Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Κοτόπιτα ..........

νοστιμότατη!!!
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection

Asterati Kouzina

Πάμε σιγά-σιγά να σας δείξω πως φτιάχνω την κοτόπιτα.
Πιστεύω πως θα ξετρελαθείτε :-)

Υλικά:
Για το φύλλο:
Μισό κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
Χλιαρό νερό 1 κούπα
Αλάτι 1 κ. γλ.
Ξύδι 1 σφηνάκι
Λάδι 1 ποτηράκι κρασιού
Για την γέμιση:
3 στήθη κοτόπουλου φιλέτο
Λάδι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κρασί λευκό 1 ποτ. μικρό κρασιού
Άνηθο ψιλοκομμένο 1 κ. σ.
2 αυγά
Κρέμα γάλακτος 200 γρ. 
Τριμμένη γραβιέρα 150 γρ.

Τι κάνουμε:
Σε μια κατασαρόλα βράζουμε τα στήθη του κοτόπουλου χωρίς αλάτι. Τα ξαφρίζουμε. 
Αφού βράσουν τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σουρωτήρι και αφού κρυώσουν τα κάνουμε κομματάκια.

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια,
τσιγαρίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τον άνιθο προσθέτουμε και το κρασί και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Σε κανά 15λεπτο σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι.
Σ' ένα μπολάκι
βάζουμε τα αυγά και την κρέμα με λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα αυτό το προσθέτουμε στη κατσαρόλα μας.

Ξαναφήνουμε στο μάτι και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη.


Σειρά του φύλλου:
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε έναν κρατήρα στην μέση και εκεί βάζουμε το αλάτι, το λάδι, το ξύδι και το χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε έως ότου γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε με μία  πετσετούλα και την αφήνουμε να ''ξεκουραστεί'

Αλείφουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί με λάδι.

Παίρνουμε από το ζυμάρι μας τα 3/4, βάζουμε νισεστέ στην επιφάνεια που θα ανοίξουμε το φύλλο μας και το ανοίγουμε σε φύλλο μέτριου πάχους.


Παίρνουμε το φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί μας. Τα περισσεύματα γύρω-γύρω τα αφαιρούμε

Βάζουμε την γέμιση μέσα στο ταψί, την απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο που έχουμε ανοίξει.
Κλείνουμε καλά την πίτα γύρω-γύρω και την αλείφουμε με λαδάκι 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 45-50 λεπτά.

Η πίτα μας είναι έτοιμη. Την κόβουμε σε κομμάτια και την απολαμβάνουμε!

Asterati Kouzina

Καλή σας όρεξη!!! 
Δείτε και την άλλη κοτόπιτα II

Print

40 σχόλια:

  1. Αστέρι μας έχεις τρελάνει με τις πίτες σου!!!
    Αχ είναι κ μεσημέρι και δεν έχουμε φάει ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες..έχω σκοπό να σας ξεκάνω..να σέρνεστε και να ξελιγώνεστε...θα το αντέξουμε!!!
    Τέλειαααα!
    Και ανταλάσσω 4-5 κομμάτια με 4-5 κεκάκια !!!
    Καλό απόγευμα στρατηγέ της πίτας!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάλι πίτα θα φάμε; μας κακομαθαίνεις!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις πίτες είσαι αστέρι! Πρέπει να είναι καταπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αστεράκι μου πίτα έχεις; Το καλύτερό σου και το καλύτερό μου. Με ξεσηκώνεις κάθε φορά με τα ζυμαράκια σου!! Δε θα αντέξω και σου φάω τη μισή!!
    Είσαι καταπληκτική στις πίτες, μπράβο σου!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AΧ τι κάνεις!!!!!
    Τέλεια τέλεια τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνεται καταπληκτική και πεντανόστιμη! Μπράβο! Είναι και ένα πλήρες γεύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλη μια αστερόπιτα!!!! Φέρε μεγάλο κομμάτι, όχι τσιγγουνιές!
    Ωραίο και το νεο λουκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολύ ωραία η ζύμη σου!Είναι όνειρο..λατρευω τις πίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καιρό θέλω να κάνω μια κοτοπιτα. Μάλλον θα ξεκινλησω μ' αυτή! Αστέρι το αστέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aυτή η στριφτή γωνία από το φύλλο είναι το κάτι άλλο.
    Πολύ ωραία η πίτα σου για άλλη μια φορά :)
    10 αστεράκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πως θα ήθελα τώρα ένα κομματάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρώτα από όλα μας ξετρέλανες με το φύλλο όπως πάντα! Η πίτα φαίνεται νοστιμότατη! Στείλε λίγο και από εδώ, πεινάμε:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όντως το φύλλο μοιάζει τραγανιστό και πολύ νόστιμο! Και η γέμιση νόστιμη θα είναι, απλώς έχω την εξής απορία: Δεν ψήνεται το αβγό έτσι όπως το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα; Εγώ μάλλον θα περίμενα να κρυώσει το κοτόπουλο.
    Πάντως ένα κομμάτι σπιτικής πίτας είναι ότι πρέπει για τη λιγούρα!
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ουφ! Πρέπει να επιχειρήσω να κάνω καμιά πίτα! Φαίνεται υπέροχη και τόσο λαχταριστή!
    Φιλιά!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΑΤΑΣΑ κοριτσάραααααααα ευχαριστώ πολύ!!!! έχω να βάλω κι άλλες στο μέλλον χιχιχιχιχιχιχιχι
    Φιλάκιαααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. eva χαχαχαχαχαχαχαχαχα καλόοοοοοοοοοοοοοοοο ναι να σας ξελιγώσω θέλωωωωωωωωω χιχιχιχιχιχιχιχιχι
    Να πάρεις όσα κομμάτια θες!!!!!!
    Πολλά γλυκά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ σμουάτςςςςςςςςςςςς πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. φουστουνιασμενη ψυχη πολύ χαίρομαι που σου αρέσει :)))
    Φιλάκιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγγελική γλυκειά μου!!!! χίλια ευχαριστώ
    Γλυκά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. anthivolon χεχεχε έχω μια αδυναμία στις πίτες χιχι
    Ευχαριστώωωω πολύ!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Magda γλυκό μου κορίτσι!!!!!!!!!!!!!
    Σμουάτς ζβουριχτά!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρυσαυγή ευχαριστώωωωωωωωωωω
    Ναι είναι ένα πλήρες γεύμα από μόνη της! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λιλούυυυυυυ ευχαριστώωωωωωωωωωωωω να πάρεις όλη την πίτα!!!!!!!!!
    Φιλάκιαααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ειρήνη ευχαριστώ πολύ!
    Χαίρομαι που σου αρέσουν οι πίτες
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. kiki άντε φτιάχτην ... θα περιμένω να μου πεις με αγωνία εντυπώσεις!
    Ζβουριχτά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μarion χεχε κι εγώ τις γωνίες τρώω που κάνει κρίτσι κρίτσι χιχιχιχιχ
    Πολλά γλυκά φιλάκιαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ειρήνη πάρε ... κερνάωωωωωωωωωωωωω :)))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. big mama χίλια ευχαριστώωωωωωωωωω
    Στέλνω στέλνωωωωωωωωωωωωωωωω :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. The Dark Chef ευχαριστώ πολύ!
    όσο για την απορία, όχι δεν μου ψήθηκε το αυγό όταν το έριξα στην κατσαρόλα γιατί είχε ψηθεί σε χαμηλή φωτιά και είχα κλείσει το μάτι.
    Μόλις το πρόσθεσα το μείγμα, (είχε ψιλοχλιαρώσει το κοτόπουλο στην κατσαρόλα) ανακάτεψα πολύ καλά!!!
    Αλλά αν θες εσύ, μπορείς να το αφήσεις να κρυώσει τελείως :)
    Καλό απόγευμαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΝΑΝΤΙΑ άντε....ευκαιρία και καιρός να ξεκινήσεις να φτιάχνεις :)))) θα περιμένω να μου δείξεις την 1η σου πίτα :))
    Λες να βάλω κανά διαγωνισμό πίτας; :)))
    Φιλιά
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. pwpwwwwwwwwwwwwwwwwwww superrr syntagi..pios na mou tinftiaxei omws...xaxaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. makis να'σαι καλά, ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωω
    Να σου φτιάξω καλέ και να σου στείλω χεχεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. μου άνοιξες την ορεξη πρωι-πρωι!!!!!
    καλημεραααααα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλημερα!έψαχνα καιρο μια συνταγή για κοτοπουλο πίτα...πολύ καλή φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καταπληκτική συνταγή. Πρώτη φορά μου πετυχαινει η ζύμη! Την έφτιαξα και προσέθεσα λίγη φέτα στην γέμιση και έγινε πολύ καλή. Ευχαριστούμε εμείς οι νεότερες μαγείρισσες για τις συνταγές (τύπου συνταγές μαμάς και γιαγιάς) που μοιράζεστε μαζί μας.

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μaria χαίρομαι πάρα μα πάρα πολύ!!!!! Αυτή η συνταγή ήταν μια έμπνευση που είχα μια μέρα :) βέβαια με επιρροές από την κουζίνα της μανούλας μου χεχεχε
    Κι εγώ σ'ευχαριστώ πολύ!!!!
    Καλές γιορτές συνονόματη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. kala e eisai pragmatika asteriiiii.....to ekana k egine pentanostimo...ante na perasei i nusteia na to ksanakanw giati me emeine ena kommati ap'oli tin pita.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που την έφτιαξες και προπάντων σου άρεσε!
      Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails