με ζύμη κουρού .... απλά υπέροχα!
Μετά τα μηλοπιτάκια με ζύμη κουρού (που τα τσακίσαμε στην κυριολεξία όλα χεχε) και μετά το σχόλιο της αναγνώστριας Μαργαρίτας, είπα εεεε δεν δοκιμάζω να φτιάξω και μερικά μπουγατσάκια;
Πάμε λοιπόν να δούμε πως τα έφτιαξα.
Υλικά:
Για την ζύμη:
Asterati Kouzina |
Μετά τα μηλοπιτάκια με ζύμη κουρού (που τα τσακίσαμε στην κυριολεξία όλα χεχε) και μετά το σχόλιο της αναγνώστριας Μαργαρίτας, είπα εεεε δεν δοκιμάζω να φτιάξω και μερικά μπουγατσάκια;
Πάμε λοιπόν να δούμε πως τα έφτιαξα.
Υλικά:
Για την ζύμη:
(μέτρησα όλα τα υλικά με το κεσεδάκι από το γιαούρτι για ευκολία)
1 κεσεδάκι γιαούρτι (στραγγιστό 200 γρ.)
1 κεσεδάκι βούτυρο (δηλ. 200 γρ.)
1 αυγό
αλάτι 1 κ. γλ.
1 κεσεδάκι βούτυρο (δηλ. 200 γρ.)
1 αυγό
αλάτι 1 κ. γλ.
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
4 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (δηλ. 200Χ4=800 γρ.)
Για την κρέμα:
4 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
μισό φλ. τσαγιού ζάχαρη
μισό φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
βούτυρο 4 κ.σ.
2 βανίλιες
1 αυγό
extra:
ζάχαρη άχνη
κανέλα σκόνη
Τι κάνουμε:
Φτιάχνουμε την ζύμη. Κοιτάξτε στα μηλοπιτάκια
Φτιάχνουμε τώρα την κρέμα
Σε κατσαρολάκι αντικολλητικό βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή η κρέμα.
Αφού έχει πέσει η θερμοκρασία στην κρέμα μας, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
Τώρα κάνουμε την ζύμη μας μπαλάκια ισομεγέθη σε μέγεθος καρυδιού (βγαίνουν 25).
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης την ανοίγουμε σε στρογγυλό πιτάκι μέτριου πάχους (με τα χέρια το ανοίγουμε δεν χρειάζεται πλάστης, ανοίγει πολύ εύκολα) το παίρνουμε στο χέρι μας (στην χούφτα μας) βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γλυκού (γεμάτη) από την κρέμα και κλείνουμε (όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες)
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπαλάκια ζύμης. Τα τοποθετούμε σε ταψάκια στρωμμένα με χαρτί ψησίματος (όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα (γιατί έβαλα 2 ταψιά) για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε επάνω σε σχάρα για να κρυώσουν ελαφρά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Asterati Kouzina |
Καλή σας επιτυχία!!!
θα με αναγκάσεις να τα φτιάξω!!!με κάνεις και δε θέλω να βγω από την κουζίνα με τη μαγειρική σου.φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήγιατί; γιατί; γιατί;
ΑπάντησηΔιαγραφήγιατί μου το κάνεις αυτόοοοοοο;;;
είπα θα ξεκουραστώ το σ/κ... είπα δεν θα κάνω τίποτα... αλλά τώρα; πως να αντισταθώ σε τέτοιο πειρασμό;;; :)
φιλάκια!!
ΑΧ!!! ΜΠΡΑΒΟ! ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ...!!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???
ΠΛΑΚΑ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!
Απαιχτα ΚΑΙ αυτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαράκι!
βουτάω ένα και φεύγω διότι ειναι πειρασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή για άλλη μια φορά Αστέρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε πάλι!!!Κι εκεί που λέω δεν θα κάνω άλλο γλυκό, φτου και πάλι απ' την αρχή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήE! Είσαι αστέρι! Τι άλλο να πω! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε πάλι νυχτιάτικα!!! Και είσαι και άρρωστη????
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή όταν γίνεις καλά τι θα σκαρώσεις???
Τσιμπάω ένα (λόγω καλών τρόπων...αλλιώς χτυπάω όλη τη πιατέλα όπως την έχεις..), τι σημασία έχει η ώρα....το παμφάγον δεν καταλαβαίνει από τέτοια...μπουχαχααχ!!!!
Καλό Σ/Κ Μαράκι!
Τα λιγουρέυτηκα και τα επιθυμώ τρελλά!!! Σύντομα θα τα φτιαξω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήPws borei kaneis n'antistathei s'oles aftes tis glykolihoudies pou mas ftiahneis? Peirasmos sketos! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩ ΠΩ ΠΩ!!!!ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΡΧΙΣΑΜΕ ΜΕ ΓΛΥΚΑΑΑΑΑΑΑ!!!
ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!
ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!!!
ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΡΙ!!!!!
Ωραία !!!Μετ΄την κρέμα της mia maria's , πέφτω στην μπουγάτσα!!!Παίρνω την μερίδα μου ..αν εμεινε δηλαδή κι δεν τα τσακίσατε και αυτά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ!!!
kalimera!!
ΑπάντησηΔιαγραφήpo po ti na po!!den eixa fantasti kati tetio!!!alla apo ena asteri ola na ta perimenis!!!bravo sou!!!kalo savatokiriako!!!filia!!!
τι μου κάνεις Σάββατο πρωινιάτικα θέλω θέλω θέλω
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ξαναέφτιαχνα σήμερα τα μηλοπιτάκια σου, αλλά μάλλον θα φτιάξω τα μπουγατσάκια...
ΑπάντησηΔιαγραφήI've never before heard of these but they sound really wonderful. I know I'd like them very much. Have a wonderful day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν φταις εσύ...η φαντασία μου τα φταίει που αντί να αντισταθώ εις πειρασμούς,κάνω κλικ και μπαίνω λες και δεν ξέρω τί ταράκουλο θα πάθω...
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό το κομμένο με τη γεμισούλα του να στάζει...με τσάκισε...
ζζζμουυυαττςς σου και καλή Κυριακή...-:))
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ :))ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΘΙΣΑ ΑΡΞΕΤΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΩ ΠΟΛΛΑ :)))ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ.
Εγώ Μαρία μου, άνετα "κατέβαζα" αυτή την γεμάτη λαχταριστή κρέμα κατσαρόλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα!!!
Τέλεια για άυριο, γεμάτα μπουγατσάκια με πολύ αγάπη, φιλενάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά και καλό βραδυ!