''αστέρια΄΄ ...
Υλικά:
Για την ζύμη:
6 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
μισό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (ή 100 γρ.)
μισό κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι νερό (από την βρύση)
λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
φέτα 2 φλ. τσαγιού (τριμμένη με τα χέρια)
ρεγκάτο 2 φλ. τσαγιού τριμμένο
κασέρι 2 φλ. τσαγιού τριμμένο
γκούντα 2 φλ. τσαγιού τριμμένη
1,5 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (ή 300 γρ.)
πιπέρι
extra για την επικάλυψη:
1 κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό
σουσάμι
Τι κάνουμε:
Για την ζύμη:
Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μια σφιχτή αλλά εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα, να μην μας ξεραθεί και πάμε να φτιάξουμε την γέμιση.
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα τυριά, το γιαούρτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 19-20 ισομεγέθη μπαλάκια (περίπου σε μέγεθος, λίγο μεγαλύτερο από καρύδι).
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε σε στρογγυλό (όχι πολύ λεπτό) φύλλο. Βάζουμε στο κέντρο μια γεμάτη κ.σ. από την γέμιση των τυριών.
Παίρνουμε την μια πλευρά της ζύμης και την φέρνουμε ελαφρά στο κέντρο. Μετά την δίπλα πλευρά και τέλος την τρίτη πλευρά. Να ''συναντηθούν'' στο κέντρο της ζύμης. Το τυροπιτάκι είναι έτοιμο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης. Τα βάζουμε σε ταψάκια στρωμμένα με χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού (διαλυμένο με λίγο νερό) και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα (έβαλα 2 ταψιά) για περίπου 40-45 λεπτά.
Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε σχαρίτσα να κρυώσουν.
Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση!
Καλή σας επιτυχία!!!
Asterati Kouzina |
Υλικά:
Για την ζύμη:
6 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
μισό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (ή 100 γρ.)
μισό κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι νερό (από την βρύση)
λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
φέτα 2 φλ. τσαγιού (τριμμένη με τα χέρια)
ρεγκάτο 2 φλ. τσαγιού τριμμένο
κασέρι 2 φλ. τσαγιού τριμμένο
γκούντα 2 φλ. τσαγιού τριμμένη
1,5 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (ή 300 γρ.)
πιπέρι
extra για την επικάλυψη:
1 κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό
σουσάμι
Τι κάνουμε:
Για την ζύμη:
Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μια σφιχτή αλλά εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μια πετσέτα, να μην μας ξεραθεί και πάμε να φτιάξουμε την γέμιση.
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα τυριά, το γιαούρτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 19-20 ισομεγέθη μπαλάκια (περίπου σε μέγεθος, λίγο μεγαλύτερο από καρύδι).
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε σε στρογγυλό (όχι πολύ λεπτό) φύλλο. Βάζουμε στο κέντρο μια γεμάτη κ.σ. από την γέμιση των τυριών.
Παίρνουμε την μια πλευρά της ζύμης και την φέρνουμε ελαφρά στο κέντρο. Μετά την δίπλα πλευρά και τέλος την τρίτη πλευρά. Να ''συναντηθούν'' στο κέντρο της ζύμης. Το τυροπιτάκι είναι έτοιμο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης. Τα βάζουμε σε ταψάκια στρωμμένα με χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού (διαλυμένο με λίγο νερό) και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα (έβαλα 2 ταψιά) για περίπου 40-45 λεπτά.
Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε σχαρίτσα να κρυώσουν.
Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση!
Asterati Kouzina |
Καλή σας επιτυχία!!!
Πάντα είναι μια καλή ώρα για ένα (μόνο ένα;) τέτοιο γαργαλιστικό τυροπιτάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Εβδομάδα!!
ααα... πρώτη, πρώτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα πάρω τα περισσότερα!!!!
Τώρα βάζω τα παπούτσια, παίρνω κλειδιά αυτοκινήτου και έρχομαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν φαντάζομαι να μην έχει μείνει ούτε ένα...
Πραγματικά "αστεράκια"
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!
Ε που πάτε έρχομαι κι εγώ!!! Βάζω τσικουδιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ με αυτό το ζυμαράκι φτιάχνω και λουκανικοπιτάκια, αρέσουν πολύ στον Αργυράκο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυχερός ο Αργυράκος που τρώει τέτοια τυροπιτάκια, αλλά και λουκανικοπιτάκια! Τα τρώει πάντα όόόλα ή μπορούμε να ελπίζουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, Αστέρι μου!
μμμμμ...μου εβαλες ιδεες παλι..ουφ..και η διαιτα???
ΑπάντησηΔιαγραφήmmmmmmmmm! φαίνονται υπέροχα!!! Κερνάς ένα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ τι ομορφιά στην κουζίνα σου!!! Δώσε και μένα...θεία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατεγράφει ο μεζές...
ωραία ξεκινά η εβδομαδα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTwra ki egw tha ithela na erthw gia oti borei na perissepse, alla mallon mou peftei makria..haha..Poly lahtarista tyropitakia, idiws gia atoma san emena me ethismo stis pites..Kali evdomada, XO
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, καταπληκτικά τυροπιτάκια, λαχταριστά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι έχω μια πείνααααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!!
Μου μύρισαν κι εμένα κι είμαι κι αγοράκι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο σχήμα τους έδωσες και φανερώνουν έτσι τα μυστικά τους από την αρχή!!!!!! Αστεράκια :)
Πολλά φιλιά
καλημέρααααα
καλέ είχες τέτοια νοστιμιά και δεν την πήρα νωρίτερα είδηση ?????? πιστεύω να έμεινε κάτι και για μένα μια και τώρα είναι δύσκολη η ώρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου Μαράκι μου !!!
φιλια πολλά
Eίδα αυτά τα απίθανα τυροπιτάκια το πρωί και τσιγκουνεύτηκα να σου γράψω μια φρασούλα, αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ο τρόπος που τα δίπλωσες! σούπερ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω μου τρέχουν τα σάλια!! Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΣΤΕΡΙ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ!!
ΦΙΛΙΑ!!
Αστεράκι μου γειά στα χεράκια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈμεινε κανένα τυροπιτάκι??
Αστεράτα τυροπιτάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα καμιά 10ριά για τη λιγούρα :)
Αχ και πεινάω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τη γεύση δεν έχω αμφιβολίες, αυτό που ξετρέλανε όμως είναι το σχήμα! Πολύ αστεράτη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά πως μου ξεφύγανε εμένα τα υπέροχα τυροπιτάκια σου σε σχήμα καλιτσουνιού! Προφανώς θα έχουν τελειώσει τώρα που ήρθα τόσο λαχταριστά που είναι! Την άλλη φορά θέλω μεριδούλα :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήτελειαααααα!!!!ευχαριστουμε για τις υπεροχες οδηγιες και την πεντανοστιμη ,φανταζομαι ,συνταγη σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιαΧ2!!!!ΚΑΛΟ σκ!!
Αστέρι μου!σκέτος πειρασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι μου προσπαθώ μέρες να σου γράψω αλλά αδύνατον,τώρα ήρθε η ώρα αλλά μάλλον άργησα δεν πρόλαβα ούτε ένα ε?Πολύ πολύ ωραία φαίνονται
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΓΑΠΗΜΕΝΑ!!!!!ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!
Καλως σας εύρηκα Αστεράτη μου ελπίζω να πάρεις και το δικό μου σχόλιο γιατι ξέρεις το πρόβλημα με τον υπολογιστή είδα τα τυροπιτάκια ...καλά πρέπει να είναι πεντανόστιμα...και το σχήμα τους μου θυμήζει τα καλτσούνάκια τα κρητικά...τρελαίνομαι με ότι έχει τυρί...
ΑπάντησηΔιαγραφήέφτιαξε ο παναθεματισμένος και μου μύρισαν τα τυροπιτάκια σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήτί μου μύρισαν,τη μύτη μου σπασαν...
καλή εβδομάδα ΑστεροΜαράκι μου...-:))
Μα τι εμφανίσιμα που είναι!!! Μέρες τα λιμπίζομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφή(υγ. Το θέμα με τις αντιγραφές, το έλυσε η γκουγκλ).
τι όμορφα που είναι , ξαναήρθα αλλά ο παλιομπλόγκερ δεν με άφηνε να αφήσω σχόλιο....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά τέλεια τυροπιτάκια και η ζύμη χωρίς αυγά, απλά φανταστική! Σε ευχαριστούμε πολύ που την μοιράσες μαζί μας!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχαριστουμε πολυ για την νοστιμοτατη αυτη συνταγη σου!! εμφανισημα και νοστιμοτατα !! μας εχουν τρελανει οικογενειακος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧίλια ευχαριστώ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή