Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Κιμαδόπιτα ...........

Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
Asterati Kouzina

Για σήμερα σας έχω μια κιμαδόπιτα μούρλια ......
Όποτε την φτιάχνω, όποιος και να την έχει φάει γλύφει τα δακτυλάκια του χεχεχε

Για πάμε να δούμε πως την φτιάχνω.

Υλικά:
Για το φύλλο: 
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό ποτηράκι κρασιού λάδι
1 σφηνάκι ξύδι
Λίγο αλάτι
χλιαρό νεράκι 1 κούπα του καφέ

Γέμιση: 
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
λάδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτηρόκρασο κρασί λευκό
αλάτι - πιπέρι
μισό κιλό φέτα τριμμένη
διάφορα τριμένα τυριά 200 γρ.
2 αυγά

Τι κάνουμε: 
Για το φύλλο
Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το ξύδι και το νερό. Ζυμώνουμε να γίνει μια σχετικά μαλακή ζύμη.

 
Σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και την αφήνουμε στην άκρη.


Για την γέμιση

Σε φαρδύ και βαθύ τηγανοκατσάρολο βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

 Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε μέχρι να πιεί τα πιο πολλά υγρά του.



Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ο κιμάς και προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

  
Aνοίγουμε τα φύλλα
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 5 μπάλες (οι 2 πιο μεγάλες που είναι για κάτω και οι 3 λίγο πιο μικρές για πάνω)


Λαδώνουμε ένα μεγάλο και στρογγυλό ταψί με λάδι.
Βάζουμε νισεστέ στην επιφάνεια που θα ανοίξουμε τα φύλλα μας.
Ανοίγουμε το 1ο φύλλο και το στρώνουμε στο ταψί μας.
Το λαδώνουμε λίγο με ένα πινέλο.


Ανοίγουμε και το 2ο φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί.
Τώρα βάζουμε την γέμιση.



 Τώρα ανοίγουμε το 1ο φύλλο για επάνω το οποίο φροντίζουμε να είναι σε μέγεθος όσο και το ταψί μας.
Το τοποθετούμε επάνω στην γέμιση και το λαδώνουμε ελαφρά.


Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 2 φύλλα.
Κόβουμε το περίσσιο ζυμάρι από τα κάτω φύλλα και κλείνουμε γύρω - γύρω την πίτα μας και την αλείφουμε με λάδι.


Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για περίπου 1 ώρα (τα τελευταία 10 λεπτά έβαλα και αέρα)

Βγάζουμε την πίτα μας από τον φούρνο, την αφήνουμε για λιγάκι και την κόβουμε σε κομμάτια και ......... απολαμβάνουμε!!!
Asterati Kouzina

Καλή σας επιτυχία!!!
Η γέμιση της κιμαδόπιτας ταιριάζει τέλεια για τα πεϊνιρλάκια

(Δείτε και την κιμαδόπιτα ΙΙ)
Print

13 σχόλια:

  1. Τετοια ωρα τετοια λογια.Αμ δε που θα ξανακανω βολτα στα μπλογκς νυχτιατικα,παλι λιχουδιες θα ονειρευομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ήρθα να πάρω το κομματάκι που μου υποσχέθηκες, νωρίς το θυμήθηκα, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρίτωσε η λαίλαπα, τετράπαχες θα γίνουμε!
    Εγώ τις θέλω όλες τις πιτούλες......πότε έρχεσαι είπαμε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αστέρι μου φύλαξε μου ένα μεγάαααααααλο κομμάτι!!!
    είναι η αγαπημένη μου πίτα!!!
    Καλημέρααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως να μείνει αλήθεια ψίχουλο στο ταψί!!! Θα πρέπει να είναι πολύ τέλεια.
    Γεια στα χεράκια σου.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αστεράτη η πιτούλα, τέλεια φαίνεται, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά τα τυροπιτάκια, αυτή η τέλεια κιμαδόπιτα!
    Λυπήσου μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω δοκιμάσει τέτοια πίτα.Στείλε να δοκιμάσω και 1 και 2 και3... κομμάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αχ!!! τι μας κανεις βραδιατικαα??? ποπο...είναι και με κιμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αστερακι,ενιωσα οτι μελαγχολησες σημερα με την αναρτηση μου! λειπω οπως ξερεις στο συνεδριο μαγων αλλα σκεφτομουν τα λογια που μου εγραψες και μπηκα να δω τι κανεις!
    η κιμαδοπιτα σου φαινεται μουρλια και μιας και ο αντρας μου τρελαινεται για οτιδηποτε με κιμα θα του την κανω οπως προτεινεις! φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αγαπημένη μας πίτα, εξαφανίζεται με το ... που θα βγει από τον φούρνο!
    Την έκανες και με φύλλο από τα χεράκια σου βλέπω, μπράβο Αστεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ένα ταψί πίσω από το άλλο βγαίνουν οι πίτες σε τούτο το σπίτι!! Ήμαρτον καλή μου, ήμαρτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails