Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Παστίτσιο με τορτελίνια τυριών σε φύλλο κρούστας ....

Ελάτε να σας δείξω, ένα παστίτσιο λίγο διαφορετικό  που φτιάχνω στο σπίτι μου και το τσακίζουμε .......
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection

Asterati Kouzina

Υλικά:
Τορτελίνια με τυριά 2 πακέτα
Για τον κιμά:
λίγο λάδι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
χυμό ντομάτας
Πελτέ 1 κ.σ. λιωμένο σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό
1 αυγό
Φέτα 200 γρ. τριμμένη (με τα χέρια)

Μπεσαμέλ:
1 κούπα τσαγιού βούτυρο
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
2,5 κούπες τσαγιού γάλα φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 αυγά

Φύλλο κρούστας:
4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό φλ.ελλ.καφέ λάδι
λίγο αλάτι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
χλιαρό νερό περίπου μισό φλ.τσ.
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Τι κάνουμε:
Για τον κιμά:
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ (προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα χλιαρό, αν χρειάζεται) σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί.

Αφού ψηθεί ο κιμάς και κρυώσει λιγάκι προσθέτουμε το αυγό ανακατεύουμε καλά και τέλος την τριμμένη φέτα.

Για την μπεσαμέλ:
Σε κατσαρολάκι αντικολλητικό βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε να ξανθύνει, χαμηλώνουμε ελαφρά την φωτιά, προσθέτουμε το γάλα (αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο) και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε.

Για τα τορτελίνια:
Βράζουμε τα τορτελίνια (σε ελαφρά αλατισμένο νερό) όχι πάρα πολύ και λιώσουν, αφού βράσουν και τα σουρώσουμε δεν βάζουμε βούτυρο.

Φτιάχνουμε το φύλλο:
Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε λακουβίτσα στο κέντρο βάζουμε το λάδι,το χυμό λεμονιού, το αλάτι και σιγά-σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μία σχετικά μαλακή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσετούλα και αφήνουμε στην άκρη να ''ξεκουραστεί''.

(Ανοίγουμε 5 φύλλα, πολύ λεπτά με την λεπτή βέργα)

Xωρίζετε το ζυμάρι σε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού πορτοκαλιού (ανάλογα πόσα φύλλα θέλετε να ανοίξετε) και ξεκινάτε να ανοίγετε φύλλο.

''Στήσιμο'' στο ταψί
Σε ταψί ότι σχήμα θέλουμε ( εγώ χρησιμοποιώ ορθογώνιο περίπου 40Χ30, αλλά και σε στρογγυλό μια χαρά θα είναι) το αλείφουμε με λάδι βάζουμε τα 3 φύλλα κάτω (δηλ. 1 φύλλο λίγο λάδι με πινέλο, ξανά φύλλο-λιγο λάδι και το τελευταίο φύλλο) βάζουμε τα τορτελίνια, από πάνω τον κιμά και ελαφρά τον ανακατεύουμε μέσα στα τορτελίνια και τέλος την μπεσαμέλ, την οποία φροντίζουμε με ένα πιρούνι να μπει ελαφρά μέσα στον κιμά (δηλαδή να μην στέκετε επάνω στον κιμά σαν στέγη)

Σκεπάζουμε με το ένα φύλλο το αλείφουμε με λίιιιγο λάδι και βάζουμε και το τελευταίο φύλλο, κλείνουμε την πίτα και αλείφουμε με λαδάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 40 λεπτά και προς το τέλος του ψησίματος βάζουμε και για λίγο τον αέρα αν θέλουμε να γίνει πιο κριτσανιστό το πάνω φύλλο.
Asterati Kouzina

Καλή επιτυχία!!!
Print

23 σχόλια:

  1. Κόλαση ή Παράδεισος; Όλα μαζί νομίζω είναι αυτό το παστίτσιο!!!! Πολύ θα ήθελα να το φτιάξω αλλά..... είναι που κάνω διατροφή τώρα μετά τις διακοπές. Κρατώ τη συνταγή για να τη φτιάξω κάποια μέρα που θα έχω ελεύθερη!! Αχ τρέχουν τα σάλια μου, απ'τα καλύτερά μου, καί ζυμάρι και πάστα!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έγραψες πάλι!!!φοβερό παστίτσιο.φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο και διαφορετικό ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο, τέλειο, τέλειο!!
    Μπράβο και πάλι Αστεράκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βρε αστερουλι ως και το φυλλο κρουστας φτιαχνεις μονη σου;;;;;;
    ΜΠΡΑΒΟ!!!!!θα το δοκιμασω τρελαινομαστε για τορτελινια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ΄αρεσει που βάζεις φτιαχτό φύλλο! Μπράβο! Τέλειο δείχνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστικό παστίτσιο! Και για τορτελίνια ειδικά τρελαίνομαι! Ε, τέτοια εποχή και εγώ όπως και όλες λίγο - πολύ προσπαθώ να κάνω "διατροφή" αλλά στην προσπάθεια μένω! :)))
    Φιλάκια! Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω! πω! νοστιμιά! Ευσι και το δει ο Δημήτρης θα μου ζητά ή μάλλον θα φτιάξει μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. anthivolon χεχεχεε μόλις τελειώσεις την διατροφή να το φτιάξεις :))
    Πολλά πολλά γλυκά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φουρτουνιασμενη ψυχη ευχαριστώωωωωωωωωωωωωω
    Σμουάτς γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξανθη σ'ευχαριστώ πολύ!!!
    Φιλιάααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ μιλ μερσί μαντάμ χιχιχιχιχι
    Σμουάτςςςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΛΕΝΑ ευχαριστώ πολύ γλυκειά μου!!!!
    Μάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. apinkdreamer χιχιχιχι ναι το ανοίγω και αυτό :D
    Δεν τα μπορώ του εμπορίου με τίποτα!!!
    Φιλάκιααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kiki ευχαριστώ πολύ τζογούλα μου :))))))
    Φιλάκιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. The Dark Chef καλέ άσε για μια μέρα την διατροφή και φτιάχτο χεχεχεχε
    Φιλιάααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αχτιδα ευχαριστώωωωωωωωωωωωωω άντε θα περιμένω εντυπώσεις
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ζωγράφισες πάλι...στην κυριολεξία. Είναι φοβερό.
    Αστέρι συνταγή!! Όνομα και πράγμα που λένε.
    Φιλιά, καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αυτό κι αν είναι ανακάτεμα...παστίτσο στα ιταλικά σημαινει ανακατωσούρα/μπέρδεμα/ανακάτεμα

    καλό μήνα

    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λίνα χίλαι ευχαριστώ γλυκειά μου!
    Δοκίμασέ το κάποια στιγμή και αν δεν θες να ανοίξεις φύλλο χρησιμοποίησε του εμπορίου.
    Φιλιά, καλό μήνα, καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και λοιπόν;E allora? δεν το ήξερα ότι πασίτσιο σημαίνει ανακατωσούρα. Κοίτα τι μαθαίνεις χεχε
    Φιλιά
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ααααα τι ωραίο!! Θα το κάνω στα γενέθλια της κόρης οπωσδήποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails