Asterati Kouzina |
Υλικά:
μελιτζάνες αργίτικες 1,5 κιλό
4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5 ντομάτες φρέσκες στο multi
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τα φύλλα τις μελιτζάνες και τις πλένουμε.
Τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι (σε μια μεριά την κάθε μία) προσέχοντας να μην κοπούν μέχρι την άλλη μεριά.
Τις αλατίζουμε στο σκίσιμο και τις βάζουμε σε λεκανίτσα με ελαφρά αλατισμένο νερό (να ξεπικρίσουν) για μια ώρα.
Τώρα τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά με μια πετσέτα.
Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε απ' όλες τις πλευρές να μαραθούν.
Τις βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να πάρει τα πολλά λάδια.
Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις μελιτζάνες (με το ίδιο λάδι, δεν το αλλάζουμε) βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο να μελώσει, προσθέτουμε την ντομάτα (στο multi), αλάτι, πιπέρι και τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφήνουμε να ψηθεί η σάλτσα για 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
Γεμίζετε τις μελιτζάνες (στο σκίσιμο) και τις τοποθετείτε σε καλά λαδωμένο ταψί. Την γέμιση που περισσεύει την βάζετε στα κενά στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (με αντιστάσεις πάνω-κάτω) στην 2η σχάρα από κάτω για 40-45 λεπτα.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο για να μπαϊλτίσουμε ......
Asterati Kouzina |
Aγαπημένο καλοκαιρινό φαγάκι!!! Μου αρέσει πάρα πολύ αλλά αν φάω πολύ.......θα μπαϊλτντίσω!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΑΚΙ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΡΑΒΟ ΑΣΤΕΡΙ!!!!!!
Mαρακι μου τι να πω,φτιαχνεις ολο αγαπημενα μου φαγητα.Ασε που μου δινεις ιδεες....αχ παλι θα παχυνω.Θελω μια μεριδουλα σε παρακαλω (αλλα μαλλον τις φαγατε ολες ε?),φαινονται τελειεςςςςς.Καλη νυχτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης αγαπημένο μου φαγητό. Τους το έφτιαξα όταν ήμουνα Αμερική και το τρώγανε μέσα από την κατσαρόλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπωσδήποτε μερικές φορές το χρόνο, αλλά με ότι μελιτζάνα πέσει στο χέρι. Πάντως οι "Αργίτικες" εδώ πάνω είναι "made in Ιεράπετρα" και είναι άνοστες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμιά φορά που με πιάνει η τρέλα, ψάχνω για Λαγκαδιανές, που είναι μακρουλές σαν τις Τσακώνικες.
Καλή Εβδομάδα!
Πραγματικά είναι πεντανόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου κοπελάρα μου!
Δεν το βλεπα με πολύ καλο μάτι το ιμαμ, αλλα μεα από αυτή την παρουσίαση θα το ξαναδοκιμασω σίγουρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα
anthivolon λατρεμένο φαγητό, κλάσεις ανώτερο από κρέας :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλή εβδομάδα
Maria να'σαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ
Καλή εβδομάδα
nadia πολύ χαίρομαι!! μωρέ το τσακίσαμε το φαγητό χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάα
Καλή εβδομάδα
Taste Advisor εμ λογικό! αφού είναι καταπληκτικό φαγητό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ άσε κάναμε γλέντι εχθές. Είχα ζυμώσει και ψωμάκι, είχαμε και φέτα από τον πατέρα καλή μου φίλης από Μεσολλόγι ............ γενικότερα μπαιλντίσαμε χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Δώρα καλώς την μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ κορτισάκιιι :)))
Πολλά φιλιά
Καλή εβδομάδα
Ελπινίκη ααααααα πολύ χαίρομαι που σε έκανα να αλλάξεις γνώμη :)))))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Μύρισα σπιτική μελιτζάνα και φέτα και σχεδόν λιποθύμησα! Μέχρι εδώ ήρθε το άρωμα! Και έχω πραγματικές και αληθινές μελιτζάνες, του κήπου ενός φίλου και όχι από το μανάβικο! Τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά, πολλά, πολλά φιλιά και αγκαλιές.
Από τα ωραια φαγάκια με μελιτζάνες αλλά πάντε με ενοχλεί στο στομάχι :-(((
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι δεν τις φτιάχνω και πολύ συχνά (κρίμα όμως και το ξέρω).
Veronica Marsa να το φτιάξεις ... είναι πολύυυυυ νόστιμο φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Καλή εβδομάδα
Penelope κρίμα :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Καλή εβδομάδα
Μου αρέσει πολύ αυτό το φαγάκι, προχθές έφτιαξα μια παραλλαγή του, θα την ανεβάσω και εγώ σύντομα, φιλάκια Αστεράκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, δώσε μου! Τον έχω πει τον πόνο μου, εδώ δεν τρώνε μελιτζάνες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina χμμμ παραλλαγή εεε; θα περιμένω να την δω
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλή εβδομάδα
big mama δεν τις τρώνε;;;; αυτοί χάνουνε χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα να φάμεεεεεεεεεεεεεεεε
Φιλιάααααααααααααααααααααα
Μερακλίδικο φαγητό και αγαπημένο από πολλούς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάπου είχα διαβάσει ότι η μελιτζάνα κάνει καλό και σε γυναικολογικά θέματα, οπότε έχουμε μια καλή δικαιολογία για να το τρώμε πιο συχνά :)
Καλή εβδομάδα και από μένα!
Τhe Dark Chef ναι εεε; δεν το ήξερα
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία θα τρώω πιο συχνά
Φιλάκια
Εξαιρετικό φαγητό!! Έχω πολύ καιρό να το γευτώ, οπότε παίρνω μερίδα :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό απόγευμα
Από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήωι, ωι μάνα μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήόπου βρούμε μελιτζάνα την τσακίζουμε!!!!!
gvarvakis να πάρεις ......
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό απόγευμα και σε σένα
olivetreegirl και μένα, ένα από τα αγαπημένα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάαααα
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ μελιτζάνα να'ναι κι ό,τι να'ναιιιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά
Καλό μήνα Αστεράκι μου! Τέλειο το ιμαμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια ***
drosostalitsa μερσίιιιιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιάααα
Καλή εβδομάδα Μαράκι!! Πολύ μερακλίδικο φαγητό!!Από όλα αυτά που φτιάχνεις δεν χωράει συζήτηση για το πόσο τυχεροί είναι όσοι τρώνε από σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Asteri! Μολις ειδα το φαγητο σου, μου ανοιξε η ορεξη!!! ειναι τελειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια!!
Θέλω επειγόντως να ... μπαϊλντίσω;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι δοκίμασέτο και με τσακώνικες μελιτζάνες, το κάτι άλλο!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
και μετά τον ιμάμη που τουλάχιστον έφαγε και μπαίλντισε,μπαιλντίσαμε κι εμείς που δεν φάγαμε με τις φωτό που μας έβαλες...άσε το ψωμάκι που θα ναι από τα χεράκια σου βέβαια...
ΑπάντησηΔιαγραφήζζζζμουυααατςςςςςςς και καλή σου εβδομάδα..-:))
Athina :))) χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
georgiaxara μερσίιιιιι :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
ΕΛΕΝΑ άντε έλαααααααα δεν έχει και πολύ κίνηση στους δρόμους τέτοια ώρα :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τσακώνικες εε; θα τις δοκιμάσω
Πολλά φιλιά
SpIrToKoYto άντε έλα κι εσύυυυυυυυυυυυυυ είπαμε δεν έχει κίνηση :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕεεε είπαμε ψωμάκι δεν αγοράζουμε ποτέ αλλά ζυμώνουμε χιχιχιχιχιχιχι
Πολλά ζβουριχτά φιλιά
Είναι σαν να βλέπω τις δικές μου μόνο που εγώ δεν σοτάρω αλλά μόνο βράζω λίγο το κρεμμύδι, έχουμε κι ευαίσθητα στομάχια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπωσδήποτε όμως το τιμάμε κάθε καλοκαίρι αρκετές φορες.
Καλή εβδομάδα.
Αμ μωρέ αστεράκι τι μου κάνεις! Βραδιάτικα, να μου τρέχουνε τα σάλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή αλήθεια; :))) έτσι μου το έχει μάθει η μανούλα μου!!! υποθέτω όμως πως το ψήνεις περισσότερο χρόνο στον φούρνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ :)
Μαίρη χεχε να΄σαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Υπέροχη συνταγή πραγματικά αλλά κανελίτσα δε βάζετε??? Όπου κι αν τη διάβασα κανείς δε βάζει κανέλα. Εγώ πάλι σε ότι έχει μελιτζάνα θα βάλω σίγουρα και κανέλα. Δοκιμάστε το...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!!! Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου :) Όχι δεν βάζω κανέλα γιατί δεν μας αρέσει η γεύση της στο φαγητό. Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι :)
Διαγραφή