με ανθότυρο, μέλι & κανέλα!!!
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνουμε καλά να γίνει μια μαλακή & εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια (χωρίς να σκληρύνει). Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε μπαλάκια μεγέθους περίπου καρυδιού (μου βγήκαν 22 τεμ.)
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης & σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε σε στρογγυλό πιτάκι όχι πολύ λεπτό (ανοίγει πολύ εύκολα με τα χέρια). Βάζουμε στο κέντρο του, μια γεμάτη κ.γλ. από την γέμιση.
Με τα δυο μας δάκτυλα πιάνουμε την μια πλευρά και την τσιμπάμε. Μετά την πιο δίπλα, την επόμενη και μεθεπόμενη (δηλ. κάνουμε ένα αστέρι)
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα μπαλάκια ζύμης. Τα τοποθετούμε σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος όχι κοντά το ένα στο άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα (γιατί βάζουμε 2 ταψιά) για 30 λεπτά (στον μισό χρόνο ψησίματος φέρνουμε το κάτω ταψί επάνω και το επάνω κάτω).
Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο μέλι και τα απολαμβάνουμε!
Καλή σας επιτυχία!!!
Υλικά:
Για την ζύμη:
1 φλ.τσαγιού γιαούρτι (στραγγιστό)
1 φλ.τσαγιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι (στην μύτη του κ.γλ)
μισή κ.γλ. ζάχαρη
αλεύρι 3,5 φλ.τσαγιού γ.ο.χ.
Για την γέμιση:
ανθότυρο 350 γρ.
1,5 κ.γλ. κανέλα (σκόνη)
μέλι 3 κ.σ.
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνουμε καλά να γίνει μια μαλακή & εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια (χωρίς να σκληρύνει). Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε μπαλάκια μεγέθους περίπου καρυδιού (μου βγήκαν 22 τεμ.)
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης & σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε σε στρογγυλό πιτάκι όχι πολύ λεπτό (ανοίγει πολύ εύκολα με τα χέρια). Βάζουμε στο κέντρο του, μια γεμάτη κ.γλ. από την γέμιση.
Με τα δυο μας δάκτυλα πιάνουμε την μια πλευρά και την τσιμπάμε. Μετά την πιο δίπλα, την επόμενη και μεθεπόμενη (δηλ. κάνουμε ένα αστέρι)
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα μπαλάκια ζύμης. Τα τοποθετούμε σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος όχι κοντά το ένα στο άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα (γιατί βάζουμε 2 ταψιά) για 30 λεπτά (στον μισό χρόνο ψησίματος φέρνουμε το κάτω ταψί επάνω και το επάνω κάτω).
Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο μέλι και τα απολαμβάνουμε!
Καλή σας επιτυχία!!!
Μμμμμ...στείλε μου κανά δυο-τρία-τέσσερα...στείλτα μου όλα τελος πάντων...Υπέροχα Μαράκι! Εφη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολες, αρωματικές και γλυκές οι μπουκίτσες σου! Θυμίζουν και λίγο αυτά τα κρητικά καλτσουνάκια/λυχναράκια λόγω σχήματος και ανθότυρου! Πολύ ωραία κεράσματα πάντως, καλό βράδυ! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ.....! Στείλε και σε μένα! Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράτες κουρου-μπουκίτσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήYummy!!!!!
Μα τι ωραία ιδέα, σαν τα κρητικά γλυκά καλτσουνάκια είναι! Παρα πολύ αστεράτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ!
Αχ!!! Αστεράτη μου τι όμορφα φαίνονται και είμαι σίγουρη ότι θα είναι πεντανόστιμα και απο ότι είδα δεν έχουν σχεδόν καθόλου ζάχαρη οπότε θα είναι και με λίγες θερμίδες μου αρεσε η ζήμη θα την δοκιμάσω σίγουρα...μοσχομύρισαν μέχρι εδω κάτω... θα σου έλεγα να μου στήλεις...αλλά δεν θα ντραπώ να το πώ, εχουμε εδώ τα καλσούνια που είναι κάτι παρομοιο με αυτά που έφιαξες γλυκιά μου.... να μη σε βάζω σε κόπο!!!χι..χι.. φιλούρες απο Κρήτη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήPoly gefstika glykakia!Egw pou de vriskw anthotyro edw tha ta dokimasw me ricotta kai,opws deihnoun ta pragmata,de tha epitrepsw se kanena allo na dokimasei..All mine!!! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αστέρι μου... υπέροχες οι μπουκίτσες σου...μοσχομύρισαν...κερνάς μερικές;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ!
Φανταστικό , ετοιμάζομαι και για τα γεννέθλια του εγγονού μου και τέτοιες προτάσεις είναι δεκτές.Λες να βάλω σαν αλλαγή και μέσα κρέμα για γαλακτομπούρεκο;
ΑπάντησηΔιαγραφήmou aresoun oi spitikes zumeskai h kourou einai h adunamia mou!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμ τέλειαααααααα!!!!Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπουκια και συγχωριο οι μπουκιτσες σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα τα Κρητικά καλτσούνια μου θυμίζουν,φαίνονται γευστικότατα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια πιο εύκολη παραλλαγή των καλιτσουνιών οι κουρουμπουκίτσες σου. Χωρίς πλάστες και πολλά- πολλά...
ΑπάντησηΔιαγραφήVita
Μμμμμ καταπληκτικά, κρατώ τη συνταγή σου και σ΄ευχαριστώ. Θα τα φτιάξω σίγουρα .....τα ζήλεψα πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μου
ρε αστερακι????? τι μας κανεις????? ¨πετα¨ και απο δω κανεναααααα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα. Παίρνω μια αφράτη και μυρωδάτη μπουκίτσα για το καφεδάκι μου. Πρέπει να έγιναν καταπληκτικές. Μπράβο για την ιδέα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, τι βλέπουν τα ματάκια μου πρωί πρωί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Μαράκι, φαίνονται νοστιμότατα!
μέλι;με ζάχαρη τα έχω δοκιμάσει...με μελι όμως ποτέ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι μου γλυκό τι κάνεις?Οι μπουκίτσες σου φαίνονται υπέροχες,αγαπημένος συνδυασμός ανθότυρου με μέλι-δένουν τόσο αρμονικά.Να είσαι καλά φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια! Μου αρέσουν τα γλυκάμε τυρί! Και με μέλι από πάνω θα είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι' εγώ σαν την Σκοτεινούλα σκέφτηκα αμέσως τα Κρητικά Σκαλτσούνια...όπως κι' αν τα ονομάσεις πάντως είναι πολύ γευστικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράκι μου φαίνονται πολύ νόστιμα !! Και δεν έχουν και πολλές θερμίδες!!!Κρατώ την συνταγή !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή