Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Little spinach pies......

Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
χεχεχε παντού υπάρχει ένας μύθος :P
Photobucket

















Υλικά:
Για το ζυμαράκι
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ελλ. καφέ λάδι
1 φλ. ελλ. καφέ τσίπουρο
2 αυγά
αλάτι 1 κ.γλ.
χλιαρό νερό 1 κούπα καφέ

Γέμιση:
300 γρ. σπανάκι
1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
4 φρ. κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
άνηθο 2 κ.σ.
λίγο λάδι
πιπέρι

φέτα 200 γρ. (τριμμένη με τα χέρια μας)
1 αυγό

Τι κάνουμε:
Για το ζυμαράκι:
Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια τρυπούλα στο κέντρο και εκεί βάζουμε το λάδι, το τσίπουρο, τα αυγά, το αλάτι και τέλος ρίχνουμε το χλιαρό νεράκι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα σχετικά σκληρό ζυμαράκι.














Σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ωρίτσα.


Όσο το ζυμαράκι μας ξεκουράζεται πάμε να φτιάξουμε την γέμιση.

Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει πολύ ελαφρά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα, προσθέτουμε το σπανάκι, τα τσιγαρίζουμε όλα αυτά πολύ ελαφρά (να μαραθούν), προσθέτουμε τον άνηθο και λιγάκι πιπερί. Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε το μάτι (της κουζίνας :P) και τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά η γέμιση προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και τέλος βάζουμε την τριμμένη φέτα.
Έτοιμη η γέμιση.

Πάμε τώρα να γεμίσουμε τα πιτάκια μας.

Παίρνουμε το ζυμαράκι μας και κάνουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος μανταρινιού.














Με τα χέρια το ανοίγουμε σε στρογγυλό πιτάκι (μέτριου πάχους)  και βάζουμε στο κέντρο 1 κ.σ. από την γέμιση.














Παίρνουμε την μια πλευρά, την ανασηκώνουμε και κλείνουμε σε μεσοφέγγαρο το πιτάκι πιέζοντας στην ένωση με τα δακτυλά μας να κλείσει καλά.














Το σπανακοπιτάκι μας είναι έτοιμο.














Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το ζυμάρι.
Τα βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος.














Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα (έβαλα 2 ταψάκια) για περίπου 35 λεπτά (στο μέσο περίπου του χρόνου ψησίματος το πάνω ταψάκι το έβαλα στην κάτω σχάρα και το κάτω στην πάνω).
Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο.


















Τα βάζουμε επάνω σε σχαρίτσες να κρυώσουν ............................


















............ και τα τρώμε μετά μανίας :)))
Photobucket

















(Βγαίνουν 19-20 κομμάτια)

Καλή σας επιτυχία!!! 
Print

31 σχόλια:

  1. Καλορίζικο, καλορίζικο!!!
    Και φυσικά θα ερχόμαστε για κέρασμα αστεράτο!!
    Φιλιά Μαράκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλορίζικο, με πολλές-πολλές υπέροχες αναρτήσεις!
    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγεια , καλορίζικο :)
    Γεμάτο γλυκά & νόστιμα κεράσματα πολλών-πολλών αστέρων ******
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλη αρχη και παντα πετυχημενες και πρωτοτυπες συνταγες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ πόσο έλειψα πιά;
    Καλορίζικο Αστεράκι, πάντα με νόστιμες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ♥♥Olá, minha querida amiga!
    Muita saudade... outra visitinha!...
    Hummmmmm!... É tudo de bom!
    Você é fantástica!
    Uma boa semana!
    Beijinhos muito carinhosos.
    ♥♥ Itabira
    Brasil ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μοσχοβολάνε, αρπάζω 2-3 για το πρωινό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια για το BlogΧαιρετίσματα από WORLD ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ της φαντασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. EΛΕΝΑ ευχαριστώ πολύ!!!!!!!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Betty χίλια ευχαριστώ :))
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Marion ευχαριστώ πολύ κοριτσάρα μου
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. apinkdreamer ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωω :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, πάρε πάρε μπόλικα :)))

    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jose Ramon καλώς όρισες, σ'ευχαριστώ πολύ :)
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. big mama χεχεχεχε ''μωράκι'' είμαι ακόμα χιχιχιχ
    Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πωπω τι λαχταριστά που φαίνονται!!! και το φύλλο σου σούπερ!! Γεια στα χεράκια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ζύμη φαίνεται τέλεια.
    Με τσίπουρο δεν έχω δοκιμάσει.
    Θα ταιριάζουν και άλλα υλικά φαντάζομαι.
    Πάντα επιτυχίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο τίτλος είναι all the money!!!!
    Στη ζύμη κι εγώ πάντα τσίπουρο βάζω, είναι πολύ πιο αρωματικό από το ξύδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. elen κοριτσάκι σ'ευχαριστώ!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιαγιά Αντιγόνη δοκίμασε να την φτιάξεις την ζύμη. Ναι ταιριάζει και με άλλα υλικά στην γέμιση .. π.χ. κρέας
    Ευχαριστώ πολύ
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λιλού μου :))) χιχιχιχι δεν έχει πλάκα;
    Ωωωω ναι το τσίπουρο στην ζύμη είναι πολύ πιο αρωματικό.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευχαριστούμε πολύ για το λινκ που μόλις είδαμε και ανταποδώσαμε.
    Θα ερχόμαστε συχνά, καθότι άσχετοι και μαθητευόμενοι στη μαγειρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Aστρο-Συμμορίτες ευχαριστώ κι εγώ :)
    Να περνάτε όοοποτε θέλετε :) χεχε
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πώ πω τρέχουν τα σάλια μου με κάτι τέτοια!!!!

    Καλομαγειρεματα στο νέο κουζινάκι σου!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. drosostalitsa καλώς την!
    ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. asteri πάρε ότι έμεινε απο το ταψί και έλα στην γειτονιά μου έχω κάτι για σένα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. marilise τα παίρνω παραμάσχαλα και έρχομαιιιιιιιιιιι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Με γεια, με γεια!!!! Ανοίξαμε φτερά και ποιος μας πιάνει :) Πανέμορφος ο χώρος και ο διάκοσμος!! Οι μυρωδιές σου να σκεπάσουν τη βλογκόσφαιρα!! Αυτό σου εύχομαι από καρδιάς!!!
    Καλή συνέχεια και καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι τελευταίες μου ευχές ίσως έπρεπε να μπουν ανάποδα :))
    Υπέροχη ζύμη και καταπληκτικό το αποτέλεσμα στα πιτάκια σου!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. gvarvakis ευχαριστώ ... ευχαριστώωωωωωωω χίλια ευχαριστώ για τις ευχές σου! :)))
    Φιλιά πολλά
    Καλό βράδυ και σε σένα! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails