Asterati Kouzina |
Υλικά:
(δεν δίνω ποσότητες, μόνο τα υλικά που χρησιμοποίησα)
Χοιρινό (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
Λάδι
κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
φέτα τριμμένη (με τα χέρια)
ρίγανη
Τι κάνουμε:
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας, βάζουμε το χοιρινό και το τσιγαρίζουμε, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
(δεν δίνω ποσότητες, μόνο τα υλικά που χρησιμοποίησα)
Χοιρινό (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
Λάδι
κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
φέτα τριμμένη (με τα χέρια)
ρίγανη
Τι κάνουμε:
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας, βάζουμε το χοιρινό και το τσιγαρίζουμε, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Λίγο πριν ψηθεί και ''πιεί'' όλο το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε επάνω στο χοιρινό την τριμμένη φέτα, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη.
Σβήνουμε την φωτιά, ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας.
Το συνοδεύσαμε με πατάτες τηγανιτές, σαλατούλα και ψωμάκι ζυμωτό φρεσκοψημένο.
Καλή σας όρεξη!!!
καλα αυτο με τη φετα....ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η τηγανιά είναι Αστεράτη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήέχε το νου σου στη πόρτα...βροχή ξεβροχή σου'ρχομαι...άκου τηγανιά με φέτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήτηγανιά στο κεφάλι μου'ριξες...
φιλιά κοριτσάρα...-:))
Πολύ λαχταριστή!!! Μ'αρέσει και η μυρωδιά από το κρασί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ: παρέλαβα τα σκουλαρικάκια την Παρασκευή! Τέλεια είναι! Σ'ευχαριστώ για άλλη μια φορά!
Μαζι με τα υλικα δεν δινεις και κανενα μεζε; τρεχουνε τα σάλια μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυάου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πινελιά με την φέτα σίγουρα κάνει την διαφορά!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Όντως η φέτα στην τηγανιά είναι σκέτη αμαρτία....αν πεις δε για το φρέσκο ψωμάκι σου.....μεγαλύτερη δε γίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
Kαταπληκτικη η ιδεα σου με τη φετα.Συνοδεια με 1 και 2 και 3 καρβελια ψωμι....Μπραβο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπάνια την κάνω την τηγανιά, αλλά όπου την βρω, της δίνω και καταλαβαίνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με πολλές, μα πάρα πολλές, βουτιές........
Τέλεια επιλογή!
Αν και είναι λίγο πρωί.... η τηγανιά σου είναι ΟΛΑ τα λεφτά!!! Καλήμέραααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστη..
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια η ιδεα με τη φετα...
Η τηγανιά μας αρέσει πολύ αλλά με φέτα δεν την έχω κάνει ακόμη! Θα εφαρμοστεί σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Την επόμενη φορά, και σπόρους (σπασμένους με το χεράκι) κόλιανδρου, θα δεις μια διαφορά :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έβαλα ποτέ τυρί φέτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το δοκιμάσω. Τώρα το χειμώνα την φτιάχνουμε πολύ συχνά την τηγανιά.
Φιλιά
Με φετούλα.... μιαμ μιαμ.... αστεράκι, αστερι φαγητό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο φαγάκι! Με φέτα δεν το έχω δοκιμάσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξεπέραστο φαγητό.Θα το δοκιμάσω με ξινομυζήθρα αντί φέτας.Τη συνηθίζω αυτή την ανταλλαγή λόγω λιπαρών
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίες αυτές οι τηγανιές, γίνονται γρήγορα και χορταίνουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο και θρεπτικό φαγητό για το χειμώνα (και όχι μόνο:)
αν ερχόσουν το Σάββατο θα μας έφερνες και λίγο απο αυτό το υπέροχο φαγάκι, γιατί δεν ήρθες
ΑπάντησηΔιαγραφήπαλιόπαιδο??? χιχιχι!!!
φιλια πολλά