με γεμιστές ελιές & τυρί φέτα ...
Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλο (χωρίς την πέτσα, εγώ ξεχάστηκα και την άφησα παρότι συνήθως την βγάζω)
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
μισό κιλό κρεμμύδια κροκάρια
3 ντομάτες (στο multi)
μισό φλ. τσαγιού ζεστό νερό
μια κούπα τσαγιού ελιές γεμιστές ξεπλυμένες (έβαλα με πιπεριά)
2 κ.σ. ξύδι
150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη (με τα χέρια)
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε μια σακουλίτσα τροφίμων λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε μέσα τα μπουτάκια κοτόπουλο (αφού τα έχουμε πλύνει και στραγγίσει) κλείνουμε την σακουλίτσα καλά και αναταράσουμε να πασπαλιστεί το κοτόπουλο με αλεύρι.
Σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Βάζουμε μέσα τα μπουτάκια κοτόπουλο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε τα μπούτια από το τηγάνι, χαμηλώνουμε ελαφρά την φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Τα σωτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Τώρα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια τα μπουτάκια, τις ντομάτες, μισό φλ. τσαγιού ζεστό νερό και λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τώρα προσθέτουμε τις ελιές, το ξύδι και την τριμμένη φέτα επάνω στο κοτόπουλο.
Ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για ακόμα 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!
Το συνόδευσα με ρυζάκι λευκό & φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι :)
Καλή σας όρεξη!!!
Asterati Kouzina |
Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλο (χωρίς την πέτσα, εγώ ξεχάστηκα και την άφησα παρότι συνήθως την βγάζω)
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
μισό κιλό κρεμμύδια κροκάρια
3 ντομάτες (στο multi)
μισό φλ. τσαγιού ζεστό νερό
μια κούπα τσαγιού ελιές γεμιστές ξεπλυμένες (έβαλα με πιπεριά)
2 κ.σ. ξύδι
150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη (με τα χέρια)
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε μια σακουλίτσα τροφίμων λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε μέσα τα μπουτάκια κοτόπουλο (αφού τα έχουμε πλύνει και στραγγίσει) κλείνουμε την σακουλίτσα καλά και αναταράσουμε να πασπαλιστεί το κοτόπουλο με αλεύρι.
Σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Βάζουμε μέσα τα μπουτάκια κοτόπουλο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε τα μπούτια από το τηγάνι, χαμηλώνουμε ελαφρά την φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Τα σωτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Τώρα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια τα μπουτάκια, τις ντομάτες, μισό φλ. τσαγιού ζεστό νερό και λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τώρα προσθέτουμε τις ελιές, το ξύδι και την τριμμένη φέτα επάνω στο κοτόπουλο.
Ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για ακόμα 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!
Το συνόδευσα με ρυζάκι λευκό & φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι :)
Καλή σας όρεξη!!!
Καλωσήρθαααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι μου τι νοστιμο φαγάκι είναι αυτό?
Μου αρέσει..με την φετούλα του..τις ελίτσες του!!
Μπράβο!
Φιλάκιαα!
Τι θεϊκό πιάτο είναι αυτό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚράτησε μου μια μερίδα....
Καλή σου μέρα!!!
Φιλιά
Ωραίες λιχουδιές πρωί πρωί , καλημέρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα όσα εχεις ριξει μεσα, τα τρώω μετα μανίας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο!
ΦΙλια
Δεν ηξερα τι να μαγειρεψω σημερα...και για αυτο σε ευχαριστω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπιζω να το πετυχω.
άμα σου πω οτι δεν το είχα φανταστεί ποτέ έτσι το κοτόπουλο...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι τώρα που το βλέπω το φαντάζομαι στο πιάτο μου..???
ζζζμουυαατςςςςςςς..-:))
ωραίο Μαράκι, μόνο που εγώ δεν αγαπάω τις ελιές, οπότε θα το δοοκιμάσω χωρίς αυτές
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο το φαγητό σου Αστεράκι μου αλλά εγώ για να είμαι ειλικρινής ζήλεψα πάλι το φρέσκο ψωμάκι σου!!!! Φαντάστηκα τις βουτιές με αυτό μέσα στο ζουμάκι του φαγητού και μου τρέξαν τα σάλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι έγινε και έχασα το σχόλιο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν έλεγα.....ωραιότατο το φαγάκι σου όμως εγώ πάλι ζήλεψα το φρέσκο ψωμάκι σου!!! Φαντάστηκα να κάνω βουτιές μ΄αυτό μέσα στο ζουμάκι και αχχχχχ....τρέξαν τα σάλια μου!!!
Το βλέπω το φαγητό σου την πιο κατάλληλη ώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒραδάκι Παρασκευής, μετά από την κούραση όλης της βδομάδας, ότι πρέπει για δείπνο (και μεσημεριανό μαζί...)
Φιλιά, καλό Σ/Κ!
Τα κρεμμυδάκια κοκκάρι τα βάζω μόνο στο στιφάδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή η ιδέα σου, για να γίνει και πιο εμφανίσιμο το πιάτο!
Καλό ΣαββατοΚύριακο!
Τι έμπνευση ήταν πάλι αυτή Μαράκι μου??? Έγραψες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!!!