Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Πίτες ........

για σουβλάκια ή ό,τι άλλο θέλετε!!!
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
Asterati Kouzina

Υλικά:
μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακ. ξερή μαγιά
μισό φλ. ελλ. καφέ ελαιόλαδο
1 φλ. χλιαρό νερό

Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι κάνουμε γουβίτσα στο κέντρο και εκεί βάζουμε όλα τα υλικά μας.
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζετε με μια πετσετούλα και την αφήνετε να ''ξεκουραστεί'' για κανά μισάωρο.




Τώρα αφού έχει ''ξεκουραστεί'' το ζυμαράκι μας, παίρνουμε από την ζύμη μπαλάκια στο μέγεθος ενός μέτριου μανταρινιού (μου βγήκαν 8).

Για να τα ανοίξετε σε στρογγυλά πιτάκια υπάρχουν 2 τρόποι. Ή τα ανοίγετε με τα χέρια σας απλά να είναι ελαφρά πασπαλισμένα με αλεύρι ή βάζετε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και τα ανοίγετε με τον μικρό πλάστη (ροδελίτσα).

Αφού τα ανοίξετε σε πιτάκια και τα 8 (φροντίστε τα πάχος τους να είναι μέτριο, ούτε χοντρά, ούτε λεπτά) τα τοποθετείται επάνω σε μια λαδόκολα και τα σκεπάζετε με μια πετσέτα.

Τώρα βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίιιιγο λάδι να κάψει. Βάζετε μέσα μια πίτα την αφήνετε να ψηθεί από την μια μεριά (τσεκάροντας ανασηκώνοντας ελαφρά) και μετά την γυρνάτε και από την άλλη μεριά να ψηθεί. Συνεχίζετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες.

Είναι έτοιμες για ..... τύλιγμα. Έφτιαξα μπιφτεκάκια τα οποία έψησα σε ριγέ τηγάνι χωρίς λάδι, τζατζικάκι, ψιλόκοψα ντοματούλες, μαϊντανό, κρεμμύδι, τηγάνισα πατατούλες και τα απολαύσαμε ζεστά - ζεστά καιιιιιι λαχταριστά!
Asterati Kouzina


Καλή σας επιτυχία!!!
(Αν δεν θέλτε να τις ψήσετε αμέσως απλά μπορείτε είτε όπως είναι το ζυμάρι να το φυλάξετε σε καλά κλεισμένο σακουλάκι τροφίμων στην κατάψυξη και ανοίγετε σε πιτάκια όταν θελήσετε να την χρησιμοποιήσετε την ζύμη, ή αφού τα ανοίξετε σε πιτάκια, κόβετε ένα κομμάτι λαδόκολα βάζετε επάνω το πιτάκι επάνω ένα κομμάτι λαδόκολα, ξανά επάνω του μια πιτούλα και ούτε κάθε εξής, κλείνετε καλά σε σακουλάκι τροφίμων και στην κατάψυξη. Όταν θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε τα βγάζετε νωρίτερα από την κατάψυξη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεπαγώσουν).
Print

26 σχόλια:

  1. Μαράκι μου μπράβο κοριτσάρα μου!!
    Μπήκε στα αγαπημένα!
    Φιλάκια,καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εισαι απιστευτη!!!! να δουμε τι αλλο ειδος πιτας θα σκεφτεις για να μας ξελογιαζεις νυχτιατικα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Μαράκι!
    Θα τις δοκιμάσω γιατί αυτές του Σ/Μ είναι μία φρίκη....ελπίζω μόνο να τις καταφέρω γιατί με τα ζυμάρια παρόλο που μου αρέσουν πολύ, έχω μία φοβία? αταλαντοσύνη? κάτι τέτοιο τελοσπάντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ βράδυ αργά, δεν ξαναμπαίνω στο blog σου, διότι παθαίνω !! και πεθαίνω απο πείνα!! χα-χα!
    Πάντως οι πιτούλες με τα μπιφτεκάκια ειναι ΤΕΛΕΙΕΣ
    Μπράβο Αστερακι μου!!!
    Καλό Ξημέρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το σιγουρο είναι πως χρειαζόμαστε τρίδιπλη τη δόση, δε σταματάμε με τίποτε!!!!!
    πειρασμός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειες πιτούλες!!!
    Τρώγονται μετά μανίας!!!!!!!!!
    Φιλάκια xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ αχ... αν και πρωί ξερογλείφομαι πάλι!!!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλειες πιτούλες!!! Δεν τις έχω φτιάξει ποτέ. Φαίνονται εύκολες.....θα τις φτιάξω σίγουρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελειες πιτουλες...
    Να χα μια τωρα!
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα σουβλάκια είναι υποτιμημένο φαγητό και δεν είναι τόσο ανθυγειινό όσο λένε.

    Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα φτιάξουμε με παρέα σπίτι μας και να δούμε την όλη διαδικασία ως παιχνίδι.

    Ακριβώς όπως έκανες κι εσύ.

    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ..μαζεψου πρωι πρωι... αμα πια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. bravo maraki mou,ti mou kanis simera,ta ide i kori mou kai katalavenis ti egine prepi na ta ftiaxo.gia sta xerakia sou.na pernas kala
    kali sou mera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρακι τι φοβερα πραγματα εφτιαξες παλι?Λεω να ερθω λιγες μερες σπιτι σου να τρωω πιτες που τις λατρευω.Ζηλευω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ε λοιπόν πίτούλες για σουβλάκια δεν είχα φτιάξει ποτέ...
    μόνο ζύμη για πίτσα,την οποία διατηρώ στον καταψύκτη για ώρες δύσκολες...
    καιρός να τις δοκιμάσω κι αυτές...
    πανεύκολες είναι...

    ζζζμουυαατςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να κάνω μια παραγγελία. Δυο από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πωωωωω....και είναι και δύσκολη ώρα!!!!Αχχχχχ και να΄χα μια...έστω και σκέτη!!!
    Πάντως δεν ήξερα ότι είναι τόσο εύκολη η συνταγή τους. Θα επιχειρήσω να τις φτιάξω και εγώ.
    Καλό μεσημέρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι τέλεια ιδέα! Θα το δοκιμάσω σίγουρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΩ ΠΩ!!!ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!!!ΠΕΙΝΑΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΠΙΤΟΥΛΑΑΑΑ :)
    ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.
    ΠΕΡΑΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ τι θέλω τέτοια ώρα εδώ νηστική μου λες;;
    Μία με σουβλάκι παρακαλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σήμερα έκανες ευτυχισμένο τον άντρα μου!!!
    Έπρεπε να δείς το χαμογελό του όταν του μίλησα για πιτούλες.

    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να κάνω μια πρόταση; Την επόμενη φορά, δοκιμασε να τις τηγανίσεις σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι ΧΩΡΙΣ λάδι. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπέροχες πιτούλες.Κι εγώ σε απλώς λαδωμένο τηγάνι τις ψήνω.Κυρίως για λόγους θερμίδων.Όπως και νάναι είναι μια υπέροχη λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. δεν σχολιάζω...... δεν μπορώ να σχολιάσω....
    Απλά σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. είναι ένας συνάδελφος στο γραφείο που μου'χει ζητήσει τη συνταγή.νομίζω ότι θα χαρεί πολύ που θα του την πάω....αρχίζω μετάφραση!!!!!

    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ωχχχ..........τελεια αναρτηση!!!! και μου ειχε ξεφυγει!!! θα την τιμησω σιγουρα την συνταγη αυτη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails