Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Πεϊνιρλάκια ....

Μούρλια!!!
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
Asterati Kouzina

Θέλω σήμερα να σας δείξω μία από τις πολύ αγαπημένες μου συνταγές :)
Μου την έμαθε μια θεία του άντρα μου, που είναι από την Λευκάδα και τις έχω κάνει κάποιες αλλαγές.
Την έχω βάλει και στις Συνταγές παρέας που είμαι μέλος.

Πάμε να δούμε πως γίνονται;

Υλικά:
1 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ (ή 160 γρ.)
1 κούπα τσαγιού νερό βρύσης (ή 160 γρ.)
1 κ. γλ. αλάτι
1 φακ. μαγιά ξερή
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 600 γρ.


Γέμιση:
κασέρι τριμένο στο τρίφτη
ζαμπόν
μπέικον

λιωμένο φρέσκο βούτυρο


Τι κάνουμε:
Bάζουμε σε λεκανίτσα το γάλα εβαπορέ, το νερό, την μαγιά, το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη, όχι πολύ σκληρή αλλά και να μην κολλάει στα χέρια μας.


Την σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και την αφήνουμε για κανά μισάωρο.

Αφού περάσει το μισάωρο, παίρνουμε μπαλάκια από την ζύμη στο μέγεθος ενός μανταρινιού.


To ανοίγουμε με τα χεράκια μας σε μακρόστενο φυλλαράκι (ούτε παχύ-ούτε λεπτό).


Στρώνουμε επάνω του πρώτα το κασέρι, μετά το ζαμπόν και τέλος το μπέικον.



Τώρα διπλώνουμε ελαφρά τις άκρες



Με τα 2 μας χέρια, παίρνουμε τις 2 άκρες και τις ενώνουμε μαζί.
Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη πλευρά του πεϊνιρλί, το πιέζουμε πολύ ελεφρά από πάνω με το χέρι μας, βάζουμε και λιγάκι ακόμα τριμμένο κασέρι (μια τσιμπιά) και είναι έτοιμο.


Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα επόμενα. Τα τοποθετούμε σε ταψάκια στρωμμένα με χαρτί ψησίματος.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα (έβαλα 2 ταψιά) για 30 λεπτά. Στον μισό χρόνο ψησίματος κάνουμε την γνωστή τούμπαλη χεχεχε δηλάδη το πάνω ταψί το βάζουμε κάτω και το κάτω επάνω.
Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα περνάμε με ένα πινελάκι με το φρέσκο βούτυρο.



Τα πεϊνιρλάκια μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση :)

Photobucket
Asterati Kouzina
 Καλή σας όρεξη!!! 
Σημείωση: Βγήκαν 16 κομμάτια. Τα υλικά της γέμισης που έβαλα είναι προαιρετικά. Επίσης μπορείτε να τα κάνετε και με γέμιση κιμά χωρίς ντομάτα όμως ή σκέτα με τυρί και επάνω να βάλετε ένα αυγό το οποίο θα ψηθεί στον φούρνο. 
Print

49 σχόλια:

  1. να'χα λίγο κασέρι.....να τι ζήλεψα!!!πάντως είναι ότι πρέπει για μικρούς και μεγάλους!

    καλό μεσημέρι
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το νέο blog!
    Τα πεϊνιρλάκια ωραιότατα, ότι πρέπει με μπυρίτσα παγωμένη ως μεζεδάκι για το μουντιάλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο λούκ!!
    Αυτά τα μεζεδάκια καιρό τα προγραμματίζω κι όλο κάτι τυχαίνει και παίρνουν αναβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και λοιπόν;E allora? χαχαχα το κασέρι ζήλεψες; ναι και για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. The Dark Chef να΄σαι καλά σ'ευχαριστώ!!
    Ναι είναι ό,τι πρέπει για όλες τις ώρες :)
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξανθή σ'ευχαριστώ! φτιάξτα κάποια στιγμή ... θα με θυμηθείς :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις κάθισα και τα είδα....σνιφ...αν είχα τώρα μερικά θα τα είχα τσακίσει....Νόστιμα πολύ φαίνονται!
    Μπράβο Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραιότατο, ευχαριστώ που μοιράζεσαι τις συνταγές σου. Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι νοστιμιές έφτιαξες πάλι???
    Πεινάωωωωω...
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά τρώγονται όλα με την μία.. γιατί με ένα δεν γλυτώνεις.

