Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Χαλβάς σιμιγδαλένιος ...

ο κλασσικός ... 1, 2, 3, 4 ...
  Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
Asterati Kouzina

Υλικά:
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι (χρησιμοποιώ 1 ψιλό & 1 χονδρό)
3 κούπες τσαγιού ζάχαρη
4 κούπες τσαγιού νερό χλιαρό

Τι κάνουμε:
Σε κατσαρόλα (βαριά) με αντοκολλητικό πάτο βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο (σε δυνατή φωτιά, η δικιά μου κουζίνα είναι από το 1 έως το 9)  και ρίχνουμε το σιμιγδάλι (χαμηλώνω την φωτιά στο 7)
Καβουρντίζω το σιμιγδάλι με το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χρυσαφίσει.

Σε λεκανίτσα έχουμε βάλει το χλιαρό νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Τώρα ΠΡΟΣΟΧΗ!!! χαμηλώνουμε την φωτιά στο 2 με 3 και ρίχνουμε το ζαχαρόνερο σιγά-σιγά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

Αφού λοιπόν έχουμε ρίξει το ζαχαρόνερο (δυναμώνουμε την φωτιά στο 5-6), αρχίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ''δέσει'' δηλαδή να έχει γίνει μια σφιχτή μάζα που να μαζεύεται γύρω από την κουτάλα σας και όταν προσπαθείτε  να το ''χωρίσετε'' στην μέση το μείγμα να μην ξαναενώνεται.

Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και τον βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα.

Μετά αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα που θα το παρουσιάσουμε.

Κόβουμε ένα κομμάτι, πασπαλίζουμε με ζάχαρη - κανέλα καιιιιιιιι απολαμβάνουμε!!!
Asterati Kouzina

Καλή σας επιτυχία!!!
(Αν θέλετε αφού ρίξετε το ζαχαρόνερο, προσθέστε σταφίδες, ή καρύδια ψιλοκομμένα και τέλος αφού ψηθεί ο χαλβάς και σερβιριστείτε πασπαλίστε με ζάχαρη, κανέλα και ψιλοκομμένο καρύδι).

Δείτε και τον Χαλβά με σιρόπι πορτοκαλιού
και τον Χαλβά λευκό σιμιγδαλένιο

Print

33 σχόλια:

  1. και ενώ δεν μου πολυαρέσει ο χαλβάς αυτός,μ'έκανες να τον λιγουρευτώ έτσι που περιγράφεις την κατασκευή του.φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο κλασικός δε γίνεται..., αλλά γι' αυτό αγαπημένος. :)
    Το σιμιγδάλι μισό ψιλό - μισό χοντρό το σημειώνω, θα κάνει την υφή ενδιαφέρουσα! Καρύδια, αμύγδαλα επίσης, ο καθένας βάζει ότι προτιμάει.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρεσει!!!!φανταστικο!!!και ευκολο.
    Φιλια και καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το λατρεύω αυτό το γλυκάκι!!!
    Καλό μήνα Αστεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1, 2, 3, πήγα στην κυρία μούδωσε ένα μήλο αχ όχι ένα πιατάκι χαλβά!!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και λίγα καρύδια από πάνω παρακαλώ!!!
    Μμμμμμ υπέροχος έγινε, μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλεια, αστέρι μου, τέλεια!
    Όταν πρόκειται για χαλβά, ψηφίζω κλασσική συνταγή, δαγκωτό! Ίσως με λίγο ασπρισμένο και καβουρδισμένο αμυγδαλάκι... δε θα 'λεγα όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ θέλω και 1 και 2 και 3 κομμάτια χαλβά.
    Γεια στα χεράκια σου κορίτσι μου, είναι τέλειος.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά όντως αστεράτη κουζίνα... μ'αρέσει πολύ γιατι δεν ασχολείσαι μόνο με νέες συνταγές αλλά και με παραδοσιακές (που λατρεύω εξάλλου), ο δε χαλβάς ότι πρέπει!!!
    Γειά στα χέρια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα Αστεράκι!!!! Αυτό το μήνα εσείς τα αστέρακια έχετε την τιμητική σας!

    Σούπερ ο χαλβας..μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια!

    φιλάκιααα ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Πολίτικος χαλβάς των γενεθλίων μου !!
    Συνήθως βάζω κουκουνάρι μαζί με το λάδι, για να ψηθεί μαζί και σταφίδες μαζί με το σιρόπι, για να φουσκώσουν!
    Το τέλειο γρήγορο και νόστιμο γλυκό και επειδή "έξω" δεν τον πετυχαίνουν, όλοι εκτιμούν τον σπιτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο μου έχει λείψει ο παραδοσιακός χαλβάς...
    Γειά στα χεράκια σου Αστέρι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αγαπημένο γλυκάκι!!

    καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φουρτουνιασμενη ψυχη αααα χαίρομαι πάρα πολύ!!
    Πολλά φιλιά

    The Dark Chef κάνε μια δοκιμή με μισό-μισό :)))
    Πολλά σμουάτςςςςςς

    lourdi ναι εύκολο είναι απλά πιάνετε ολίγον το χέρι στο ανακάτεμα χεχεχεχε
    Φιλάκιαααααα

    ΝΑΝΤΙΑ κι εγώωωωωωωωω χιχιχιχι
    Καλημερούδιαααααααααααα

    Ξανθή μήλο δαγκωμένοοοοοοο χιχιχιχιχιχιιχι
    Φιλιάαααααααα

    anthivolon έφτασεεεεεεεεεεεεεεεε
    Φιλάκιαααααααα

    simonmad μερσίιιιιιι
    Καλημερούδιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λίνα πάρε .. πάρε όσα θες έχει λίγο ακόμα χεχεχε
    Σ' ευχαριστώωωωωωωω
    Καλημερούδια

    Lilium ωωωω να'σαι καλά, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ. Προσπαθώ όσο μπορώ να ασχολούμαι με λίγο απ'όλα, όσο γίνετε βέβαια για να είναι ευπρεπή :)))
    Φιλιά

    Δημιουργία χαχαχαχαχα εγώωωω;;;;; χεχε
    Φιλιά

    drosostalitsa ναι ναι χεχεχε
    Ααααα εγώ ακόμα παιδί είμαι χιχιχιχιχι :P
    Φιλάκιααααα

    ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ ωω ναι και με κουκουνάρι είναι τέλειος.
    Συνήθως έξω αυτά τα γλυκά σπανίως να βρεις καλά
    Καλημερούδια

    ΝΑΤΑΣΑ αχχχ δεν είμαστε κοντά
    Ευχαριστώ κοριτσάκι :))
    Φιλάκιααααααα

    Katerina και μένα ... και μένα :)))
    Καλημέρααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λίλα ευχαριστώωωωωωωωωωωωω
    Μάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλέ Αστέρι μου, γιατί δεν έβαλες και τίποτε ξηροκάρπια μέσα;
    Έτσι "ξεροσφύρι" θα το απολαύσουμε, σνιφ, σνιφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Penelope εμένα τα ξηροκάρπια μου αρέσουν στον χαλβά, του άντρα μου όμως όχι, οπότε δεν έβαλα καθόλου χαχαχα τι να κάνω, έναν τον έχω :)))
    Να σου τρίψω λίγο καρυδάκι στην μερίδα σου;
    Καλημερούδιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε, τι έχουμε πάθει μ' αυτούς τους άντρες...
    Και μετά την πάροδο κάποιων ετών δεν επιστρέφονται και στις μαμάδες τους :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Penelope χαχαχα όπως λένε ουδέν λάθος αναγνωρίζετε μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο.
    Εεεεε αν θες γίνετε επιστροφή, το ''πρόβλημα'' είναι αν δεν θες να την κάνεις χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αχ Μαράκι αχ,στο μυαλό μου είσαι.Η Κατερινούλα μου σήμερα έβγαλε το πρώτο δοντάκι της (δηλαδή έσκασε απλά-και μου είπαν να κάνω χαλβαδάκι) Θα φτιάξω σήμερα, οπότε σήμερα δεν θέλω κομμάτι χαχα.Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. nadia αχ ναι; άντε μπράβο το μωράκι με το καλό, χωρίς πόνους :))))))
    Να κεράσειςςςςςςςςςς
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κλασσική, λατρεμένη και αξεπέραστη γιαγιαδο-μαμαδίστικη συνταγή !!!!!

    καλοφάγωτο Μαράκι !!!

    καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ακριβώς έτσι ΑστεροΜαράκι μου...1 2 3 4 ...
    έτσι τον έμαθα κι εγώ από τη γιαγιά...
    καλοφάγωτος...και καλό Σ/Κ...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Maria B. ευχαριστώ πάρα πολύ κοριτσάρα!!
    Πολλά φιλιά
    Καλό ΣΚ

    SpIrToKoYto κοριτσάρα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Σμουάτςςςςςςςςς
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τόν λατρεύω τον χαλβά, και δεν σταματώ οταν αρχίσω!!!μπράβο για τον χαλβά σου,φαίνεται τέλειος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λοιπόν, στείλε ότι περίσσεψε γιατί όσες φορές έχω κάνει δεν τον έχω πετύχει όπως τον θέλω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. RIRI αχχχ άσε κι εγώ τα ίδια χεχεχε
    Χίλια ευχαριστώ :)
    Πολλά φιλιά
    Καλό ΣΚ

    big mama ουπςςςςςςς πριν λίγο έφαγα το τελευταίο κομμάτι χιχιχι
    Φιλάκιαααααααααααααααα
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σε ευχαριστω Αστερι μου!!!καλημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το αγαπημένο μου γλυκό! Όμως τον προτιμώ με λιγότερο λάδι και ζάχαρη, οπότε την έχω πειράξει την συνταγή.. Καλοφάγωτος! :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. To αγαπημένο μου, νηστίσιμο γλυκό!!! Πρόλαβα καμιά μπουκίτσα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails