Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Γλυκό κουταλιού λεμόνι .............

λεεεεεεεεε μωρέ λεεεεεεεεεεεεεμονάκι μυρωδάτοοοοοοοοοο :)
Μου είχαν φέρει μια πελώρια σακούλα με φρέσκα λεμόνια και άρπαξα την ευκαιρία να φτιάξω ένα γλυκάκι που το λατρεύω 

 Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection


Yλικά:
λεμόνια μισό κιλό καθαρισμένα (μόνο την φλούδα τους)
μισό κιλό ζάχαρη
4 κούπες τσαγιού νερό (UP DATE: ή 2 ποτήρια νερό)
αρμπαρόριζα 2-3 φυλλαράκια (αλλιώς 2 βανίλιες)
χυμό από ένα λεμόνι

Τι κάνουμε:
Ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια με τον τρίφτη (στο ψιλό)

Τώρα καθαρίζουμε την φλούδα από το λεμόνι (όπως κάνουμε με το πορτοκάλι) και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)


Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τις φλούδες (να ξεπικρίσουν) για κανά 15λεπτο (UP DATE: το 15λεπτο βρασίματος να ξεκινάει από την στιγμή του βρασμού, αν δείτε τσιμπώντας με ένα πηρούνι τις φλούδες ότι χρειάζονται κι άλλο βράσιμο, αφήστε για λιγάκι ακόμα). 

Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι (το νερό αυτό το πετάμε)

Bάζουμε στην κατσαρόλα τις 4 κούπες τσαγιού νερό με το μισό κιλό ζάχαρη και βράζουμε για 15 λεπτάκια σε μέτρια φωτιά.


Αφού περάσουνε τα 15 λεπτά προσθέτουμε στην κατσαρόλα της φλούδες λεμονιού και βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει (περίπου 35-40 λεπτάκια, σε μέτρια φωτιά)

Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, ρίχνουμε την αρμπαρόριζα (ή την βανίλια) και το χυμό λεμονιού.

Τοποθετούμε το ζεστό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα (αφού αφαιρέσουμε την αρμπαρόριζα)


Καλή σας επιτυχία!!!
Print

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails