ένα ωραιότατο ορεκτικό!
Υλικά:
μισό κιλό φασόλια γίγαντες
1 πράσο το λευκό μέρος (σε μέτριες ροδέλες)
φρέσκα κρεμμυδάκια 3 (σε λεπτές ροδέλες)
3 φρ. ντομάτες (στο multi)
μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 λουκάνικο χωριάτικο ( σε λεπτές ροδέλες)
κεφαλοτύρι (σε κυβάκια) 1 φλ. τσαγιού
αλάτι
πιπέρι
Τι κάνουμε:
Έχουμε βάλει από το προηγούμενο βράδυ, τα φασόλια σε λεκάνη με νερό
Την επόμενη μέρα τους βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν για περίπου 1,5 με 2 ώρες.
Αφού βράσουν τους στραγγίζουμε από το νερό που έβρασαν και τους βάζουμε σε μια πήλινη γάστρα (αλλιώς σε ταψί)
Προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμυδάκια, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το λουκάνικο, το κεφαλοτύρι, λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε με το καπάκι την πήλινη γάστρα (αλλιώς το ταψί με αλουμινόχαρτο)
Για το ψήσιμο τώρα. Εγώ χρησιμοποίησα πήλινη γάστρα και έψησα σε ΟΧΙ προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα.
Αν χρησιμοποιήσετε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο πάλι στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω στην κάτω σχάρα για περίπου 45 λεπτά.
Το ορεκτικό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Καλή σας επιτυχία!!!
Asterati Kouzina |
Υλικά:
μισό κιλό φασόλια γίγαντες
1 πράσο το λευκό μέρος (σε μέτριες ροδέλες)
φρέσκα κρεμμυδάκια 3 (σε λεπτές ροδέλες)
3 φρ. ντομάτες (στο multi)
μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 λουκάνικο χωριάτικο ( σε λεπτές ροδέλες)
κεφαλοτύρι (σε κυβάκια) 1 φλ. τσαγιού
αλάτι
πιπέρι
Τι κάνουμε:
Έχουμε βάλει από το προηγούμενο βράδυ, τα φασόλια σε λεκάνη με νερό
Την επόμενη μέρα τους βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν για περίπου 1,5 με 2 ώρες.
Αφού βράσουν τους στραγγίζουμε από το νερό που έβρασαν και τους βάζουμε σε μια πήλινη γάστρα (αλλιώς σε ταψί)
Προσθέτουμε το πράσο, τα κρεμυδάκια, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το λουκάνικο, το κεφαλοτύρι, λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε με το καπάκι την πήλινη γάστρα (αλλιώς το ταψί με αλουμινόχαρτο)
Για το ψήσιμο τώρα. Εγώ χρησιμοποίησα πήλινη γάστρα και έψησα σε ΟΧΙ προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα.
Αν χρησιμοποιήσετε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο πάλι στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω στην κάτω σχάρα για περίπου 45 λεπτά.
Το ορεκτικό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Asterati Kouzina |
Καλή σας επιτυχία!!!
Ποιό ορεκτικό???? Αυτό είναι μια χαρά για κυρίως....τέλειο, χυλωμένο και με πεντανόστιμα υλικά. Την άλλη φορά που θα έχω γίγαντες θα την τιμήσω αυτή τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέρνω τσίπουρο, αντσούγιες και φρέσκο ψωμί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράσο δεν δοκίμασα ποτέ στους γίγαντες.
Σημειώνεται.
Καλή Εβδομάδα!!!!
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.ΕΓΡΑΨΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΩ:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.
Tρως και σου ανοίγει η ορεξη να φας όλη την γάστρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο !
KAΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦασολάκια μούρλια!!!!
αυτό δεν είναι ορεκτικό, αυτό είναι κανονικό και πεντανόστιμο φαγάκι !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου Μαράκι
καλημέρα και καλή βδομάδα
Ούτε κι εγώ έχω βάλει ποτέ πράσο σε γίγαντες, αλλά θα τους κάνει νόστιμους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κρατάω. :)
Καλημέρα και καλή βδομάδα!
kalimera asteri!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήorea gastra!!!kai to fagaki sou sketi lixoudia!!!
kali eudomada maraki!!
Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου Μαράκι και με όλα τα αγαπημένα υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα:)
Πρέπει να είναι πεντανόστημο. Ειδικά το πήλινο κάνει τη διαφορά σε αυτό το φαγάκι. Καλή εβδομάδα να χεις Αστεράκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛουκούμι το φαγητό σου και στην πήλινη τηβ γάστρα θα έγινε μούρλια!!! Καλή εβδομάδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερακλίδικο φαγάκι μας έχεις σήμερα Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλή βδομάδα!
μιαμ μιαμ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι φαν των γιγάντων, είμαι φαν των λουκανίκων, οπότε - λογικά - θα είμαι φαν και αυτού του φαγητού! Για κύριο πιάτο πάει πολύ ε;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι καλό βράδυ!
Πολύ πολύ ωραίο,να το δοκιμάσεις και με το λουκάνινο λευκάδος είναι τέλειοοοοο
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιο φαι μας μαγειρεψες παλι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω ... τι φαγητό είναι αυτό!!!! Τα σάλια τρέχουν πρωί πρωί....
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααα Αστεράκι!!!
Τι ωραίος συνδυασμός όσπριο με λουκάνικο! Και εποχής...
ΑπάντησηΔιαγραφή