Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Τυροπιτάκια κουρού ......

εύκολα, γρήγορα & το κυριότερο ... νόστιμα!
Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
Asterati Kouzina

Υλικά:
Για την ζύμη

(μέτρησα όλα τα υλικά με το κεσεδάκι από το γιαούρτι για ευκολία)

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι βούτυρο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
4 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
200 γρ. φέτα τριμμένη (με τα χεράκια μας)
200 γρ. διάφορα τριμμένα τυριά
2 αυγά
πιπέρι
(δυόσμο προαιρετικά)

1 κρόκο αυγού για την επάλειψη (διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό)
σουσάμι

Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκανίτσα το γιαούρτι, το βούτυρο, το αυγό, αλάτι-πιπέρι και το αλεύρι














Ζυμώνετε να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη


















Σε μια άλλη λεκανίτσα βάζετε όλα τα τυριά, λίγο πιπέρι και τα αυγά, ανακατεύετε καλά.














Παίρνετε από το ζυμάρι ένα μικρό μπαλάκι στο μέγεθος ενός μέτριου μανταρινιού














Το ανοίγετε με τα χέρια σας (ανοίγει πολύ εύκολα) σε στρογγυλό πιτάκι (μέτριου πάχους).
Βάζετε στο κέντρο 1 κ.σ. από την γέμιση.














Ανασηκώνετε την μια πλευρά και κλείνετε σε μισοφέγγαρο, κλείνοντας καλά το τυροπιτάκι με τα δάκτυλά μας & κόβοντας το περίσσιο ζυμαράκι με την ειδική ροδελίτσα.














Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα.
Τα βάζουμε σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.














Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα (επειδή έβαλα 2 ταψιά) για 40 λεπτά.
Στον μισό χρόνο ψησίματος κάνουμε την γνωστή :)) τούμπαλιν (δηλ. το πάνω ταψί κάτω και το κάτω πάνω).

Τα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για λιγάκι να κρυώσουν και ορμάμεεεεεε χεχεχεχεχε















Καλή σας επιτυχία!!!
(Βγαίνουν 23 κομμάτια)
Print

28 σχόλια:

  1. Από τα αγαπημένα τυροπιτάκια. Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εγώ τα φτιάχνω αλλά βάζω και λίιιγη μαγιά.εσύ δεν βάζεις .ε;φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. !XE XE.....EEEEEEE!!!! Εσεις θα με καταστρεψετε......Διαιτα προσπαθω να κανω η καψερη κλαψ κλαψ!!!!θα ,,,κανω αποχη απο τον υπολογιστη!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι να ορμήξουμε, τα φάγαμε ήδη!!!!!!!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πιο αγαπημένο μου τυροπιτοειδές.
    Πολύ θα ήθελα να δοκίμαζα ένα, για την ζύμη, αλλά μάλλον δεν πρόλαβα.
    Θα τα φτιάξω με τον δικό σου τρόπο ζύμης, για να δω αν μπαίνεις στην από πολλών ετών έρευνα μου για τα κουρού.
    Τα δοκιμάζω όλα.... Είπα είναι το αγαπημένο μου. Μπορώ να ζήσω μόνο με κουρού!

    Καλή Εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πεινάωωωωωωωωωωω!
    Δεν πετάς κανένα προς τα δω? Όλα δικά σου τα θες?:-p\
    Καλημέρα, ματς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mμμμ!!!!!!!!!!!!Τα αγαπημένα μου τυροπιτάκια!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημέρα!
    η ζύμη σου φαίνεται πεντανόστημη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλα για πρωινό είναι ότι πρέπει..φαίνονται πεντανόστιμα!!!\
    Φιλάκια , καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζυμαρούλα μου, τέλεια τα τυροπιτάκια σου. Αυτή η ζύμη κουρού είναι φανταστική. Την φτιάχνω κι εγώ, ααα είναι πολύ καλή και για τάρτες!!!
    Αχ και να είχα μερικά για τον καφέ μου!!!
    Σε φιλώ
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχα πεντανόστιμα τυροπιττάκια για όλες τις ώρες.Τα αγαπημένα μου και πολύ εύκολη συνταγή.Σ' ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έχω ένα κεσεδάκι γιαούρτι!!!το σ/κ το βλέπω να καταλήγει για τυροπιτάκια ;)))

    καλή βδομάδα
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα.Τι πεντανόστιμα τυροπιτάκια καλέ! Τα θέλω όλααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γνωστή και σε μένα αυτή η συνταγή και όντως είναι πολύ επιτυχημένα έτσι τα τυροπιτάκια, ειδικά η ζύμη!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και εγώ έτσι τα κάνω, είναι τέλεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχη αγαπημένη συνταγή της γιαγιάς, μου θυμίζει όταν τα κορίτσια μου ήταν μικρά και τους έφτιαχνα τέτοια για το σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θέλω κι εγώ τυροπιτάκιααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νόστιμα που φαίνονται κι έχουν κι ωραία όψη!

    Πέρασα να ευχηθώ καλό καλοκαιράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρόλαβα κανένα??? Κάνω την ίδια ζύμη αλλά με ελαιόλαδο αντί βουτύρου και γίνονται μούρλια, όχι πως τα βουτυράτα με χαλάνε, το αντίθετο θα έλεγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα έκανα το Σ/Κ αλλά με λάδι. Είναι από τα πιό αγαπημένα μας τυροπιτάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. έλεος πιά ΑστεροΜαράκι μου με τους πειρασμούς σου...
    για το δυόσμο..μαζί σου με χίλια..
    φιλιά και καλή εβδομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγω δε θα σου παρω τα τυροπιτακια, αλλα αυτα που εχουν βγει απ'εξω: τη γεμιση την ξεροψημενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αστέρι μου, μόλις τα έβγαλα από το φούρνο, έγιναν τέλεια!!! Αύριο περιμένω κόσμο για καφεδάκι και σκέφτηκα να τα δοκιμάσω! Μοσχοβόλησε το σπίτι! Ελπίζω να κρατηθούμε μέχρι αύριο και να μην τα φάμε όλα!
    Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καταπληκτικό!
    οπως και η ναντια φτουσου κουκλα μου,περιμενω φιλους για καφεδακι και εγω γιαυτο τα εκανα οσο πιο νοστιμα γινετε ελπιζω να παρω καλες κριτικες.
    αντε και μηλοκρεμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημερα σας!! Ηθελα να ρωτησω, ποσα γραμμαρια ειναι το ενα κεσεδακι.
    Ευχαριστω πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βίκη καλημέρα.
    Το κεσεδάκι γιαούρτι που χρησιμοποίησα (κι ως μεζούρα για το βούτυρο και το αλεύρι) είναι 200 γρ. Δηλ. 200 γρ. γιαούρτι, 200 γρ. βούτυρο, 200Χ4 κεσεδάκια = 800 γρ. αλεύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. φανταστικη ζυμη κουρου.......... εν ποιημα!!! τελεια ολα τα ευσημα απο τον αντρα μου και τα παιδακια μου , της ανηψιες μου ,την αδερφη μου , γονεις μου!! σε ευχαριστω !! απο δω και περα παντα της δικες σου ζυμες!! της αποθηκευσα ολες !! μενω εξωτερικο εχω καταπληξει ολους μετα εδεσματα μου χαχααχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Χαίρομαι ιδιαίτερα!!! καλοφάγωτα να είναι :))))))))))))))))

      Διαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails