Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Κουραμπιέδες ...

Ένα έχω να πω ..... τους κουραμπιέδες δεν τους έτρωγα ... αυτούς τους τσακίζω!
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
Asterati Kouzina

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,2 φλ.τσ. φρέσκο βούτυρο (UP DATE- 1,5 φλ.τσ. φρέσκο βούτυρο)

μισό φλ.τσ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1,5 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
μισό φλ.καφέ ελληνικού κονιάκ
1 φλ.τσ. αμυγδαλόψυχα λευκή, χοντροκομμένη (ή στο multi πιο ψιλοκομμένη αν δεν μπορείτε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα)  και καβουρδισμένη σε τηγανάκι
2 βανίλιες

λίγο ανθόνερο
ζάχαρη άχνη

Πως τους φτιάχνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει, ρίχνουμε την ζάχαρη, τους κρόκους.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανίλιες, την αμυγδαλόψυχα και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε ελαφρά. Παίρνουμε μικρά κομματάκια (σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από καρύδι) από την ζύμη και τα πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε (εγώ τους φτιάχνω στρογγυλούς).
Σε ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος και τους τοποθετούμε.
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην κάτω σχάρα για περίπου 25-30 λεπτά.
Τους βγάζετε από τον φούρνο, ραντίζετε με το ανθόνερο (βολεύει πολύ να το βάλετε σε βαποριζατέρ) και τους αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι.
Τους ρίχνετε σε μπωλ που έχετε βάλει την άχνη λίγους-λίγους, τους τοποθετείται σε πιατέλα, τους πασπαλίζετε με ένα σουρωτήρι με άχνη και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν.

Καλή σας επιτυχία!!!
Print

32 σχόλια:

  1. ΑΣΤΕΡΙΑ! η ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ σου ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ!!!!!και εγω θα τους τσακιζα...αν τους ειχα ετσι στην πιατελα!!!!και του χρονου!..
    Τα φιλια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα 2 κιλά παρακαλώ με μπόλικη αχνη. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και του χρόνου! Πολλοί ωραίοι! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φέτος Αστεράκι, λέω να δοκιμάσω να φτιάξω τους δικούς σου. Έχω απογοητευθεί...δεν μπορώ να βρω συνταγή της προκοπής. Κρίνοντας όμως από τις προηγούμενες συνταγές σου, πιστεύω πως και η συγκεκριμένη, θαείναι τέλεια!!!Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ω, ήρθα πρώτη στην Χριστουγεννιάτικη αστεράτη σου κουζίνα?
    Όπως και να είναι φτιαγμένοι οι κουραμπιέδες εγώ τους τσακίζω, οπότε θα σου πάρω μερικούς για να πάει καλά η μέρα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πεντανόστιμοι,και καθαρά χριστουγεννιάτικοι.θα φτιάξω και γω ,τους τρώμε όλοι.και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις.φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οο κι'άλλα χριστουγεννιάτικα καλούδια^^
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και του χρόνου Aστεράκι νασαι καλά
    Υπέροχοι οι κουραμπιέδες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τους τσακίζω κι εγώ ευχαρίστως... αλλα είναι αδικο να τους γευόμαστε μόνο Χριστούγεννα και σε μερικές επαρχίες και Πάσχα...
    Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαράκι φαίνονται υπέροχοι εγώ πάντα τους έτρωγα και τώρα τους τσακίζω και εγώ.Έχω και εγώ μία συνταγή της γιαγιάς μου με ολόκληρα αμύγδαλα και χωρίς ανθόνερο.Όπως και να έχει πάντως ένα ταψάκι θα το ήθελα να μου το στείλεις.φιλάκιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορώ να τους κάνω χωρίς τα αμύγδαλα μέσα ή να τα λιώσω στο μούλτι; Ο άνδρας που και τα εγγόνια μου δεν τα τρώνε τα σκληρά μέσα...αν το κάνω αλλάζει η δοσολογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ένα έχω να σου πω κι εγώ...πολύ καλά κάνεις και τους τσακίζεις...
    και του χρόνου...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αστεράκι,οι κουραμπιέδες είναι οι αγαπημένοι μου-ναιιιι με αμύγδαλο χοντροκομμένο!
    Μόνη τους φτιάχνω,μόνη τους τσακίζω.
    Και του χρόνου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μήπως έκανες λάθος στη ποσότητα στο βούτυρο; την έκανα και αναγκάστηκα να προσθέσω βούτυρο..πάντως έγιναν μια χαρά και χωρίς αμύγδαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντα προτιμούσα τους κουραμπιέδες απο τα μελομακάρουνα!!Τό πρόβλημα ,αν αρχίσω δεν σταματώ να τρώγω..Τι να σου κάνει ενα κουραμπιεδάκι???
    Γι αυτο, πάιρνω ΟΛΗ την πιατέλα...και έφυγα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αστερατοι οι κουραμπιεδες σου! Και του χρονουν να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και του χρόνου! Καλέ, άσε κάτω την πιατέλα να κεραστούμε! RIRI σε σένα μιλάω....πάει, έφυγε!
    Λοιπόν άκου να δεις τι θα κάνουμε...θα έρθεις για εκείνο τον καφέ και θα φέρεις και τους κουραμπιέδες, οκ???
    Φιλιά!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. lourdi ευχαριστώωωωωωωωωωωωω
    Πολλά φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    kiki έφτασεεεεεεεεεεεεεε
    Φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    Αγγλικη Ν και του χρόνου με υγεία
    Φιλάκια
    Καλή εβδομάδα

