ο κλασσικός ... 1, 2, 3, 4 ...
Asterati Kouzina |
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι (χρησιμοποιώ 1 ψιλό & 1 χονδρό)
3 κούπες τσαγιού ζάχαρη
4 κούπες τσαγιού νερό χλιαρό
Τι κάνουμε:
Σε κατσαρόλα (βαριά) με αντοκολλητικό πάτο βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο (σε δυνατή φωτιά, η δικιά μου κουζίνα είναι από το 1 έως το 9) και ρίχνουμε το σιμιγδάλι (χαμηλώνω την φωτιά στο 7)
Καβουρντίζω το σιμιγδάλι με το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χρυσαφίσει.
Σε λεκανίτσα έχουμε βάλει το χλιαρό νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Τώρα ΠΡΟΣΟΧΗ!!! χαμηλώνουμε την φωτιά στο 2 με 3 και ρίχνουμε το ζαχαρόνερο σιγά-σιγά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Αφού λοιπόν έχουμε ρίξει το ζαχαρόνερο (δυναμώνουμε την φωτιά στο 5-6), αρχίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ''δέσει'' δηλαδή να έχει γίνει μια σφιχτή μάζα που να μαζεύεται γύρω από την κουτάλα σας και όταν προσπαθείτε να το ''χωρίσετε'' στην μέση το μείγμα να μην ξαναενώνεται.
Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και τον βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα.
Μετά αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα που θα το παρουσιάσουμε.
Κόβουμε ένα κομμάτι, πασπαλίζουμε με ζάχαρη - κανέλα καιιιιιιιι απολαμβάνουμε!!!
Asterati Kouzina |
Καλή σας επιτυχία!!!
(Αν θέλετε αφού ρίξετε το ζαχαρόνερο, προσθέστε σταφίδες, ή καρύδια ψιλοκομμένα και τέλος αφού ψηθεί ο χαλβάς και σερβιριστείτε πασπαλίστε με ζάχαρη, κανέλα και ψιλοκομμένο καρύδι).
Δείτε και τον Χαλβά με σιρόπι πορτοκαλιού
και τον Χαλβά λευκό σιμιγδαλένιο
και ενώ δεν μου πολυαρέσει ο χαλβάς αυτός,μ'έκανες να τον λιγουρευτώ έτσι που περιγράφεις την κατασκευή του.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιο κλασικός δε γίνεται..., αλλά γι' αυτό αγαπημένος. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σιμιγδάλι μισό ψιλό - μισό χοντρό το σημειώνω, θα κάνει την υφή ενδιαφέρουσα! Καρύδια, αμύγδαλα επίσης, ο καθένας βάζει ότι προτιμάει.
Καλό βράδυ!
Μου αρεσει!!!!φανταστικο!!!και ευκολο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια και καλο βραδυ!
Το λατρεύω αυτό το γλυκάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Αστεράκι!
1, 2, 3, πήγα στην κυρία μούδωσε ένα μήλο αχ όχι ένα πιατάκι χαλβά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Και λίγα καρύδια από πάνω παρακαλώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμ υπέροχος έγινε, μπράβο!!
Τέλεια, αστέρι μου, τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν πρόκειται για χαλβά, ψηφίζω κλασσική συνταγή, δαγκωτό! Ίσως με λίγο ασπρισμένο και καβουρδισμένο αμυγδαλάκι... δε θα 'λεγα όχι!
Εγώ θέλω και 1 και 2 και 3 κομμάτια χαλβά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου κορίτσι μου, είναι τέλειος.
Καλό βράδυ.
Τελικά όντως αστεράτη κουζίνα... μ'αρέσει πολύ γιατι δεν ασχολείσαι μόνο με νέες συνταγές αλλά και με παραδοσιακές (που λατρεύω εξάλλου), ο δε χαλβάς ότι πρέπει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά στα χέρια σου...
Πειρασμεεεεεεεεεεεεεεεεεε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Αστεράκι!!!! Αυτό το μήνα εσείς τα αστέρακια έχετε την τιμητική σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ ο χαλβας..μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια!
φιλάκιααα ***
Ο Πολίτικος χαλβάς των γενεθλίων μου !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως βάζω κουκουνάρι μαζί με το λάδι, για να ψηθεί μαζί και σταφίδες μαζί με το σιρόπι, για να φουσκώσουν!
Το τέλειο γρήγορο και νόστιμο γλυκό και επειδή "έξω" δεν τον πετυχαίνουν, όλοι εκτιμούν τον σπιτικό.
Πόσο μου έχει λείψει ο παραδοσιακός χαλβάς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά στα χεράκια σου Αστέρι μου!!!
αγαπημένο γλυκάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα :)
φουρτουνιασμενη ψυχη αααα χαίρομαι πάρα πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
The Dark Chef κάνε μια δοκιμή με μισό-μισό :)))
Πολλά σμουάτςςςςςς
lourdi ναι εύκολο είναι απλά πιάνετε ολίγον το χέρι στο ανακάτεμα χεχεχεχε
Φιλάκιαααααα
ΝΑΝΤΙΑ κι εγώωωωωωωωω χιχιχιχι
Καλημερούδιαααααααααααα
Ξανθή μήλο δαγκωμένοοοοοοο χιχιχιχιχιχιιχι
Φιλιάαααααααα
anthivolon έφτασεεεεεεεεεεεεεεεε
Φιλάκιαααααααα
simonmad μερσίιιιιιι
Καλημερούδιααα
Xαλβαδάκι σούπερ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα πάρε .. πάρε όσα θες έχει λίγο ακόμα χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώωωωωωωω
Καλημερούδια
Lilium ωωωω να'σαι καλά, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ. Προσπαθώ όσο μπορώ να ασχολούμαι με λίγο απ'όλα, όσο γίνετε βέβαια για να είναι ευπρεπή :)))
Φιλιά
Δημιουργία χαχαχαχαχα εγώωωω;;;;; χεχε
Φιλιά
drosostalitsa ναι ναι χεχεχε
Ααααα εγώ ακόμα παιδί είμαι χιχιχιχιχι :P
Φιλάκιααααα
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ ωω ναι και με κουκουνάρι είναι τέλειος.
Συνήθως έξω αυτά τα γλυκά σπανίως να βρεις καλά
Καλημερούδια
ΝΑΤΑΣΑ αχχχ δεν είμαστε κοντά
Ευχαριστώ κοριτσάκι :))
Φιλάκιααααααα
Katerina και μένα ... και μένα :)))
Καλημέρααααααα
Λίλα ευχαριστώωωωωωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάκια
Καλέ Αστέρι μου, γιατί δεν έβαλες και τίποτε ξηροκάρπια μέσα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι "ξεροσφύρι" θα το απολαύσουμε, σνιφ, σνιφ...
Penelope εμένα τα ξηροκάρπια μου αρέσουν στον χαλβά, του άντρα μου όμως όχι, οπότε δεν έβαλα καθόλου χαχαχα τι να κάνω, έναν τον έχω :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου τρίψω λίγο καρυδάκι στην μερίδα σου;
Καλημερούδιαααααααα
Βρε, τι έχουμε πάθει μ' αυτούς τους άντρες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μετά την πάροδο κάποιων ετών δεν επιστρέφονται και στις μαμάδες τους :-)))
Penelope χαχαχα όπως λένε ουδέν λάθος αναγνωρίζετε μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕεεεε αν θες γίνετε επιστροφή, το ''πρόβλημα'' είναι αν δεν θες να την κάνεις χεχε
Αχ Μαράκι αχ,στο μυαλό μου είσαι.Η Κατερινούλα μου σήμερα έβγαλε το πρώτο δοντάκι της (δηλαδή έσκασε απλά-και μου είπαν να κάνω χαλβαδάκι) Θα φτιάξω σήμερα, οπότε σήμερα δεν θέλω κομμάτι χαχα.Φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήnadia αχ ναι; άντε μπράβο το μωράκι με το καλό, χωρίς πόνους :))))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα κεράσειςςςςςςςςςς
Φιλιά
κλασσική, λατρεμένη και αξεπέραστη γιαγιαδο-μαμαδίστικη συνταγή !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλοφάγωτο Μαράκι !!!
καλό σ/κ
ακριβώς έτσι ΑστεροΜαράκι μου...1 2 3 4 ...
ΑπάντησηΔιαγραφήέτσι τον έμαθα κι εγώ από τη γιαγιά...
καλοφάγωτος...και καλό Σ/Κ...-:))
Maria B. ευχαριστώ πάρα πολύ κοριτσάρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Καλό ΣΚ
SpIrToKoYto κοριτσάρα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σμουάτςςςςςςςςς
Καλό ΣΚ
Τόν λατρεύω τον χαλβά, και δεν σταματώ οταν αρχίσω!!!μπράβο για τον χαλβά σου,φαίνεται τέλειος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν, στείλε ότι περίσσεψε γιατί όσες φορές έχω κάνει δεν τον έχω πετύχει όπως τον θέλω:)
ΑπάντησηΔιαγραφήRIRI αχχχ άσε κι εγώ τα ίδια χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΧίλια ευχαριστώ :)
Πολλά φιλιά
Καλό ΣΚ
big mama ουπςςςςςςς πριν λίγο έφαγα το τελευταίο κομμάτι χιχιχι
Φιλάκιαααααααααααααααα
Καλό ΣΚ
Σε ευχαριστω Αστερι μου!!!καλημερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο μου γλυκό! Όμως τον προτιμώ με λιγότερο λάδι και ζάχαρη, οπότε την έχω πειράξει την συνταγή.. Καλοφάγωτος! :):)
ΑπάντησηΔιαγραφήTo αγαπημένο μου, νηστίσιμο γλυκό!!! Πρόλαβα καμιά μπουκίτσα???
ΑπάντησηΔιαγραφή