κλασσικό και πεντανόστιμο φαγητό!!!
Υλικά:
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
για την γέμιση
3 αυγά καλά βρασμένα
για το ταψί
πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
ελαιόλαδο
νερό
χυμό ντομάτας
Τι κάνουμε:
Βάζουμε τα υλικά για το ρολό (κιμά, κρεμμύδι, αυγά, φρυγανιά τριμμένη, βούτυρο λιωμένο, μαϊντανό, σκόρδο λιωμένο, κρασί, αλάτι,πιπέρι) σε μια λεκανίτσα και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Τώρα στο ταψί που θα το ψήσουμε, βάζουμε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι χαρτί ψησίματος και βάζουμε επάνω του, το μείγμα του κιμά.
Με τα χέρια (ελαφρά βρεγμένα με νεράκι) το ανοίγουμε μακρόστενα. Βάζουμε στο κέντρο τα βρασμένα αυγά σε σειρά.
Με την βοήθεια του χαρτιού ψησίματος κλείνουμε τα αυγά μέσα στον κιμά (φτιάχνουμε δηλ. ένα ρολό)
Το χαρτί ψησίματος δεν το αφαιρούμε αλλά με αυτό τυλίγουμε το ρολό. Στο τέλος αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε στο ταψί (γύρω από το ρολό) τις πάτατες σε μέτρια κομμάτια, τις αλατοπιπερώνουμε, τον χυμό ντομάτας, λίγο ελαιόλαδο και περίπου 2 ποτήρια νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω στην κάτω σχάρα για μια ώρα.
Αφού περάσει η μια ώρα, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ακόμα ώρα, στην ίδια θερμοκρασία με αντιστάσεις πάνω-κάτω αλλά στην πιο πάνω σχάρα.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά:
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
για την γέμιση
3 αυγά καλά βρασμένα
για το ταψί
πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
ελαιόλαδο
νερό
χυμό ντομάτας
Τι κάνουμε:
Βάζουμε τα υλικά για το ρολό (κιμά, κρεμμύδι, αυγά, φρυγανιά τριμμένη, βούτυρο λιωμένο, μαϊντανό, σκόρδο λιωμένο, κρασί, αλάτι,πιπέρι) σε μια λεκανίτσα και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Τώρα στο ταψί που θα το ψήσουμε, βάζουμε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι χαρτί ψησίματος και βάζουμε επάνω του, το μείγμα του κιμά.
Με τα χέρια (ελαφρά βρεγμένα με νεράκι) το ανοίγουμε μακρόστενα. Βάζουμε στο κέντρο τα βρασμένα αυγά σε σειρά.
Με την βοήθεια του χαρτιού ψησίματος κλείνουμε τα αυγά μέσα στον κιμά (φτιάχνουμε δηλ. ένα ρολό)
Το χαρτί ψησίματος δεν το αφαιρούμε αλλά με αυτό τυλίγουμε το ρολό. Στο τέλος αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε στο ταψί (γύρω από το ρολό) τις πάτατες σε μέτρια κομμάτια, τις αλατοπιπερώνουμε, τον χυμό ντομάτας, λίγο ελαιόλαδο και περίπου 2 ποτήρια νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω στην κάτω σχάρα για μια ώρα.
Αφού περάσει η μια ώρα, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ακόμα ώρα, στην ίδια θερμοκρασία με αντιστάσεις πάνω-κάτω αλλά στην πιο πάνω σχάρα.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!
Καλή σας όρεξη!!!
ένα από τα αγαπημένα φαγητά της οικογένειας.για αλλαγή,μπορούμε να βάλουμε πιπεριές χρωματιστές στο κέντρο ,ζαμπόν,κασέρι.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ.....μία μεριδούλα κατά δω!!!!Like, like, like!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαληνύχτα!
Μύρισε μανούλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ και μου ερχεται αύριο!
Φιλακια Αστερένια μου!
Καλό βραδυ!
φουρτουνιασμενη ψυχη σέυχαριστώ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Εφη χεχεχεχε όσες θες κοριτσάρα :)))
Καλό βράδυ
eva :))))) με το καλό να την δεχτείς κοριτσάρα μου!!
Φιλιά
Καλό βράδυ
Ακριβώς την ίδια συνταγή τη φτιάχνω με ζαμπόν και τυρί ή με τυρί και λουκάνικο επειδή δεν τους αρέσουν τα αυγά. Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη!! Καλή σου μέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
Καλέεεε τι έπαθα πρωί πρωί...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα μπολάκι γιατί μου έτρεξαν τα σάλια παρακαλώ.
Καλημέρα Αστέρι και καλώς σε βρήκα!!!
Αγαπημένο φαγητό και μαμαδίστικο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το ψήνω χωρίς λαδόκολλα..
Φιλάκια πολλά :):):)
Το θέλω, το θέλω....αλλά πιο πολύ θέλω τις πατατούλεςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι κακό είναι αυτό asteraki??? λες και είμαι ξεμωραμένη.... τρέχουν τα σάλια μου!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο... Φιλάκια καλημέρα!!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ASTERI ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΓΗΤΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.
ΦΙΛΑΚΙΑ!!
και τις πατατούλες θέλω και το ρολάκι, απίθανο αγαπημένο φαγητό, η φωτογραφία σου με ξετρέλανε!
ΑπάντησηΔιαγραφήMαράκι μου γλυκό τρώω τώρα ντάκο και βλέπω αυτό και έχω τρελαθεί γιάμι γιάμι.Πέτυχα κανένα κομμάτι τελικά?Φιλάκια θα την κάνω σίγουρα τη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΠΩΣ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!
Το έφαγα εχθές στης Εφης, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να το φάω και σήμερα από τα χεράκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλε πιάτο κι έρχομαι!!
Φιλιά!!
Από τα αγαπημένα μας φαγητά,έχω και καιρό να το φτιαξω, καλά που μου το θύμισες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά Μαράκι μου.
Ανθή
Table Rouge ωωωωω ναι .. παίρνει πολλές παραλλαγές η γέμιση :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ
Καλό απόγευμα
Ξανθη ευχαριστώωωωωωωω
Φιλιά
Lilium χιχιχιχι έλα έφερα το μπολάκιιιι
ΝΑΤΑΣΑ ευχαριστώωωωωω
Πολλά φιλάκια
Λίλα πάει αυτό το φάγαμεεεεεε :P έλα εσύ και θα σου φτιάξω άλλο
Σμουάτς
Καλώς όρισες
Σ'ευχαριστώ :)
LiViLaVi χεχεχεχε ευχαριστώ πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολά φιλιά
georgiaxara τελικά αρέσει σε πολλούς αυτό το φαγάκι...ευχαριστώωωωωωωωωωωωω
Καλό απόγευμα
Taste Advisor :)))) χίλια ευχαριστώ
Φιλιάααααααα
nadia :)))) δυστηχώς για σένα :P το τσακίσαμε όλο χιχιι
Φιλιάαααα
Maria :) κι εγώ ευχαριστώ κοριτσάρα
Φιλιά
ΕΛΕΝΑ χαχαχαχα σήμερα είδα πως έχουμε το ίδιο φαγητό με την Εφη και μάλιστα της πρότεινα και ανταλλαγή χαχαχαχα
Πολλά φιλιά
Ανθούλαααααααααααα κοριτσάρα μου!!!!!
Πολλά φιλιά
Σούπερ το ρολό σου Μαράκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω να το φτιάξω 2-3 χρόνια!!!!
Καλά που μου το θύμισες :)
Καταγράφεται πάραυτα
Φιλιά πολλά
Καλό βράδυ
Κλασικό, αγαπημένο, γιορτινό, καθημερινό, πολύπλευρο(βάζεις ό,τι θέλεις στη γέμιση).Όλα σε ένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήgvarvakis Να΄σαι καλά!!!! ευχαριστώ πολύ :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και σε σένα :)))
Vita τα είπες όλα :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Tέλειο φαγάκι κι αγαπημένο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με τις πατατούλες δίπλα..μούρλια :)
Marion και για μας πολυυυ αγαπημένο φαγάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Καλό βράδυ
Περασα για Καλο μηνα!!!και με νοστιμα φαγακια παντα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλω!!!
lourdi καλό μήνα κοριτσάρα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Πέρασα κι εγώ να ευχηθώ ο τελευταίος μήνας του χρόνου να είναι ο πιο καλός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πρώτα σχόλια με κάλυψαν, το φαγητό είναι ωραίο αλλά χωρίς αβγά για μένα, ειδικά βραστά δεν τα πολυσυμπαθώ... Πιπεριές και κασέρι στο κέντρο είναι ωραία ιδέα, θα την υιοθετήσω!
Καλή συνέχεια, πολλά φιλιά!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.ΥΠΕΡΟΧΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιάσε μια μερίδα αφεντικό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κι' έχω μπιφτεκάκια πιπεριάς γεμιστά με μπλε τυράκι για σήμερα να ψήσω. Συνοδεία δε, χορταράκια άγρια που μάζεψα με τα χεράκια μου.
Καλό μεσημέρι Αστερομαράκι.
The Dark Chef καλό μήνα κοριτσάρα μου!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά
JK O SKPOYTZAKOS καλό μήνα και σε σένα!!!!
Σ'ευχαριστώωωωωωωωωω
Penelope χιχιχιχ μια μερίδα ... έφτασεεεεεεεεεεεε
Ωραίο φαγάκι έχεις και τα χορταράκια σλουρπ!
Φιλιάαα
Έμεινε τίποτα και για μένα? :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
poli agapimeno mou fagito!!! kalo mina! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου θύμησες γλυκιά μου.Την καλή μου γιαγιά που το έφτιαχνε σε κάθε τραπέζι της επίσημο.Το είχε για μεζέ ευπαρουσίαστο.
ΑπάντησηΔιαγραφήLeviathan σ'ευχαριστώωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα
αχτίδα :))) να'σαι πάντα καλά!!!
Πολλά φιλιά
θα έχω υπόψη μου τη βοήθεια του χαρτιού για την επόμενη φορά...έξυπνο ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήχχχ
Bellissimo polpettone, io faccio quasi la stessa tecnica con questo:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://cucinainmusica.blogspot.com/2010/09/polpettone-di-pollo.html (CUCINAINMUSICA: POLPETTONE DI POLLO). Saluti da Milano - Italy Giulia
Giulia Sono molto felice! La ringrazio molto!
ΑπάντησηΔιαγραφήBuona sera