Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Χαλβάς με σιρόπι πορτοκαλιού ..........

Τρέλααα .......
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
Photobucket
Υλικά:
ελαιόλαδο 3/4 φλ.τσαγιού
σιμιγδάλι ψιλό 1 νεροπότηρο
ζάχαρη 1,5 νεροπότηρο
μέλι μισό νεροπότηρο
χυμό πορτοκαλιού μισό νεροπότηρο
νερό 3,5 νεροπότηρα
1 ξύλο κανέλας

κανέλα για το πασπάλισμα

Τι κάνουμε:

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το μέλι,το ξύλο κανέλας & την ζάχαρη να βράσουν.
Μόλις σιροπιάσει, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ξαναφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει ξανά το σιρόπι μας.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί καλά, να ξανθύνει.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε στο σιμιγδάλι το σιρόπι μας (χωρίς το ξύλο κανέλας)

Αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς (με ξύλινη κουτάλα) μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να ξεκολάει καλά απ΄οτα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι (της κουζίνας) αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει και βάζουμε σε φόρμα.

Πασπαλίζουμε με κανέλα, αν θέλουμε και με ζάχαρη και διακοσμούμε με φέτες λεπτές πορτοκαλιού.

Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος :)
Photobucket
Καλή σας επιτυχία!!!


Δείτε και τον Χαλβά σιμιγδαλένιο ...
και τον Χαλβά λευκό σιμιγδαλένιο 
Print

38 σχόλια:

  1. Μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια. Τον ωραίο χαλβά που έφτιαχνες η μαμά μου κι εμείς γλύφαμε τα δάχτυλά μας. Φανταστικός και ο δικός σου, η γεύση πορτοκαλιού τον κάνει πολύ ιδιαίτερο!!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταπληκτικός χαλβάς,με άρωμα πορτοκαλιού.μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόκ τόκ...ήρθα για αφήσω την μερίδα fajitas..αλλά δεν ξεκουμπίζομαι χωρίς 2-3-4...μερίδες από τον τέλειο,ζουμερό,αρωματικό,αστεράτο χαλβά!!!!
    Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι ωραίος που είναι αυτός ο χαλβάς, έφτιαχνε κάποτε η γιαγιά και ξετρελαινόμασταν. Μια φορά πριν 5-6 χρόνια πήγα να φτιάξω χαλβά, ούτε που θυμάμαι τι βλακεία είχα κάνει, αλλά δεν τρωγόταν, μάλλον ήρθε η ώρα να το ξεπεράσω και να δοκιμάσω να ξαναφτιάξω. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλώ αστέρων ο χαλβάς.

    Δεν το έχω δοκιμάσει με πορτοκάλι. Είναι τέλειος και λαχταριστός.. Θέλω και τα δυο φορμάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι νόστιμο...που φαίνεται ... δεν έχω δοκιμάσει ποτέ με πορτοκάλι...και το ντεκόρ με κανέλα φοβερό....θα το 'θέλα ένα γλυκάκι τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κλαίω:-(
    Τον σιχαίνομαι τον χαλβά, δεν ξέρω γιατί αλλά ποτέ δεν μου άρεσε.
    Παρόλα αυτά ο δικός σου ο χαλβάς είναι πολύ ωραίος στο μάτι χιχι.
    Καλημέρα Αστέρι! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδες όσο γερνάει ο άνθρωπος τι μαθαίνει;
    Αυτό το γλυκάκι το φτιάχναμε συχνά σε ξαφνικές επισκέψεις.
    Καλημέρα και φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και το πορτοκάλι και το μέλι νομίζω ότι θα συνδυάζονται πολύ ωραία... Κλασσική συνταγή ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, αλλά πάντα μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικές εκδοχές!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για φέρε μια διπλή μερίδα για το καφεδάκι μου!!
    σλουρπ είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επίτηδες το κάνεις! Θες να με βασανιζεις! Είναι φανερό! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δε βγαίνει πολύ γλυκό με ζάχαρη και μέλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ, θα κανω τη συνταγή στο ενα πέμπτο, ενα δεκατο μη σου πω, γιατί τρελλαίνομαι για χαλβα, στα παιδια παλι δεν αρεσει - απαραδεκτοι, τους το λέω!- και μετα τον τρωω μονη μου, αυτό δεν με συμφερει... Οπότε θα τον κανω σε ...ατομική δόση!
    Καλή Κυριακή!

    Υ.Γ. Χμ, δοκίμασες ποτε να κανεις τη συνταγή με αλλο φρούτο εποχής, πχ βερίκοκο; Εγω ποτε, αλλα εσενα σε εχω για πιο τολμηρη, λες να βγαίνει καλός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. anthivolon αχχχχχχχ ωραία τα παιδικά χρόνια.....χωρίς έγνοιες και σκοτούρες ........ και η δική μου μανούλα μας έφτιαχνε όταν ήμασταν πιτσιρίκια χεχεχε και μάλιστα κουταλίτσες τις οποίες τις εξαφάνιζα στο λεπτό.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φουρτουνιασμενη ψυχη σ'ευχαριστώ πολύ γλυκειά μου :)
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. eva άσε κάτω το fajitas χεχεχε και πάρε όοοσο χαλβάς θες χιχιχιχιχι
    Φιλάκιαααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. nostimia σιγά κλαέ μια αποτυχία που θα σε βάλει κάτω :P δοκίμασε να τον ξαναφτιάξεις :)))))
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Marion ναι δίνει μια λίγο διαφορετική γεύση το πορτοκάλι :)
    Σ' ευχαριστώ
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. eleni δοκίμασε τον κάποια στιγμή και θα δεις :))
    Ευχαριστώ πολύ
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Marianna δε τον τρως εεε;;; δεν πειράζει .... έτσι κι αλλιώς δεν μας αρέσουν πάντα όλα χεχεχεχεχε εγώ πάντως σε κερνάω ένα μικρό κομματάκι για δοκιμή χιχιχιχιχ
    Σμουάτςςςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιαγιά Αντιγόνη ουυυ κάθε μέρα ... κάθε λεπτό μαθαίνω συνέχεια ... άλλα με χαροποιούν και με ταξιδεύουν και άλλα με στέλνουν στον πάτο χαχαχα
    Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ σμουάτςςςςςςςςςςςςςς πολλά χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. The Dark Chef ναι ταιριάζουν πολύ ωραία και πάντα μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λιλούυυυυ έλα πιάσε τριπλή μερίδα χεχε
    Σμουάτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. kiki ωωωω ναι χαχαχαχα επίτηδες το κάνω χαχα στην αφιερώνω την συνταγή χιχιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kαι λοιπόν;E allora? όχι δεν είναι πολύ γλυκός με την ζάχαρη και το μέλι, έρχονται ισόποσες οι ποσότητες και δεν υπερβαίνουν σε γλυκύτητα
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλημερα :))) να φτιάξεις την μισή δόση :)
    Με άλλο φρούτο δεν τον έχω φτιάξει ποτέ αλλά τώρα που το λες με χυμό από βερύκοκο ή ροδάκινο και με καραμελωμένα μέσα κομματάκια από τα φρούτα θα είναι πολύ καλός, όπως επίσης και με το πορτοκάλι μπορούμε να βάλουμε τις φλούδες του βρασμένες λίγο πρώτα να φύγει και λίγο η πικρίλα τους και μετά καραμέλωμα .... μου'ρθε φλασιά χιχιχιχιχιχιιχιχι
    Φιλιάαααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.ΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:)))

    ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟΟΟΟΟ!!!!!ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εγω παντως εφερα μαζι μου και το κουταλακι μου.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο χαλβάς με πορτοκάλι είναι ο αγαπημένος μου!!!
    Είναι αρωματικός, δροσερός και ελαφρύς...
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. SKROYTZAKO ναι πάντα με χαμόγελο!
    Πάρε όσο θες
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δημιουργία έφερες και κουταλάκι εεεε;;; χιχιχιχ καλά έκανες .... κεράσου μπόλικο :)
    Φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΝΑΤΑΣΑ και εμένα χεχε
    Φιλάκια
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πω πω ο χαλβάς σου είναι σκέτος πειρασμός!!! Θέλω 5-6 κομμάτια!!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κaterina Galati ευχαριστώ πολύ γλυκειά μου :))) πάρε όσοοο θες!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ωραία..όπως θα ρχεσαι για τα τυρομπαλάκια,μη ξεχάσεις και το χαλβαδάκι...αρμυρό...γλυκό..αστεράτος συνδιασμός..
    φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. SpIrToKoYto τον παίρνω παραμάσχαλα και έρχομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι χιχιχιχι
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails