η Ελληνίδα ..... η ανάποδη!
Υλικά:
Για το ταψί (ένα στρογγυλό, περίπου 20 εκ.)
βούτυρο
1 κούπα τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα σκόνη
5 μήλα μέτρια
καρύδια
Για τη ζύμη:
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη λευκή
3 αυγά
2 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κονιάκ
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί και το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη στην οποία έχουμε ανακατέψει την κανέλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα τους και εσωτερικά με το ειδικό εργαλείο.
Κόβουμε ροδέλες μέτριου πάχους και τις στρώνουμε επάνω στην ζάχαρη. Στα κενά βάζουμε μερικά καρύδια, σπασμένα με τα χέρια μας. Ξαναστρώνουμε τώρα άλλη μια σειρά από μήλα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το μπέικιν, το κονιάκ, χαμηλώνουμε ελαφρά την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
Προσθέτετε το μείγμα αυτό επάνω στα μήλα και το στρώνετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην κάτω σχάρα για 25 λεπτά και μετά στην πιο πάνω σχάρα στους 160 βαθμούς για ακόμα 25 λεπτά.
Αφού ψηθεί την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε για 10 λεπτάκια περίπου μέσα στο ταψί, να σταθεί.
Τώρα βάζετε την πιατέλα που θα σερβίρετε την μηλόπιτα επάνω στο ταψί και πιάνοντας και το ταψί παρέα γυρνάτε την μηλόπιτα ανάποδα και μέσα στην πιατέλα.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη κόβετε ένα κομμάτι καιιιιιιιι απολαμβάνετε!
Καλή σας επιτυχία!!!
Asterati Kouzina |
Υλικά:
Για το ταψί (ένα στρογγυλό, περίπου 20 εκ.)
βούτυρο
1 κούπα τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα σκόνη
5 μήλα μέτρια
καρύδια
Για τη ζύμη:
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη λευκή
3 αυγά
2 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κονιάκ
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί και το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη στην οποία έχουμε ανακατέψει την κανέλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα τους και εσωτερικά με το ειδικό εργαλείο.
Κόβουμε ροδέλες μέτριου πάχους και τις στρώνουμε επάνω στην ζάχαρη. Στα κενά βάζουμε μερικά καρύδια, σπασμένα με τα χέρια μας. Ξαναστρώνουμε τώρα άλλη μια σειρά από μήλα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το μπέικιν, το κονιάκ, χαμηλώνουμε ελαφρά την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
Προσθέτετε το μείγμα αυτό επάνω στα μήλα και το στρώνετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην κάτω σχάρα για 25 λεπτά και μετά στην πιο πάνω σχάρα στους 160 βαθμούς για ακόμα 25 λεπτά.
Αφού ψηθεί την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε για 10 λεπτάκια περίπου μέσα στο ταψί, να σταθεί.
Τώρα βάζετε την πιατέλα που θα σερβίρετε την μηλόπιτα επάνω στο ταψί και πιάνοντας και το ταψί παρέα γυρνάτε την μηλόπιτα ανάποδα και μέσα στην πιατέλα.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη κόβετε ένα κομμάτι καιιιιιιιι απολαμβάνετε!
Asterati Kouzina |
Καλή σας επιτυχία!!!
Την είχα φτιάξει πριν μια βδομάδα, δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία...., από τη μια η χαζομάρα μου και απο την άλλη εξαφανίστηκε... μαγική αυτή η μηλόπιτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ all time classic αγαπημένη μας μηλόπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα πρώτα γλυκάκια που έμαθα να φτιάχνω, εγώ μάλιστα πριν βάλω τα μήλα, τρίβω και ένα ακόμη μήλο στον τρίφτη και το απλώνω στην βάση.
Σκέτη απόλαυση η μηλόπιτα σου Aστεράκι:))
Αχ... μηλόπιτα... όλο το αναβάλλω, αλλά θα την κάνω που θα παει... τόσα μηλα χαμένα να πανε?
ΑπάντησηΔιαγραφήλιποθυμώ, στείλε επειγόντως μεγάααααααααλοο κομμάτιιιιιιι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτοιμη η συνταγούλα για τον διαγωνισμό της Καρυδούλας???
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ θα πατήσω 2πλό like!!!
Φιλάκια Μαράκι μου!!!
μμμ ..τρελενομαι για μηλοπιτες...Η συνταγη σου ειναι διαφορετικη απο αυτην που κανω...την επομενη φορα σιγουρα θα δοκιμασω την αστερατη συνταγη σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι εδώ έφτασε το άρωμα! Κάτι τέτοιο με πορτοκάλι έκανα έγω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά με πολύ κρύο στην Ισπανία, μπρρρρ!!!
μμμ... την τιμητική τους έχουν τα μηλαράκια αυτό τον καιρό ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήκάπως έτσι φτιάχνω κι εγώ την ανοιχτή μου μηλόπιτα και μοσχοβολάει το σπίτι!
γειά στα χέρια σου...
Εννοείται ότι εκτυπώθηκε friendly και θα εκτελεστεί, μόλις κααφέρω να ξεπεράσω το οδοντομάστορα που έμπλεξα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθαν σήμερα ένα σωρό Ζαγορίν και κάτι πρέπει να γίνουν, σύντομα....
Μαράκι αστεράκι, έλαμψες πάλι με τη συνταγούλα σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλε συννενοημενες ημασταν και βαλαμε και οι 2 συνταγη με μηλο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣταθερη αξια η μηλοπιτα,μου αρεσει που εβαλες μαυρη ζαχαρη.Τελεια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ έτσι την κάνω, είναι μούρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαράκι!
ouaou...bravo asteri mou.gia sta xerakia sou,
ΑπάντησηΔιαγραφήkalo vradi
Πω πω.... θέλω ένα κομμάτι οπωσδήποτε!!!! Μιαμ μιαμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αστεράκι!!!
Άντε τώρα... και έχω αλμυρό μαζί μου, όχι γλυκό. Το απόγευμα στο σπίτι πια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καλύτερη μηλόπιτα, γεμάτη μυρωδιές και μνήμες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι μου καλημερα.΄Απαιχτη η μηλόπιτά σου, από τα αγαπημένα μου γλυκάκια.Την φτιάχνω πολύ συχνά και πραγματικά γίνεται ανάρπαστη.Εύκολη και υπέροχη.Σε ευχαριστώωωωωωωωωωω για το δωράκι.Δεν έχω προλάβει ακόμα η αφιλότιμη να κάνω την σχετική ανάρτηση αλλά ξέρω πως δεν μου θυμώνεις γιατί με καταλαβαίνεις.Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέτη γλύκα η μηλόπιτα σου!!!Παίρνω ένα κομμάτι και φεύγω.....
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteraki μου, εχεις την ικανότητα και στις απλές συνταγές να δίνης...άλλη διάσταση!!!Τέλεια η μηλόπιτα, μακάρι να ειχα ενα κομμάτι τώρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Τέλεια η εκδοχή σου..και αφράτη αφράτη έτσι όπως τη βλέπω...
ΑπάντησηΔιαγραφήμ'αρέσει έτσι αναποδιασμένη που τη βλέπω...
ζζζζζζζζζμουυααατςςςςςςςς...
κάπως έτσι είναι και η δική μου συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπως κατάλαβες θα πάρω 1-2 κομματάκια για τον απογευματινό καφεδάκο !!!!!!!
πω πω μοσχοβόλισε η μπλοκόσφαιρα σήμερα !!!!!!!
Πολύ σωστά, μια μηλόπιτα ταιριάζει με τον καιρό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φαίνεται νόστιμη, μπράβο σου!
Καλημερένια!
Αχ και εχω μήλα και σκεφτόμουν να κάνω κάτι τέτοιο! Που να ψάχνω συνταγή, παίρνω τη δικιά σου και την κάνω αμέσως!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για μηλόπιτα! Παίρνω κι εγώ ένα κομματάκι (ή μάλλον κομματάρα :p) !
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχουμε ίδια συνταγή αστεράκι.Μόνο που τη βάζω σε πιο μεγάλο ταψάκι και γίνεται σαν τάρτα.Μ΄αρέσουν περισσότερο τα μήλα έτσι όπως μελώνουν παρά το κέικ
ΑπάντησηΔιαγραφήΧα χα τελεια, και ο τιτλος αχτυπητος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα επί τέλους κατάφερα να καταπιαστώ με την συνταγή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈβγαλα αναλογικά την διάμετρο του ταψού σου, στα 39-40 εκατοστά.
Πέντε μήλα δεν θα χωρούσαν σε 20 εκατοστά.
Πάω να συνεχίσω.....
κάπως έτσι την έφτιαχνε η μητέρα μου αλλά έβαζε μαύρη ζάχαρη και ράντιζε με κονιακ τα μήλα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή βδομάδα να'χεις
Τελικά την έφτιαξα, αλλά, μετά από βλάβη του υπολογιστή, κατάφερα να την αναρτήσω πριν λίγο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγινε καταπληκτική, αλλά δεν "άντεξε" πάνω από 24 ώρες, παρ'όλο το μεγαλύτερο μέγεθος.
πέρασα μια βόλτα απο εδώ γιατί ήμουν σίγουρη οτι θα είχες μια σούπερ συνταγή για μηλόπιτα..και δεν έπεσα έξω..πάω να την φτιάξω..ελπίζω να είναι σούπερ..
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά<3
επανέρχομαι και θέλω να σου πω ενα μεγάλο μπράβο..την έφτιαξα εχθές και τρελάθηκα!! είναι η πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχω δοκιμάσει ποτέ..αλλά πρέπει να την ξαναφτιάξω...δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικήηηηηηηηηηηηηηηηη την έφτιαξα και έγινε τέλεια σε όλα της.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα :) Ευχαριστώ πολύ! Καλοφάγωτη!!!
Διαγραφή