και σε ποιον δεν αρέσουν;
Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια:
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
μισή κούπα τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μισή κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
ρίγανη
δυόσμος
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα:
4 ντομάτες ψιλοκομμένες (στο multi)
1 κ.σ. πελτέ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
βασιλικός ξερός
αλάτι
πιπέρι
Τι κάνουμε:
Βάζετε σε λεκανίτσα τον κιμά με όλα τα υλικά και ζυμώνετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σκεπάζετε με ένα πιατάκι ή ζελατίνα και βάζετε στο ψυγείο.
Πάμε να φτιάξουμε την σάλτσα ντομάτας με βασιλικό.
Βάζετε σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Το αφήνετε να κάψει (όχι πολύ και καείτε εεεε χεχεχε) ρίχνετε το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον πελτέ και το σκόρδο. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για κανά 10λεπτο.
Τώρα προσθέτετε την δάφνη, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε για 10 ακόμα λεπτάκια να βράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά.
Σβήνετε το μάτι (της κουζίνας εεεε χιχιχι) και αφήνετε την σάλτσα σκεπασμένη.
Πάμε να τηγανίσουμε τώρα τα κεφτεδάκια.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε κεφτεδάκια (στρογγυλά και ελαφρά από πάνω τα πιέζουμε) στο μέγεθος λίγο μεγαλύτερα από καρύδι. Τα αλευρώνουμε και τινάζουμε το παραπανίσιο αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με μπόλικο ελαιόλαδο.
Τους αφαιρείται με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείται σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λάδια.
Σε ένα πιάτο βάζετε μερικούς κεφτέδες, τους περιλούζεται με την σάλτσα. Τους συνόδευσα με λευκό ρύζι αλλά ταιριάζουν τέλεια και με πατατούλες τηγανιτές.
Καλή σας όρεξη!!!
Asterati Kouzina |
Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια:
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
μισή κούπα τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μισή κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
ρίγανη
δυόσμος
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα:
4 ντομάτες ψιλοκομμένες (στο multi)
1 κ.σ. πελτέ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
βασιλικός ξερός
αλάτι
πιπέρι
Τι κάνουμε:
Βάζετε σε λεκανίτσα τον κιμά με όλα τα υλικά και ζυμώνετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σκεπάζετε με ένα πιατάκι ή ζελατίνα και βάζετε στο ψυγείο.
Πάμε να φτιάξουμε την σάλτσα ντομάτας με βασιλικό.
Βάζετε σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Το αφήνετε να κάψει (όχι πολύ και καείτε εεεε χεχεχε) ρίχνετε το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον πελτέ και το σκόρδο. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για κανά 10λεπτο.
Τώρα προσθέτετε την δάφνη, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε για 10 ακόμα λεπτάκια να βράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά.
Σβήνετε το μάτι (της κουζίνας εεεε χιχιχι) και αφήνετε την σάλτσα σκεπασμένη.
Πάμε να τηγανίσουμε τώρα τα κεφτεδάκια.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε κεφτεδάκια (στρογγυλά και ελαφρά από πάνω τα πιέζουμε) στο μέγεθος λίγο μεγαλύτερα από καρύδι. Τα αλευρώνουμε και τινάζουμε το παραπανίσιο αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με μπόλικο ελαιόλαδο.
Τους αφαιρείται με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείται σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λάδια.
Σε ένα πιάτο βάζετε μερικούς κεφτέδες, τους περιλούζεται με την σάλτσα. Τους συνόδευσα με λευκό ρύζι αλλά ταιριάζουν τέλεια και με πατατούλες τηγανιτές.
Asterati Kouzina |
Καλή σας όρεξη!!!
Παρόλο που μόλις έφαγα ευχαρίστως θα δοκίμαζα τώρα τα κεφτεδάκια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατέφτασα πρώτη, θα πάρω μικρή μεριδούλα όμως, γιατί κεφτεδάκια είχαμε κι εμεις σήμερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ γίνανε τα σαλτσάτα σου Μαράκι!
Φιλάκια!
Ω, κοίτα να δεις σύμπτωση, κι εγώ κεφτεδάκια έφαγα σήμερα, αλλά "ορφανά", χωρίς σάλτσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμ, τα δικά σου έχουν και πολύ καλή παρέα. :)
Καλό βράδυ!
μμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεριδούλα μεγάλη παρακαλώ!
Με μπόλικη σαλτσούλα και ρυζάκι!
Κι εγώ μόλις σηκώθηκα απ' το τραπέζι, αλλάααααα... τι ψυχή έχει ένα κεφτεδάκι??? Και λίγη σαλτσούλα??? Θα πάρω, θα πάρω...
ΑπάντησηΔιαγραφήAυτό το φαγητό θέλω να φάω αύριο!!!!!Νάσαι καλά αστεράκι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω εγώ θέλω να το φάω τώρα!!!! Μόλις έφαγα κορν φλεικς με γάλα... αλλά τι να μου κάνουν.... στείλε μου λιγάκι αστεράκι....:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένο φαγητό,ανατολίτικο!!σαλτσαλού κιοφτέ,που λένε και οι φίλοι μας οι Τούρκοι.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχως και ηρθα επισκεψη φαγωμενη, διαφορετικα δεν θα εβρισκες κεφτεδακι μεσα στην κατσαρολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια αύριο καμιά δεκαριά, παρακαλώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπόψε ειχα δοκιμές τυριών και, με το φρεσκοψημμένο ψωμί, είμαι σκασμένος. Είναι και βράδυ!
Αστεράκι μας κολάζεις! Με δυσκολία συγκεντρώθηκα στην σουπίτσα μου μετά από αυτό που είδαν εδώ τα ματάκια μου...:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο των παιδικών μου χρονων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή έλα όποτε θες να φάμε, το σπίτ μου είναι ανοικτό :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια
ΕΛΕΝΑ πάρε...πάρε όσο θες. Κι εσύ κιοφτεδάκια εεεε;;; χεχε
Ευχαριστώ πολύ :)
Φιλάκια
The Dark Chef κιοφτεδάκια κι εσύ; είχαν την τιμητική τους φαίνεται σήμερα.
Πολλά φιλιά
Taste Advisor μια μεγάλη μερίδα έφτασεεεεεεεεεεεε
Πολλά φιλιά
painter καλέ πάρε και 2 και 3 .... χεχεχε
Πολλά φιλιά
RIRI αααα πολύ ωραία :))
Φιλάκια
LiViLaVi άντε έλααααα σε περιμένωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
φουρτουνιασμενη ψυχη ναι εεε; δεν το ήξερα χεχεχε
Πολλά φιλιά
Δημιουργία χαχαχα καλό
Φιλιά
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ καλέεεε σου έστειλα delivery αλλά έλειπες και μου τα γύρισε πίσωωωωω χεχε
Καλημερούδιαααααααααα
Αγγελικη Ν εγώωω;;; χιχιχιχιχι δεν έκανα τίποτιςςςς :P
Πολλά φιλάκια
kiki ααααα και μένααααα και συνεχίζει να είναι χιχιχι
Φιλάκια
Την νόνα μου, θυμήθηκα με το φαγάκι σου, Αστέρι μου. Τραπέζωμα με κεφτεδάκια με σάλτσα, πατατούλες φρεσκοτηγανισμένες και φέτα! Τέλειο ήταν. Άντε τώρα, και ζήλεψα λιγάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Εμένα μου αρέσουν αλλά έχω χρόνια να τους τηγανίσω, όχι ότι δεν μου αρέσουν τηγανητοί, το αντίθετο , απλά προσπαθώ να προσέχω όπου μπορώ. Το καλύτερο ταίριασμα με τηγανιτές πατάτες, αχ...
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope χαίρομαι πολύ που σου έφερα στο μυαλό παλιές καλές μνήμες :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Καλημέραααα
manousina ψητούς εεε; εγώ πάλι ακόμα επιμένω στους τηγανιτούς χιχιχιχι
Πολλά φιλιά
μμμ εχώ να φάω πολλλλλύυυ καιρό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα πρέπει να είναι πεντανόστημα!
Φιλάκια πολλά!
Chris άντε βρε ευκαιρία να τα φτιάξεις :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααααα
Μαρία μου, είσαι μεγάλη καταστροφή ε!!!! Τα λατρεύω και θα τα μαγειρέψω, τέλος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι φαγητό! All time classic!
ΑπάντησηΔιαγραφήNANTIA αθώα κυρία πάρεδρε χιχιχιχιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Vita ευχαριστώωωωωωωωωω
Πολλά φιλάκια
ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΠΡΩΙ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ!!!!OTAN ΦΙΛΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ Τ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ!..ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΡΙΡΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!!!!
lourdi κοριτσάρα μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά ζβουριχτά φιλιά
ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ...
ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!
Περίσσεψε καν'ενα κεφτεδάκι? Τηγάνισε και καμιά πατατούλα και ρίξε μπόλικη σάλτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήgeorgiaxara ευχαριστώ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Λίλα ουυυυ να'ταν κι άλλα :P να σου φτιάξω όμως άλλα χεχε
Σμουάτςς
Τα αγαπώ, τα αγαπώ, τα αγαπώ! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήDorothy έλα να φτιάξω κι άλλα να τα τσακίσουμε χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
These really sound delicious. You feature such lovely food and recipes on your blog. It is always a pleasure to visit here. I hope you have a wonderful day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε μένα πάντως σίγουρα αρέσουν τρελά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααααα
Mary thank you very much! I'very glad :)
ΑπάντησηΔιαγραφήGreetings
ΝΑΤΑΣΑ γλυκειά μου :)
Πολλά φιλιά
Σλουρπ!!!!! Τι τέλειο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαβ/κο Αστεράκι μου ***