    Μαίρη πολύ ωραία. Περιμένω εντυπώσεις :)
    Χίλια ευχαριστώ
    Καλή εβδομάδα

    The Dark Chef όσους θεςςςςς :)
    Πολλά φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    φουρτουνιασμενη ψυχη ευχαριστώωωωω. Με το καλό και του χρόνου
    Φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    Chris ναι .... ναι χεχε κι άλλα και θα μπουν κι άλλα
    Καλή εβδομάδαααααα

    Marion πάντα με υγεία γλυκειά μου :)
    Ευχαριστώ πολύ
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Lilium και γιατί να μην τους φτιάχνουμε όποτε θέλουμε; :)
    Φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    nadia ευχαριστώωωωωωωωω
    Ένα ταψάκι; αμέεεεε ... έφτασεεεεεεεεε
    Φιλάκια
    Καλή εβδομάδα

    αχτίδα χαίρομαι που τους έφτιαξες και σ'ευχαριστώ για το βούτυρο. Τα καλά μου δακτυλάκια αντί να γράψουν 1,5 κούπα έγραψαν 1,2 χιχιχι :P το διόρθωσα :)
    Πολλά φιλάκια
    Καλή εβδομάδα

    SpIrToKoYto κοριτσάρααααααααααα
    Σμουάτςςς
    Καλή εβδομάδα

    eleni μόνη σου τους τρως εεε; να υποθέσω δεν τους τρώει κανείς άλλος; καλύτερα χεχεχε τους απολαμβάνεις μόνη σου!!
    Καλή εβδομάδα

    RIRI στάσουυυυυυυυυ μύγδαλααααααααααα χιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχι
    Πολλά φιλιάααααααααααα
    Καλή εβδομάδα

    Δημιουργία ευχαριστώ πολύ. Και του χρόνου με υγεία
    Καλή εβδομάδα

    Εφη χαχαχα έλα την πρόλαβα και τις πήρα μερικούς χαχαχαχαχα
    Θα το κάνονίσουμε μέσα στις γιορτές μια μέρα :)
    Πολλά φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα ASTERI τέλειοι οι κουραμπιέδες!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νάτα και τα χιόνια!
    Μη μου πεις ότι τους έφτιαχνες το Σάββατο το πρωί που χιόνιζε... Θα ήταν τέλειος συχρονισμός νομίζω.
    Και του χρόνου Αστερομαράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. georgiaxara ευχαριστώωωωω
    Φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    Penelope το μεσημεράκι τους έφτιαξα :)
    Και του χρόνου με υγεία!!!!!
    Καλή εβδομάδααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαράκι καλημέρα σε σένα και τους χιονισμένους σου κουραμπιέδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απ όλα τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά, τούτο είναι το πιο αγαπημένο!
    Το θέλω με χοντροκομμένα αμύγδαλο και όλα τα άλλα όπως τα φτιάχνεις!
    Και του χρόνου χρυσοχέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νομίζω πως θα δοκιμάσω την συνταγή σου αστεράκι!!!! Και του χρόνου να είσαι καλά!!!!!!!!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΝΑΝΤΙΑ καλημέρα κοριτσάκιιιι
    Πολλα φιλιά

    Taste Advisor αα χαίρομαι! ναι και να κάνει κριτς κριτς χεχε
    Φιλιάαααααα

    LiViLaVi πολύ ωραία. Θα περιμένω εντυπώσεις :)
    Φιλιάα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις!!! Και εγώ δεν τους αγαπάω ιδιαίτερα τους κουραμπίεδες αλλά μερικούς τους τσακίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και του χρόνου! Εγώ πάλι διακρίσεις δεν κάνω, και στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα φέρομαι όπως τους αξίζει, χεχεχε :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. lourdi :))))) πολλά φιλιάαααααααααα σμουάτςςςςςςςςς

    manousina καλώς την μου!!!!! και του χρόνου με υγεία!!!!
    Πολλά φιλιάαααααααααα

    Dorothy και του χρόνουυυυυυυυυυυυυ μα είμαστε καλά να ξαναφτιάξουμε :)
    Φιλάκιαααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΩΜΕΝΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος καλησπέρα :D
    Όχι λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails