Asterati Kouzina |
Υλικά:
Για το φύλλο:
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
ξύδι ένα σφηνάκι
λάδι 1 φλ. ελλ. καφέ
χλιαρό νερό 1 κούπα καφέ
Για την γέμιση:
μισό κιλό φέτα (τριμμένη με τα χέρια)
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
λίιιιγο αλάτι, πιπέρι
δυόσμο
4 αυγά
λάδι για το άλειμα των φύλλων
σουσάμι για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι, κάνουμε μια τρυπούλα στο κέντρο, βάζουμε εκεί το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και το νερό.
Ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και αφήνουμε στην άκρη.
Τώρα σε μια λεκανίτσα βάζουμε την τριμμένη φέτα, την τριμμένη γραβιέρα, λίιιγο αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο και τα αυγά χτυπημένα ελαφρά.
Tώρα παίρνετε το ζυμαράκι και το xωρίζετε σε 4 μπάλες.
Βάζετε νισεστέ στην επιφάνεια που θα ανοίξετε φύλλο.
Ανοίγετε ένα φύλλο με τον οκλά, μετρίου πάχους, μέγεθος περίπου 30 εκ Χ 40 εκ.
Το κόβετε με τον ειδικό κόπτη σε 8 ισομεγέθη φυλλαράκια.
Αλείφετε το κάθε φυλλαράκι με ένα πινέλο με λίγο λάδι.
Βάζετε στο καθένα στην ακρούλα του απο μια κ.σ. γέμιση, κλείνετε καλά την άκρη να μην τρέξει η γέμιση και ρολάρετε.
Το τυροπιτάκι είναι έτοιμο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φυλλαράκια.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψάκια στρωμμένα με χαρτί ψησίματος.
Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λάδι και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα γιατί βγαίνουν 2 ταψάκια για 40 λεπτά.
Στον μισό χρόνο ψησίματος κάνουμε τα ταψιά τούμπαλιν (δηλ. το πάνω κάτω και το κάτω πάνω).
Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για πολύ λίγο να κρυώσουν.
Τώρα μπορείτε άφοβα χωρίς να καείτε χεχεχεχεχε να ..... ορμήξετε!!!!! χιχιχιχι
Asterati Kouzina |
Καλή σας όρεξη!!!
(Βγαίνουν 32 κομμάτια)
Τι καταπληκτικό φύλλο που φτιάχνεις! Πολύ το ζηλεύω! θα είναι πεντανόστιμα τα τυροπιτάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήbig mama χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! με κάνεις και κοκκινίζω .....
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω να ανοίγω φύλλο και γενικότερα τα ζυμάρια χεχεχε
Πολλά γλυκά φιλιά!
υπέροχα τα τυροπιτάκια σου όπως και όλα όσα φτιάχνεις.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμ τυροπιτάκια.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για πρωινό και όχι μόνο!!!
Καλή σου μέρα!!
Φιλάκιαααα
καλημερούδια
ΑπάντησηΔιαγραφήεχμ....που είναι είπαμε το τάπερ μου με τα τυροπιτάκια;
:)))
Να ορμήξουμε, γιατί να μην ορμήξουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού μας δίνεις και την άδεια...
πεντανόστημα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστέρι μου όλο φτιάχνεις φτιάχνεις, δεν έρχεσαι και από το σπίτι μου να μαγειρέψεις τίποτα γιατί την βγάζω συνέχεια με σαλάτες? Στο τέλος θα κάνω κανένα μπεεεεεε!χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυροπιτάκια... μου έφτιαχνε συνέχεια η μαμά. Καιρός να της το θυμίσω, χιχι
Μάκια
Από τα αγαπημένα μου. Είναι υπέροχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το φύλλο σου είναι..... πανέμορφο.
Καλημέρα.
Ότι πρέπει για κολατσιό στη θάλασσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου είναι το τυροπιτάκι μου οεο??????
Καταπληκτικά τυροπιτάκια και με δυόσμο μέσα.Το δε φύλλο σπιτικό πλαστό. ΄Ολα τα λεφτά.΄Ομως, φάτε μάτια ψάρια.....Αντίγράφω την συνταγή,το φύλλο όμως θα το ανοίξω με τον μικρό πλάστη,ένα-ένα.Φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ και πεινάω!!! κι αγαπάω τις πίτες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφουστουνιασμενη ψυχη χίλια ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
ΝΑΤΑΣΑ ναι για πρωϊνό, για συνοδευτικό, για δεκατιανό, για βραδυνό χιχιχιχιχι για όλες τις ώρες
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααααα
Και λοιπόν;E allora? τι;; δεν έχει έρθει ακόμα; χιχιχιχ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Penelope και βέβαια να ορμήξετε ... τι τα έφτιαξα, να πάνε χαμένα; :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααααα
eatgreek.net ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Marianna χαχαχαχαχα και βέβαια καλέ να έρθω ... πες μου που και πότε :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααααααα
Λίνα και εμάς μας αρέσουν τα τυροπιτάκια πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧίλια ευχαριστώ :))))))
Πολλά φιλιά
Λιλού ναι ναι ό,τι πρέπει για κολατσιό και στην θάλασσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα χάθηκε στον δρόμο το τυροπιτάκι σου χιχιχιχιχιχιχιχ
Φιλάκιαααα
erifili ευχαριστώωωωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ μου θα πιαστούν τα χεράκια σου με τον μικρό πλάστην (την μικρή ροδελίτσα δεν λες;) να πάρεις έναν μεγάλο και λεπτό οκλά.
Πολλά γλυκά φιλάκια
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ πεινάς εεε;; πάρε καλέ μπόλικα :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααχχχ κι εγώ λατρεύω τις πίτες
Φιλιάαααααααααααααα
Και μόνο που έχουν σπιτικο φύλλο είναι ΤΕΛΕΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Αστεράκι :)
Marion ευχαριστώωωωω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα σπιτικό φύλλο έχω μια αντιπάθεια χεχεχε στου εμπορίου
Φιλάκια
Mmmmm.........
ΑπάντησηΔιαγραφήΠείνασααααααααααααααααα ....
Ελευθερία κόπιασε να φάμε :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έφτιαξα σήμερα τα τυροπιτάκια σου! Πολύ ωραίο φύλλο, άνοιγε πανεύκολα! Δεν έχω ξανανοίξει μόνη μου τόσο λεπτό φύλλο! Μόνο που δεν είχα τον ωραίο κόφτη να γίνουν σαν τα δικά σου και τα τύλιξα λίγο άγαρμπα. Για να τα κάνω τριγωνάκια θέλει οπωσδήποτε φύλλο κρούστας; Έκανα κάποια τρίγωνα και δεν ψήθηκαν μέχρι μέσα, μάλλον ήθελε ακόμα πιο λεπτό φύλλο... Επίσης έβαλα δύο αβγά αντί τέσσερα, γιατί μου φάνηκαν πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσχετα με τη δική μου εκτέλεση, η συνταγή είναι εκπληκτική!
Claire καλησπέρα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πάρα πολύ που τα έφτιαξες και κυρίως που σου άρεσαν.
Για τρίγωνα τυροπιτάκια θέλει πιο ψιλό φύλλο (κρούστας) γιατί διπλώνετε το φύλλο πιο πολύ.
Αν θες κοίταξε εδώ: http://asteratikouzina.blogspot.com/2010/07/blog-post_24.html
Είναι η κλασσική συνταγή για τρίγωνα τυροπιτάκια τηγανιτά αλλά γίνονται και στον φούρνο (γράφω οδηγίες)
Σ'ευχαριστώ πολύ
Καλό βράδυ :))))
Εμείς ευχαριστούμε οικογενειακώς για τη συνταγή! Μιαμ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τυροπιτακια σου τα εφτιαξα στα γεννεθλια των κοριτσιων μου , εκανα με τυρακι και με κοτοπουλο . μια απο της συνταγες της κοτοπιτας σου!! τελειο σχεδιο τελεια ζυμη !! σε ευχαριστω που με κανεις καλυτερη με της συνταγες σου !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την προτίμηση στις συνταγές μου :)))) Ό,τι χρειαστείς στην διάθεση σου :))
Διαγραφή