Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Χοιρινή τηγανιά ...


Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection
Asterati Kouzina

Υλικά:
(δεν δίνω ποσότητες, μόνο τα υλικά που χρησιμοποίησα)
Χοιρινό (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
Λάδι
κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
φέτα τριμμένη (με τα χέρια)
ρίγανη

Τι κάνουμε:
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας, βάζουμε το χοιρινό και το τσιγαρίζουμε, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Λίγο πριν ψηθεί και ''πιεί'' όλο το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε επάνω στο χοιρινό την τριμμένη φέτα, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη.
Σβήνουμε την φωτιά, ξανασκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας.
Το συνοδεύσαμε  με πατάτες τηγανιτές, σαλατούλα και ψωμάκι ζυμωτό φρεσκοψημένο.
 
Καλή σας όρεξη!!!
Print

19 σχόλια:

  1. καλα αυτο με τη φετα....ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχε το νου σου στη πόρτα...βροχή ξεβροχή σου'ρχομαι...άκου τηγανιά με φέτα...
    τηγανιά στο κεφάλι μου'ριξες...

    φιλιά κοριτσάρα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ λαχταριστή!!! Μ'αρέσει και η μυρωδιά από το κρασί!
    ΥΓ: παρέλαβα τα σκουλαρικάκια την Παρασκευή! Τέλεια είναι! Σ'ευχαριστώ για άλλη μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζι με τα υλικα δεν δινεις και κανενα μεζε; τρεχουνε τα σάλια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουάου!!!
    Η πινελιά με την φέτα σίγουρα κάνει την διαφορά!!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως η φέτα στην τηγανιά είναι σκέτη αμαρτία....αν πεις δε για το φρέσκο ψωμάκι σου.....μεγαλύτερη δε γίνεται!!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαταπληκτικη η ιδεα σου με τη φετα.Συνοδεια με 1 και 2 και 3 καρβελια ψωμι....Μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπάνια την κάνω την τηγανιά, αλλά όπου την βρω, της δίνω και καταλαβαίνει.
    Και με πολλές, μα πάρα πολλές, βουτιές........
    Τέλεια επιλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και είναι λίγο πρωί.... η τηγανιά σου είναι ΟΛΑ τα λεφτά!!! Καλήμέραααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ λαχταριστη..
    Ωραια η ιδεα με τη φετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η τηγανιά μας αρέσει πολύ αλλά με φέτα δεν την έχω κάνει ακόμη! Θα εφαρμοστεί σύντομα!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την επόμενη φορά, και σπόρους (σπασμένους με το χεράκι) κόλιανδρου, θα δεις μια διαφορά :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν έβαλα ποτέ τυρί φέτα!
    θα το δοκιμάσω. Τώρα το χειμώνα την φτιάχνουμε πολύ συχνά την τηγανιά.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με φετούλα.... μιαμ μιαμ.... αστεράκι, αστερι φαγητό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραίο φαγάκι! Με φέτα δεν το έχω δοκιμάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αξεπέραστο φαγητό.Θα το δοκιμάσω με ξινομυζήθρα αντί φέτας.Τη συνηθίζω αυτή την ανταλλαγή λόγω λιπαρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραίες αυτές οι τηγανιές, γίνονται γρήγορα και χορταίνουν!
    Νόστιμο και θρεπτικό φαγητό για το χειμώνα (και όχι μόνο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αν ερχόσουν το Σάββατο θα μας έφερνες και λίγο απο αυτό το υπέροχο φαγάκι, γιατί δεν ήρθες
    παλιόπαιδο??? χιχιχι!!!

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails