Asterati Kouzina |
Φύλλο:
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι 1 κ. γλ.
ξύδι 1 φλ. ελλ. καφέ
ελαιόλαδο μισό φλ. ελλ. καφέ
χλιαρό νερό 1 κούπα καφέ
Γέμιση:
φέτα 600 γρ. τριμμένη με τα χέρια
λίιιγο αλάτι
πιπέρι
δυόσμο
2 αυγά
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι, κάνουμε μια τρυπούλα στο κέντρο και βάζουμε το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και το νερό.
Ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για καμιά ωρίτσα.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την τριμμένη φέτα, λίιιγο αλάτι, πιπέρι τον δυόσμο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Tώρα παίρνουμε το ζυμάρι και το κάνουμε 6 ισομεγέθη μπαλάκια.
Στην επιφάνεια που θα ανοίξετε το φύλλο βάζετε νισεστέ.
Ανοίγουμε με λεπτό οκλά πολύ ψιλό ορθογώνιο φύλλο.
Το χωρίζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 3 φυλλαράκια και βάζετε στο κάθε ένα από μια μπαμπάτσικη κ.σ. από την γέμιση.
Διπλώνετε σε τριγωνάκι παίρνοντας την δεξιά επάνω γωνία και την φέρνετε στην κάτω αριστερή γωνία κάνοντας τριγωνάκι (δείτε και στις παρακάτω φωτό).
Το τυροπιτάκι είναι έτοιμο
Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία, όπως περιέγραψα παραπάνω.
Αφού φτιάξουμε όλα τα τυροπιτάκια, βάζουμε ελαιόλαδο (αρκετό) σε ένα τηγάνι, το αφήνουμε να ζεσταθεί (τσεκάρουμε, περνώντας το χέρι μας επάνω από το λάδι, προσοχή δεν το ακουμπάμε, να δούμε ... μάλλον να νοιώσουμε ότι ζεστάθηκε).
Βάζουμε λίγα λίγα τα τυροπιτάκια να τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές.
Τα βάζετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα προς απόλαυση!
Asterati Kouzina |
Καλή σας όρεξη!!!
(Βγαίνουν 18 κομμάτια)
(Αν δεν τα θέλετε τηγανιτά μπορείτε να τα κάνετε στον φούρνο, αλλά πρώτα με ένα πινελάκι θα τα αλείψετε με λίγο λάδι και αν θέλετε τα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι ......... αλλά η νοστιμιά του τηγανιτού τυροπιτακίου χαχαχαχα :P είναι αξεπέραστηηηηηηηη!!!!!!)
Mπορώ να έχω μια σακουλίτσα τυροπιτάκια για την παραλία????
ΑπάντησηΔιαγραφήτηγανιτά, τηγανιτά κι όποιον πάρει η ζυγαριά από κάτω.....!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπορία το'χα πάντα πως καταφέρνετε όλοι σας να ανοίγετε τόσο λεπτό φύλλο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια :)
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αυτό το τύλιγμα με δικό μου φύλλο ενώ το κάνω με διάφορες γεμίσεις με φύλλο κρούστας. Μου έδωσες υπέροχες ιδέες με τη συνταγή σου.Νάσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα αμέεεεεεεεεε κι εμείς σήμερα στην παραλία, πήραμε μερικά από τα τυροπιτάκια χιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ εεεεεεε καλέ μία στις τόσες, όχι συνέχεια χεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτς
Και λοιπόν;E allora? ξεκίνα σιγά σιγά να ανοίγεις φύλλο και θα δεις ότι θα το καταφέρεις. Θέμα εμπειρίας είναι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Vita να τα κάνεις και με δικό σου φύλλο. Ξέρεις τι νοστιμιά έχει το φρέσκο φύλλο; μμμμμμμμ Κρούστας είναι και αυτό απλά όχι εμπορίου χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Και με φτιαχτό φύλλο; Μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki ωωωω ναι χεχεχε πάντα με φτιαχτό φύλλο :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτς
Καλά, άνοιξες και φύλλο με τα χεράκια σου, μα τι νοικοκυροκόριτσο είσαι εσύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαράκι!
EΛΕΝΑ χεχεχε πάντα φτιάχνω μόνη μου φύλλο, με του εμπορίου είμαι ''μαλλωμένη'' χιχιχιχιιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααααααααααααααααα
καλημέρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήάργησα??? περίσεψε τίποτα??? ^_^
Αν έμεινε τίποτε στις σακουλίτσες σας, να το στείλετε σήμερα με courier σε μένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω-πω γύρισα και βρήκα πάλι τις λιχουδιές μπροστά μου.
Εχασα και κάτι κιλά... ας κάνω πως δεν τα είδα τούτα τα καλούδια!
eatgrekk.net ουυυυυ πάνε αυτά....... τα φάγαμε χιχιχιχιχιχιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάααααααααααα
Penelope καλώς την, καλώς όρισες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστηχώς τα φάγαμε όλα! χεχεχεχεχεχε
Άλλη φορά θα σου στείλω :P
Φιλάκιαααααααααααααααα
Μου ανοιξες την ορεξη παλι...
ΑπάντησηΔιαγραφή