για σουβλάκια ή ό,τι άλλο θέλετε!!!
Υλικά:
μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακ. ξερή μαγιά
μισό φλ. ελλ. καφέ ελαιόλαδο
1 φλ. χλιαρό νερό
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι κάνουμε γουβίτσα στο κέντρο και εκεί βάζουμε όλα τα υλικά μας.
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζετε με μια πετσετούλα και την αφήνετε να ''ξεκουραστεί'' για κανά μισάωρο.
Τώρα αφού έχει ''ξεκουραστεί'' το ζυμαράκι μας, παίρνουμε από την ζύμη μπαλάκια στο μέγεθος ενός μέτριου μανταρινιού (μου βγήκαν 8).
Για να τα ανοίξετε σε στρογγυλά πιτάκια υπάρχουν 2 τρόποι. Ή τα ανοίγετε με τα χέρια σας απλά να είναι ελαφρά πασπαλισμένα με αλεύρι ή βάζετε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και τα ανοίγετε με τον μικρό πλάστη (ροδελίτσα).
Αφού τα ανοίξετε σε πιτάκια και τα 8 (φροντίστε τα πάχος τους να είναι μέτριο, ούτε χοντρά, ούτε λεπτά) τα τοποθετείται επάνω σε μια λαδόκολα και τα σκεπάζετε με μια πετσέτα.
Τώρα βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίιιιγο λάδι να κάψει. Βάζετε μέσα μια πίτα την αφήνετε να ψηθεί από την μια μεριά (τσεκάροντας ανασηκώνοντας ελαφρά) και μετά την γυρνάτε και από την άλλη μεριά να ψηθεί. Συνεχίζετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες.
Είναι έτοιμες για ..... τύλιγμα. Έφτιαξα μπιφτεκάκια τα οποία έψησα σε ριγέ τηγάνι χωρίς λάδι, τζατζικάκι, ψιλόκοψα ντοματούλες, μαϊντανό, κρεμμύδι, τηγάνισα πατατούλες και τα απολαύσαμε ζεστά - ζεστά καιιιιιι λαχταριστά!
Καλή σας επιτυχία!!!
(Αν δεν θέλτε να τις ψήσετε αμέσως απλά μπορείτε είτε όπως είναι το ζυμάρι να το φυλάξετε σε καλά κλεισμένο σακουλάκι τροφίμων στην κατάψυξη και ανοίγετε σε πιτάκια όταν θελήσετε να την χρησιμοποιήσετε την ζύμη, ή αφού τα ανοίξετε σε πιτάκια, κόβετε ένα κομμάτι λαδόκολα βάζετε επάνω το πιτάκι επάνω ένα κομμάτι λαδόκολα, ξανά επάνω του μια πιτούλα και ούτε κάθε εξής, κλείνετε καλά σε σακουλάκι τροφίμων και στην κατάψυξη. Όταν θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε τα βγάζετε νωρίτερα από την κατάψυξη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεπαγώσουν).
Asterati Kouzina |
Υλικά:
μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακ. ξερή μαγιά
μισό φλ. ελλ. καφέ ελαιόλαδο
1 φλ. χλιαρό νερό
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι κάνουμε γουβίτσα στο κέντρο και εκεί βάζουμε όλα τα υλικά μας.
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζετε με μια πετσετούλα και την αφήνετε να ''ξεκουραστεί'' για κανά μισάωρο.
Τώρα αφού έχει ''ξεκουραστεί'' το ζυμαράκι μας, παίρνουμε από την ζύμη μπαλάκια στο μέγεθος ενός μέτριου μανταρινιού (μου βγήκαν 8).
Για να τα ανοίξετε σε στρογγυλά πιτάκια υπάρχουν 2 τρόποι. Ή τα ανοίγετε με τα χέρια σας απλά να είναι ελαφρά πασπαλισμένα με αλεύρι ή βάζετε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και τα ανοίγετε με τον μικρό πλάστη (ροδελίτσα).
Αφού τα ανοίξετε σε πιτάκια και τα 8 (φροντίστε τα πάχος τους να είναι μέτριο, ούτε χοντρά, ούτε λεπτά) τα τοποθετείται επάνω σε μια λαδόκολα και τα σκεπάζετε με μια πετσέτα.
Τώρα βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίιιιγο λάδι να κάψει. Βάζετε μέσα μια πίτα την αφήνετε να ψηθεί από την μια μεριά (τσεκάροντας ανασηκώνοντας ελαφρά) και μετά την γυρνάτε και από την άλλη μεριά να ψηθεί. Συνεχίζετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες.
Είναι έτοιμες για ..... τύλιγμα. Έφτιαξα μπιφτεκάκια τα οποία έψησα σε ριγέ τηγάνι χωρίς λάδι, τζατζικάκι, ψιλόκοψα ντοματούλες, μαϊντανό, κρεμμύδι, τηγάνισα πατατούλες και τα απολαύσαμε ζεστά - ζεστά καιιιιιι λαχταριστά!
Asterati Kouzina |
Καλή σας επιτυχία!!!
(Αν δεν θέλτε να τις ψήσετε αμέσως απλά μπορείτε είτε όπως είναι το ζυμάρι να το φυλάξετε σε καλά κλεισμένο σακουλάκι τροφίμων στην κατάψυξη και ανοίγετε σε πιτάκια όταν θελήσετε να την χρησιμοποιήσετε την ζύμη, ή αφού τα ανοίξετε σε πιτάκια, κόβετε ένα κομμάτι λαδόκολα βάζετε επάνω το πιτάκι επάνω ένα κομμάτι λαδόκολα, ξανά επάνω του μια πιτούλα και ούτε κάθε εξής, κλείνετε καλά σε σακουλάκι τροφίμων και στην κατάψυξη. Όταν θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε τα βγάζετε νωρίτερα από την κατάψυξη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεπαγώσουν).
Μαράκι μου μπράβο κοριτσάρα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπήκε στα αγαπημένα!
Φιλάκια,καλό βράδυ!!
εισαι απιστευτη!!!! να δουμε τι αλλο ειδος πιτας θα σκεφτεις για να μας ξελογιαζεις νυχτιατικα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τις δοκιμάσω γιατί αυτές του Σ/Μ είναι μία φρίκη....ελπίζω μόνο να τις καταφέρω γιατί με τα ζυμάρια παρόλο που μου αρέσουν πολύ, έχω μία φοβία? αταλαντοσύνη? κάτι τέτοιο τελοσπάντων!
Εγώ βράδυ αργά, δεν ξαναμπαίνω στο blog σου, διότι παθαίνω !! και πεθαίνω απο πείνα!! χα-χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως οι πιτούλες με τα μπιφτεκάκια ειναι ΤΕΛΕΙΕΣ
Μπράβο Αστερακι μου!!!
Καλό Ξημέρωμα!!!
το σιγουρο είναι πως χρειαζόμαστε τρίδιπλη τη δόση, δε σταματάμε με τίποτε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπειρασμός!!!
Τέλειες πιτούλες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρώγονται μετά μανίας!!!!!!!!!
Φιλάκια xxx
Αχ αχ... αν και πρωί ξερογλείφομαι πάλι!!!! :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήEIΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΗ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες πιτούλες!!! Δεν τις έχω φτιάξει ποτέ. Φαίνονται εύκολες.....θα τις φτιάξω σίγουρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειες πιτουλες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα χα μια τωρα!
Φιλακια
Τα σουβλάκια είναι υποτιμημένο φαγητό και δεν είναι τόσο ανθυγειινό όσο λένε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα φτιάξουμε με παρέα σπίτι μας και να δούμε την όλη διαδικασία ως παιχνίδι.
Ακριβώς όπως έκανες κι εσύ.
Καλημέρα σε όλους.
..μαζεψου πρωι πρωι... αμα πια....
ΑπάντησηΔιαγραφήbravo maraki mou,ti mou kanis simera,ta ide i kori mou kai katalavenis ti egine prepi na ta ftiaxo.gia sta xerakia sou.na pernas kala
ΑπάντησηΔιαγραφήkali sou mera
Μαρακι τι φοβερα πραγματα εφτιαξες παλι?Λεω να ερθω λιγες μερες σπιτι σου να τρωω πιτες που τις λατρευω.Ζηλευω......
ΑπάντησηΔιαγραφήε λοιπόν πίτούλες για σουβλάκια δεν είχα φτιάξει ποτέ...
ΑπάντησηΔιαγραφήμόνο ζύμη για πίτσα,την οποία διατηρώ στον καταψύκτη για ώρες δύσκολες...
καιρός να τις δοκιμάσω κι αυτές...
πανεύκολες είναι...
ζζζμουυαατςςςςςςς
Να κάνω μια παραγγελία. Δυο από όλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωωωωω....και είναι και δύσκολη ώρα!!!!Αχχχχχ και να΄χα μια...έστω και σκέτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως δεν ήξερα ότι είναι τόσο εύκολη η συνταγή τους. Θα επιχειρήσω να τις φτιάξω και εγώ.
Καλό μεσημέρι..
Τι τέλεια ιδέα! Θα το δοκιμάσω σίγουρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩ ΠΩ!!!ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!!!ΠΕΙΝΑΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΠΙΤΟΥΛΑΑΑΑ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.
ΠΕΡΑΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ.
Εγώ τι θέλω τέτοια ώρα εδώ νηστική μου λες;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία με σουβλάκι παρακαλώ!!
Σήμερα έκανες ευτυχισμένο τον άντρα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈπρεπε να δείς το χαμογελό του όταν του μίλησα για πιτούλες.
Φιλάκια πολλά!
Να κάνω μια πρόταση; Την επόμενη φορά, δοκιμασε να τις τηγανίσεις σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι ΧΩΡΙΣ λάδι. :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχες πιτούλες.Κι εγώ σε απλώς λαδωμένο τηγάνι τις ψήνω.Κυρίως για λόγους θερμίδων.Όπως και νάναι είναι μια υπέροχη λύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν σχολιάζω...... δεν μπορώ να σχολιάσω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά σε φιλώ
είναι ένας συνάδελφος στο γραφείο που μου'χει ζητήσει τη συνταγή.νομίζω ότι θα χαρεί πολύ που θα του την πάω....αρχίζω μετάφραση!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό απόγευμα
ωχχχ..........τελεια αναρτηση!!!! και μου ειχε ξεφυγει!!! θα την τιμησω σιγουρα την συνταγη αυτη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή