Μούρλια!!!
Asterati Kouzina |
Θέλω σήμερα να σας δείξω μία από τις πολύ αγαπημένες μου συνταγές :)
Μου την έμαθε μια θεία του άντρα μου, που είναι από την Λευκάδα και τις έχω κάνει κάποιες αλλαγές.
Την έχω βάλει και στις Συνταγές παρέας που είμαι μέλος.
Πάμε να δούμε πως γίνονται;
Υλικά:
1 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ (ή 160 γρ.)
1 κούπα τσαγιού νερό βρύσης (ή 160 γρ.)
1 κ. γλ. αλάτι
1 φακ. μαγιά ξερή
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 600 γρ.
Γέμιση:
κασέρι τριμένο στο τρίφτη
ζαμπόν
μπέικον
λιωμένο φρέσκο βούτυρο
Τι κάνουμε:
Bάζουμε σε λεκανίτσα το γάλα εβαπορέ, το νερό, την μαγιά, το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη, όχι πολύ σκληρή αλλά και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και την αφήνουμε για κανά μισάωρο.
Αφού περάσει το μισάωρο, παίρνουμε μπαλάκια από την ζύμη στο μέγεθος ενός μανταρινιού.
To ανοίγουμε με τα χεράκια μας σε μακρόστενο φυλλαράκι (ούτε παχύ-ούτε λεπτό).
Στρώνουμε επάνω του πρώτα το κασέρι, μετά το ζαμπόν και τέλος το μπέικον.
Τώρα διπλώνουμε ελαφρά τις άκρες
Με τα 2 μας χέρια, παίρνουμε τις 2 άκρες και τις ενώνουμε μαζί.
Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη πλευρά του πεϊνιρλί, το πιέζουμε πολύ ελεφρά από πάνω με το χέρι μας, βάζουμε και λιγάκι ακόμα τριμμένο κασέρι (μια τσιμπιά) και είναι έτοιμο.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα επόμενα. Τα τοποθετούμε σε ταψάκια στρωμμένα με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα (έβαλα 2 ταψιά) για 30 λεπτά. Στον μισό χρόνο ψησίματος κάνουμε την γνωστή τούμπαλη χεχεχε δηλάδη το πάνω ταψί το βάζουμε κάτω και το κάτω επάνω.
Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα περνάμε με ένα πινελάκι με το φρέσκο βούτυρο.
Τα πεϊνιρλάκια μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση :)
Καλή σας όρεξη!!!
Σημείωση: Βγήκαν 16 κομμάτια. Τα υλικά της γέμισης που έβαλα είναι προαιρετικά. Επίσης μπορείτε να τα κάνετε και με γέμιση κιμά χωρίς ντομάτα όμως ή σκέτα με τυρί και επάνω να βάλετε ένα αυγό το οποίο θα ψηθεί στον φούρνο.
να'χα λίγο κασέρι.....να τι ζήλεψα!!!πάντως είναι ότι πρέπει για μικρούς και μεγάλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μεσημέρι
χχχ
Συγχαρητήρια για το νέο blog!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πεϊνιρλάκια ωραιότατα, ότι πρέπει με μπυρίτσα παγωμένη ως μεζεδάκι για το μουντιάλ!
Ωραίο λούκ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα μεζεδάκια καιρό τα προγραμματίζω κι όλο κάτι τυχαίνει και παίρνουν αναβολή.
Και λοιπόν;E allora? χαχαχα το κασέρι ζήλεψες; ναι και για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
The Dark Chef να΄σαι καλά σ'ευχαριστώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι είναι ό,τι πρέπει για όλες τις ώρες :)
Καλό βράδυ
Ξανθή σ'ευχαριστώ! φτιάξτα κάποια στιγμή ... θα με θυμηθείς :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μόλις κάθισα και τα είδα....σνιφ...αν είχα τώρα μερικά θα τα είχα τσακίσει....Νόστιμα πολύ φαίνονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαράκι!
Ωραιότατο, ευχαριστώ που μοιράζεσαι τις συνταγές σου. Καλό Σ/Κ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι νοστιμιές έφτιαξες πάλι???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεινάωωωωω...
Φιλάκιαααα
Αυτά τρώγονται όλα με την μία.. γιατί με ένα δεν γλυτώνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλά Αστεράκι...
Καλό βράδυ
Αστεράκι μου, είναι φανταστικά και δεν θα έλεγα όχι αν μου πρόσφερες κανένα για να το συνοδεύσω με μια παγωμένη μπυρίτσα τώρα το βραδάκι στη βεράντα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
Καληνύχτα
Εφη χεχεχε δοκίμασε να τα φτιάξεις κάποια στιγμή και θα με θυμηθείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Evie σ'ευρχαριστώ πολύ κι εγώ :) Είναι μεγάλη μου χαρά να τις μοιράζομαι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
ΝΑΤΑΣΑ χεχεχεχε να'σαι καλά! ευχαριστώ πολύ! έλα όποτε μπορέσεις να σου φτιάξω ... ατάκα και επιτόπου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Marion ένα; μπριτς χιχιχιχιχι 3-4 :P και βάλεεεε χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά σ'ευχαριστώ
anthivolon αμέεεεε έλα κερνάω να φάμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααα
πάρα πολύ εύκολα φαίνονται.να είσαι καλά που μας τα έδειξες.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαα! Αυτά θα τα κάνω για τα παιδιά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ, βαχ, γιατί βολτάρω τέτοιες ώρες!!!!!! τέλεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως το είπες, μούρλια! Έμεινε τίποτα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράτο φαγητό, να γλείφεις τα δάχτυλά σου... με κρύα μπυρίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι ακόμα, τυχερή η θεία που χαίρεται τις υπέροχες παραλίες της Λευκάδας, αχ αυτοί οι εγκρεμνοί...
ΑπάντησηΔιαγραφήφουρτουνιασμενη ψυχη :) ναι είναι εύκολα και άμα τους πάρεις και τον αέρα θα δεις ότι θα τα φτιάχνεις συνέχεια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
kiki να τους τα φτιάξεις, θα τους αρέσουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ χαχαχαχαχα να'σαι καλά! σ'ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
big mama χιχι μπααααααα τα φάγαμε όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
nostimia ναι είναι πολύ νόστιμα ..... δοκίμαστε τα και με κρύα μπυρίτσα ... τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι η Λευκάδα είναι πολύ όμορφο νησί, δυστηχώς όμως έχουμε πάει μία φορά μόνο!
Άααα βάλε 5-10 αστεράτη χρυσοχέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
eva έλα πιάσεεεεεεεεεεεε χεχεχεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ κοριτσάρα!
Φιλάκιααααααααααααα
Πωπω! Μου τρέχουν τα σάλια βραδιάτικα! Ευχαριστούμε Αστεράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑΝΤΙΑ :)))) κι εγώ ευχαριστώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό βράδυ
Μιαμ αλλά δεν θα το φτιάξω γιατί δεν τρώω ούτε ζαμπόν, ούτε μπέικον. Ουά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ όμως να το φτιάξω για το boyfriend που τα τρώει όλα χιχι!
Καλημέρα Αστέρι μου!
Marianna :) μπορείς να βάλεις στα πεινιρλί ό,τι γέμιση θες, αυτά που έβαλα εγώ είναι προαιρετικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Πεινιρλάκια αστεράτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη έχει και πολλές εφαρμογές έτσι δεν είναι;
Φιλάκια!!!!!
Γιαγιά Αντιγόνη, ναι πολλοί που έχουν φτιάξει τα πεινιρλάκια (υπάρχει η συνταγή μου σε site που είμαι μέλος) μου έχουν πει ότι έχουν φτιάξει και πίτσα με την ζύμη αυτή αλλά και ψωμάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια
Καλή εβδομάδα
Καταπληκτική η συνταγή, υπέροχη η ανάρτηση και φανταστική η θεία!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Καλή σου μέρα αστεράκι και καλή εβδομάδα
Καλησπέρα καλή βδομάδα.Ωραία ιδέα για παγωμένη μπύρα
ΑπάντησηΔιαγραφήgvarvakis σ'ευχαριστώ πολύ πολύ! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό απόγευμα
MINIMARKET ευχαριστώωωωω, να σου προτείνω να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις; ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
Tα έφτιαξα απόψε! Δεν ξέρω τι λένε τα παιδιά ακόμα, αλλά εμένα μου άρεσαν πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki μπράβο!!!!! χαίρομαι ιδιαίτερα!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεριμένω εντυπώσεις και από τους ΄΄δύσκολους΄΄ κριτές :)
Σμουάτςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Ta τσαακίσαμε οικογενειακώς. Εγώ με δυσκολία έμεινα στο εναμιση....:-)
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki ευχαριστώ πάρα πολύ που τα έφτιαξες αλλά και που σας άρεσαν :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά ζβουριχτά φιλιά και κυρίως στα παιδιά :-)
μολις ήρθα στην "κουζίνα" σου και έχεις πολύ ωραίες μυρωδιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρόλο που έχει ζέστη και η όρεξη είναι περιορισμένη, μας την άνοιξες!!! :-)
eatgreek καλώς όρισες :) ευχαριστώ πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα δίκιο σε όλους τους χαρακτηρισμούς που έβαλα στο προηγούμενο μου σχόλιο!!!! Τα έφτιαξα χθες βράδυ και ομολογώ ότι ήταν τα ωραιότερα πεϊνιρλί που έχω φάει ποτέ!! Η ζύμη ιδιαίτερα, ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΗ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈβγαλα λίγες φωτογραφίες με τι κινητό και θα επανέλθω προσεχώς με πλήρη ανάρτηση!!!
Φιλιά πολλά (και στη θεία)
Καλό απόγευμα
gvarvakis χαίρομαι πάρα πολύ!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα περιμενω με αγωνία την ανάρτηση :-)))
Θα της τα μεταφέρω τα φιλιά χεχεχεχεχε
Καλό απόγευμα
Φοβερή συνταγή! Έχω να φάω πεΐνιρλί ΠΟΛΛΑ χρόνια. Μη με ρωτήσεις γιατί! Δε ξέρω. Μάλιστα έψαχνα πρόσφατα στα τεφτέρια μου για συνταγή πεϊνιρλί μήπως και φτιάξω αλλά τώρα που βρήκα τη δική σου θα την τιμήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα
Mάγδα ευχαριστώ πολύ!!! θα περιμένω εντυπώσεις :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα