Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Φασόλια γίγαντες με λουκάνικα...

ένα ωραιότατο ορεκτικό!
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection

Asterati Kouzina

Υλικά:
μισό κιλό φασόλια γίγαντες
1 πράσο το λευκό μέρος (σε μέτριες ροδέλες)
φρέσκα κρεμμυδάκια 3 (σε λεπτές ροδέλες)
3 φρ. ντομάτες (στο multi)
μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 λουκάνικο χωριάτικο ( σε λεπτές ροδέλες)
κεφαλοτύρι (σε κυβάκια) 1 φλ. τσαγιού
αλάτι
πιπέρι

Τι κάνουμε:
Έχουμε βάλει από το προηγούμενο βράδυ, τα φασόλια σε λεκάνη με νερό

Την επόμενη μέρα τους βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν για περίπου 1,5 με 2 ώρες.
Αφού βράσουν τους στραγγίζουμε από το νερό που έβρασαν και τους βάζουμε σε μια πήλινη γάστρα (αλλιώς σε ταψί)

Προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμυδάκια, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το λουκάνικο, το κεφαλοτύρι, λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Ανακατεύετε καλά.

Σκεπάζετε με το καπάκι την πήλινη γάστρα (αλλιώς το ταψί με αλουμινόχαρτο)

Για το ψήσιμο τώρα. Εγώ χρησιμοποίησα πήλινη γάστρα και έψησα σε ΟΧΙ προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα.
Αν χρησιμοποιήσετε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο πάλι στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω στην κάτω σχάρα για περίπου 45 λεπτά.

Το ορεκτικό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Asterati Kouzina

Καλή σας επιτυχία!!!

Print

18 σχόλια:

  1. Ποιό ορεκτικό???? Αυτό είναι μια χαρά για κυρίως....τέλειο, χυλωμένο και με πεντανόστιμα υλικά. Την άλλη φορά που θα έχω γίγαντες θα την τιμήσω αυτή τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φέρνω τσίπουρο, αντσούγιες και φρέσκο ψωμί!!
    Πράσο δεν δοκίμασα ποτέ στους γίγαντες.
    Σημειώνεται.

    Καλή Εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.ΕΓΡΑΨΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΩ:)))
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tρως και σου ανοίγει η ορεξη να φας όλη την γάστρα.
    Νοστιμότατο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KAΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
    Φασολάκια μούρλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτό δεν είναι ορεκτικό, αυτό είναι κανονικό και πεντανόστιμο φαγάκι !!!!

    γεια στα χεράκια σου Μαράκι

    καλημέρα και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε κι εγώ έχω βάλει ποτέ πράσο σε γίγαντες, αλλά θα τους κάνει νόστιμους!
    Το κρατάω. :)

    Καλημέρα και καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kalimera asteri!!!
    orea gastra!!!kai to fagaki sou sketi lixoudia!!!
    kali eudomada maraki!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου Μαράκι και με όλα τα αγαπημένα υλικά!
    Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να είναι πεντανόστημο. Ειδικά το πήλινο κάνει τη διαφορά σε αυτό το φαγάκι. Καλή εβδομάδα να χεις Αστεράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λουκούμι το φαγητό σου και στην πήλινη τηβ γάστρα θα έγινε μούρλια!!! Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μερακλίδικο φαγάκι μας έχεις σήμερα Μαράκι!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είμαι φαν των γιγάντων, είμαι φαν των λουκανίκων, οπότε - λογικά - θα είμαι φαν και αυτού του φαγητού! Για κύριο πιάτο πάει πολύ ε;;;
    Μαράκι καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ πολύ ωραίο,να το δοκιμάσεις και με το λουκάνινο λευκάδος είναι τέλειοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πω πω ... τι φαγητό είναι αυτό!!!! Τα σάλια τρέχουν πρωί πρωί....

    Φιλάκιααα Αστεράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι ωραίος συνδυασμός όσπριο με λουκάνικο! Και εποχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails