εύκολο, γρήγορο & μοσχομυριστό
Υλικά:
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το γάλα, μετά τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το κονιάκ, τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μας.
Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει και κάνει κυβάκια τα μήλα μας.
Προσθέτουμε στην ζύμη μας τα μήλα, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάει σε όλο το μείγμα καλά με γρήγορες και ανάλαφρες κινήσεις.
Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε (τινάζουμε το παραπανίσιο αλεύρι) την φόρμα που θα βάλουμε την ζύμη του κέικ και την βάζουμε μέσα.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς, με αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!!!
UP DATE: Εάν βάλετε οδοντογλυφίδα για να ''δείτε'' αν ψήθηκε το κέικ, μην μπερδευτείτε ότι είναι ωμό (στα 60 λεπτά) γιατί έχει μέσα το μήλο και μάλλον θα σας φανεί άψητο δεν θα είναι όμως :)
Asterati Kouzina |
Υλικά:
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη (λευκή αλλά μπορείτε να βάλετε και καστανή)
1 κούπα τσαγιού βούτυρο
3 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κούπα τσαγιού γάλα φρέσκο
3 κούπες τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)3 μήλα (μέτρια & κατά προτίμηση σκληρά)
μισή κούπα σταφίδα (ξανθιά - μαύρη, όποια θέλετε)
1 κούπα τσαγιού θρυμματισμένα καρύδια (με το χέρι)
1 κούπα τσαγιού βούτυρο
3 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κούπα τσαγιού γάλα φρέσκο
3 κούπες τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)3 μήλα (μέτρια & κατά προτίμηση σκληρά)
μισή κούπα σταφίδα (ξανθιά - μαύρη, όποια θέλετε)
1 κούπα τσαγιού θρυμματισμένα καρύδια (με το χέρι)
Τι κάνουμε:
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο, να ασπρίσουν.Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το γάλα, μετά τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το κονιάκ, τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μας.
Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει και κάνει κυβάκια τα μήλα μας.
Προσθέτουμε στην ζύμη μας τα μήλα, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάει σε όλο το μείγμα καλά με γρήγορες και ανάλαφρες κινήσεις.
Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε (τινάζουμε το παραπανίσιο αλεύρι) την φόρμα που θα βάλουμε την ζύμη του κέικ και την βάζουμε μέσα.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς, με αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!!!
UP DATE: Εάν βάλετε οδοντογλυφίδα για να ''δείτε'' αν ψήθηκε το κέικ, μην μπερδευτείτε ότι είναι ωμό (στα 60 λεπτά) γιατί έχει μέσα το μήλο και μάλλον θα σας φανεί άψητο δεν θα είναι όμως :)
μου αρέσει πολύ!!!!μόλις πέσει η θερμοκρασία θα το φτιάξω....ο φούρνος δε λειτουργεί εδώ και 10 μέρες λόγω ζεστης και έλλειψης αρκουδίσιου ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα
Μοσχοβολάει! Έρχομαι για καφεδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα πάρω το πρώτο κομμάτι!κανέλα , κονιάκ και καρύδια..το καλύτερο μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι έχω 3 μήλα, και έλεγα τι να τα κάνω,μηλόπιτα;και να το αστέρι που πάντα μου δίνει ιδέες.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο κέικ του αντρούλη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή Αστεράκι μου...
Φιλάκιααα
Κι έλεγα και γω από που έρχεται αυτή η μοσχοβολιά??
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπρεπε να το καταλάβω ότι είναι από την κουζίνα σου:))
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
Aμέσως! Το απόγευμα θα είναι έτοιμο!! Χαρά για τον άνδρα μου που τρελαίνεται για τα μίλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜίπως ξέρεις γιατί δεν φουσκόνουν τα κεικ μου στο κέντρο του ταψιού;;;
Φιλάκια πολλά, πολλά και καλό καλοκαίρι.
Και λοιπόν;Ε allora? άστα βράστα πολύ ζέστη!!! κι εγώ η τρελή εχθές έφτιαξα μουσακά .... κάηκα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAγγελική κόπιασε ... κόπιασε !!! όποτε ξαναβρεθείς Ελλάδα να έρθεις να πιούμε καφεδάκι, να φάμε κεκάκι και ό,τι άλλο θες! θα είναι μεγάλη μου χαρά :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη να πάρεις όσα κομμάτια θες :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
φουρτουνιασμενη ψυχη χεχεχεχεχε άμα το φτιάξεις θα περιμένω εντυπώσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτςς
ΝΑΤΑΣΑ ναι εεε; πολύ χαίρομαι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκιααααααααααα
ΕΛΕΝΑ χεχεχεχεχεχε γλυκειά μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖβουριχτά φιλιά!
Veronica Marsa ωραία χαίρομαι που του αρέσει! θα περιμένω εντυπώσεις άμα το φτιάξεις :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα το ότι δεν σου φουσκώνουν στο κέντρο τα κέικ, μήπως τα ψήνεις με αέρα; γιατί τα κέικ δεν θέλουν αέρα αλλά αντιστάσεις πάνω κάτω.
Ο αέρας τα κάνει να φουσκώνουν και μετά να κάθονται.
Πολλά φιλάκια, καλό καλοκαίρι και σε σένα :)
Μοσχομύρισε και ήρθα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερένια!
η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα καλώς την!! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
Asteri της καρδιάς μας καλό καλοκαίρι σου εύχομαι.. να ξεκουραστείς και να χορτάσεις ηρεμία και αγάπη φετος.. θα τα πούμε το Σεπτεμβρη.... πολλα πολλα φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήέμεινε κανένα κομματάκι; τέλειο φαίνεται
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι, στο πάνο κάτο το βάλο, άλα, να μην καεί το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο... το φούρνο σε 150/180... 45 λεπτά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ταψί στρογγιλό και με ταψί πλουμκεικ...
Φιλάκια, φίλη μου.
Και για μένα την καθυστερημένη δεν έμεινε τίποτα?????
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλάψ, κλαψ!!!!
Νίκη γλυκειά μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές!!! και σε σένα και στην οικογενειά σου πάντα τα καλύτερα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖβουριχτά φιλιά
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ ναι ναι έχει πάρα όοοοσσσσοοοοο θες χεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Veronica Marsa αν βάζεις το αλουμινόχαρτο από την αρχή του ψησίματος καλύτερα δοκίμασε να το βάλεις ένα τέταρτο πριν το τελικό ψήσιμο και στους 180 βαθμούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Λίλα έλα έλα μην κλαις χαχαχαχα σου φύλαξα κομμάτι :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
αχ! μπορω να βαλω και λιγη κρεμα ή παγωτο απο πανω;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τον καιρό που έχει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έβγαλε αρκετό κρύο, το γλυκό σου είναι ό,τι πρεπει. Με ενα ωραίο τσαι, τελειος συνδυασμός.
Είμαι στο γραφείο και πίνω καφέ σκέτο...θέλω ένα κομμάτι κείκ μεγάλο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήapinkdreamer ναι αμέεεεεεε ότι θες μπορείς να βάλεις :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα ναι και εδώ σήμερα ο καιρός είναι ολίγον χάλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ
Καλημέραααααααααααααααααα
dhmhtra και 2 και 3 όοοσσσααααα θεςς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Μμμμ, το έφτιαξα και αυτήν τη στιγμή ψήνεται :) Δοκίμασα λίγο από την ζύμη και είναι μούρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήyiotaDTPS πάρα πολύ ωραία :))))))) να περιμένω εντυπώσεις μόλις ψηθεί και φωτό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία, ξεχάστηκα! Ήταν πολύ νόστιμο! Η μόνη βλακειούλα που έκανα ήταν ότι το άφησα λίγο παραπάνω στον φούρνο γιατί έβαζα οδοντογλυφίδα και έβγαινε υγρή. Μετά κατάλαβα πως αφού έχει μήλο μέσα λογικό είναι. Δεν χάλασε όμως από τη γεύση κάτι, ούτε μου κάηκε. Μικρό το κακό, λίγο ρεύμα παραπάνω χαλάσαμε χαχα. Τώρα φτιάχνω τη συνταγή σου με το φιλέτο κοτόπουλο και τις πιπεριές! Δε χρειάζεται να δοκιμάσω για να πω πως είσαι εγγύηση! Ευχαριστούμε για τις συνταγούλες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήyiotaDTPS χαίρομαι πάρα πολύ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το γράψω στην συνταγή αυτό με την οδοντογλυφίδα χεχε
Περιμένω εντυπώσεις και με το κοτόπουλο-πιπεριές
Σ'ευχαριστώ πολύ!