Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Tυροπιτάκια σε ρολάκια ......

νόστιμααααααα ........ ό,τι πρέπει για ορεκτικό, για snack, για ...... για ........
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
Asterati Kouzina

 Υλικά:
Για το φύλλο:
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
ξύδι ένα σφηνάκι
λάδι 1 φλ. ελλ. καφέ
χλιαρό νερό 1 κούπα καφέ
Για την γέμιση:
μισό κιλό φέτα (τριμμένη με τα χέρια)
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
λίιιιγο αλάτι, πιπέρι
δυόσμο
4 αυγά

λάδι για το άλειμα των φύλλων
σουσάμι για το πασπάλισμα

Τι κάνουμε:

Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι, κάνουμε μια τρυπούλα στο κέντρο, βάζουμε εκεί το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και το νερό.
Ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και αφήνουμε στην άκρη.

Τώρα σε μια λεκανίτσα βάζουμε την τριμμένη φέτα, την τριμμένη γραβιέρα, λίιιγο αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο  και τα αυγά χτυπημένα ελαφρά.

Tώρα παίρνετε το ζυμαράκι και το xωρίζετε σε 4 μπάλες.
Βάζετε νισεστέ στην επιφάνεια που θα ανοίξετε φύλλο.
Ανοίγετε ένα φύλλο με τον οκλά, μετρίου πάχους, μέγεθος περίπου 30 εκ Χ 40 εκ.
Το κόβετε με τον ειδικό κόπτη σε 8 ισομεγέθη φυλλαράκια.

Αλείφετε το κάθε φυλλαράκι με ένα πινέλο με λίγο λάδι.
Βάζετε στο καθένα στην ακρούλα του απο μια κ.σ. γέμιση, κλείνετε καλά την άκρη να μην τρέξει η γέμιση και ρολάρετε.
Το τυροπιτάκι είναι έτοιμο.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φυλλαράκια.

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψάκια στρωμμένα με χαρτί ψησίματος.
Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λάδι και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα γιατί βγαίνουν 2 ταψάκια για 40 λεπτά.
Στον μισό χρόνο ψησίματος κάνουμε τα ταψιά τούμπαλιν (δηλ. το πάνω κάτω και το κάτω πάνω).
Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για πολύ λίγο να κρυώσουν.

Τώρα μπορείτε άφοβα χωρίς να καείτε χεχεχεχεχε να ..... ορμήξετε!!!!! χιχιχιχι

Asterati Kouzina

Καλή σας όρεξη!!!
(Βγαίνουν 32 κομμάτια)
Print

31 σχόλια:

  1. Τι καταπληκτικό φύλλο που φτιάχνεις! Πολύ το ζηλεύω! θα είναι πεντανόστιμα τα τυροπιτάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. big mama χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! με κάνεις και κοκκινίζω .....
    Λατρεύω να ανοίγω φύλλο και γενικότερα τα ζυμάρια χεχεχε
    Πολλά γλυκά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχα τα τυροπιτάκια σου όπως και όλα όσα φτιάχνεις.φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμμ τυροπιτάκια.....
    Ότι πρέπει για πρωινό και όχι μόνο!!!
    Καλή σου μέρα!!
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημερούδια

    εχμ....που είναι είπαμε το τάπερ μου με τα τυροπιτάκια;

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ορμήξουμε, γιατί να μην ορμήξουμε;
    Θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού μας δίνεις και την άδεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αστέρι μου όλο φτιάχνεις φτιάχνεις, δεν έρχεσαι και από το σπίτι μου να μαγειρέψεις τίποτα γιατί την βγάζω συνέχεια με σαλάτες? Στο τέλος θα κάνω κανένα μπεεεεεε!χαχα
    Τυροπιτάκια... μου έφτιαχνε συνέχεια η μαμά. Καιρός να της το θυμίσω, χιχι
    Μάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τα αγαπημένα μου. Είναι υπέροχα.
    Και το φύλλο σου είναι..... πανέμορφο.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ότι πρέπει για κολατσιό στη θάλασσα!
    Που είναι το τυροπιτάκι μου οεο??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταπληκτικά τυροπιτάκια και με δυόσμο μέσα.Το δε φύλλο σπιτικό πλαστό. ΄Ολα τα λεφτά.΄Ομως, φάτε μάτια ψάρια.....Αντίγράφω την συνταγή,το φύλλο όμως θα το ανοίξω με τον μικρό πλάστη,ένα-ένα.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αχ και πεινάω!!! κι αγαπάω τις πίτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φουστουνιασμενη ψυχη χίλια ευχαριστώ.
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑΤΑΣΑ ναι για πρωϊνό, για συνοδευτικό, για δεκατιανό, για βραδυνό χιχιχιχιχι για όλες τις ώρες
    Φιλάκιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και λοιπόν;E allora? τι;; δεν έχει έρθει ακόμα; χιχιχιχ
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Penelope και βέβαια να ορμήξετε ... τι τα έφτιαξα, να πάνε χαμένα; :P
    Φιλάκιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. eatgreek.net ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωω
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Marianna χαχαχαχαχα και βέβαια καλέ να έρθω ... πες μου που και πότε :)
    Φιλάκιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λίνα και εμάς μας αρέσουν τα τυροπιτάκια πολύ.
    Χίλια ευχαριστώ :))))))
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λιλού ναι ναι ό,τι πρέπει για κολατσιό και στην θάλασσα.
    Θα χάθηκε στον δρόμο το τυροπιτάκι σου χιχιχιχιχιχιχιχ
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. erifili ευχαριστώωωωωωωωωωω
    Καλέ μου θα πιαστούν τα χεράκια σου με τον μικρό πλάστην (την μικρή ροδελίτσα δεν λες;) να πάρεις έναν μεγάλο και λεπτό οκλά.
    Πολλά γλυκά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ πεινάς εεε;; πάρε καλέ μπόλικα :P
    Ααααχχχ κι εγώ λατρεύω τις πίτες
    Φιλιάαααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και μόνο που έχουν σπιτικο φύλλο είναι ΤΕΛΕΙΑ

    Μπράβο Αστεράκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Marion ευχαριστώωωωω.
    Πάντα σπιτικό φύλλο έχω μια αντιπάθεια χεχεχε στου εμπορίου
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Mmmmm.........
    Πείνασααααααααααααααααα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ελευθερία κόπιασε να φάμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα έφτιαξα σήμερα τα τυροπιτάκια σου! Πολύ ωραίο φύλλο, άνοιγε πανεύκολα! Δεν έχω ξανανοίξει μόνη μου τόσο λεπτό φύλλο! Μόνο που δεν είχα τον ωραίο κόφτη να γίνουν σαν τα δικά σου και τα τύλιξα λίγο άγαρμπα. Για να τα κάνω τριγωνάκια θέλει οπωσδήποτε φύλλο κρούστας; Έκανα κάποια τρίγωνα και δεν ψήθηκαν μέχρι μέσα, μάλλον ήθελε ακόμα πιο λεπτό φύλλο... Επίσης έβαλα δύο αβγά αντί τέσσερα, γιατί μου φάνηκαν πολλά.
    Άσχετα με τη δική μου εκτέλεση, η συνταγή είναι εκπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Claire καλησπέρα :)
    Χαίρομαι πάρα πολύ που τα έφτιαξες και κυρίως που σου άρεσαν.
    Για τρίγωνα τυροπιτάκια θέλει πιο ψιλό φύλλο (κρούστας) γιατί διπλώνετε το φύλλο πιο πολύ.
    Αν θες κοίταξε εδώ: http://asteratikouzina.blogspot.com/2010/07/blog-post_24.html
    Είναι η κλασσική συνταγή για τρίγωνα τυροπιτάκια τηγανιτά αλλά γίνονται και στον φούρνο (γράφω οδηγίες)
    Σ'ευχαριστώ πολύ
    Καλό βράδυ :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εμείς ευχαριστούμε οικογενειακώς για τη συνταγή! Μιαμ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τα τυροπιτακια σου τα εφτιαξα στα γεννεθλια των κοριτσιων μου , εκανα με τυρακι και με κοτοπουλο . μια απο της συνταγες της κοτοπιτας σου!! τελειο σχεδιο τελεια ζυμη !! σε ευχαριστω που με κανεις καλυτερη με της συνταγες σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την προτίμηση στις συνταγές μου :)))) Ό,τι χρειαστείς στην διάθεση σου :))

      Διαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails