Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Κιμαδόπιτα ...........

Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
Asterati Kouzina

Για σήμερα σας έχω μια κιμαδόπιτα μούρλια ......
Όποτε την φτιάχνω, όποιος και να την έχει φάει γλύφει τα δακτυλάκια του χεχεχε

Για πάμε να δούμε πως την φτιάχνω.

Υλικά:
Για το φύλλο: 
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό ποτηράκι κρασιού λάδι
1 σφηνάκι ξύδι
Λίγο αλάτι
χλιαρό νεράκι 1 κούπα του καφέ

Γέμιση: 
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
λάδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτηρόκρασο κρασί λευκό
αλάτι - πιπέρι
μισό κιλό φέτα τριμμένη
διάφορα τριμένα τυριά 200 γρ.
2 αυγά

Τι κάνουμε: 
Για το φύλλο
Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το ξύδι και το νερό. Ζυμώνουμε να γίνει μια σχετικά μαλακή ζύμη.

 
Σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και την αφήνουμε στην άκρη.


Για την γέμιση

Σε φαρδύ και βαθύ τηγανοκατσάρολο βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

 Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε μέχρι να πιεί τα πιο πολλά υγρά του.



Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ο κιμάς και προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

  
Aνοίγουμε τα φύλλα
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 5 μπάλες (οι 2 πιο μεγάλες που είναι για κάτω και οι 3 λίγο πιο μικρές για πάνω)


Λαδώνουμε ένα μεγάλο και στρογγυλό ταψί με λάδι.
Βάζουμε νισεστέ στην επιφάνεια που θα ανοίξουμε τα φύλλα μας.
Ανοίγουμε το 1ο φύλλο και το στρώνουμε στο ταψί μας.
Το λαδώνουμε λίγο με ένα πινέλο.


Ανοίγουμε και το 2ο φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί.
Τώρα βάζουμε την γέμιση.



 Τώρα ανοίγουμε το 1ο φύλλο για επάνω το οποίο φροντίζουμε να είναι σε μέγεθος όσο και το ταψί μας.
Το τοποθετούμε επάνω στην γέμιση και το λαδώνουμε ελαφρά.


Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 2 φύλλα.
Κόβουμε το περίσσιο ζυμάρι από τα κάτω φύλλα και κλείνουμε γύρω - γύρω την πίτα μας και την αλείφουμε με λάδι.


Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για περίπου 1 ώρα (τα τελευταία 10 λεπτά έβαλα και αέρα)

Βγάζουμε την πίτα μας από τον φούρνο, την αφήνουμε για λιγάκι και την κόβουμε σε κομμάτια και ......... απολαμβάνουμε!!!
Asterati Kouzina

Καλή σας επιτυχία!!!
Η γέμιση της κιμαδόπιτας ταιριάζει τέλεια για τα πεϊνιρλάκια

(Δείτε και την κιμαδόπιτα ΙΙ)
Print

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails