Ένας πολύ νόστιμος χαλβάς με αρώματα!!!
Μια συνταγή που μου έστειλε η φίλη Ρούλα που μένει στην Κρήτη.
δέκα λεπτά (από την στιγμή του βρασμού)
Εν τω μεταξύ έχουμε ανακατέψει σε μπολάκι το σιμιγδάλι, τις βανίλιες & το ξύσμα λεμονιών
Τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει και ανακατεύουμε (την φωτιά στο μάτι την χαμηλώνουμε αρκετά, δηλ. από 9 που το είχα το έβαλα στο 3)
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να ξεκολάει από τον πάτο και τα τοιχώματα της κατσαρόλας
Τώρα προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, αν θέλουμε (εγώ δεν έβαλα) και το γλυκό κουταλιού, αν θέλουμε (έβαλα μανταρίνι) και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τον χαλβά νακρυώσει ψιλοκρυώσει (να γίνει χλιαρός).
Τον βάζουμε σε φόρμα (εγώ τον έβαλα σε μακρόστενη).
Για να τον βγάλουμε από την φόρμα, βάζουμε επάνω του την πιατέλα που θα τον παρουσιάσουμε και γυρνάμε ανάποδα να πέσει ο χαλβάς μέσα την πιατέλα.
Η φίλη Ρούλα προτείνει τρόπο σερβιρίσματος, να βάλουμε επάνω σε κάθε κομμάτι χαλβά από μια μπάλα παγωτού.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε και τον Χαλβά σιμιγδαλένιο
και τον Χαλβά με σιρόπι πορτοκαλιού
Μια συνταγή που μου έστειλε η φίλη Ρούλα που μένει στην Κρήτη.
Asterati Kouzina |
Υλικά:
4 νεροπότηρα νερό
2 νεροπότηρα ζάχαρη λευκή
μισό νεροπότηρο σησαμέλαιο
1,5 νεροπότηρο σιμιγδάλι χοντρό
2 νεροπότηρα ζάχαρη λευκή
μισό νεροπότηρο σησαμέλαιο
1,5 νεροπότηρο σιμιγδάλι χοντρό
4 βανίλιες
ξύσμα από δύο λεμόνια
ξύσμα από δύο λεμόνια
extra
ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια)
γλυκό κουταλιού ψιλοκομμένο στραγγισμένο από το σιρόπι του (έβαλα μανταρίνι)
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο να βράσουν δέκα λεπτά (από την στιγμή του βρασμού)
Εν τω μεταξύ έχουμε ανακατέψει σε μπολάκι το σιμιγδάλι, τις βανίλιες & το ξύσμα λεμονιών
Τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει και ανακατεύουμε (την φωτιά στο μάτι την χαμηλώνουμε αρκετά, δηλ. από 9 που το είχα το έβαλα στο 3)
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να ξεκολάει από τον πάτο και τα τοιχώματα της κατσαρόλας
Τώρα προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, αν θέλουμε (εγώ δεν έβαλα) και το γλυκό κουταλιού, αν θέλουμε (έβαλα μανταρίνι) και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τον χαλβά να
Τον βάζουμε σε φόρμα (εγώ τον έβαλα σε μακρόστενη).
Για να τον βγάλουμε από την φόρμα, βάζουμε επάνω του την πιατέλα που θα τον παρουσιάσουμε και γυρνάμε ανάποδα να πέσει ο χαλβάς μέσα την πιατέλα.
Αsterati Kouzina |
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε και τον Χαλβά σιμιγδαλένιο
και τον Χαλβά με σιρόπι πορτοκαλιού
ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!! (Αλά Ζούμπι....του στυλ μου έρχεται ντουβρουτζάς.....)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίστευτο και με γλυκάκι μέσα.....!!!!
ααααχ και είμαι και σε βδδομάδα που δε μπορω να αντισταθώ στα γλυκααααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ.ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΣΚΟΥΡΟΣ ΧΛΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΜΕΝΟΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία κι από γεύση πως είναι;; Πολύ μου άρεσε η πρόταση μιας και θέλω να προσφέρω νηστίσιμο γλυκό σε μια παρέα φίλων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη χαχαχαχα άντε έλααααααααααα να πιούμε καφεδάκι και να τον φάμεεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάααααααααααα
Magdalene B. άσε κι εγώ τα ίδια :)
Φιλιά
Ανώνυμος εεε γούστα είναι αυτά :)
Ξανθή είναι πολύ νόστιμος!!! έρχονται και γεύσεις από το ξύσμα λεμονιού και το γλυκό κουταλιού. Είναι ''ελαστικός''
Φιλιά
υπέροχος,και του παει και το γλυκό κουταλιού,είναι και νηστησιμος.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ μας άνοιξες την όρεξη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.zizibloom.blogspot.com
Φαίνεται υπέροχος! Θα τον κάνω με σπιτικό γλυκό κυδώνι! Μμμμ!!!! Γλείφομαι από τώρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόσσσσσσ τιμος. Όπως πάντα. Δεν εχω λόγια!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ΄αρέσει καλύτερα με καβουρντισμένο το σιμιγδάλι, αλλά οι φωτό σου τον δείχνουν λαχταριστό και τούτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραιότατο!!! Σωστή η φίλη Ρούλα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε που δεν είχε πολλά λάδια γιατί ο δικός μου γίνεται πάντα πολύ λαδερός, γλυκός και άρα πολύ παχυντικός!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύουμε τον χαλβά σε ολες του τις παραλαγές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκό κυδώνι του ταιριάζει πάρα πολύ!!!!
