Αλλιώτικες .... ένα απλό αλλά τόοοσο νόστιμο φαγάκι!
Είναι από μόνες του ένα χορταστικό πιάτο αλλά και ως συνοδεία κάποιου κρέατος είναι μοναδικές!
Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες
1 φλ. ελλ. καφέ ελαιόλαδο
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
μισή κ.σ. σκόρδο σκόνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
μισό φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό (όπως είναι με την φλούδα). Της αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, ίσα να τσιμπιούνται με το πηρούνι.
Της βγάζουμε από την κατσαρόλα (το νερό το πετάμε) και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Ανακατεύετε το λάδι με το βούτυρο και αλείφετε ένα μέτριο ταψί. Πασπαλίζετε με την σκόνη σκόρδο. Στρώνετε μέσα τις πατάτες.
Σε μια λεκανίτσα βάλτε και χτυπήστε ελαφρά τα αυγά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο γάλα, την πάπρικά, το αλάτι, πιπέρι, τέλος την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
Ρίξτε αυτό το μείγμα μέσα στο ταψί με τις πατάτες.
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο κάτω ράφι, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω για 45 λεπτά και μετά ξεσκεπάστε το ταψί και ψήστε στο πιο πάνω ράφι (πάλι στην ίδια θερμοκρασία) με αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα για ακόμα 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!!
(Αν δεν θέλετε την κρέμα γάλακτος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 3/4 κούπας τσαγιού φρέσκο γάλα και λιωμένο βούτυρο 1/4 κούπας τσαγιού)
Είναι από μόνες του ένα χορταστικό πιάτο αλλά και ως συνοδεία κάποιου κρέατος είναι μοναδικές!
Αsterati Kouzina |
Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες
1 φλ. ελλ. καφέ ελαιόλαδο
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
μισή κ.σ. σκόρδο σκόνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
μισό φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό (όπως είναι με την φλούδα). Της αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, ίσα να τσιμπιούνται με το πηρούνι.
Της βγάζουμε από την κατσαρόλα (το νερό το πετάμε) και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Ανακατεύετε το λάδι με το βούτυρο και αλείφετε ένα μέτριο ταψί. Πασπαλίζετε με την σκόνη σκόρδο. Στρώνετε μέσα τις πατάτες.
Σε μια λεκανίτσα βάλτε και χτυπήστε ελαφρά τα αυγά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο γάλα, την πάπρικά, το αλάτι, πιπέρι, τέλος την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
Ρίξτε αυτό το μείγμα μέσα στο ταψί με τις πατάτες.
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο κάτω ράφι, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω για 45 λεπτά και μετά ξεσκεπάστε το ταψί και ψήστε στο πιο πάνω ράφι (πάλι στην ίδια θερμοκρασία) με αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα για ακόμα 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!!
(Αν δεν θέλετε την κρέμα γάλακτος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 3/4 κούπας τσαγιού φρέσκο γάλα και λιωμένο βούτυρο 1/4 κούπας τσαγιού)
Πωπω....είσαι όμως...ε? 1 η ώρα τη νύχτα ....τι να κάνω τώρα δηλαδή? Πεντανόστιμες έτσι οι πατατούλες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ στις πατ'ατες φούρνου βάζω και δνδρολίβανο!!! δοκίμασε το την επόμενη φορά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια ομορφούλα μου..!!
Πολύ ωραίες οι πατατούλες σου. Φαντάζομαι γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
Εμενα που ειμαι πατατου φυσικα και μου φαινονται πολύ πολύ λαχταριστες οι πατατουλες σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα
Θα την φτιάξω στον καλό μου!!!! Μιαμ μιαμ.... και είναι μόλις 10 το πρωί και μου άνοιξες την όρεξη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεύκολο και νόστιμο φαγάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!!
Πολύ Νόστημες φαίνονται! Θα τη δοκιμάσω σύντομα τη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛουκούμι οι πατατούλες μαγειρεμένες έτσι Αστεράκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ βάζω και λίγο μπέικον, μην χάσουμε και καμιά θερμίδα χα χα χα!!
Φιλάκια!
Πρέπει να είναι λουκουμάκι, κρέμα γάλακτος δεν συμπαθώ αλλά φαντάζομαι μπορείς να την αντικαταστήσεις με το γάλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ.
Μου αρέσουν οι πατατούλες σου όμως θα προτιμούσα να κάτι άλλο αντί για την κρέμα γάλακτος....τί μου προτείνεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο απλό αλλά και τόσο λαχταριστό!!!! Μιαμ μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι!!!
Λαχταριστές, λαχταριστές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμες φαίνονται. Για μένα είναι κανονικό φαγάκι! Όποιος δε θέλει την κρέμα γάλακτος μπορεί να βάλει και κάποιο ζωμό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω σίγουρααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα φαγητά αντί κρέμα γάλακτος βάζω τις περισσότερες φορές γάλα εβαπορέ.Ελπίζω να προσεγγίσει αυτό που προτείνεις γιατί σαν συνταγή μου έκανε "κλικ" που λέμε :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜούρλια οι πατατούλες σου..
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι για κυρίως και για συνοδευτικό είναι ότι πρέπει.
Πολύ ώραία συνταγή. Για ποιον λόγο όμως δεν επιτρέπεις την εκτύπωση? Μου φαίνεται παράλογο εφόσον στόχος σου είναι να μοιράζεσαι τις συνταγές σου. Καλά Χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμος καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου αρέσει!
Αν ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ καλά θα δεις ΠΩΣ κάτω από την κάθε συνταγή έχω βάλει το κουτάκι ''print friendly'', οπότε λοιπόν ποιο το πρόβλημα; πάτα το και θα σου εκτυπωθεί!!!!
Χρόνια πολλά και πάλι πάντα με υγεία!
Δεν το είχα δει, συγγνώμη. Και πάλι Χρόνια Πολλά με πολλές πολλές συνταγές! Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμος δεν υπάρχει λόγος για συγγνώμη :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά !