Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Γλυκό κουταλιού φιρίκι ....

Protected by Copyscape Online Plagiarism Detection

Asterati Kouzina

(Σας δίνω την δόση που έφτιαξα πέρυσι).
Υλικά:
10 φιρίκια
μισό κιλό ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
λίγο χυμό λεμονιού

2 ξυλάκια κανέλας
αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)
2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζας (αν δεν έχετε βάλτε 2 βανίλιες)

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε με το μαχαίρι τα φιρίκια και με το ειδικό εργαλείο τα καθαρίζουμε εσωτερικά.Τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα με νερό και τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
 

Εν τω μεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και τα ξύλα κανέλας να
βράσει περίπου 5 λεπτάκια.
 

Αφού περάσουν τα 5 λεπτά, βάζουμε στην κατσαρόλα τα φιρίκια και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
 

Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, σβήνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε ως έχει μέχρι την επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα αφαιρούμε
από την κατσαρόλα μας τα φιρίκια και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι (όχι πάρα πολύ και πήξει).

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φιρίκια , τα φυλλαράκια αρμπαρόριζας και αφήνουμε να πάρει μία βράση. 
(Εν τω μεταξύ καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε πυρεξάκι στον φούρνο ή σε τηγανάκι στο μάτι της κουζίνας).

Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα στην κατσαρόλα.


Το γλυκό μας είναι έτοιμο.


Το φυλάμε σε γυάλινα βαζάκια αποστειρωμένα. 


Καλή επιτυχία!!!

Print

15 σχόλια:

  1. σκέτη γλύκα!!!!!! καλέ λίγα έφτιαξες, τόσος κόσμος θα φάει!!!!! χχιχιιι!!!!! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο γλυκάκι.Θέλω όμως να μου πεις πως τα προλαβαίνεις όλα αυτά.Εγώ ή τεμπέλα είμαι ή πολύ αργή.Μαράκι μου μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά του μήλου και της κανέλλας.Κι'αυτή η αρμπαρόριζα με τρελαίνει.Δεν κατάφερα ποτέ μου όμως να έχω ενα γλαστράκι.Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με πρόλαβες....χιχιχι!! Και του χρόνου!
    Εγώ έφτιαξα το κυδωνάκι και θα το κάνω αυτές τις μέρες!
    Και του χρόνου Μαράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εισαι Αστερι!!!Και δεν ηξερα τι να κανω τοσα Φιρικια που εχω!..
    Σε ευχαριστω και σε φιλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμμ!!!τι ωραίο γλυκό!!!μήλο και κυδώνι , απο τα αγαπημένα μου!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προχθες είδα αυτά τα φρούτα σε ένα μπακάλικο, αλλά δεν είχε διαβάσει τη συνταγή σου. Πρόκειται για ένα μικρό φρούτο όπως τα μήλα, αλλά όταν τα τρώς σου αφήνουν το στόμα σου σαν να έφαγες ένα παπούτσι! Εμείς τα λέμε jinjol, τσίντσολ, στα καταλάνικα!

    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνεται υπέροχο και το χρώμα καταπληκτικό!!! Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tέλειο γλυκάκι..και η αρμπαρόριζα του πάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και του χρόνου Μαράκι, σου πέτυχε τέλεια!!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μμμμμμ...η εικονα καταπληκτικη !!!αλλα και η συνταγη αψογη!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιλάμε για αστεράτο γλυκό! Το έχεις δοκιμάσει με γιαουρτάκι; Δοκίμασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την ίδια έμπνευση είχαμε...
    Έφτιαξα κι εγώ αυτό το Σαββατοκύριακο. Ανάρτηση προσεχώς, γιατί τρέχω και δεν φτάνω!

    Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θέλεις να συμμετάσχεις στην Λογοτεχνική Πέμπτη (στα ελληνικά) που οργάνωσα στο blog Big Mama; Ελπίζω να σου αρέσει η ιδέα.

    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αστεράτα σχόλια

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails