Δεν θα πω πολλά ... απλά δοκιμάστε τις ...
Τα υλικά μας:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
4 κ.σ. ζάχαρη
λικέρ μαστίχα 3-4 κ.σ.
μισό φλ. τσ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
για το τηγάνισμα ελαιόλαδο
(για το πασπάλισμα)
καρυδόψιχα χοντροκομμένη
κανέλα
Για το σιρόπι:
4 φλ. τσ. ζάχαρη
5 φλ. τσ. νερό
1 φλ. τσ. μέλι
Πως τι φτιάχνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ και μετά προσθέτουμε την ζάχαρη, το λικέρ και το χυμό.
Τα βάζουμε όλα αυτά σε μία λεκάνι και σιγά - σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Την σκεπάζουμε με μια πετσετούλα να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μας, παίρνουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού και σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με λίιιγο νισεστέ ανοίγετε σε πολύ λεπτό φύλλο.
Κόβετε σε λωρίδες περίπου 5Χ20 εκ. τις διπλώνετε σε ρολό.
Τις ρίχνετε μία - μία σε μπόλικο λάδι (σε μια βαθιά κατσαρόλα) προσπαθώντας με 2 πηρουνάκια να μην σας χαλάσει το σχήμα τους.
(Καλό είναι να είστε 2 άτομα, το ένα να ανοίγει φύλλο, να κόβει και να ρολάρει και το άλλο να τηγανίζει).
Βγάζετε την κάθε δίπλα (με τρυπητή κουτάλα) και την βάζετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το παραπανίσιο λάδι.
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι και βράζουμε για 5-6 λεπτά (απ'την στιγμή του βρασμού- θα χρειαστεί να το ξαφρίσετε με μια τρυπητή κουτάλα).
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο πολύ χαμηλό και βάζουμε λίγες-λίγες τις δίπλες να σιροπιαστούν (για 2-3 λεπτάκια).
Τις τοποθετούμε σε πιατέλα πασπαλισμένη με καρύδια-κανέλα, μετά στρώση από δίπλες επάνω τους καρύδια-κανέλα και ξανά το ίδιο.
Asterati Kouzina |
Τα υλικά μας:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
4 κ.σ. ζάχαρη
λικέρ μαστίχα 3-4 κ.σ.
μισό φλ. τσ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
για το τηγάνισμα ελαιόλαδο
(για το πασπάλισμα)
καρυδόψιχα χοντροκομμένη
κανέλα
Για το σιρόπι:
4 φλ. τσ. ζάχαρη
5 φλ. τσ. νερό
1 φλ. τσ. μέλι
Πως τι φτιάχνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ και μετά προσθέτουμε την ζάχαρη, το λικέρ και το χυμό.
Τα βάζουμε όλα αυτά σε μία λεκάνι και σιγά - σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Την σκεπάζουμε με μια πετσετούλα να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μας, παίρνουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού και σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με λίιιγο νισεστέ ανοίγετε σε πολύ λεπτό φύλλο.
Κόβετε σε λωρίδες περίπου 5Χ20 εκ. τις διπλώνετε σε ρολό.
Τις ρίχνετε μία - μία σε μπόλικο λάδι (σε μια βαθιά κατσαρόλα) προσπαθώντας με 2 πηρουνάκια να μην σας χαλάσει το σχήμα τους.
(Καλό είναι να είστε 2 άτομα, το ένα να ανοίγει φύλλο, να κόβει και να ρολάρει και το άλλο να τηγανίζει).
Βγάζετε την κάθε δίπλα (με τρυπητή κουτάλα) και την βάζετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το παραπανίσιο λάδι.
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι και βράζουμε για 5-6 λεπτά (απ'την στιγμή του βρασμού- θα χρειαστεί να το ξαφρίσετε με μια τρυπητή κουτάλα).
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο πολύ χαμηλό και βάζουμε λίγες-λίγες τις δίπλες να σιροπιαστούν (για 2-3 λεπτάκια).
Τις τοποθετούμε σε πιατέλα πασπαλισμένη με καρύδια-κανέλα, μετά στρώση από δίπλες επάνω τους καρύδια-κανέλα και ξανά το ίδιο.
Καλή σας επιτυχία!!!
Τόση ώρα τσιμπάω την οθόνη, αλλά τίποτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δώσω διεύθυνση να μου τα στείλεις?
Φιλιά!
Xτύπησες το εύαίσθητο σημείο μου!!!Σιροπιαστα γλυκά ,καί μάλιστα δίπλες!!!Μη τις φάς ΟΛΕΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήούτε κι εμείς θα πούμε πολλά...απλά θα τις τσακίσουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήζμουυυααττςςςς σου και του χρόνου...-:))
Από τη βιασύνη μου,είδες τι έγραψα-άστο αυτό,τούτο δημοσίευσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι νοστιμότατες,έχω δοκιμάσει,μα δεν έχω φτιάξει-λόγω αποτυχίας αποφεύγω.
Η μόνη διαφορά είναι ότι θέλω αμυγδαλάκι στηνκορυφή μαζί με την κανέλα.
Ως τα Χριστούγεννα,θα έχει μείνει ψιχουλάκι;Μάλλον θ΄ανασκουμπωθείς πάλι.
Φιλιά!
Αχ!τι μου κάνεις τέτοια ώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι έχω αδυναμία στις δίπλες!!
Σίγουρα θα τις δοκιμάσω!!
Άμα φτιάξεις και ξεροτήγανα^^
porcupine εσύ τσιμπάς τόσην ώρα;;;;; χιχιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμέεεεεεεεε να δώσεις διεύθυνση :)
Φιλιάαααααααααα
RIRI κι αυτό είναι μείον μου λαλλααλλα χιχιχιχιιχ όχι θα σου αφήσω ...... μία! χαχαχα
Πολλά φιλιάαααααααααα
SpIrToKoYto ;eνα να τις τσακίσουμε παρέααααααααααααααα
Σμουάτςςςςςςςςςςςςς
eleni μην τις φοβάσαι, απλά να έχεις παρέα για βοήθεια :) αν θα φτάσουν μέχρι τα Χριστούγεννα; τσου χαχα αλλά δεν θα ξαναφτιάξω, ότι έφτιαξα από δίπλες έφτιαξα ...
Φιλάκιαααααααααα
Chris εγώ;;;; τίποτα είμαι αθώαααααααα χαχαχαχα θα περιμένω εντυπώσεις.
Ξεροτήγανα αν δεν κάνω λάθος λένε τις δίπλες στην όμορφη Κρήτη και επίσης δεν τα σιροπιάζουν απλά τα ραντίζουν με μέλι και καρύδια :)
Πολλά φιλιάαααααααααααααααα
και μου αρέσουν πολύ!!!!δεν έχω φτιάξει ποτέ.να προσπαθήσω;φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήφουρτουνιασμενη ψυχή και βέβαια να προσπαθήσεις :) απλά να έχεις βοήθεια ένα άτομο. Εγώ πέρυσι και φέτος τις έφτιαξα μόνη μου και ήμουν σαν το χταπόδι για να προλάβω χεχεχε :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Μιαααααμμμμμμμμμ μιαμμμμμμμμμμμμ την έκλεψα και αυτή!!!!! Θα τα φτιάξωωωωω!!! Φιλάκιαααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τσάκισες! Χτύπησες στο ευαίσθητο σημείο μου... Αν τις φτιάξω θα τις φάω μόνη μου... Κλαψ
ΑπάντησηΔιαγραφήμε έχεις λιγώσει αυτές τις μέρες, πως να αντισταθώ τώρα εγώ σε τετοιο γλυκάκι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Δεν είναι ακριβώς δίπλες, έχει ρακί μέσα ο χυλός,και γίνονται πιο αφράτες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω δοκιμάσει ούτε μία καλή συνταγή...
ΑπάντησηΔιαγραφήLiViLaVi και πολύ καλά έκανες και βέβαια θα περιμένω εντυπώσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Αγγελικη Ν και σένα το πέτυχα εε; χεχε φτιάξε λίγς, την μισή δόση :))
Πολλά φιλιά
γαστερπληξ χιχιχιχιχι ότι μπορώ κάνω :)
Πολλά φιλιά
Chris για κοίταξε στο παρακάτω link
http://kritiki-mafia.blogspot.com/2010/01/blog-post_10.html
ή αν μπορούν να σε βοηθήσουν η RIRI και η VITA
Φιλάκια
οο ευχαριστώ πολύ πολύ^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράκι μου λατρεύω τις δίπλες και οι δικές σου είναι λαχταριστές, μμμμμμ μοσχοβολάνε και μαστίχα !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι του χρόνου να είσαι καλά να μας ξαναφτιάξεις !!!
Chris τίποτα κοριτσάρα, ευχαρίστηση μου :D
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria B. ευχαριστώ πολύυυυ
Και του χρόνου με υγεία
Bρε κοριτσάκι μου έφτιαξες και δίπλες?τι να πώ για σένα είσαι απίστευτη τελικά.Τις λατρεύω είναι εκπληκτικές.Μου αρέσει πάρα πολύ η συνταγή σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες φαίνονται! Και το καρύδι απ' ότι βλέπω δεν το λυπήθηκες. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή σ' αυτό το θέμα οι γνώμες διχάζονται, τις σιροπιάζεις κρύες στο καυτό σιρόπι ή το αντίθετο?
nadia ναι αλλά φτάνει μέχρι φέτος, του χρόνου δεν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πάραπ ολύ!
Φιλιά
The Dark Chef ευχαριστώ :) έχει ''βαρύ'' χέρι ο μάγειρας χεχε
Αφού τις τηγανίζω όλες και έχουν στραγγίσει τα τα λάδια τους στην πιατέλα με το χαρτί κουζίνας τις σιροπιάζω στην κατσαρόλα με το σιρόπι που έχει μόλις βράσει αλλά έχω κατά το σιρόπιασμα χαμηλή θερμοκρασία για να μην κρυώσει το σιρόπι
Φιλιά
ΑΧ!ΑΧ!αργησα ελπιζω να εμεινε και για μενα μια διπλα...πω! πω! που λεει και η κορη μου..ΚΟΛΑΣΗ!! παιδι μου ΚΟΛΑΣΗ!!! γεια σου ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο βραδυ!!
lourdi χααχααχα έχει καλέ ΄.... έχει μπόλικες....τόσες έφτιαξα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά γλυκειά μου!!!
Γεια στα χέρια σου! Και δίπλες βρε Μαράκι; Και εγώ που δεν έχω φτιάξει ποτέ αλλά μου αρέσουν τόσο πολύ, που να έρθω να σε βρω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου Μαράκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν λέμε ποτέ όχι στις δίπλες... κανένας μας...
σμουατςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Και του χρόνου Αστεράκι.τέλειες έγιναν οι δίπλες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα κάνει η μαμά μου , εγώ δεν τις έχω προσπαθήσει.
Μόνο τις τρώω..χιχι.
Φιλιά
Από τα καλύτερα χριστουγιεννιάτικα.Και φαίνονται καλομελωμένες και μυρωδάτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήTo σχολιάκι μου για τις δίπλες, που σου άφησα χθες, γιατί δεν μπήκε, ε? Στείλε τώρα μια πιατελίτσα γεμάτη, για να εξιλεωθείς! Με μπόλικο μέλι και καρύδια πλιιιζ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα Αστέρι μου!
Δίπλωσε 5-6 δίπλες και στείλε ένα δεματάκι....άπονη!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήbig mama χιχιχ ναι και δίπλες :))) είμαστε κοντάαα έλα κόπιασεεεεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
painter και του χρόνου κοριτσάρααα
Πολλά φιλιά
Marion ευχαριστώ πολύ :))) εμείς πάλι το αντίθετο χεχεχε φτιάχνω εγώ και δίνω της μαμάς μου χεχε
Πολλά φιλάκια
Vita ευχαριστώωωωωω
Πολλά σμουάτςς
simonmad ιιιιιι δεν μου ήρθε κάτι :( μια πιατελίτσα θες;;; ok έφτασεεεεεεε
Φιλιάαααα
Λίλα μπριτςςς δεν σου στέλνω χαχαχα να έρθεις να πάρεις :P
Φιλάκιααα
Έλα τώρα που "παίζεις" με τον πόνο μου! Ποιά ώρα θα φτιάσω εγώ δίπλες;; Για τις οποίες και τρελλαίνομαι βεβαίως-βεβαίως. Ασε που είναι γλυκό που θέλει και βοηθό στην κουζίνα, κι' εγώ που να τον έβρω; Αυτός που έχω, δεν είναι σε κατάλληλη ηλικία για να πιάνει τηγάνια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του Χρόνου Μαράκι προκομένο.
Penelope άσε κι εγώ τρελαίνομαι για δαύτες :) εμ εγώ η τρελόγκα που και πέρυσι αλλά και φέτος (δεν έβαλα μυαλό) τις έφτιαξα μόνη μου; είμαι για δέσιμο χαχαχαχαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου πάντα με υγεία!!!!!
και του χρόνου! αριστούργημα είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για τις δίπλες,μου'τρεξαν τα σάλια μεσημεριάτικα αχ...το 2ο άτομο εθελοντή ψάχνω για βοηθό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!!!