ό,τι πρέπει για snack, συνοδεία με ένα ποτηράκι παγωμένο κρασί
αλλά και με καλή παρέα ......
Υλικά:
1 ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
λίιγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 700 γρ.
Στην μισή ζύμη έβαλα:
γλυκάνισο (1 κ.σ.)
σουσάμι (3 κ.σ.)
& στην άλλη μισή:
φέτα (περίπου 200 γρ.)
ρίγανη (1 κ.σ.)
(είναι προαιρετικά, μπορείτε να τα κάνετε και με καρότο τριμμένο, σπανάκι ελαφρά τσιγαρισμένο, ηλιόσπορο καθαρισμένο κ.λ.π.)
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκανίτσα, το κρασί, το λάδι, το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, να γίνει μια όχι σφιχτή ζύμη.
Την χωρίζουμε στα δύο και στην μία βάζουμε το σουσάμι κα ιτο γλυκάνισο και στην άλλη την φέτα και την ρίγανη.
Βάλτε τις ζύμες για κανά μισάωρο στο ψυγείο.
Τώρα πάρτε μπαλάκια από την κάθε ζύμη, σε μέγεθος καρυδιού και κάντε μπαστουνάκια.
Βάλτε τα σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος ή αλειμένα με λίγο λάδι.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα (γιατί είναι δύο ταψιά) για 35-40 λεπτά (στον μισό χρόνο ψησίματος κάντε την γνωστή τούμπαλιν των ταψιών χεχε).
Αφού ψηθούν βγάλτε τα από τον φούρνο και βάλτε τα σε σχαρίτσα να κρυώσουν.
Έτοιμα προς κατανάλωση, όμως ........... προσοχή!!! υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ........ εθισμού σε αυτά!!! χαχαχαχαχαχαχαχα
Καλή σας επιτυχία!!!
(Μου βγήκαν 32 κομμάτια)
Δείτε και τα κριτσίνια II
αλλά και με καλή παρέα ......
Asterati Kouzina |
Υλικά:
1 ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
λίιγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 700 γρ.
Στην μισή ζύμη έβαλα:
γλυκάνισο (1 κ.σ.)
σουσάμι (3 κ.σ.)
& στην άλλη μισή:
φέτα (περίπου 200 γρ.)
ρίγανη (1 κ.σ.)
(είναι προαιρετικά, μπορείτε να τα κάνετε και με καρότο τριμμένο, σπανάκι ελαφρά τσιγαρισμένο, ηλιόσπορο καθαρισμένο κ.λ.π.)
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκανίτσα, το κρασί, το λάδι, το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, να γίνει μια όχι σφιχτή ζύμη.
Την χωρίζουμε στα δύο και στην μία βάζουμε το σουσάμι κα ιτο γλυκάνισο και στην άλλη την φέτα και την ρίγανη.
Βάλτε τις ζύμες για κανά μισάωρο στο ψυγείο.
Τώρα πάρτε μπαλάκια από την κάθε ζύμη, σε μέγεθος καρυδιού και κάντε μπαστουνάκια.
Βάλτε τα σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος ή αλειμένα με λίγο λάδι.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα (γιατί είναι δύο ταψιά) για 35-40 λεπτά (στον μισό χρόνο ψησίματος κάντε την γνωστή τούμπαλιν των ταψιών χεχε).
Αφού ψηθούν βγάλτε τα από τον φούρνο και βάλτε τα σε σχαρίτσα να κρυώσουν.
Έτοιμα προς κατανάλωση, όμως ........... προσοχή!!! υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ........ εθισμού σε αυτά!!! χαχαχαχαχαχαχαχα
Asterati Kouzina |
Καλή σας επιτυχία!!!
(Μου βγήκαν 32 κομμάτια)
Δείτε και τα κριτσίνια II
Είδα κι έπαθα να ξεκόψω από τον εθισμό που είπες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσε που από τα Χριστούγεννα πήρα 8 κιλά, από κάτι τέτοια. Και από το Πάσχα έχασα τα 6.
Τωρα όμως που το λες, είναι μια καλή ιδέα να φτιάξω σήμερα, για να πάρω μαζί μας αύριο.
Με άσπρο κρασί δεν έχω δοκιμάσει. Ευκαιρία!!!
Ευχαριστώ για την ιδέα και ελπίζω να μην "υποτροπιάσω" ξανά!!
άκουσα τη λεξη κλειδί κι ήρθα, πολυαγαπημένα και συνεχώς παίζουμε με τις γεύσεις, αρπάζω μια λαμαρίνα, τι περίμενες με καναδυό θα γλύτωνες;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένα σνακ!
Nοστιμότατα και εθιστικότατα! Έφτιαξα την προηγούμενη εβδομάδα και τα βουτούσαμε στην τυροκαυτερ΄΄η της γαστερόπληκτος! Κόλαση μιλάμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕθιστικότατα... Δεν λες τίποτα...Καλημέρα Αστεράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚριτσίνια είναι το καθημερινό μου σνακ στο γραφείο, συνήθως έτομα από κάποιο φούρνο της γειτονιάς μου. Επόμεως ένα σπιτικό αστεράτο κέρασμα δεν πρόκειται να το αρνηθώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να μου στείλεις μερικά με φέτα???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!!!
Φιλάκιαααα
Αστέρι,δεν γλυτώνουμε με τίποτε με τις συνταγές σου.γιαυτό βάζε να τρωμε και καλή καρδιά.η όρεξη είναι δείγμα υγείας.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικη συνταγη! Οτι πρεπει για να παρεις μαζι σου για πικνικ και ταξιδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα δοκιμάσουμε λίαν συντόμως.Μ' αρέσουν αυτά τα ζυμαράκια και στο πλάσιμο και στο φάγωμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΠΙΣΤΟΣ χεχεχε όντως είναι μεγάλος εθισμός τα άτιμα ... αλλά είναι πολύ νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλο λέω θα φάω μόνο κανά δυο αλλά χιχιχ τρώω περισσότερα :)
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ πάρε όοοσσσσααααααααααααα θες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτς
eatgreek.net όντως και σε μας, τα αγαπημένα μας είναι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
Λίλα και λίγα λες! χιχιχιχιχ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Αγγελική άστα βράστα χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Ειρήνη βεβαίωςςςςςςς κεράσου όσα θες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
ΝΑΤΑΣΑ αμέ! όσα θες κοριτσάκι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάααααααα
φουστουνιασμενη ψυχη χαχαχαχαχαχα βάζω βάζωωωωωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααααααααααα
μΕΛΕτω σ'ευχαριστώ πολύ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα :)
Vita κι εσύ ζυμαρούλα; :))) να τα φτιάξεις, θα περιμένω εντυπωσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
Καταγράφεται, για την επόμενη φιέστα καθώς και η κολοκυθόπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοριτσάρα μου φιλιά!!!!!
Γιαγιά Αντιγόνη καλώς την ..... πολύ ωραία .. να μου πεις αν σας άρεσαν :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκά φιλάκια
Αυτά τα αρέσει η Αχτίδα μου και της τα φτιάχνει συχνά η Γαστερόπληξ η φιληνάδα τη, εγώκορίτσι μου κανένα φαγάκι θα το έτρωγα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριε Δημήτρη πολύ χαίρομαι που αρέσους την αχτίδας και φαντάζομαι πόσο νόστιμα θα τα φτιάχνει η Γαστερόπληξ :)))))))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα βάλω και μαγειρευτό φαγάκι κάποια στιγμή (δεν τρώμε μόνο πίτες στο σπίτι χεχεχεχεχε), απλά είμαι λάτρης σε ό,τι αφορά τα ζυμάρια και της πίτες γενικότερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας :)))
Καλό απόγευμα
Εγώ στο 'χω πει ότι το ΄χεις με τις ζύμες και πολύ μ΄αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki χεχεεχε τι να κάνω .... έχω έρωτα με τις ζύμες :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτςςςςςςςςςςςςςςςςς
καλησπερα.με.λενε κατερινα απο σαλαμινα.υπεροχες οι συνταγες σου.εχω.φτιαξει αρκετες τωρα.ομως εμαθα να γραφω.θελω.να τα φτιαξω αλλα δεν τρωω ουτε φετα ουτε γλυκανισο.πως μπορω με αλλο κιτρινο η σκληρο.σε.ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα καλησπέρα :) Χαίρομαι που έχεις φτιάξει συνταγές από το blog μου. Και βέβαια μπορείς να μην βάλεις γλυκάνισο. Όσο για την φέτα μπορείς να την αντικαταστήσεις με οποιοδήποτε άλλο τυρί σου αρέσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήδηλαδη θα φτιαξω τη ζυμη οπως γραφεις και θα ριξω μεσα το τυρι,και.πλαθω κανονικα?ποσο.περιπου τυρι θα χρειαστω?μπορω να βαλω ζαμπον η μπεικον?εισαι πολλυ ευγενικη,ευχαριστω και καλο σ,κ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι θα κάνεις κανονικά την ζύμη και θα ρίξεις περίπου 300 γρ. τυρί (τριμμένο) και πλάθεις κανονικά. Ναι αμέ μπορείς να βάλεις ζαμπόν ή μπέικον (ψιλοκομμένα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο :)))