σκληρό μετά (δεν είναι να το φάει η γιαγιά με τη μασέλα), αλλά οι αντιδράσεις ήταν θετικές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμος καλησπέρα :)) σ' ευχαριστώ για το σχολιό σου απλά θα εκτιμούσα να έβαζες το όνομα σου στο τέλος του σχολίου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Καλως σε βρήκα αστεράτη μου είσαι η πιό ωραία σελίδα μαγειρικής με τόσο όμορφες εικόνες το γλυκό λεμόνι το κάνω και εγώ συχνά γιατι έχω στην αυλή μου μιά λεμονιά που κάνει μόνο λεμόνια για γλυκό είναι φανταστικό σε όποιον αρέσουν τα λεμόνια Μακεδόνισσα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακεδόνισσα καλώς όρισες
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ!!!! :)))
Έχειε λεμονιές εεε;; τέλεια!!! τα λατρεύω τα λεμόνια
Καλό σου βράδυ
ΕΦΤΙΑΞΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΛΕΜΟΝΙ... ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΣΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ... (ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ-ΝΕΡΟΥ)... ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ 4 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΝΕΡΟ....?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΒΡΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ... ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΔΕΣΕ... ΕΒΓΑΛΑ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΕΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΤΟ ΒΡΑΣΜΟ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΡΟ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ γειά σου και καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήόχι δεν έχω γράψει κάτι λάθος στις δοσολογίες νερού-ζάχαρης.
Έτσι όπως τα γράφω το έφταξα το γλυκό. Έβαλα μισό κιλό ζάχαρη και 4 κούπες τσαγιού νερό (δηλ. περίπου 2 ποτήρια νερό) και μου έδεσε μια χαρά το γλυκό, όπως το βλέπεις στις φωτό.
Δεν βάζω ποτέ κάτι στο blog μου αν δεν το έχω δοκιμάσει ότι είναι σωστό.
Πάλι 2-3 σχόλια πριν από σένα οι αναγνώστες με τα σχόλια ''ανώνυμος'' μου γράψανε ότι ήταν λίγο το σιρόπι.
Τι να πω κι εγώ...
Καλό σου απόγευμα :)
Καλημέρα! Κατ'αρχήν να πω πως λατρεύω το blog και κυρίως το ότι έχει εικόνες για κάθε στάδιο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για έναν αρχάριο (όπως εγώ).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά να κάνω μία ερώτηση: Οι φλούδες δεν πρέπει να είναι μαλακές? Επειδή δοκίμασα τη συνταγή και τα σχόλια που πήρα ήταν πως οι φλούδες είναι πολύ σκληρές σε σημείο να μη μασιούνται.
Μήπως στο πρώτο βράσιμο με το νερό να έμεναν περισσότερη ώρα για να μαλακώσουν λιγάκι παραπάνω?
Ευχαριστώ!
Γεωργία καλημέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)
Όσον αφορά την ερώτηση σου, ναι πρέπει να είναι μαλακές οι φλούδες τωω λεμονιών. Οι χρόνοι που έχω γράψει είναι μετρημένοι, δηλ. στο 1ο δεκαπεντάλεπτο που τις έβρασα δοκίμασα με ένα πηρουνάκι αν τσιμπιούνται. Μπορεί τα δικά σου λεμόνια να ήταν λίγο πιο σκληρά.
Θα το γράψω και στην συνταγή
Σ'ευχαριστώ :)
Ελπίζω να είναι όλα οκ με το σιρόπι που έχουν πει οι προαναφερθέντες παραπάνω διότι η μητέρα μου έψαχνε συνταγή για γλυκό λεμόνι κ αυτή βρήκα σαν ιδανική:) Να σε ρωτήσω κ κάτι ακόμη?Αν κόψω το λεμόνι σε λωρίδες για να ξεπικρίσουν μπορώ να τα αφήσω 24 ώρες μέσα σε νερό?Το διάβασα αλλού κ ήθελα να σε ρωτήσω.....Εκτός κ αν φτάνουν αυτά τα 15 λεπτά που αναφέρεις για να ξεπικρίσουν......Μαρία
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία γειά σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν αφού κόψεις τις φλούδες των λεμονιών σε λωρίδες (ζουλιέν) βάλε τις μέσα σε λεκάνη με νερό και άφησέ τις για 24 ώρες όπως μου γράφεις. Μετά αυτό το νερό πεταξέ το και συνέχισε όπως γράφω την συνταγή.
Καλή σου επιτυχία
τέλεια,σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!Θα το φτιάξω κ θα σου πω τι αποτελεσματα ειχα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήτης κυριας κατινας ηταν καλυτερο γιατι μου το προσφερε ετοιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήAw, this was a very nice post. Taking the time and actual effort to produce
ΑπάντησηΔιαγραφήa great article… but what can I say… I put things off
a lot and never seem to get anything done.
Also visit my blog post engineering internship
Highly descriptive article, I liked that a lot. Will there be a part 2?
ΑπάντησηΔιαγραφήFeel free to surf my site automobile workshop
το γλυκοσας το εφτιαξα σημερα ειναι υπεροχο τελειο εγινε σας ευχαριστω για τη σωστη συνταγη σας να ειστε καλα καλο ξημερωμα γεια σας απο τη χιο
ΑπάντησηΔιαγραφή