με σύγκλινο Μάνης (καπνιστό χοιρινό)
Υλικά:
σύγκλινο σε μέτρια κομμάτια (όσο επιθυμούμε, εγώ έβαλα περίπου 2 φλ.τσαγιού)
1 κ.σ. βούτυρο
μαϊντανό 3 κ.σ.
αυγά 4
1/4 φλ.τσαγιού γάλα φρ.
λίγο αλάτι
πιπέρι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το σύγκλινο σε μέτρια κομμάτια
Σε ένα τηγάνι το οποίο έχουμε ''κάψει'' πρώτα λίγο επάνω στο μάτι της κουζίνας, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το σύγκλινο
Ανακατεύοντας το αφήνουμε να ''μαραθεί'' και τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.
Βάζουμε σε λεκάνη τα αυγά, το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Με αυγοδάρτη χτυπάμε καλά να αφρατέψουν
Ρίχνουμε το σύγκλινο σε ένα πυρέξ (μέτριου μεγέθους), και επάνω τα χτυπημένα αυγά
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα, στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 25 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!!
Αυτα ειναι....τελεια..λατρευω συγκλινο το οποιο ταιριαζει πολυ συνοδευτικο με οσπρια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη σου μερα Μαρακι,φιλια!!!
Αμάν αμάν τι βλέπουν τα ματάκια μου πρωί πρωί...καλά μεσημεριάτικα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πεινάωωωωωωωωωωωωωωωωω...
Στείλε στείλε!!!
Στις ομελέτες φούρνου έχω αδυναμία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε σύγγλινο θα γίνεται πραγματικά αστεράτη :)
Φιλιά Μαράκι!!
Πες μου,τι το'θελα να μπω εδώ???Ενώ κάνω δίαιτα,να δω τηγανιτές πατάτες και σύγκλινα και τα σχετικά???
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχχχχχχχ!!!
Καλοφάγωτη!
Δεν πιστεύω να την έφαγες όλη;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μεσημέρι
Ομελέτες παντού σήμερα!! κι εγώ ομελέτα έχω στο σπίτι με κολοκυθάκια, είναι το τέλειο φαγητό για μένα, το σύγκλινο δε την αποθεώνει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλοφάγωτη (τώρα πια) Αστερομαράκι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠετυχημένος συνδυασμός για ελληνικές ομελέτες λέγεται αυτός ο συνδυασμός των υλικών σου.
ομελέτα φούρνου αστεράκι ΜΟΥ?????? λες?????????????
ΑπάντησηΔιαγραφήΜmmm...!!! ΤΕΛΕΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΞΑΝΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ... ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ !!! ΦΙΛΑΚΙΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααααχχχχχ!!!! τι μας κάνεις παιδί μου πάλι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ομελέτα έκανες
λαχταριστή και νά τη!
στα μάτια μου θωρώ μπροστά,
μπράβο σου Αστεράτη!!!
με έπιασε ο ποιητικός ίστρος μου..χά..χα..φιλιάαα
Πω πω, τι φαγητό είναι αυτό βραδιάτικα! Πολύ ωραίο!
ΑπάντησηΔιαγραφήKι εγώ θέλωωωωωω!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Φθινόπωρο!Να είσαι καλά να μας δείχνεις τις υπέροχες συνταγές σου!Η ομελέτα υπέροχη...μύρισε μέχρι εδώ και συμφωνώ που είναι φούρνου για ν'αποφεύγουμε όσο γίνεται τα πολλά λάδια!Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ αστεράτη ομελέτα!!Και έχω μια πείνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλώς σας βρίσκω και πάλι όλες & όλους! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερνάω κι απ' την Αστεράτη σου κουζίνα να ευχηθώ καλή συνέχεια με νόστιμες συνταγές, φθινοπωρινές ή όχι! :)
Χορταστικές και γρήγορες οι ομελέτες φούρνου, αν μάλιστα χρησιμοποιούμε και εκλεκτά προϊόντα του τόπου μας όπως το σύγκλινο, γίνονται ακόμα καλύτερες!
Φιλιά πολλά, καλό Π/Σ/Κ! :)
ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ Η ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΟΥ!
ΑπάντησηΔιαγραφή°º✿
ΑπάντησηΔιαγραφήº° ✿
♥ ♫°
Olá, amiga!
Parece tão bom!...
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil°º♫
°º✿
º° ✿♥ ♫° ·.
Είναι μεσημέρι, οι γονείς μου λείπουν και πεινάωωωω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρ'όλα αυτά καλώς σε βρήκα!! :)
πω πω!!!!!!!!!!!!!!!αυτα ειναι.Δυο μεριδες γρηγορα απο το σπιτικο μου παρακαλω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχομαι μια καλη χαμογελαστη εβδομαδα με τα λιγοτερα προβληματα.Να εισαι καλα!!
Ωραιο και ευκολο πιατο που τρωγεται απ'ολους χωρις παραπονα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμη ομελέτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Σύγλινο δεν έχω φάει ποτέ! Να μια ευκαιρία!
ΑπάντησηΔιαγραφή