super!!
Υλικά:
Για το φύλλο:
3 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
λίγο αλάτι (μισό κ.γλ.)
1 κ.γλ. ζάχαρη
μισό φλ. τσαγιού βούτυρο
1 αυγό
μισό φλ. τσαγιού νερό (από την βρύση)
Για την γέμιση:
3 μήλα μεγάλα κομμένα σε κυβάκια (χρησιμοποίησα ξυνόμηλα)
2 κ.σ. αλεύρι
μισό φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα (σκόνη)
1 φλ. τσαγιού καρύδια (χοντροκοπανισμένα)
2 κ.σ. βούτυρο
1 χούφτα σταφίδες (εγώ δεν έβαλα)
extra:
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά για το φύλλο. Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια (όχι πολύ μικρά), τα βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Αφού περάσει το μισάωρο βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο (την ξετυλίγουμε από την μεμβράνη) και στην επιφάνεια που θα ανοίξουμε σε φύλλο την ζύμη, ρίχνουμε λίγο αλεύρι αλλά και επάνω στην ζύμη.
Ανοίγουμε σε ένα μεγάλο λεπτό και ορθογώνιο φύλλο. Τοποθετούμε την γέμιση κατά μήκος της φαρδιάς πλευράς και επάνω βάζουμε διάσπαρτα τις 2 κ.σ. βούτυρο.
Κλείνουμε ρολάροντας από την φαρδιά πλευρά και κλείνουμε καλά τις άκρες (φροντίζουμε το κλείσιμο να μείνει από την κάτω μεριά).
Το τοποθετείται σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το αλείφεται με τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω στην προτελευταία σχάρα από κάτω για 40-45 λεπτά (να πάρει ένα χρυσαφί ανοικτό χρώμα).
Αφού ψηθεί το βγάζετε από τον φούρνο και αφού χλιάνει λιγάκι το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσετε είτε μόνο του, είτε με τον καφέ σας, είτε ... είτε ...
MMM! Να είχα ένα κομμάτι τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ αγαπημένο... να είχα και γω ένα κομματάκι τώρα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ και εύχομαι να έφτιαξε η διάθεση!
Σου εύχομαι ένα ζεστό και γλυκό απόγευμα, ακριβώς όπως και το ωραίο στρούντελ που έφτιαξες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνεις κάθε φαγητό/γλυκό με ζύμη να μοιάζει τόσο απλό και εύκολο!
Καλό υπόλοιπο Σ/Κ! :)
θέλω ένα κομμάτι, μαζί με μια μπαλίτσα παγωτό βανίλια, και το θέλω τώραααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά από ούζα δεν ταιριάζει κι ένα γλυκάκι;;θέλω τώρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ αχ αχ!!όταν πήγα Αυστρία, κυνηγούσα αυτά τα στρούντελ με μανία!τώρα που βρήκα και τη συνταγή, καταλαβαίνεις...Αστέρι, στην Αυστρία, τα σέρβιραν με ζεστή κρέμα βανίλιας. Ήταν υπέροχη. Μήπως ξέρεις κάτι σχετικό?συνταγή εννοώ??
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι τέλειο γλυκό
ΑπάντησηΔιαγραφήτο φτιάχνω κάθε πρωτοχρονιά
μαζί με τα υπόλοιπα!
Φιλάκια!
μμμμμμμμμ, μούρλια έγινε, με έπιασε σιελόρροια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έφτιαξα κι έγινε τέλειο!!!! Είχα στο παρελθόν κάνει ένα παρόμοιο, αλλά με σφολιάτα....Η ζύμη που προτείνεις εσύ δεν έχει καμιά σχέση .... κλάσεις ανώτερη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω!!!!!!!!!τελειο θα ειναι.δυο κομματακια παρακαλω γρηγορα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα να εχουμε απο αυριο και ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
Να εισαι παντα καλά.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΣΤΕΡΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜmmm...!!! ΤΙ ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΣ ΠΑΛΙ?
ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ!!
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ
Καλώς σε βρήκα και καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας γλύκανες...
Μμμμμ τέλειο το στρούντελ! Άφησα και καθυστερημένα τις ευχές μου για χρόνια πολλά! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε κάτι τέτοια που κάνεις μου φαίνεται ότι θα αρχίσω να ανοίγω φύλλο τελικά....το κάνεις να φαίνεται τόσο απίστευτα απλό...και ξέρεις ότι δεν καταπιάνομαι με τις ζύμες σχεδόν καθόλου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Eφη...τα καμώματα του μπλόγκερ...πάλι!
Apithano!Makari na borousa na to eiha olo!Mou aresei poly i zymi sou! Kali evdomada, filakia!
ΑπάντησηΔιαγραφήkal
Γιαμι γιαμι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα 'χα δυο κομμάτια!!!
Προσπαθώ από προχθές να σχολιασω το αστεράτο στρούντελ σου και ο μπλόκερ δεν μ' αφήνει. Μάλλον δεν πρόλαβα ούτε ένα κομματάκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈμεινε τίποτα και για τους αργοπορημένους???
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τα στρούντελ γενικώς...
Φιλιά πολλά Μαράκι μου!
Από τα πιο ωραία γλυκά...και δύσκολα μπορει να περάσει απαρατήρητο από δίπλα μου :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΈμεινε κανένα κομματάκι και για μένα? Η μηλόπιτα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά, γι'αυτό νομίζω ότι και το στρούντελ θα μου αρέσει! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν φτάνει που δεν έχω πια προφίλ χάνω και τις αναρτήσεις!!! Θα το φτιάξω γιατί τρελλαίνομαι για στρούντελ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΙΛΑ
Στήλε και κανένα κομάτι κατα Κρήτη μεριά...φανταστικό φαινεται Αστεράτη μου σιγουρα θα το φιάξω..μου αρέση που έφιαξες την ζύμη εσύ συνηθως βάζουμε .ετοιμο φύλλο..πάντα τέτοια όμορφα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΡΓΗΣΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ!!
ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ!!!
αστεράτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ που έφαγα του Μακδόναλδ γιατί δεν ήξερα να τα κάνω!!! Κοίτα τι μου έμαθες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά, φιλενάδα μου! Δεν σε ξέχασα, ε;
To agori mou kanei diaita, alla eipe tha tin spasei gia to glyko. Sto metafero autoleksi
ΑπάντησηΔιαγραφήτο αγαπω το στρουντελ!!!!!!θα σημειωσω την συνταγη σου !!!!!μου φαινεται τεεεελειααα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλα φιλια Χ2 ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΥΠΕΕΕΕΕΕΡΟΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!1