Για πάμε να το φτιάξουμε :)
Υλικά:
Για την ζύμη:
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. ξερή μαγιά
1 κ. γλ. αλάτι
1 φλ. ελλ. καφέ ελαιόλαδο
1 κούπα καφέ χλιαρό νερό
Για την γέμιση:
χυμό ντομάτας
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
χοντροτριμμένη γκούντα 200 γρ.
ζαμπόν 6 φέτες
μπέικον 6 φέτες
Τι κάνουμε:
Για το ζυμάρι:
Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια τρυπούλα στο κέντρο, εκεί βάζουμε όλα τα υλικά μας. Ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Την σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και την αφήνουμε μισή ωρίτσα.
Αφού περάσει η μισή ώρα, ανοίγουμε την ζύμη μας σε στρογγυλό (όχι πολύ χοντρό) φύλλο.
Με ένα πινέλο στρώνουμε τον χυμό ντομάτας, βάζουμε λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Toποθετούμε στο μισό τη τριμμένη γκούντα, από πάνω βάζουμε το ζαμπόν και τέλος το μπέικον.
Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και τοποθετούμε το καλτσόνε μας σε ταψάκι στρωμμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω αντιστάσεις για 40-45 λεπτά.
Το καλτσόνε μας είναι έτοιμο προς κατανάλωση :)
Καλή σας όρεξη!!!
Υ.Σ. Μπορείτε βέβαια με αυτή την ποσότητα ζύμης να φτιάξετε 2 καλτσόνε ή μικρούλια (δεν θυμάμαι να σας πω, πόσα βγαίνουν).
Θα ήθελα να σας δείξω, το καλτσόνε που έφτιαξε με την συνταγή μου, η γλυκύτατη Veronica από το Hel-leniko . Της έγινε τέλειο!!! :)))
Δοκίμασε να βάλεις μοτσαρέλα αντί για γκούντα.Ιδέα που΄χα φάει σε μια πιτσερία είχαν κάνει μιση καλτσόνε (κλειστό)και μισή πίτσα (ανοιχτό)....είχε πλάκα,ειδικά τα παιδιά που δεν ξέρουν τι διαλέξουν και θέλουν τα πάντα έχουν 2 σε 1
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια
χχχ
Ααααα, φίλη μου, χθές ήρθανε κάποιους φίλους στο σπίτι για να δούμε το ΟΟΟΟΠΑΑΑΑ σας στο Φεστιβάλ Ιουροβίσιον και έκανα την τυρόπιτα σου... έγηνε τόσο ωραία που αναρροφείσαι τα δάχτυλά σου μέχρι τους αγκώνες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να δοκιμάζω με τα δόνατς σου σήμερα...
Φιλάκια και ευχαριστώ.
Αστέρι μου με κόλασες πρωί πρωί...Δεν έχω φτιάξει ποτέ καλτσόνε και με έβαλες στον πειρασμό να το δοκιμάσω....Αχ αχ αχ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
αστεράκι ,τι μου κάνεις πρωί-πρωί;
ΑπάντησηΔιαγραφήΙιιι! Με σκοτώνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μολις έφαγα κιόλας και είμαι και φουλ!:))
Να φανταστώ για τη γουροβίζιον το έφτιαξες?
χαίρεταιι!
καλέ δε σε προλαβαίνω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήόπως δεν έχω φάει ακόμη με σκοτώνει η λιχουδιά σου!!!!!!!!!
Μιαμ μιαμ! Φαίνεται πεντανόστιμο! Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου και επειδή είμαι τεμπέλα θα βάλω την αδερφή μου να το ετοιμάσει χιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι λοιπόν;E allora? μοτσαρέλα εεεε; δεν την έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠίτσα θα βάλω σε μια άλλη ανάρτηση :))
Φιλάκιααααα
VERONICA MARSA χαίρομαι πάρα πολύ που την έφτιαξες και την ευχαριστηθήκατε :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς το καλτσόνε τρώγαμε εχθές βλέποντας την EUROVISION.
Πολλά φιλάκια
ΝΑΤΑΣΑ άντε ευκαιρία να το φτιάξεις :) θα περιμένω εντυπώσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
φουρτουνιασμενη ψυχη χιχιχιχιχιχ εγώ;;; δεν έκανα τίποτα χχιχιχιχι :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααααα
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είδες τι γρήγορο παιδί είμαι; σε λίγες μέρες όμως θα ''πέσω΄΄ σε ταχύτητα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
post2.soo να την βάλεις να στην φτιάξει χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάαααα
Magda ναι για την EUROVISION το έφτιαξα εχθές το βράδυ. Το τσακίσαμε όλοοοοοο χεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια κοριτσάκι
θα το κανω σιγουρα!!!!ευκολο και πεντανοστιμο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεινάω, πεινάω, τι μου κάνεις τώρα! Μου αρέσει πολύ η καλτσόνε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράκι πεινάωωωωωωω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!
Φιλάκια
Ααααααααααχχχχ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε σκοτώνεις λέμε!!!
Είσαι σούπερ Αστεράκι!!
Έχω το καλτσόνε στο φούρνο!!! Πολύ μεγάλο μου βγήκε για εμείς οι δύο... θα φάμε καλτσόνε μία εβδομάδα!!! Αλλά δεν μας πειράζει με τέτοια μυροδιά, ΜΜΜΜΜ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ, θα σε βάλω μία φώτο για να δείς...
Φιλάκια.
apinkdreamer να το φτιάξεις, θα περιμένω εντυπώσεις :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλή εβδομάδα
big mama έλα κερνάωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα
eva έλα να φάμεεεεε χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτςςςςςςς
Καλή εβδομάδα
ΕΛΕΝΑ γλυκειά μου, ευχαριστώ πολύ κοριτσάρα :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλούμπες
Καλή εβδομάδα
VERONIA MARSA χιχιχιχι γι'αυτό το λέω καλτσόνε γίγας :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δεις όμως που θα το φάτε όλο και δεν θα μείνει ψίχουλο :)))
Θα περιμένω την φωτό :)
Φιλιά
Καλή εβδομάδα