    Πολύ καλά Αστεράκι...
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αστεράκι μου, είναι φανταστικά και δεν θα έλεγα όχι αν μου πρόσφερες κανένα για να το συνοδεύσω με μια παγωμένη μπυρίτσα τώρα το βραδάκι στη βεράντα!!!
    Σε φιλώ
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εφη χεχεχε δοκίμασε να τα φτιάξεις κάποια στιγμή και θα με θυμηθείς!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Evie σ'ευρχαριστώ πολύ κι εγώ :) Είναι μεγάλη μου χαρά να τις μοιράζομαι :)
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑΤΑΣΑ χεχεχεχε να'σαι καλά! ευχαριστώ πολύ! έλα όποτε μπορέσεις να σου φτιάξω ... ατάκα και επιτόπου :)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Marion ένα; μπριτς χιχιχιχιχι 3-4 :P και βάλεεεε χεχεχε
    Πολλά φιλιά σ'ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. anthivolon αμέεεεε έλα κερνάω να φάμε!
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πάρα πολύ εύκολα φαίνονται.να είσαι καλά που μας τα έδειξες.φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ααα! Αυτά θα τα κάνω για τα παιδιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αχ, βαχ, γιατί βολτάρω τέτοιες ώρες!!!!!! τέλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όπως το είπες, μούρλια! Έμεινε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αστεράτο φαγητό, να γλείφεις τα δάχτυλά σου... με κρύα μπυρίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάτι ακόμα, τυχερή η θεία που χαίρεται τις υπέροχες παραλίες της Λευκάδας, αχ αυτοί οι εγκρεμνοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. φουρτουνιασμενη ψυχη :) ναι είναι εύκολα και άμα τους πάρεις και τον αέρα θα δεις ότι θα τα φτιάχνεις συνέχεια :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. kiki να τους τα φτιάξεις, θα τους αρέσουν!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ χαχαχαχαχα να'σαι καλά! σ'ευχαριστώ πολύ
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. big mama χιχι μπααααααα τα φάγαμε όλα!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. nostimia ναι είναι πολύ νόστιμα ..... δοκίμαστε τα και με κρύα μπυρίτσα ... τέλεια!
    Ναι η Λευκάδα είναι πολύ όμορφο νησί, δυστηχώς όμως έχουμε πάει μία φορά μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άααα βάλε 5-10 αστεράτη χρυσοχέρα!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. eva έλα πιάσεεεεεεεεεεεε χεχεχεχεχεχε
    Ευχαριστώ κοριτσάρα!
    Φιλάκιααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πωπω! Μου τρέχουν τα σάλια βραδιάτικα! Ευχαριστούμε Αστεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΝΑΝΤΙΑ :)))) κι εγώ ευχαριστώ :)
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μιαμ αλλά δεν θα το φτιάξω γιατί δεν τρώω ούτε ζαμπόν, ούτε μπέικον. Ουά!
    Μπορώ όμως να το φτιάξω για το boyfriend που τα τρώει όλα χιχι!
    Καλημέρα Αστέρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Marianna :) μπορείς να βάλεις στα πεινιρλί ό,τι γέμιση θες, αυτά που έβαλα εγώ είναι προαιρετικά.
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πεινιρλάκια αστεράτα!!!!
    Η ζύμη έχει και πολλές εφαρμογές έτσι δεν είναι;
    Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γιαγιά Αντιγόνη, ναι πολλοί που έχουν φτιάξει τα πεινιρλάκια (υπάρχει η συνταγή μου σε site που είμαι μέλος) μου έχουν πει ότι έχουν φτιάξει και πίτσα με την ζύμη αυτή αλλά και ψωμάκια.
    Σ' ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καταπληκτική η συνταγή, υπέροχη η ανάρτηση και φανταστική η θεία!!!!
    Φιλιά πολλά
    Καλή σου μέρα αστεράκι και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπέρα καλή βδομάδα.Ωραία ιδέα για παγωμένη μπύρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. gvarvakis σ'ευχαριστώ πολύ πολύ! :))
    Φιλιά
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. MINIMARKET ευχαριστώωωωω, να σου προτείνω να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις; ;-)
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Tα έφτιαξα απόψε! Δεν ξέρω τι λένε τα παιδιά ακόμα, αλλά εμένα μου άρεσαν πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. kiki μπράβο!!!!! χαίρομαι ιδιαίτερα!!!!!!!!!!!!
    περιμένω εντυπώσεις και από τους ΄΄δύσκολους΄΄ κριτές :)
    Σμουάτςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ta τσαακίσαμε οικογενειακώς. Εγώ με δυσκολία έμεινα στο εναμιση....:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. kiki ευχαριστώ πάρα πολύ που τα έφτιαξες αλλά και που σας άρεσαν :))))
    Πολλά ζβουριχτά φιλιά και κυρίως στα παιδιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. μολις ήρθα στην "κουζίνα" σου και έχεις πολύ ωραίες μυρωδιές!
    πρόλο που έχει ζέστη και η όρεξη είναι περιορισμένη, μας την άνοιξες!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. eatgreek καλώς όρισες :) ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Είχα δίκιο σε όλους τους χαρακτηρισμούς που έβαλα στο προηγούμενο μου σχόλιο!!!! Τα έφτιαξα χθες βράδυ και ομολογώ ότι ήταν τα ωραιότερα πεϊνιρλί που έχω φάει ποτέ!! Η ζύμη ιδιαίτερα, ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΗ!!!!!
    Έβγαλα λίγες φωτογραφίες με τι κινητό και θα επανέλθω προσεχώς με πλήρη ανάρτηση!!!
    Φιλιά πολλά (και στη θεία)
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. gvarvakis χαίρομαι πάρα πολύ!!!!!!!!!
    Θα περιμενω με αγωνία την ανάρτηση :-)))
    Θα της τα μεταφέρω τα φιλιά χεχεχεχεχε
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Φοβερή συνταγή! Έχω να φάω πεΐνιρλί ΠΟΛΛΑ χρόνια. Μη με ρωτήσεις γιατί! Δε ξέρω. Μάλιστα έψαχνα πρόσφατα στα τεφτέρια μου για συνταγή πεϊνιρλί μήπως και φτιάξω αλλά τώρα που βρήκα τη δική σου θα την τιμήσω.
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Mάγδα ευχαριστώ πολύ!!! θα περιμένω εντυπώσεις :-)
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails