Asterati Kouzina |
Υλικά:
3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
μισό φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
μαρμελάδα λεμόνι (ή οποιαδήποτε άλλη εσείς επιθυμείτε)
Τι κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ, την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν, προσθέτουμε τον κρόκο, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε το αλέυρι και ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Παίρνουμε από την ζύμη μας τα 3/4.
Στην επιφάνεια που θα ανοίξουμε το φύλλο για την βάση (το μεγαλύτερο ζυμάρι) βάζουμε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι χαρτί ψησίματος, το πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι και βάζουμε επάνω του το ζυμάρι και το πασπαλίζουμε και αυτό με λίγο αλεύρι.
Το ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέτριου πάχους φύλλο και το στρώνουμε με την βοήθεια της λαδόκολλας σε ελαφρά βουτυρωμένη (μέτριου μεγέθους) ταρτιέρα.
Τώρα στρώνουμε μέσα στην ταρτιέρα την μαρμελάδα.
Με το υπόλοιπο ζυμάρι που μας έχει μείνει κάνουμε λεπτά κορδόνια και τα στρώνουμε επάνω στην τάρτα, οριζόντια και κάθετα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω στην κάτω σχάρα για 35-40 λεπτά (τα τελευταία 10 λεπτά ανεβάζουμε στην πιο πάνω σχάρα).
Η πάστα φλώρα μας είναι έτοιμη!
Asterati Kouzina |
Καλή σας επιτυχία!!!
Άπό δω κάτω μύρισα την υπέροχη μυρωδιά του λεμονιού στην τάρτα σου. Πόση μαρμελάδα λεμόνι έφτιαξες που χρησιμοποιείς και στην πάστα φλώρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μαρμελάδα λεμόνι???????????????
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω το λεμόνι! Τέλεια θα σου έγινε!
Ειναι αληθεια οτι δεν εχω φαει ποτε μαρμελαδα λεμονι.Ενδιαφερον ακουγεται.Τελεια η παστα φλωρα σου.Προλαβα κομματι?Καλη νυχτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΛεμονάκι άκουσα και ήρθα τρεχάτη εγώ η ... ξινή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια θα σου έγινε με τέτοια μαρμελάδα, μπράβο Μαράκι!!!!
Πάστα φλώρα, η αγαπημένη! ωραία η εκδοχή με την μαρμελάδα λεμόνι. Φύλαξε ενα κομάτι σε παρακαλώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Δεν ξέρω γιατί, αλλά Πάστα Φλώρα κάνω μόνο πριν το Πάσχα, νηστήσιμη. Παλιότερα που στην κουζίνα ήταν η σύζυγος, έκανε συχνότερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή η εκδοχή με το λεμόνι. Τέτοια μαρμελάδα δεν έκανα ποτέ. Να είχα και μια συνταγή.........
Καλή σου μέρα.
Mααα είσαι κακιά! Γιατί μας τα δείχνεις αυτά έτσι χωρίς προειδοποίηση??? Τώρα θέλω και εγώωωω!:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο αστέρι μου,είναι πεντάμορφη!
ΚΑΛΗΜΈΡΕς!!
Καλημέρα!!παίρνω ένα κομμάτι για τον καφέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας αρέσει τόσο η πάστα φλώρα που το χειμώνα την φτιάχνω σχεδόν κάθε εβδομάδα. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η μαρμελάδα λεμόνι. Θα με ενδιέφερε αν έκανες κάποια ανάρτηση μ΄αυτήν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ
Φιλάκια
Αγαπημένο γλυκάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν την έχω φάει ποτέ με μαρμελάδα λεμόνι αλλά πρέπει να είναι πολύ αρωματική....μμμμμ....
Φιλάκια πολλά!!
Vita ωωω ναι ... μπορώ να πω ότι είναι αρκετά νόστιμη άσε που λατρεύω το λεμόνι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυυυυ έφτιαξα αρκετή!
Φιλάκια
Εφη ναι ναι και το καλό είναι ότι θα την φάω όοολη μόνη μου χεχεχεχεχε ο άντρας μου δεν τρώει το λεμίνιιιιιι χιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
nadia να δοκιμάσεις να φτιάξεις, αν σου αρέσουν τα ξινούτσικα θα την λατρέψεις :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα κερνάω
Καλημέρα
Φιλάκια
ΕΛΕΝΑ έλα να φάμε παρεούλααα οι δυο ''ξινές'' μαζί χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααααααααααα
RIRI έλα σου φύλαξα κομμάτι αλλά μην αργήσεις γιατί θα το φάωωωωωωωωω χιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααααα
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ ααα κι εγώ δεν την κάνω πολύ συχνά γιατί την τσακίζωωωωω :)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή θα μπει λίαν συντόμως :)
Καλημέρααααααααααααα
Magda χιχιχιχιχιχιχιχι έλα ... έλα καλέεεε να φάμε :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώωωωωωωω
Πολλά φιλιά
Ξανθή να πάρεις και 2 και 3
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέραααααααααααα
anthivolon θα μπει η συνταγή για την μαρμελάδα λεμόνι λίαν συντόμως :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααααααααααα
ΝΑΤΑΣΑ άσε περίμενα σαν παιδί δίπλα στον φούρνο μέχρι να ψηθεί :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιάαααααααααα
μ αρεσει πολύ η πάστα φλώρα αν και εχω καιρο να κάνω... μ αρεσει βεβαια πολύ και το λεμονι, οπότε μπαινει στα υποψη για δοκιμή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια
Και μένα από τις αγαπημένες μου και με μαρμελάδα λεμόνι πρέπει να μοσχοβόλυσε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα τελεία φαινεται η παστα φλώρα σου!!μου αρεσει πολύ αλλα με λεμόνι δεν την έχω δοκιμάσει!!μμμ μέχρι έδω μυρισε!!φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη να την φτιάξεις και να σου αρέσουν τα ξινά θα την λατρέψεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλημέρααααααααααα
Τaste Advisor ωωω ναι πολύ :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
cookmania να την δοκιμάσεις και με λεμόνι αν σου αρέσουν τα ξινά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρααα
καλημέρα !! φαίνεται υπέροχη !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου !!
Maria B. σ'ευχαριστώ πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Υπέροχη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜυρωδάτη" και Αστεράτη" :))
Φιλιά
Καλημέρα
gvarvakis σ'ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλημέρα
perimena pws kai pws mia kainourgia sintagi apo sena !!!! kai petixes to xeimoniatiko gliko pou trelainomai ......tha dikomasw na ftiaksw tin sintagi sou ...pisteuw na mou petixei...!!! filakiaa pollaaa!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήfantasydecorandaccessories ωωω σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα γλυκά σου λόγια! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την φτιάξεις, θα περιμένω νέα.
Πολλά φιλιά
me marmelada lemoni e....mmm...gia sta xerakia sou asteraki mou.
ΑπάντησηΔιαγραφήemine komataki gia mena..
kalo mina ke kalo apogeuma
Vasiliki σ'ευχαριστώ πάρα πολύ. Έλα να φάμε κερνάωωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό απόγευμα
Με λεμονάκι θα είναι υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπραβο Αστεράκι..πολύ ωραία σου έγινε :)
Μarion ναι κι άμα σου αρέσει το λεμονι είναι γιάμιιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Μαράκι μου είναι το αγαπημένο μου γλυκό.΄Οτι μαρμελάδα και να έχει την τσακίζω.Λεμόνι δεν έχω δοκιμάσει αλλά θα έχει καταπληκτικό άρωμα.Να μας δώσεις την συνταγή για την μαρμελάδα.Φιλάκια...Λεμονάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήerifili χαίρομαι! Θα την βάλω την συνταγή για την μαρμελάδα, την έχω στο πρόγραμμα :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Μιαμ μιαμ μιαμ με σκανδαλίζει πρωί πρωί η πάστα φλώρα σου!!! Μπορώ να έχω ένα κομμάτι με τον καφέ μου????
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέραααααααα
LiViLaVi :))) και 2 και 3 ..... όσα θες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια
Πολύ ωραίος ο συνδυασμός της γλυκιάς ζύμης με την μαρμελάδα λεμόνι. Μου αρέσει που είχε μεγάλα κομμάτια φλούδας (θα μοιάζει πιο πολύ με γλυκό κουταλιού έτσι, ε?).
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ θα έβαζα και λίγη σαντιγύ στο πιατάκι στην τελευταία φωτο και θα ορμούσα!
The Dark Chef μερσίιιι :))) ναι τις φλούδες για την μαρμελάδα τις έκοψα μεγαλούτσικες δεν τις ψιλοέκοψα γιατί ήθελα να νοιώθω πιο πολύ την γεύση του λεμονιού :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχχχχχχχχχ, μοσχοβόλησε λεμονάκι!!! Γεια στα χεράκια σου
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter ευχαριστώ κοριτσάκιιιιι :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήμπράβο αστεράκι , μου αρέσει πολύ η παστα φλώρα και η δική σου φαίνεται αστεράτη
ΑπάντησηΔιαγραφήγια να φτιάξω καμιά πασταφλώρα....έπιασαν τα κρύα άρα είναι ότι πρέπει!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ :)))
manousina χίλια ευχαριστώ κοριτσάρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Και λοιπόν;E allora? άντε γρήηηγορα να την φτιάξεις χεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
thn eftiaja k einai teleia!!
ΑπάντησηΔιαγραφήkot-itsa χαίρομαι πάρα πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφή