Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Στρούντελ με μήλα ...

super!!

Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection

Υλικά:
Για το φύλλο:
3 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
λίγο αλάτι (μισό κ.γλ.)
1 κ.γλ. ζάχαρη
μισό φλ. τσαγιού βούτυρο
1 αυγό
μισό φλ. τσαγιού νερό (από την βρύση)
Για την γέμιση:
3 μήλα μεγάλα κομμένα σε κυβάκια (χρησιμοποίησα ξυνόμηλα)
2 κ.σ. αλεύρι
μισό φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα (σκόνη)
1 φλ. τσαγιού καρύδια (χοντροκοπανισμένα)
2 κ.σ. βούτυρο
1 χούφτα σταφίδες (εγώ δεν έβαλα)
extra:
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά για το φύλλο. Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε την γέμιση. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια (όχι πολύ μικρά), τα βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Αφού περάσει το μισάωρο βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο (την ξετυλίγουμε από την μεμβράνη) και στην επιφάνεια που θα ανοίξουμε σε φύλλο την ζύμη, ρίχνουμε λίγο αλεύρι αλλά και επάνω στην ζύμη.

Ανοίγουμε σε ένα μεγάλο λεπτό και ορθογώνιο φύλλο. Τοποθετούμε την γέμιση κατά μήκος της φαρδιάς πλευράς και επάνω βάζουμε διάσπαρτα τις 2 κ.σ. βούτυρο.

Κλείνουμε ρολάροντας από την φαρδιά πλευρά και κλείνουμε καλά τις άκρες (φροντίζουμε το κλείσιμο να μείνει από την κάτω μεριά).

Το τοποθετείται σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το αλείφεται με τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω στην προτελευταία σχάρα από κάτω για 40-45 λεπτά (να πάρει ένα χρυσαφί ανοικτό χρώμα).

Αφού ψηθεί το βγάζετε από τον φούρνο και αφού χλιάνει λιγάκι το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσετε είτε μόνο του, είτε με τον καφέ σας, είτε ... είτε ...

Καλή σας επιτυχία!!!

27 σχόλια:

  1. Πολύ αγαπημένο... να είχα και γω ένα κομματάκι τώρα..
    Σε φιλώ και εύχομαι να έφτιαξε η διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου εύχομαι ένα ζεστό και γλυκό απόγευμα, ακριβώς όπως και το ωραίο στρούντελ που έφτιαξες!
    Κάνεις κάθε φαγητό/γλυκό με ζύμη να μοιάζει τόσο απλό και εύκολο!
    Καλό υπόλοιπο Σ/Κ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θέλω ένα κομμάτι, μαζί με μια μπαλίτσα παγωτό βανίλια, και το θέλω τώραααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά από ούζα δεν ταιριάζει κι ένα γλυκάκι;;θέλω τώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ αχ αχ!!όταν πήγα Αυστρία, κυνηγούσα αυτά τα στρούντελ με μανία!τώρα που βρήκα και τη συνταγή, καταλαβαίνεις...Αστέρι, στην Αυστρία, τα σέρβιραν με ζεστή κρέμα βανίλιας. Ήταν υπέροχη. Μήπως ξέρεις κάτι σχετικό?συνταγή εννοώ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είναι τέλειο γλυκό
    το φτιάχνω κάθε πρωτοχρονιά
    μαζί με τα υπόλοιπα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μμμμμμμμμ, μούρλια έγινε, με έπιασε σιελόρροια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το έφτιαξα κι έγινε τέλειο!!!! Είχα στο παρελθόν κάνει ένα παρόμοιο, αλλά με σφολιάτα....Η ζύμη που προτείνεις εσύ δεν έχει καμιά σχέση .... κλάσεις ανώτερη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πω πω!!!!!!!!!τελειο θα ειναι.δυο κομματακια παρακαλω γρηγορα:)
    Καλη εβδομαδα να εχουμε απο αυριο και ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
    Να εισαι παντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΣΤΕΡΙ!!!
    Μmmm...!!! ΤΙ ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΣ ΠΑΛΙ?
    ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ!!

    ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλώς σε βρήκα και καλή εβδομάδα!!!
    Μας γλύκανες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μμμμμ τέλειο το στρούντελ! Άφησα και καθυστερημένα τις ευχές μου για χρόνια πολλά! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με κάτι τέτοια που κάνεις μου φαίνεται ότι θα αρχίσω να ανοίγω φύλλο τελικά....το κάνεις να φαίνεται τόσο απίστευτα απλό...και ξέρεις ότι δεν καταπιάνομαι με τις ζύμες σχεδόν καθόλου!
    Καλή εβδομάδα!

    Eφη...τα καμώματα του μπλόγκερ...πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Apithano!Makari na borousa na to eiha olo!Mou aresei poly i zymi sou! Kali evdomada, filakia!








    kal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιαμι γιαμι!!!!!!
    να 'χα δυο κομμάτια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προσπαθώ από προχθές να σχολιασω το αστεράτο στρούντελ σου και ο μπλόκερ δεν μ' αφήνει. Μάλλον δεν πρόλαβα ούτε ένα κομματάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έμεινε τίποτα και για τους αργοπορημένους???
    Λατρεύω τα στρούντελ γενικώς...
    Φιλιά πολλά Μαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από τα πιο ωραία γλυκά...και δύσκολα μπορει να περάσει απαρατήρητο από δίπλα μου :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έμεινε κανένα κομματάκι και για μένα? Η μηλόπιτα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά, γι'αυτό νομίζω ότι και το στρούντελ θα μου αρέσει! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν φτάνει που δεν έχω πια προφίλ χάνω και τις αναρτήσεις!!! Θα το φτιάξω γιατί τρελλαίνομαι για στρούντελ!!
    ΛΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στήλε και κανένα κομάτι κατα Κρήτη μεριά...φανταστικό φαινεται Αστεράτη μου σιγουρα θα το φιάξω..μου αρέση που έφιαξες την ζύμη εσύ συνηθως βάζουμε .ετοιμο φύλλο..πάντα τέτοια όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΡΓΗΣΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ που έφαγα του Μακδόναλδ γιατί δεν ήξερα να τα κάνω!!! Κοίτα τι μου έμαθες!!!

    Φιλιά πολλά, φιλενάδα μου! Δεν σε ξέχασα, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. To agori mou kanei diaita, alla eipe tha tin spasei gia to glyko. Sto metafero autoleksi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. το αγαπω το στρουντελ!!!!!!θα σημειωσω την συνταγη σου !!!!!μου φαινεται τεεεελειααα!!!!
    πολλα φιλια Χ2 ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΥΠΕΕΕΕΕΕΡΟΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails