Για σήμερα μια ωραιότατη κρεατόπιτα .....
Υλικά:
Για το φύλλο:
6 φλ. τσαγιού αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
μισό γλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό
λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
μοσχάρι 1 κιλό
2 μεγ. πατάτες
μισό φλ. τσαγιού ρύζι
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
μισό φλ. τσαγιού λάδι
1 κ.σ. πελτέ
1 φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
αλάτι - πιπέρι
Τι κάνουμε:
Βάζετε σε λεκανίτσα το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το αυγό. Προσθέτετε σιγά - σιγά το νερό να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Σκεπάζετε με μια πετσετούλα και την αφήνετε στην άκρη.
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Το σοτάρετε σε κατσαρόλα με το μισό λάδι (από το μισό φλ.τσαγιού), βάζετε το κρασί, λίγο βραστό νερό (να μην χάσουμε την βράση του φαγητού) και λίγο αλάτι-πιπέρι.
Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει.
Όσο βράζει το κρέας, καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια, όπως επίσης το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα βάζετε σε μια λεκανίτσα, προσθέτετε λίγο αλάτι-πιπέρι, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό και το χυμό ντομάτας.
Τέλος προσθέτετε το κρέας, το υπόλοιπο λάδι και το ρύζι.
Παίρνετε από το ζυμαράκι, περισσότερο από το μισό και ανοίγετε φύλλο στρογγυλό μεγαλύτερο από το ταψί (στρογγυλό μεγάλο ταψί) και το στρώνετε αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε την γέμιση, ανοίγουμε και το 2ο φύλλο.
Κλείνουμε την πίτα μας και την αλείφουμε με λάδι με ένα πινέλο (κάνουμε με ένα πηρούνι μερικές τρυπούλες εδώ και εκεί, όχι πολύ βαθιές)
Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για μια ώρα και 20 λεπτάκια περίπου.
Η πίτα μας είναι έτοιμη.
Κόβουμε ένα κομμάτι και την απολαμβάνουμε! :-)
Καλή σας όρεξη!!!
Με ρύζι δεν έχω φτιάξει συνήθως εκτός του κρέατος επικρατούν τα λαχανικά και τυριά ,θα δοκιμάσω την επόμενη.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι η κρεατόπιτα..μια χαρά συνδιάζεται με τα τυρομπαλάκια και το χαλβαδάκι..να έχουμε ποικιλία..
ΑπάντησηΔιαγραφήάντε...ξεκίνα..με ξελίγωσες...μου σπασες και τη μύτη με τη πίτα..
μια από τα ίδια κι εδώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκόλλησες από το Λιλάκι; μια εποχή παρόμοιες αναρτήσεις ανεβάζαμε...
η δική σου εκδοχή είναι διαφορετική, μούρλια και είπα να μην φάω το βραδάκι, πειρασμέ!!!!!
Αγαπημένο φαγάκι! Δυστυχώς την κάνουμε μόνο κάθε Πρωτοχρονιά! Δεν έχω κάνει ποτέ πίτα, λες να δυσκολευτώ; Αλλά πάλι, γιατί τις έχουμε τις μαμάδες! Χιχι! Ευχαριστούμε Αστεράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι φτιαχτό φύλο,τραγανιστό;και με κρέας;αχ!!τι μου κάνεις.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαναγιά μου, τι είδαν τα ματάκια μου??? Πως να αντισταθώ???
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκιαααααααααα
Τρελαίνομαι για πίτες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω ένα μεγάααααααλο κομμάτι...
Καλό βράδυ
Γιάμι γιάμι...στείλε ένα ταψάκι προς τα εδώ, ή μάλλον καλύτερα έλα και φερτο μαζί σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να φάω μόνο το φύλλο χωρίς το κρέας? χιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι είναι πάλι αυτό! Τέλειο! Άντε να κάνω δίαιτα με εσάς που έχω μπλέξει;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ όχι πάλι πίτα!!! Τη θέλω όληηηηηηηηηηη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου:))
Φιλιά!
Μοιάζει με την Κεφαλλονίτικη Κρεατόπιτα, αλλά γίνεται με μοσχάρι και άλλα υλικά, όπως βλέπω Αστεράκι μας. Βέβαια τούτο το διάστημα απέχω σχεδόν απο το κρέας, αλλά ένα κομματάκι μικρό μπορεί και να το έτρωγα :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι εύχομαι.
καλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια η κρεατοπιτούλα! δε θα έλεγα οχι σε ένα κομμάτι! :Ρ
Ολο μεζεδακια εισαι, για να μας ξεσηκωνεις και να μας βαζεις σε πειρασμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμο φαγητό. Εγώ κάνω μια συνταγή της πεθερούλας μου, άστα κόλαση. Μπράβο και για το φύλλο. Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφή