χικ ... χικ ... :P
Υλικά:
μισό κιλό μοσχάρι σπάλα
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
μισό κ. γλ. μουστάρδα σκόνη
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 φλ. ελλ. καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα μπολ, το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και την μουστάρδα.
Σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε το κρασί, τα καρότα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τώρα περίπου 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό.
Σιγοβράζετε το φαγητό (η δικιά μου κουζίνα είναι απο το 1 έως το 9, σιγόβρασα το φαγητό στο 3) μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Το συνόδεψα με τσιπς από φρέσκιες πατάτες.
Καλή σας όρεξη!!!
Αsterati Kouzina |
Υλικά:
μισό κιλό μοσχάρι σπάλα
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
μισό κ. γλ. μουστάρδα σκόνη
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 φλ. ελλ. καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα μπολ, το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και την μουστάρδα.
Σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε το κρασί, τα καρότα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τώρα περίπου 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό.
Σιγοβράζετε το φαγητό (η δικιά μου κουζίνα είναι απο το 1 έως το 9, σιγόβρασα το φαγητό στο 3) μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα.
Το συνόδεψα με τσιπς από φρέσκιες πατάτες.
Καλή σας όρεξη!!!
Ωραιότατο το φαγάκι σου. Απλό και νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Ωραίο!!!!!!!φαντάζομαι νοστιμιά η σαλτσούλα ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Αυτό το φαγητό μου αρέσει, το κάνω κι εγώ έτσι και μοσχοβολάει.
ΑπάντησηΔιαγραφήMιαμ μιαμ.... φαίνεται λαχταριστό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω μεχρι εδω ερχεται η μυρωδια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέρνω φρεσκοψημένο κίτρινο ψωμί, ειδικό στις βουτιές!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι ναιιιιι και μενα ερχεται η μυρωδια....τρεχουν τα σαλια μου!!!!Απλο και λαχταριστο φαγητο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμ η μουστάρδα σύγουρα είναι το συν της συνταγής. Και το αργό βράσιμο κάπου άκουσα είναι ότι πιο μοντέρνο κυκλοφορεί στην κουζίνα. Μαρία ευχαριστώ για την λεπτομερή συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι αυτο το ζουμακι... μμμμμμ!
Mεθάω κι εγώ από όλαααα του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑριστούργημα!!!
Φιλααακια!!
Μέθυσε το μοσχαράκι, μεθύσαμε και εμείς από τις μυρωδιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!!!
Xik!!!!!Ωλαίο είναι......χικ!!!!χικ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο φαγάκι με ελάχιστα υλικά....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι τηγανιτές πατατούλες του ταιριάζουν άψογα!!!
Φιλιάαααααααα
Οι πατατούλες είναι έτσι όπως μου αρέσουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεί κόλλησα πάλι εγώ...
Το κρασάκι νοστιμίζει πάντα το φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλαφρύ και εύγευστο το σημερινό πιάτο. Εγώ σ' αυτά τα κρασάτα πάντως, ρίχνω και λίγο λεμόνι στο σερβίρισμα. Ταιριάζει νομίζω και είναι και υγιεινό!
Καλό μεσημέρι! Φιλιά!
Τι ωραίο φαγητό! Νηστεύω το κρέας αλλά θα θυμηθώ σίγουρα να το φτιάξω τις γιορτές
ΑπάντησηΔιαγραφήTo μέθυσες το μοσχαράκι!!!! Και εγώ ζήλεψα τις πατατούλες
ΑπάντησηΔιαγραφήμου θύμισες μια παρόμοια συνταγή που φτιάχνω με κονιάκ... θα σας την αναρτήσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτην δική σου θα την φτιάξω την Κυριακή!!!
φιλάκια αστεράκι αγαπημένο!!