Asterati Kouzina |
Υλικά:
Για το φύλλο
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ.αλάτι
ξύδι ένα σφηνάκι
λάδι μισό φλ. ελλ. καφέ
χλιαρό νερό μια κούπα
Γέμιση
Φέτα περίπου 500 γρ. τριμμένη με τα χέρια
κασέρι 200 γρ. τριμμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
3 αυγά
1 κ.γλ.αλάτι
ξύδι ένα σφηνάκι
λάδι μισό φλ. ελλ. καφέ
χλιαρό νερό μια κούπα
Γέμιση
Φέτα περίπου 500 γρ. τριμμένη με τα χέρια
κασέρι 200 γρ. τριμμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
3 αυγά
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Τι κάνουμε:
Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και το νερό.
Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και το νερό.
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Ανακατεύουμε τα τυριά και ρίχνουμε μέσα τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και λίγο πιπέρι.
Παίρνουμε από την ζύμη μπαλάκι στο μέγεθος μανταρινιού και ανοίγουμε λεπτά στρογγυλά φύλλα.
Παίρνουμε από την ζύμη μπαλάκι στο μέγεθος μανταρινιού και ανοίγουμε λεπτά στρογγυλά φύλλα.
Διπλώνουμε την ζύμη στην μέση (μισοφέγγαρο), βάζουμε στην άκρη (στην φαρδιά πλευρά) από την γέμιση και διπλώνουμε ελαφρά τις άκρες.
Ρολάρουμε το φύλλο (όχι πολύ σφιχτά) και το στρίβουμε να γίνει σαλιγκαράκι.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο (σε βαθύ σκεύος) να πάρουν χρυσαφί χρώμα, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
Τα στριφτοτυροπιτάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Καλή σας όρεξη!!!
(Μου βγήκαν 11 κομμάτια)
Τέλειες πιτούλες!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειες!!ότι πρέπει για όλες τις ώρες.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήAχ βρε Μαρακι ειναι σιγουρο οτι θα μας παχυνεις με τις συνταγες σου,τελεια φαινονται!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλές. Εγώ θα τις έτρωγα και με μέλι από πάνω. Τους πάει πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Οχ, σήμερα που έχουμε φίλους στο σπίτι και έχω απ'όλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τυρί... μμμμ.
Φιλάκια!
Α, και τα κρουασάν σου έκανα!
Μεγαλείο δεν λες τιποτα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήpo po ...bravo asteri mou..
ΑπάντησηΔιαγραφήkalo sou vradi
Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ....ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΓΕΥΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρες!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσούπερ τα στριφτάρια σου!!
Γιατί...γιατί...γιατί μου το κάνεις αυτό!!!!;;;; Είμαι σε δίαιτα παιδί μου, σταμάτα να κάνεις τέτοιες νοστιμιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTι ωραία τα στριφτάρια σου.. Οταν τα φτιάξω , θα βάλω γλυκειά μυζήθρα να γίνουν γλυκά (γλυκατζού βλέπης... )
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ
Πω πω, μεσημεριάτικα! Τέλεια είναι, ότι πρέπει για αυτή την ώρα! Βουτάω ότι έμεινε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι μεγάλος πειρασμός στριφτοαστεράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνονται πολύ νόστιμα και λαχταριστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩ ΠΩ!!!!!!ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ.ΠΕΙΝΑΩΩΩΩΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΑΝ ΤΑ ΣΤΡΙΦΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΟΥ.
Ηρθα για να δω τι με ήθελες! Χάρηκα πάρα πολύ για το δώρο, αλλά ζήλεψα και αυτά που έχεις φτιαγμένα εδώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω τι μου κάνεις πάλι!!!! Περίσσεψε τίποτα???? Καλή εβδομάδα!!! Φιλιάααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φάγατε όλαααααααα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν βαριώμουνα το τηγάνισμα, θα ήμουν κάθε μέρα με τον πλάστη και την φέτα ανά χείρας. Αλλά το βαριέμαι κι' έτσι γλυτώνουν αυτά, αλλά κι΄ εγώ.
Μου θύμησες τις απίθανες τηγανιτές τυρόπιτες που έφτιαχνε παλιά (πολύ παλιά μιλάμε) η ονομαστή ταβέρνα του Μπάρμπα Πέτρου στην Γλυφάδα. Πάντα την προτιμούσαν οι δικοί μου, για τούτες τις τυρόπιτες αλλά και το εξαιρετικο κρέας στην γάστρα. Με την πάροδο των ετών... πάει κι' αυτή.
Καλή εβδομάδα Αστέρι μου.
Asteri
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι καταπληκτική, πραγματική μαστόρισα!
Μπράβο σου!
Είπα κι εγώ, θα μας άφηνες χωρίς πιτούλες???
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστές...
Καλή εβδομάδα Μαράκι μου!!!
Ωραιότατες οι πιτούλες σου.Πεινάω κιόλας γιατί κάθε Δευτέρα αρχίζω δίαιτα και θέλω να ορμήσω στην οθόνη.Εκεί, στη τελευταία, τη μεγάλη φωτογραφία...
ΑπάντησηΔιαγραφή