Asterati Kouzina |
Για σήμερα σας έχω μια κιμαδόπιτα μούρλια ......
Όποτε την φτιάχνω, όποιος και να την έχει φάει γλύφει τα δακτυλάκια του χεχεχε
Για πάμε να δούμε πως την φτιάχνω.
Υλικά:
Για το φύλλο:
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό ποτηράκι κρασιού λάδι
1 σφηνάκι ξύδι
Λίγο αλάτι
χλιαρό νεράκι 1 κούπα του καφέ
Γέμιση:
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
λάδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτηρόκρασο κρασί λευκό
αλάτι - πιπέρι
μισό κιλό φέτα τριμμένη
διάφορα τριμένα τυριά 200 γρ.
2 αυγά
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό ποτηράκι κρασιού λάδι
1 σφηνάκι ξύδι
Λίγο αλάτι
χλιαρό νεράκι 1 κούπα του καφέ
Γέμιση:
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
λάδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτηρόκρασο κρασί λευκό
αλάτι - πιπέρι
μισό κιλό φέτα τριμμένη
διάφορα τριμένα τυριά 200 γρ.
2 αυγά
Τι κάνουμε:
Για το φύλλο
Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το ξύδι και το νερό. Ζυμώνουμε να γίνει μια σχετικά μαλακή ζύμη.
Για το φύλλο
Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το ξύδι και το νερό. Ζυμώνουμε να γίνει μια σχετικά μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και την αφήνουμε στην άκρη.
Για την γέμιση
Σε φαρδύ και βαθύ τηγανοκατσάρολο βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε μέχρι να πιεί τα πιο πολλά υγρά του.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ο κιμάς και προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Aνοίγουμε τα φύλλα
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 5 μπάλες (οι 2 πιο μεγάλες που είναι για κάτω και οι 3 λίγο πιο μικρές για πάνω)
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ο κιμάς και προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Aνοίγουμε τα φύλλα
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 5 μπάλες (οι 2 πιο μεγάλες που είναι για κάτω και οι 3 λίγο πιο μικρές για πάνω)
Λαδώνουμε ένα μεγάλο και στρογγυλό ταψί με λάδι.
Βάζουμε νισεστέ στην επιφάνεια που θα ανοίξουμε τα φύλλα μας.
Ανοίγουμε το 1ο φύλλο και το στρώνουμε στο ταψί μας.
Το λαδώνουμε λίγο με ένα πινέλο.
Ανοίγουμε και το 2ο φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί.
Τώρα βάζουμε την γέμιση.
Τώρα ανοίγουμε το 1ο φύλλο για επάνω το οποίο φροντίζουμε να είναι σε μέγεθος όσο και το ταψί μας.
Το τοποθετούμε επάνω στην γέμιση και το λαδώνουμε ελαφρά.
Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 2 φύλλα.
Κόβουμε το περίσσιο ζυμάρι από τα κάτω φύλλα και κλείνουμε γύρω - γύρω την πίτα μας και την αλείφουμε με λάδι.
Τετοια ωρα τετοια λογια.Αμ δε που θα ξανακανω βολτα στα μπλογκς νυχτιατικα,παλι λιχουδιες θα ονειρευομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήήρθα να πάρω το κομματάκι που μου υποσχέθηκες, νωρίς το θυμήθηκα, έτσι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρίτωσε η λαίλαπα, τετράπαχες θα γίνουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ τις θέλω όλες τις πιτούλες......πότε έρχεσαι είπαμε????
Αστέρι μου φύλαξε μου ένα μεγάαααααααλο κομμάτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι η αγαπημένη μου πίτα!!!
Καλημέρααααααααα
Πως να μείνει αλήθεια ψίχουλο στο ταψί!!! Θα πρέπει να είναι πολύ τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου.
Καλημέρα.
Αστεράτη η πιτούλα, τέλεια φαίνεται, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά τα τυροπιτάκια, αυτή η τέλεια κιμαδόπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυπήσου μας!!!!
υπέροχη!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω δοκιμάσει τέτοια πίτα.Στείλε να δοκιμάσω και 1 και 2 και3... κομμάτια
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ!!! τι μας κανεις βραδιατικαα??? ποπο...είναι και με κιμα.....
ΑπάντησηΔιαγραφήαστερακι,ενιωσα οτι μελαγχολησες σημερα με την αναρτηση μου! λειπω οπως ξερεις στο συνεδριο μαγων αλλα σκεφτομουν τα λογια που μου εγραψες και μπηκα να δω τι κανεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήη κιμαδοπιτα σου φαινεται μουρλια και μιας και ο αντρας μου τρελαινεται για οτιδηποτε με κιμα θα του την κανω οπως προτεινεις! φιλια!!!!
Η αγαπημένη μας πίτα, εξαφανίζεται με το ... που θα βγει από τον φούρνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έκανες και με φύλλο από τα χεράκια σου βλέπω, μπράβο Αστεράκι!
Το ένα ταψί πίσω από το άλλο βγαίνουν οι πίτες σε τούτο το σπίτι!! Ήμαρτον καλή μου, ήμαρτον...
ΑπάντησηΔιαγραφή