Ωραία μας γλύκανες αστεράκι μου!!!
Αγαπημένο νηστίσιμο γλύκισμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα Μαράκι!
Μμμμμμμ ωραιότατο!!! Ευχαριστώ για το κέρασμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχοοοοοος ο χαλβάς και πολύ πιο ελαφρύς!!!! Αγαπημένο γλυκάκι σε υπέροχη παραλλαγή αστέρι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!
Μπορώ να φαω μια φορμα χαλβά μόνη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία και μυρωδάτη η ιδέα με το γλυκό μέσα
Φιλιά
καλησπέρα...τέλειος ο χαλβάς και μου αρέσει πολύ η προσθήκη γλυκού του κουταλιού...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ!...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΓΑ ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?...
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ????
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΧΙ!...
ΣΕ ΦΙΛΩ!!!
ΚΟΛΑΣΗ!!!!!!!ΔΕΝ ΕΙΞΕΡΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΚ ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα παραλλαγή και πιο ελαφριά αφού δεν καβουρδίζουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σησαμέλαιο δεν είναι υπέροχο υλικό? Εγώ από τότε που το ανακάλυψα, έχω κολλήσει! Και τι υπέροχο άρωμα!
Καλό και γλυκό σου βράδυ Asteri :)
Ωραίος και εντυπωσιακός!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι το σησαμέλαιο δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα ελαφρύ λάδι??
Εχω την εντύπωση ότι μυρίζει αρκετά έντονα!
Φιλιά!!
κορίτσια καλησπέραααα! ελπίζω να σας αρέσει ό λευκος χαλβάς όταν το φιάξετε θελω σχόλια...
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ τον κάνω τακτικά γιατί είναι ελαφρύς χωρίς πολλά λαδια ότι πρέπει για δίαιτα όταν θέλουμε γλυκάκι....για σε όλες....
το σησαμέλαιο μπορόμε να το αντικαταστήσουμε
με ότι άλλο ελαφρύ λάδι που μας αρέσει...Ρούλα
Μπράβο στην Ρούλα και στο Αστέρι μας τη Μαρία για την τόσο εύκολη και πάνω απ'ολα πεντανόστιμη συνταγή!! Η αλήθεια είναι ότι όπως και να τον φτιάξεις τον χαλβά είναι τέλειος!! Εγώ καβουρδίζω το σιμιγδάλι και χρησιμοποιώ ΠΑΝΤΑ κρητικό λαδάκι!! Μια άλλη ωραία παραλλαγή του χαλβά είναι να λιώσεις κουβερτούρα και την βάλεις από πάνω (όπως βάζουμε το γλάσο στα γλυκά) !!!Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!!Φιλάκια πολλά στην όμορφη Κρήτη και στην συντέκνησα Ρούλα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρωτη φορά βλέπω τέτοιο χαλβά και οφείλω να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα ! σε πρώτη ευκαιρία θα τον δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστούμε Ρουλακι για την συνταγή !
φιλια πολλά και καλό σ/κ
Φαίνεται υπέροχος μπράβο στο Μαράκι και στη Ρούλα.Εγώ λέω να βάλω και λίγα αμύγδαλα.Καλό σαββατοκύριακο
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια δοκιμή θα μας πείσει μάλλον :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει αυτή η εκδοχή αστεράκι μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο σε ένα κτητικό μαγαζί και το λατρεψα!!
Φιλάκια, καλό Σαβ/κο!!!
Μου αρέσει που δεν καβουρντίζεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους τα κατάφερα!!!
ΜΜΜΜΜΜΜΜ...DELICIOUS!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!!!!!
ΜΑΡΙΑ
ΦΙΛΙ Χ 2
Κι εγώ πρώτη φορά τον βλέπω...φαίνεται υπέροχος..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοσχομύρισε, πολύ ωραίος και χωρίς καβούρδισμα, σούπερ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σας! Είμαι και εγώ από Κρήτη. Σας συστήνω οπωσδήποτε το χαλβα ειναι πεντανοστιμος
ΑπάντησηΔιαγραφήTRELAINOMAI gia to halva Maria mou! Poly wraios kai elafrys hwris kavourdisma! Kalo weekend!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω το χαλβά και η εκδοχή σου μπαίνει στα υπ'όψη!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα! σου εχω σαββατιατικη εκπληξη στο μπλογκ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν μη τι άλλο, μάλλον θα είναι πιο ελαφρύς από τον άλλον!
ΑπάντησηΔιαγραφήτον έφτιαξα προχθές. Υπέροχος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλαφρύς και αρωματικός. Εγώ έβαλα γλυκό κυδώνι.