Μαριναρισμένα σε κόκκινο κρασί ..... απλά δοκιμάστε τα!!!
Υλικά:
μισό κιλό μοσχάρι (κομμένο σε μικρά κομμάτια) UP DATE: χρησιμοποίησα νουά
για το μαρινάρισμα:
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
δενδρολίβανο
1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
2 ντομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά το μοσχάρι, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας από τα νερά, το βάζουμε σε λεκάνη, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το δενδρολίβανο, το κρασί και τις ντομάτες.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Αφού περάσουν οι 6 ώρες, ετοιμάζουμε τα σουβλάκια μας.
Παίρνουμε μικρές σουβλίτσες ή ξυλάκια και περνάμε ένα κομμάτι ή δύο κρέας, ένα κομμάτι ντομάτα κ.λ.π.
Τα έψησα σε ηλεκτρικό μπάρμπεκιου (αυτό με τις αντιστάσεις και που βάζουμε νερό από κάτω). Εσείς μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο, βάλτε τα, επάνω σε σχαρίτσα με ποδαράκια την οποία την βάζετε μέσα σε ένα ταψί με νερό.
Φτιάξτε και ψήστε και μερικές πίτες.
Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τα μοσχαρίσια σουβλάκια μας.
Βάλτε σε ένα ποτήρι κόκκινο παγωμένο κρασί και απολαύστε τα!!!!!
Καλή σας όρεξη!!!
(Τα σουβλάκια μου ψήθηκαν περίπου σε 40-45 λεπτά)
Απλά τσακίστε τα, έπρεπε αγάπη μου να γράψεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιάμι, γιάμι!!!!!!!! Θέλω 5-6 για μένα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚράτα μου το ένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣουβλάκι αθάνατο και αν είναι και σπιτικό σαν αυτό....απλά τέλειο!
Εφη
Πως τα καταφέρνεις και με κάνης να πεινάω μόλις δώ ανάρτηση σου.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμα φαίνονται, αλλα με φοβίζη το μοσχαρίσιο κρέας μήπως βγη "σκληρό" το σουβλάκι, εκτός κι αν χρησιμοποιής ειδικό κομμάτι απο το μοσχάρι. Αν ναί, ποιό?
φιλιά!!!
αχ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο!!!
γειά σου...αστεράκι μου!!
...irida...
Σπιτικό σουβλάκι, the best!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο Αστεράκι!
Κι εγώ το βοβάμαι λίγο το μοσχάρι αλλά νουά και μαρινάδα είναι πιστεύω εγγύηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν και δεν πεινάω, θα πάρω σίγουρα ΕΝΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσλουρπ!
δεν εχω κανει ποτέ μου [ αν και παλιά καραβάνα] σουβλάκι με μοσχάρι φαινεται πολύ ωραίο...ε!... ήρθε οκαιρός Αστεράτη μου να δοκιμαστεί...και είναι και πιό...της διαίτης να πούμε..ε;
ΑπάντησηΔιαγραφή