Υλικά:
μισό φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1,5 φλ. τσαγιού νερό
μισό κουταλάκι αλάτι
4 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
μία βανίλια
μισό φλ. τσαγιού ζάχαρη
κανέλα σκόνη
Τι κάνουμε:
Ξεπλύντε το ρύζι με λίγο νερό. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά.
Οταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε το ρύζι κι ανακατέψτε.
Χαμηλώστε τη φωτιά σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό (να έχει βράσει το ρύζι αλλιώς προσθέστε λίγο ακόμα νεράκι ζεστό μέχρι να βράσει).
Βάλτε το 1/4 φλ. τσαγιού γάλα σε ένα φλυτζάνι και διαλύστε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
Βράστε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη και ρίξτε το στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Ρίξτε στην κατσαρόλα, το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράστε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράστε το ρυζόγαλο σε 4 - 5 μπολάκια.
Πασπαλίστε αν θέλετε με λίγη κανέλα, αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο.
Καλή σας επιτυχία!!!
το αστερακι με την κανελα ειναι τελειοοοο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ! Τι μου θύμησες...Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων! Αύριο πρωί πρωί θα σηκωθώ να το φτιάξω! Καλή σου νύχτα αστεράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω το ρυζόγαλο, αλλα δέν το φτιάχνω ποτέ σωστα. Θα προσπαθήσω με την συνταγή σου, ,αμέσως τώρα, και ελπίζω να βγη ετσι λαχταριστο οπως το βλέπω. Υποθέτω το γάλα ειναι φρέσκο...οχι εβαπορε.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ
zeta mea μερσίιιιιιιιιιιιιιι :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήMαίρη χαίρομαι! :)))))))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάααααααα
RIRI πολύ ωραία χαίρομαι! θα περιμένω εντυπώσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι το γάλα φρέσκο είναι απλά το ξέχασα να το γράψω αλλά τώρα το διόρθωσα χεχεχε
Μέχρι εδώ μύρισε κοπελιά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί θα γίνει?Θα μας φέρεις κανά μπολάκι?
χιχιχι!
Έμεινε για μένα;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήεεε...θες σφάξιμο βραδυάτικα...
ΑπάντησηΔιαγραφήσιγά μη το αφήσουμε να κρυώσει...
( δεν βάζεις κι εσύ στο ταγάρι ένα..??...η Λουλού θα βάλει κοτόπουλο...λολ)
Ρυζόγαλο, σταθερή και κλασσική αξία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖεστό, ειδικά το χειμώνα... Και με ξύσμα πορτοκαλιού (και κανέλα βέβαια) γίνεται πολύ ωραίο!
Καλό βράδυ!
porcupine έρχομαι έρχομαιιιιιιιιιιιιιιι μισό λεπτάκι και φτάνωωωωωωωωωωωωωω χιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάκια
kiki αμέεεεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφήMάκιααααααααααααα
SpIrToKoYto τσου δεν θα βάλω :p χαχαχαχαχα έχω φτιάξει όμως άλλα πράγματα για το ταγάρι
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτςςςςςςςςςςςς
The Dark Chef ωωω ναι ....... σταθερή και κλασσική αξία :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
...και στην κορφή κανέλα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο γλυκάκι!!!
Γεια στα χέρια σου Αστέρι μου, μοσχομύρισε ο τόπος!!!
Φιλιά
Καλημέρα
Γιαγιάκα και αγκαλίτσες μου θύμισαν αυτές οι μυρωδιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήgvarvakis ευχαριστώωωωωωωωωωωωω :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάααααααα
Taste Advisor είδες τι ωραίες αναμνήσεις μας φέρνουν κάποια πράγματα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρααα :)
Μέχρι εδώ μου μύρισε η κανελλίτσα.Δεν θα έλεγα όχι σε ένα μπωλλάκι ζεστό ρυζόγαλο.Φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήerifili ένα ζεστό ρυζογαλάκιιιιιιιιιιιι έφτασεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάαααααααααααααα
Ρυζόγαλο????
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται πως θα πάρω....
Εγώ το φτιάχνω με γάλα εβαπορέ για πιο πλούσια γεύση και υφή και αντί για κορν φλάουρ βάζω κούσταρ πάουντερ...
Μιαμ μιαμ
Καλημέραααα
ΝΑΤΑΣΑ να πάρεις ... να πάρεις :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην επόμενη φορά που θα το φτιάξω θα δοκιμάσω με εβαπορέ :)
Φιλιά
To μπολάκι μου που είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΆκου τέσσερα...
Χάθηκε να βγούνε πέντε δηλαδή;
Καλημέρες!!
Penelope το έφαγα :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέσσερα μπολάκια αλλά ............ είναι μπαμπάτσικα μπολάκια χιχιχιχιχ
Σμουτς
Την επόμενη φορά να κάνεις 6. Τα δύο δικά μου από τώρα καπαρωμένα, γιατί εγώ δεν τα φτιάχνω μιας και κανεις απο τους άλλους δεν τα τρώει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Penelope οκιντόκι :)) Next time θα φτιάξω 2πλη δόση και θα σε φωνάξωωωωωωωωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήεμεινε τίποτσις βρε Μαριώ ή τα πήραν ολα τα μπωλάκια οι προηγούμενοι ???
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένο γλυκάκι, το φτιάχνω συχνά, μας αρέσει παγωμενο απο το ψυγείο.
φιλια πολλά
Maria B. τα φάγανε όλα χιχιχιιχιχιχιχχιχι κι εμένα παγωμένο ... παγωμένο μ'αρέσει τρελά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάκιαααααααααααααααα
Πόσο καιρό έχω να φτιάξω (και να φάω;-) Δυστυχώς ο γιός μου, το παμφάγο της οικογενείας, είναι το μόνο πράγμα που δεν το τρώει με τίποτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήbig mama έλα να φάμε όσο θες :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
οτι πρέπει για τα κρύα βράδια που έρχονται!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMυρωδάτο και αστεράτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα νοστιμότερα και ευκολότερα επιδόρπια!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!!
ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ!!!!!!!ΠΩ ΠΩ!!!ΔΥΟ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.
manousina ωωωωωω ναι ό,τι πρέπει!!! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ :))))) εύκολο και νόστιμοοοοοοοο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
SKROYTZAKOS 2 μπολάκια ρυζόγαλο ...... έφτασεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε :)))))))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωππωπω τί δεν θα έδινα για μια μεριδούλα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααα ....ααα και μπόλικη κανέλλα καλό Σκ!!!
Επιτέλους , τα κατάφερα, το ρυζόγαλο βγήκε τέλειο, Νάσαι καλά Αστερι μου, φύλαξα την συνταγη και πέταξα οτι αλλο ειχα για ρυζόγαλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια -καλο Σαβατοκύριακο
eva να στείλω;; χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάαααααα
RIRI χαίρομαι πάρα πολύ!! :-))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Καλό ΣΚ
εγώ πάλι δεν ξέρω τι έστι ρύζι γλασέ;ποιο να ειναι στα ιταλικά;....για γλυκά ας πουμε;για σουπες;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σ/κ
χχχχ
Kαι λοιπόν;E allora? το ρύζι γλασέ είναι για τα γεμιστά (ντομάτες κ.λ.π.) και για σούπες (δεν είναι μακρύκοκκο)....βοήθησα; ή μπα;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή! Αστεράτες φωτογραφίες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα βρείτε και εδώ μία καλή συνταγή για ρυζόγαλο:
http://bletsas.gr/ρυζόγαλο/
Φιλιά πολλά
Καλά Μαγειρέματα
Ευτύχης
Ευτύχη καλησπέρα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!
Απ'ότι είδα τα υλικά μας ίδια εκτός του αλατιού χεχε απλά στην διαδικασία έχουμε ελάχιστες διαφορές. Έχουμε τα ίδια γούστα στο ρυζόγαλο :)
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη.
Φιλιά
Καλό βράδυ