Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ρυζόγαλο ............

μυρωδάτο ...............
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection

Υλικά:
μισό φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1,5 φλ. τσαγιού νερό
μισό κουταλάκι αλάτι
4 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
μία βανίλια
μισό φλ. τσαγιού ζάχαρη
κανέλα σκόνη

Τι κάνουμε:
Ξεπλύντε το ρύζι με λίγο νερό. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά.
Οταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε το ρύζι κι ανακατέψτε.
Χαμηλώστε τη φωτιά σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό (να έχει βράσει το ρύζι αλλιώς προσθέστε λίγο ακόμα νεράκι ζεστό μέχρι να βράσει).

Βάλτε το 1/4 φλ. τσαγιού γάλα σε ένα φλυτζάνι και διαλύστε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια. 

Βράστε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη και ρίξτε το στην κατσαρόλα με το ρύζι. 
 


Ανακατέψτε καλά σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτάκια.
Ρίξτε στην κατσαρόλα, το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράστε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράστε το ρυζόγαλο σε 4 - 5 μπολάκια.
Πασπαλίστε αν θέλετε με λίγη κανέλα, αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο.

Καλή σας επιτυχία!!!
Print

44 σχόλια:

  1. το αστερακι με την κανελα ειναι τελειοοοο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ! Τι μου θύμησες...Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων! Αύριο πρωί πρωί θα σηκωθώ να το φτιάξω! Καλή σου νύχτα αστεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω το ρυζόγαλο, αλλα δέν το φτιάχνω ποτέ σωστα. Θα προσπαθήσω με την συνταγή σου, ,αμέσως τώρα, και ελπίζω να βγη ετσι λαχταριστο οπως το βλέπω. Υποθέτω το γάλα ειναι φρέσκο...οχι εβαπορε.
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mαίρη χαίρομαι! :)))))))))
    Φιλιάααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. RIRI πολύ ωραία χαίρομαι! θα περιμένω εντυπώσεις
    Ναι το γάλα φρέσκο είναι απλά το ξέχασα να το γράψω αλλά τώρα το διόρθωσα χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέχρι εδώ μύρισε κοπελιά...
    Τί θα γίνει?Θα μας φέρεις κανά μπολάκι?

    χιχιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εεε...θες σφάξιμο βραδυάτικα...
    σιγά μη το αφήσουμε να κρυώσει...
    ( δεν βάζεις κι εσύ στο ταγάρι ένα..??...η Λουλού θα βάλει κοτόπουλο...λολ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρυζόγαλο, σταθερή και κλασσική αξία!
    Ζεστό, ειδικά το χειμώνα... Και με ξύσμα πορτοκαλιού (και κανέλα βέβαια) γίνεται πολύ ωραίο!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. porcupine έρχομαι έρχομαιιιιιιιιιιιιιιι μισό λεπτάκι και φτάνωωωωωωωωωωωωωω χιχιχιχι
    Μάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kiki αμέεεεεεε
    Mάκιααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. SpIrToKoYto τσου δεν θα βάλω :p χαχαχαχαχα έχω φτιάξει όμως άλλα πράγματα για το ταγάρι
    Σμουάτςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. The Dark Chef ωωω ναι ....... σταθερή και κλασσική αξία :))
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...και στην κορφή κανέλα :)
    Υπέροχο γλυκάκι!!!
    Γεια στα χέρια σου Αστέρι μου, μοσχομύρισε ο τόπος!!!
    Φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιαγιάκα και αγκαλίτσες μου θύμισαν αυτές οι μυρωδιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. gvarvakis ευχαριστώωωωωωωωωωωωω :))))
    Φιλιάααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Taste Advisor είδες τι ωραίες αναμνήσεις μας φέρνουν κάποια πράγματα;
    Καλημέρααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μέχρι εδώ μου μύρισε η κανελλίτσα.Δεν θα έλεγα όχι σε ένα μπωλλάκι ζεστό ρυζόγαλο.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. erifili ένα ζεστό ρυζογαλάκιιιιιιιιιιιι έφτασεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε χεχε
    Φιλιάαααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρυζόγαλο????
    Εννοείται πως θα πάρω....
    Εγώ το φτιάχνω με γάλα εβαπορέ για πιο πλούσια γεύση και υφή και αντί για κορν φλάουρ βάζω κούσταρ πάουντερ...
    Μιαμ μιαμ
    Καλημέραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΑΤΑΣΑ να πάρεις ... να πάρεις :))
    Την επόμενη φορά που θα το φτιάξω θα δοκιμάσω με εβαπορέ :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. To μπολάκι μου που είναι;
    Άκου τέσσερα...
    Χάθηκε να βγούνε πέντε δηλαδή;

    Καλημέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Penelope το έφαγα :P
    Τέσσερα μπολάκια αλλά ............ είναι μπαμπάτσικα μπολάκια χιχιχιχιχ
    Σμουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Την επόμενη φορά να κάνεις 6. Τα δύο δικά μου από τώρα καπαρωμένα, γιατί εγώ δεν τα φτιάχνω μιας και κανεις απο τους άλλους δεν τα τρώει...
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Penelope οκιντόκι :)) Next time θα φτιάξω 2πλη δόση και θα σε φωνάξωωωωωωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. εμεινε τίποτσις βρε Μαριώ ή τα πήραν ολα τα μπωλάκια οι προηγούμενοι ???
    αγαπημένο γλυκάκι, το φτιάχνω συχνά, μας αρέσει παγωμενο απο το ψυγείο.

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Maria B. τα φάγανε όλα χιχιχιιχιχιχιχχιχι κι εμένα παγωμένο ... παγωμένο μ'αρέσει τρελά!!!
    Μάκιαααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πόσο καιρό έχω να φτιάξω (και να φάω;-) Δυστυχώς ο γιός μου, το παμφάγο της οικογενείας, είναι το μόνο πράγμα που δεν το τρώει με τίποτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. big mama έλα να φάμε όσο θες :-)
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. οτι πρέπει για τα κρύα βράδια που έρχονται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Mυρωδάτο και αστεράτο!!!
    Από τα νοστιμότερα και ευκολότερα επιδόρπια!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ!!!!!!!ΠΩ ΠΩ!!!ΔΥΟ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. manousina ωωωωωω ναι ό,τι πρέπει!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΕΛΕΝΑ :))))) εύκολο και νόστιμοοοοοοοο
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. SKROYTZAKOS 2 μπολάκια ρυζόγαλο ...... έφτασεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε :)))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πωππωπω τί δεν θα έδινα για μια μεριδούλα!!!!!
    Φιλάκιααα ....ααα και μπόλικη κανέλλα καλό Σκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Επιτέλους , τα κατάφερα, το ρυζόγαλο βγήκε τέλειο, Νάσαι καλά Αστερι μου, φύλαξα την συνταγη και πέταξα οτι αλλο ειχα για ρυζόγαλο.
    φιλάκια -καλο Σαβατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. eva να στείλω;; χεχεχε
    Φιλιάαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. RIRI χαίρομαι πάρα πολύ!! :-))))
    Πολλά φιλιά
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. εγώ πάλι δεν ξέρω τι έστι ρύζι γλασέ;ποιο να ειναι στα ιταλικά;....για γλυκά ας πουμε;για σουπες;

    καλό σ/κ
    χχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Kαι λοιπόν;E allora? το ρύζι γλασέ είναι για τα γεμιστά (ντομάτες κ.λ.π.) και για σούπες (δεν είναι μακρύκοκκο)....βοήθησα; ή μπα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ωραία συνταγή! Αστεράτες φωτογραφίες!!
    Θα βρείτε και εδώ μία καλή συνταγή για ρυζόγαλο:
    http://bletsas.gr/ρυζόγαλο/
    Φιλιά πολλά
    Καλά Μαγειρέματα
    Ευτύχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ευτύχη καλησπέρα :)
    Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!
    Απ'ότι είδα τα υλικά μας ίδια εκτός του αλατιού χεχε απλά στην διαδικασία έχουμε ελάχιστες διαφορές. Έχουμε τα ίδια γούστα στο ρυζόγαλο :)
    Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη.
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails