Υλικά:
Για το ζυμαράκι
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ελλ. καφέ λάδι
1 φλ. ελλ. καφέ τσίπουρο
2 αυγά
αλάτι 1 κ.γλ.
χλιαρό νερό 1 κούπα καφέ
Γέμιση:
300 γρ. σπανάκι
1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
4 φρ. κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
άνηθο 2 κ.σ.
λίγο λάδι
πιπέρι
φέτα 200 γρ. (τριμμένη με τα χέρια μας)
1 αυγό
Τι κάνουμε:
Για το ζυμαράκι:
Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια τρυπούλα στο κέντρο και εκεί βάζουμε το λάδι, το τσίπουρο, τα αυγά, το αλάτι και τέλος ρίχνουμε το χλιαρό νεράκι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα σχετικά σκληρό ζυμαράκι.
Σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ωρίτσα.
Όσο το ζυμαράκι μας ξεκουράζεται πάμε να φτιάξουμε την γέμιση.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει πολύ ελαφρά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα, προσθέτουμε το σπανάκι, τα τσιγαρίζουμε όλα αυτά πολύ ελαφρά (να μαραθούν), προσθέτουμε τον άνηθο και λιγάκι πιπερί. Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε το μάτι (της κουζίνας :P) και τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά η γέμιση προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και τέλος βάζουμε την τριμμένη φέτα.Έτοιμη η γέμιση.
Πάμε τώρα να γεμίσουμε τα πιτάκια μας.
Παίρνουμε το ζυμαράκι μας και κάνουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος μανταρινιού.
Με τα χέρια το ανοίγουμε σε στρογγυλό πιτάκι (μέτριου πάχους) και βάζουμε στο κέντρο 1 κ.σ. από την γέμιση.
Παίρνουμε την μια πλευρά, την ανασηκώνουμε και κλείνουμε σε μεσοφέγγαρο το πιτάκι πιέζοντας στην ένωση με τα δακτυλά μας να κλείσει καλά.
Το σπανακοπιτάκι μας είναι έτοιμο.
Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το ζυμάρι.
Τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα (έβαλα 2 ταψάκια) για περίπου 35 λεπτά (στο μέσο περίπου του χρόνου ψησίματος το πάνω ταψάκι το έβαλα στην κάτω σχάρα και το κάτω στην πάνω).
Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο.
Τα βάζουμε επάνω σε σχαρίτσες να κρυώσουν ............................
............ και τα τρώμε μετά μανίας :)))
(Βγαίνουν 19-20 κομμάτια)
Καλή σας επιτυχία!!!
Καλορίζικο, καλορίζικο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φυσικά θα ερχόμαστε για κέρασμα αστεράτο!!
Φιλιά Μαράκι!!
Καλορίζικο, με πολλές-πολλές υπέροχες αναρτήσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά...
Μεγεια , καλορίζικο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεμάτο γλυκά & νόστιμα κεράσματα πολλών-πολλών αστέρων ******
Φιλιά
καλη αρχη και παντα πετυχημενες και πρωτοτυπες συνταγες!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ πόσο έλειψα πιά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλορίζικο Αστεράκι, πάντα με νόστιμες συνταγές!
♥♥Olá, minha querida amiga!
ΑπάντησηΔιαγραφήMuita saudade... outra visitinha!...
Hummmmmm!... É tudo de bom!
Você é fantástica!
Uma boa semana!
Beijinhos muito carinhosos.
♥♥ Itabira
Brasil ♥♥
μοσχοβολάνε, αρπάζω 2-3 για το πρωινό μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για το BlogΧαιρετίσματα από WORLD ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ της φαντασίας
ΑπάντησηΔιαγραφήEΛΕΝΑ ευχαριστώ πολύ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Betty χίλια ευχαριστώ :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααα
Marion ευχαριστώ πολύ κοριτσάρα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
apinkdreamer ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωω :))
ΑπάντησηΔιαγραφήMagia da Ines
ΑπάντησηΔιαγραφήOlá.
Muito obrigado
Bom dia
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, πάρε πάρε μπόλικα :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Jose Ramon καλώς όρισες, σ'ευχαριστώ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
big mama χεχεχεχε ''μωράκι'' είμαι ακόμα χιχιχιχ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πάρα πολύ
Φιλάκια
Πωπω τι λαχταριστά που φαίνονται!!! και το φύλλο σου σούπερ!! Γεια στα χεράκια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη φαίνεται τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τσίπουρο δεν έχω δοκιμάσει.
Θα ταιριάζουν και άλλα υλικά φαντάζομαι.
Πάντα επιτυχίες!!!
Ο τίτλος είναι all the money!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη ζύμη κι εγώ πάντα τσίπουρο βάζω, είναι πολύ πιο αρωματικό από το ξύδι!!!
elen κοριτσάκι σ'ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Γιαγιά Αντιγόνη δοκίμασε να την φτιάξεις την ζύμη. Ναι ταιριάζει και με άλλα υλικά στην γέμιση .. π.χ. κρέας
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ
Καλημέρα
Λιλού μου :))) χιχιχιχι δεν έχει πλάκα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωω ναι το τσίπουρο στην ζύμη είναι πολύ πιο αρωματικό.
Φιλάκια πολλά
Ευχαριστούμε πολύ για το λινκ που μόλις είδαμε και ανταποδώσαμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ερχόμαστε συχνά, καθότι άσχετοι και μαθητευόμενοι στη μαγειρική.
Aστρο-Συμμορίτες ευχαριστώ κι εγώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περνάτε όοοποτε θέλετε :) χεχε
Καλό απόγευμα
Πώ πω τρέχουν τα σάλια μου με κάτι τέτοια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλομαγειρεματα στο νέο κουζινάκι σου!!! Πολλά φιλιά!
drosostalitsa καλώς την!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολύ κοριτσάκι.
Φιλάκια
asteri πάρε ότι έμεινε απο το ταψί και έλα στην γειτονιά μου έχω κάτι για σένα ......
ΑπάντησηΔιαγραφήmarilise τα παίρνω παραμάσχαλα και έρχομαιιιιιιιιιιι :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε γεια, με γεια!!!! Ανοίξαμε φτερά και ποιος μας πιάνει :) Πανέμορφος ο χώρος και ο διάκοσμος!! Οι μυρωδιές σου να σκεπάσουν τη βλογκόσφαιρα!! Αυτό σου εύχομαι από καρδιάς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια και καλό βράδυ
Οι τελευταίες μου ευχές ίσως έπρεπε να μπουν ανάποδα :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη ζύμη και καταπληκτικό το αποτέλεσμα στα πιτάκια σου!!
Φιλιά πολλά
gvarvakis ευχαριστώ ... ευχαριστώωωωωωωω χίλια ευχαριστώ για τις ευχές σου! :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Καλό βράδυ και σε σένα! :)))