Asterati Kouzina |
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,2 φλ.τσ. φρέσκο βούτυρο (UP DATE- 1,5 φλ.τσ. φρέσκο βούτυρο)
μισό φλ.τσ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1,5 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
μισό φλ.καφέ ελληνικού κονιάκ
1 φλ.τσ. αμυγδαλόψυχα λευκή, χοντροκομμένη (ή στο multi πιο ψιλοκομμένη αν δεν μπορείτε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα) και καβουρδισμένη σε τηγανάκι
2 βανίλιες
λίγο ανθόνερο
ζάχαρη άχνη
Πως τους φτιάχνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει, ρίχνουμε την ζάχαρη, τους κρόκους.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανίλιες, την αμυγδαλόψυχα και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε ελαφρά. Παίρνουμε μικρά κομματάκια (σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από καρύδι) από την ζύμη και τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε (εγώ τους φτιάχνω στρογγυλούς).
Σε ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος και τους τοποθετούμε.
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην κάτω σχάρα για περίπου 25-30 λεπτά.
Τους βγάζετε από τον φούρνο, ραντίζετε με το ανθόνερο (βολεύει πολύ να το βάλετε σε βαποριζατέρ) και τους αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι.
Τους ρίχνετε σε μπωλ που έχετε βάλει την άχνη λίγους-λίγους, τους τοποθετείται σε πιατέλα, τους πασπαλίζετε με ένα σουρωτήρι με άχνη και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν.
Καλή σας επιτυχία!!!
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό φλ.τσ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1,5 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
μισό φλ.καφέ ελληνικού κονιάκ
1 φλ.τσ. αμυγδαλόψυχα λευκή, χοντροκομμένη (ή στο multi πιο ψιλοκομμένη αν δεν μπορείτε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα) και καβουρδισμένη σε τηγανάκι
2 βανίλιες
λίγο ανθόνερο
ζάχαρη άχνη
Πως τους φτιάχνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει, ρίχνουμε την ζάχαρη, τους κρόκους.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανίλιες, την αμυγδαλόψυχα και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε ελαφρά. Παίρνουμε μικρά κομματάκια (σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από καρύδι) από την ζύμη και τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε (εγώ τους φτιάχνω στρογγυλούς).
Σε ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος και τους τοποθετούμε.
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην κάτω σχάρα για περίπου 25-30 λεπτά.
Τους βγάζετε από τον φούρνο, ραντίζετε με το ανθόνερο (βολεύει πολύ να το βάλετε σε βαποριζατέρ) και τους αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι.
Τους ρίχνετε σε μπωλ που έχετε βάλει την άχνη λίγους-λίγους, τους τοποθετείται σε πιατέλα, τους πασπαλίζετε με ένα σουρωτήρι με άχνη και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν.
Καλή σας επιτυχία!!!
ΑΣΤΕΡΙΑ! η ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ σου ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ!!!!!και εγω θα τους τσακιζα...αν τους ειχα ετσι στην πιατελα!!!!και του χρονου!..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλια μου!!
Θα ήθελα 2 κιλά παρακαλώ με μπόλικη αχνη. Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου! Πολλοί ωραίοι! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέτος Αστεράκι, λέω να δοκιμάσω να φτιάξω τους δικούς σου. Έχω απογοητευθεί...δεν μπορώ να βρω συνταγή της προκοπής. Κρίνοντας όμως από τις προηγούμενες συνταγές σου, πιστεύω πως και η συγκεκριμένη, θαείναι τέλεια!!!Καλημέρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ, ήρθα πρώτη στην Χριστουγεννιάτικη αστεράτη σου κουζίνα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως και να είναι φτιαγμένοι οι κουραμπιέδες εγώ τους τσακίζω, οπότε θα σου πάρω μερικούς για να πάει καλά η μέρα!
Πολλά φιλιά!
πεντανόστιμοι,και καθαρά χριστουγεννιάτικοι.θα φτιάξω και γω ,τους τρώμε όλοι.και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήοο κι'άλλα χριστουγεννιάτικα καλούδια^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!
Και του χρόνου Aστεράκι νασαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχοι οι κουραμπιέδες σου.
Τους τσακίζω κι εγώ ευχαρίστως... αλλα είναι αδικο να τους γευόμαστε μόνο Χριστούγεννα και σε μερικές επαρχίες και Πάσχα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ!!
Μαράκι φαίνονται υπέροχοι εγώ πάντα τους έτρωγα και τώρα τους τσακίζω και εγώ.Έχω και εγώ μία συνταγή της γιαγιάς μου με ολόκληρα αμύγδαλα και χωρίς ανθόνερο.Όπως και να έχει πάντως ένα ταψάκι θα το ήθελα να μου το στείλεις.φιλάκιααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να τους κάνω χωρίς τα αμύγδαλα μέσα ή να τα λιώσω στο μούλτι; Ο άνδρας που και τα εγγόνια μου δεν τα τρώνε τα σκληρά μέσα...αν το κάνω αλλάζει η δοσολογία;
ΑπάντησηΔιαγραφήένα έχω να σου πω κι εγώ...πολύ καλά κάνεις και τους τσακίζεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι του χρόνου...-:))
Αστεράκι,οι κουραμπιέδες είναι οι αγαπημένοι μου-ναιιιι με αμύγδαλο χοντροκομμένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνη τους φτιάχνω,μόνη τους τσακίζω.
Και του χρόνου!
Φιλιά!
Μήπως έκανες λάθος στη ποσότητα στο βούτυρο; την έκανα και αναγκάστηκα να προσθέσω βούτυρο..πάντως έγιναν μια χαρά και χωρίς αμύγδαλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα προτιμούσα τους κουραμπιέδες απο τα μελομακάρουνα!!Τό πρόβλημα ,αν αρχίσω δεν σταματώ να τρώγω..Τι να σου κάνει ενα κουραμπιεδάκι???
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι αυτο, πάιρνω ΟΛΗ την πιατέλα...και έφυγα!!!
Αστερατοι οι κουραμπιεδες σου! Και του χρονουν να εισαι καλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου! Καλέ, άσε κάτω την πιατέλα να κεραστούμε! RIRI σε σένα μιλάω....πάει, έφυγε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν άκου να δεις τι θα κάνουμε...θα έρθεις για εκείνο τον καφέ και θα φέρεις και τους κουραμπιέδες, οκ???
Φιλιά!
Καλή εβδομάδα!
lourdi ευχαριστώωωωωωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Καλή εβδομάδα
kiki έφτασεεεεεεεεεεεεεε
Φιλιά
Καλή εβδομάδα
Αγγλικη Ν και του χρόνου με υγεία
Φιλάκια
Καλή εβδομάδα
Μαίρη πολύ ωραία. Περιμένω εντυπώσεις :)
Χίλια ευχαριστώ
Καλή εβδομάδα
The Dark Chef όσους θεςςςςς :)
Πολλά φιλιά
Καλή εβδομάδα
φουρτουνιασμενη ψυχη ευχαριστώωωωω. Με το καλό και του χρόνου
Φιλιά
Καλή εβδομάδα
Chris ναι .... ναι χεχε κι άλλα και θα μπουν κι άλλα
Καλή εβδομάδαααααα
Marion πάντα με υγεία γλυκειά μου :)
Ευχαριστώ πολύ
Καλή εβδομάδα
Lilium και γιατί να μην τους φτιάχνουμε όποτε θέλουμε; :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλή εβδομάδα
nadia ευχαριστώωωωωωωωω
Ένα ταψάκι; αμέεεεε ... έφτασεεεεεεεεε
Φιλάκια
Καλή εβδομάδα
αχτίδα χαίρομαι που τους έφτιαξες και σ'ευχαριστώ για το βούτυρο. Τα καλά μου δακτυλάκια αντί να γράψουν 1,5 κούπα έγραψαν 1,2 χιχιχι :P το διόρθωσα :)
Πολλά φιλάκια
Καλή εβδομάδα
SpIrToKoYto κοριτσάρααααααααααα
Σμουάτςςς
Καλή εβδομάδα
eleni μόνη σου τους τρως εεε; να υποθέσω δεν τους τρώει κανείς άλλος; καλύτερα χεχεχε τους απολαμβάνεις μόνη σου!!
Καλή εβδομάδα
RIRI στάσουυυυυυυυυ μύγδαλααααααααααα χιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχι
Πολλά φιλιάααααααααααα
Καλή εβδομάδα
Δημιουργία ευχαριστώ πολύ. Και του χρόνου με υγεία
Καλή εβδομάδα
Εφη χαχαχα έλα την πρόλαβα και τις πήρα μερικούς χαχαχαχαχα
Θα το κάνονίσουμε μέσα στις γιορτές μια μέρα :)
Πολλά φιλιά
Καλή εβδομάδα
Καλημέρα ASTERI τέλειοι οι κουραμπιέδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Νάτα και τα χιόνια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη μου πεις ότι τους έφτιαχνες το Σάββατο το πρωί που χιόνιζε... Θα ήταν τέλειος συχρονισμός νομίζω.
Και του χρόνου Αστερομαράκι
georgiaxara ευχαριστώωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλή εβδομάδα
Penelope το μεσημεράκι τους έφτιαξα :)
Και του χρόνου με υγεία!!!!!
Καλή εβδομάδααα
Μαράκι καλημέρα σε σένα και τους χιονισμένους σου κουραμπιέδες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπ όλα τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά, τούτο είναι το πιο αγαπημένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θέλω με χοντροκομμένα αμύγδαλο και όλα τα άλλα όπως τα φτιάχνεις!
Και του χρόνου χρυσοχέρα μου!
Νομίζω πως θα δοκιμάσω την συνταγή σου αστεράκι!!!! Και του χρόνου να είσαι καλά!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια και καλή εβδομάδα!!!
ΝΑΝΤΙΑ καλημέρα κοριτσάκιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλα φιλιά
Taste Advisor αα χαίρομαι! ναι και να κάνει κριτς κριτς χεχε
Φιλιάαααααα
LiViLaVi πολύ ωραία. Θα περιμένω εντυπώσεις :)
Φιλιάα
Καλη εβδομαδα!!ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλω!!
Και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις!!! Και εγώ δεν τους αγαπάω ιδιαίτερα τους κουραμπίεδες αλλά μερικούς τους τσακίζω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου! Εγώ πάλι διακρίσεις δεν κάνω, και στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα φέρομαι όπως τους αξίζει, χεχεχε :p
ΑπάντησηΔιαγραφήlourdi :))))) πολλά φιλιάαααααααααα σμουάτςςςςςςςςς
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina καλώς την μου!!!!! και του χρόνου με υγεία!!!!
Πολλά φιλιάαααααααααα
Dorothy και του χρόνουυυυυυυυυυυυυ μα είμαστε καλά να ξαναφτιάξουμε :)
Φιλάκιαααααααααααααα
ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΩΜΕΝΟ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμος καλησπέρα :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου :)