Asterati Kouzina |
αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό κιλό
1 φακ. ξερή μαγιά
πολύ λίγο αλάτι
1,5 κούπα τσαγιού φρέσκο γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
1 αυγό
Για την γέμιση:
σταφίδες (κατά βούληση)
ζάχαρη (κατά βούληση)
κανέλα σκόνη
Τι κάνουμε:
Βάζετε το μισό γάλα (απ'την 1,5 κούπα τσαγιού) σε μπολάκι μαζί με την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνουμε για περίπου 10-15 λεπτάκια να φουσκώσει.
Σε λεκανίτσα βάζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι τα ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα το βούτυρο σε κομματάκια και ενσωματώστε το βούτυρο με το αλεύρι.
Mετά ρίξτε το μείγμα μαγιάς, το αυγό και το υπόλοιπο γάλα.
Ζυμώστε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε φύλλο, όχι πολύ λεπτό το σκεπάζετε με πετσετούλα το αφήνετε για περίπου 1 ωρίτσα να φουσκώσει.
Όταν περάσει η ώρα και έχει φουσκώσει, το ανοίγετε ξανά με τον πλάστη.
Πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια, την ζάχαρη, την κανέλα και τις σταφίδες και τυλίγετε σε ρολό (από την φαρδιά πλευρά).
Κόψτε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1,5 δάχτυλο και τοποθετείστε τα στο ταψί, όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.
Αφήστε τα πάλι για κανά μισάωρο να φουσκώσουν και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για κανά μισάωρο.
Αφού ψηθούν αφήστε τα να κρυώσουν και μετά βγάλτε τα, από το ταψί.
Τip:
Πριν τα ψήσετε, αν θέλετε τα ραντίζετε με λίγο μέλι και καστανή ζάχαρη.
Asterati Kouzina |
Kαλή σας επιτυχία!!!
Το ιδανικό συνοδευτικό για καφέ ή τσάι! Και πιο ελαφρύ από το συνηθισμένο ντόνατς αφού είναι στο φούρνο, και πιο νόστιμο με τις σταφίδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ζύμες είναι το φόρτε σου τελικά!
Καλό μεσημέρι!
Μας κόλασες πάλι μεσημεριάτικα Αστέρι μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝτόνατς με σταφίδες δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά φαίνονται πειρασμόςςςςςς.............
Φιλάκιαααα
έχω που έχω ιντερνετ τα ζώα μου αργά εδώ στο εξοχικό,μέχρι να βγει η φωτό ξεροστάλιασα η γυνή...
ΑπάντησηΔιαγραφήμόλις βγήκε και την είδα,ξεροκατάπια..
αει να τρέχω για σταφίδες τώρα..
( τα μπισκοτάκια σου με τη μαρμελάδα..άπαιχτα..τα έφτιαξα..)
φιλιά και ...σλουυυρπππππ...
υπέροχα αστέρι μου,θα με κάνεις με την ζέστη να ζυμώνω πάλι!!!φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήθέεεεεεελω!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράκι μου τις ζύμες τις παίζεις στα δάχτυλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται ωραιότατα τα ντονατς σου!
εγώ τα προτιμώ με μαύρη ζάχαρη,δοκίμασε
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα :)
πωπωπω τι τέλεια που φαίνονται!! Γεια στα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είχα τώρα ένα.....:):):)
Φιλάκιαααααααααα
Μαράκι τελικά θα συμφωνήσω και εγώ με τις προλαλήσασες.Στις ζύμες έχεις master.Και εγώ τους έχω φοβερή αδυναμία (ιδίως στο να τις τρώω),τώρα δε που πρόσθεσες και καστανή ζάχαρη......με τελείωσες.Πότε να φτιάξω η καυμένη όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που φτιάχνετε?Και κάθε μέρα να φτιάχνω, ούτε σε 10 χρόνια δεν θα τα φτιάξω όλα.ΓΛυκά φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖωγράφισες πάλι Μαράκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου!!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Φανταστικά, μου αρέσουν πάρα πολύ όλα τα ζυμαροειδή που έχουν σταφίδα. Τέτοιου είδους ντόνατς δεν έχω δοκιμάσει. Θα τα φτιάξω όπωσδήποτε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέτη γλύκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε Μαράκι!
Καλό βράδυ!
Μαράκιι ανταλλαγή δεκτή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλείσαμε απο φαγητό και γλυκό απόψε!!!
Φαίνονται τέλεια και τα λατρεύωωω!
Φιιλάκιααα!
Λοιπόν θέλω ένα καλάθι σαν αυτά της κοκκινοσκουφίτσας τα μεγάλα που να περιέχει λίγο από όλα, και ντόνατς και ψωμάκια και τυροπιτάκια και σταφιδόψωμα και το θέλω το γρηγορότερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήMmmmmmmmm δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω την καστανή ζάχαρη πάνω στα γλυκά. Μπορώ να τρώω ότι θέλω χωρίς να παχαίνω γαμώτο?
Κοριτσάρες ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάξτε και θα με θυμηθείτε!!!!!!
Σμουάτςςςςςςςςςςςςς
Καλά...αυτά τα τρώω ευχαρίστως δυο δυο!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki κι εγώ δυο δυο χιχιιιχιχιχχχιιιι 2 στο ένα χέρι και 2 στο άλλο χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάαααααααααααααα
pw pw ta ekana simera k ginne TELEIAAAAA....apla prin ta balw gia psisimo perasa me pinalaki oles tis mpoukitses k piran xuso xrwma......alla opws k na exei egina pentanostima
ΑπάντησηΔιαγραφή