Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Κρεατόπιτα ..........


Για σήμερα μια ωραιότατη κρεατόπιτα .....
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
























Υλικά:
Για το φύλλο:
6 φλ. τσαγιού αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
μισό γλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό
λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
μοσχάρι 1 κιλό
2 μεγ. πατάτες
μισό φλ. τσαγιού ρύζι
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
μισό φλ. τσαγιού λάδι
1 κ.σ. πελτέ
1 φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
αλάτι - πιπέρι


Τι κάνουμε:
Βάζετε σε λεκανίτσα το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το αυγό. Προσθέτετε σιγά - σιγά το νερό να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Σκεπάζετε με μια πετσετούλα και την αφήνετε στην άκρη.
















Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια.














Το σοτάρετε σε κατσαρόλα με το μισό λάδι (από το μισό φλ.τσαγιού), βάζετε το κρασί, λίγο βραστό νερό (να μην χάσουμε την βράση του φαγητού) και λίγο αλάτι-πιπέρι.
Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει.














Όσο βράζει το κρέας, καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια, όπως επίσης το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα βάζετε σε μια λεκανίτσα, προσθέτετε λίγο αλάτι-πιπέρι, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό και το χυμό ντομάτας.
Τέλος προσθέτετε το κρέας, το υπόλοιπο λάδι και το ρύζι.














Παίρνετε από το ζυμαράκι, περισσότερο από το μισό και ανοίγετε φύλλο στρογγυλό μεγαλύτερο από το ταψί (στρογγυλό μεγάλο ταψί) και το στρώνετε αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.


















Ρίχνουμε την γέμιση, ανοίγουμε και το 2ο φύλλο.
Κλείνουμε την πίτα μας και την αλείφουμε με λάδι με ένα πινέλο (κάνουμε με ένα πηρούνι μερικές τρυπούλες εδώ και εκεί, όχι πολύ βαθιές)














Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για μια ώρα και 20 λεπτάκια περίπου.
Η πίτα μας είναι έτοιμη.














Κόβουμε ένα κομμάτι και την απολαμβάνουμε! :-)
Photobucket

Καλή σας όρεξη!!!
Print

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails