φαγητό που ''μυρίζει'' μανούλα ...
Υλικά:
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
μισό φλ. τσαγιού ρύζι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
άνηθο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι
χυμό από ένα μικρό λεμόνι
ελαιόλαδο 4 κ.σ.
Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, την τριμμένη φρυγανιά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
Ζυμώνετε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
Πλάθετε σε μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι. Τα αλευρώνετε ελαφρά.
Βράζουμε σε κατσαρόλα νερό (περίπου μέχρι την μέση της κατσαρόλας) και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μας (και αν θέλουμε πατάτες σε μέτρια κομμάτια και καρότο σε ροδέλες) τον χυμό από το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
Έβρασα για περίπου 1 ώρα γιατί μαγειρεύω σε χαμηλή θερμοκρασία (θερμοκρασία ματιών κουζίνας μου 1->9, το βάζω στο 3)
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με μπόλικο τυρί φέτα και ψωμάκι.
Καλή σας όρεξη!!!
(Δείτε εδώ πως φτιάχνουμε την σάλτσα αυγολέμονο)
Asterati Kouzina |
Υλικά:
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
μισό φλ. τσαγιού ρύζι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
άνηθο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι
χυμό από ένα μικρό λεμόνι
ελαιόλαδο 4 κ.σ.
Για το αυγολέμονο
2 αυγά (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους)
χυμό από 2 λεμόνια
(προαιρετικά: συνήθως βάζω στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια να βράσουν μαζί και 2 πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια και ένα καρότο σε ροδέλες)
Τι κάνουμε:Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, την τριμμένη φρυγανιά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
Ζυμώνετε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
Πλάθετε σε μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι. Τα αλευρώνετε ελαφρά.
Βράζουμε σε κατσαρόλα νερό (περίπου μέχρι την μέση της κατσαρόλας) και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μας (και αν θέλουμε πατάτες σε μέτρια κομμάτια και καρότο σε ροδέλες) τον χυμό από το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
Έβρασα για περίπου 1 ώρα γιατί μαγειρεύω σε χαμηλή θερμοκρασία (θερμοκρασία ματιών κουζίνας μου 1->9, το βάζω στο 3)
Λίγο πριν τους σερβίρουμε φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Ξεχωρίζουμε ασπράδια από κροκάδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Μετά προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και τέλος 2 φλ. τσαγιού από το ζουμί του φαγητού.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα έχοντας το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγολέμονο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με μπόλικο τυρί φέτα και ψωμάκι.
Καλή σας όρεξη!!!
(Δείτε εδώ πως φτιάχνουμε την σάλτσα αυγολέμονο)
To αυριανό μου φαγητό είναι αυτό!!! Με μπόλικη φέτα και ψωμάκι...μμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, στείλε ένα πιατάκι για την κόρη μου που όλο αυτό μου ζητάει:)
ΑπάντησηΔιαγραφήτο αγαπημενο φαι των ξωτικων μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήελαβα σημερα το δωρακι!!πανεμορφο και τοσο απαλο...και το τριανταφυλλακι τελειο! ευχαριστω πολυ!!!
Μου αρέσει τόσο πολύ αυτό το φαγάκι και το έχεις φτιάξει τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο μου και όπως το προτείνεις με πατατούλα και καροτάκι! Στείλε και κατά δω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΝΟΥΛΑ ΝΑΙ!!!
ΤΕΛΕΙΟ!!!!
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!
Μυρίζει μανούλα και μυρίζει μεγάαααλη νοστιμιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!
Εμένα μου αρέσουν τα γιουβαρλάκια, αλλά όχι το αβγολέμονο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε λαχανικά και καροτάκια όμως, δεν θα έλεγα όχι, να θυμίζει πιο πολύ σουπίτσα δηλαδή!
Η πρώτη φωτογραφία πάντως έτσι όπως φαίνονται σαν χιονισμένα είναι πολύ ωραία!
Καλό μεσημέρι. :)
To αγαπημένο φαγητό του γιόκα μου, να στον στείλω???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαει η διαιτα φιλεναδα,,,χαχαχχαχ,,,Καλε,,,με εχετε τρελάνει εδω μεσα,,,,αστεράκι..Τι πιάτο ειναι και αυτο και σήμερα,,,τσιμπαω απο εδω τσιμπάω απο εκει,,,στο τέλος να δουμε πως θα γίνω,,,,αμαρτια και ειμαι νεο κοριτσι...χαχχαχαχχαχαχχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαγητάκι της παιδικής μας ηλικίας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του δικού μου γιόκα αγαπημένο φαγητό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστό λαχταριστό το έκανες.
Καληνύχτα
mmm από τα αγαπημένα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες!!
Κάπως έτσι το φτιάχνω και εγώ απλά προσθέτω και λίγο άνηθο και τριμένο κολοκυθάκι φιλάκια καλό σκ
ΑπάντησηΔιαγραφήThese meatballs and that glorious sauce sound wonderful. I'm sure they are delicious. Have a great day, Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήχμμμμμ με βάζεις σε ιδέες γιατί τα φτιάχνεις διαφορετικά απο'μενα...ακόμα και το αυγολέμονο :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήχχχ
΄Ετσι όπως με πονάει ο λαιμός, ό,τι πρέπει είναι αυτό το φαγάκι!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευτχώς που μόλις φάγαμε κάτι σχεδόν παραπλήσιο...αγγινάρες αυγολέμονο...αλλιώς θα είχα κάνει βουτιά στην οθόνη έτσι που τα βλέπω...
ΑπάντησηΔιαγραφήζζζζζζζζμουυυαατςςςς σου και καλό Σ/Κ...-:))
Μαράκι μου το αγαπημένο μου φαγητό.Προς το παρόν όμως μόνο το κοιτάζω.Με έχει πιάσει πάλι το έλκος μου και καταλαβαίνεις....Πουρές, βραστά κλπ Φαγητά για αρρώστους δηλαδή.Που θα μου πάει όμως.Θα περάσει.Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαμαδένιο όντως και νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΑΝΟΥΛΑ:))ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΓΗΤΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.
μοσχομυρισε ολο το μπλογκ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήAxxx....όντως μυρίζει μανούλα !!! Όταν το έφτιαχνε αυτό το φαγητό τσακίζαμε όλη την κατσαρόλα!!!!....τι μου θύμισες Μαρία μου......!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο! Εγώ στη γέμιση έβαλα 1 αυγό και πάρα πολύ λίγο λάδι.
ΑπάντησηΔιαγραφή