Τρώγεται μετά μανίας!!!
Μια συνταγή της φίλης μου Ρούλα από την Κρήτη
Υλικά:
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
2 νεροπότηρα ζάχαρη
2 νεροπότηρα ζάχαρη
5 αυγά
1 κ.γλ. κανέλα σκόνη
1 κ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
6 μεγάλα καρότα (στο multi)
μισό κιλό αλεύρι αυτοδιογκούμενο (ή μισό κιλό γ.ο.χ. και 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ)
1 σφηνάκι κονιάκ
6 μεγάλα καρότα (στο multi)
μισό κιλό αλεύρι αυτοδιογκούμενο (ή μισό κιλό γ.ο.χ. και 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ)
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε στο multi να γίνουνε πολύ ψιλοκομμένα.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το χέρι καλά, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τα ενσωματώνουμε ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε το κονιάκ, τα κανελογαρύφαλλα, τα καρότα και στο τέλος το αλεύρι (το αυτοδιογκούμενο ή για γ.ο.χ. και 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ) και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί (40Χ27 cm) και ρίχνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για περίπου 50 λεπτά.
Το δοκιμάζουμε αν ψήθηκε με το να καρφώσουμε το μαχαίρι και να μας βγεί στεγνό.
Το δοκιμάζουμε αν ψήθηκε με το να καρφώσουμε το μαχαίρι και να μας βγεί στεγνό.
Η καροτόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
αν και είναι γλυκάκι που το προτιμώ το χειμώνα, δε θα έλεγα όχι σε ένα κομματάκι για πρωινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό Σ.Κ
Asteri μου...ευχαριστούμε!ιδιαίτερη..αλλά εύκολη!θα την δοκιμάσω...γιατι αλλιώς δεν τρώνε τα καρότα!!χιχι!καλο ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΟ ΚΑΛΉ ΜΟΥ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛέω να το φτιάξω αλλά επειδή δεν μου αρέσει η γεύση του λαδιού στο γλυκό, αναρωτιέμαι αν θα γινόταν να το αντικαθιστούσα με μαργαρίνη; Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ αμέ κοριτσάρα πάρε όσα θες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Καλό ΣΚ
...IRIDA... κι εγώ ευχαριστώ, να τους την φτιάξεις
Φιλιά
Καλό ΣΚ
Μαίρη ναι αμεέ γιατί όχι, απλά θα χτυπηθεί στο μίξερ
Φιλιά
Καλό ΣΚ
Παίρνω κι εγώ ευχαρίστως ένα μικρό κομματάκι για τον πρωϊνό καφέ μου και σ΄ευχαριστώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty (anthivolon)
Περίσσεψε κανένα κομματάκι και για εμένα, ή τζάμπα περιμένω στην ουρά τόση ώρα; Αστέρι μου, ωραιότατη και αφράτη η πιτούλα σου, αλλά εμένα μού άρεσε και το βραχιολάκι σου με το αστεράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα και καλό Σ/Κ :-))
Betty να πάρεις όσα θες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό ΣΚ
simonmad έλα σου έχω κρύψει χεχεχε. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ
Πολλά φιλάκια
Καλό ΣΚ
Μαράκι μου αρέσει πάρα μα πάρα πολύ η συνταγή σου.Εδώ βλέπω ότι όλοι ζητούν ένα κομματάκι,μήπως θα μπορούσα να πάρω όοοοολο το ταψί?Φαίνεται υπέροχη
ΑπάντησηΔιαγραφήnadia :) ευχαριστώ κοριτσάρα!!! όλο να το πάρεις χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααα
Καλό ΣΚ
Στη δική μου συνταγή βάζω και μια χουφτίτσα καρύδια. Της πηγαίνουν. Καλό ΣΚ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω δοκιμάσει ποτέ καροτόπιτα , μόνο γλυκό καρότο έχω φτιάξει και είχε βγει τέλειο
Α, στην αρχή νόμιζα ότι θα ήταν αλμυρή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, έτσι σαν κέικ είναι γνωστή κι αγαπημένη συνταγή, με καρύδια, με σταφίδες, με ξύσμα πορτοκαλιού ή κανελοφαρίφαλλο, όπως προτιμάει ο καθένας!
Τώρα που είναι και επίσημα καλοκαίρι, θα πάρω κομματάκι με παγωτό μαζί!
Φιλιά :)
Κι εμένα μου αρέσει....αλλά επειδή είμαι λιχούδω βάζω από πάνω και γλάσο με cream cheese!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμη ελέω blogger ΛΙΛΑ!!!!
Αφράτη και λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσπαθώ να καταλάβω αν είναι carrot cake, αλλά σίγουρα κάποιες διαφορές τις έχει!
Φιλάκια, καλό ΣΚ!
βρε βρε καλώς και τη συνταγή....χαχαχα.... Απλά τέλειαααααααα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήVita θα δοκιμάσω να βάλω την επόμενη φορά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Chris δοκίμασε να την φτιάξεις θα σου αρέσει. Μα δεν είναι τέλειο το γλυκό καρότο;
Φιλιά
The Dark Chef πάρε κομμάτι με μπόλικο παγωτό έχει πολύ ζέστη
Φιλάκια
Λίλα με γλάσσο creme cheese εε; θα δοκιμαστεί
Φιλάκια
ΕΛΕΝΑ ευχαριστώωωωω εεε δεν έχει και μεγάλη διαφορά από κέικ :)
Φιλάκια
μικρή είδες;;;; χεχε την έβαλα
Σμουάτςςςςςςςςςς
Πολύ ωραία! Μου αρέσει και το σουσαμάκι από πάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα:)
Σε ευχαριστούμε Ρούλα για την συνταγή και Μαράκι για την δημοσίευσή της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα
Καλή εβδομάδα, μπράβο και στις δυο
ΑπάντησηΔιαγραφήmia maria είναι νόστιμη η άτιμη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Καλή εβδομάδα
manousina ευχαριστούμε πολύ!
Φιλιά
Καλή εβδομάδα
Ως εξαδέλφη του Μπακς Μπάννυ, θα μπορούσα να βάλω τα μεγάλα μέσα και να έχω το τελευταίο κομματάκι; Pleaaaaaaaaaaseeeeeeee
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope και το συζητάς; και βέβαια χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλή εβδομάδα
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ:)
ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΙΤΑ.
Είδες Σκουρτζακο τι μαθένεις στην αστεράτη κουζίνα μας; γιατι μη μου πείς ότι δεν είναι δικιά μας, αφού την έχουμε υοθετήσει μαζί με την μαμά της το Αστέρι μας..και...Αστερατη κανενα κομμάτι και κατά Κρήτη μεριά πλίζζζζζ καλή εβδομάδα σε όλες και όλους..
ΑπάντησηΔιαγραφήμοιάζει υπέροχοοοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα αυτή για πίτα! Δεν έχει τύχει να φτιάξω ποτέ με καρότο. Θα το δοκιμάσω κάποια στιμγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήJK O SKROYTZAKOS να΄σαι καλά, πάντα με χαμόγελα, σ'ευχαριστώ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΡουλα γλυκειά μου!!!!! Πολλά φιλάκια
Magdalene B. ευχαριστώωωωωωωωωωω :)
My Little Expat Kitchen να την δοκιμάσεις είναι νοστιμότατη :D
Φαίνεται πολύ νόστιμη, δεν έχω φάει ΠΟΤΕ μου καροτόπιτα! Αυτή μάλλον θα τη δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαριώ!
ΝΑΝΤΙΑ να την δοκιμάσεις :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ που με είπες Μαριώ, έτσι με λέει η μανούλα μου!
Φιλάκιαααααααααααα
Αστεράκι μου κίνησε το ενδιαφέρον η συνταγή σου κι επειδή αρέσουν τα καρότα σε γλυκό, θα την σημειώσω. Λογικά βγαίνει κάπως ζουμερή ε?Γιατί έτσι μ αρέσουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!
oneiremeno!!!!!!!niki apo iraklio
ΑπάντησηΔιαγραφή